Dodaj do ulubionych

Podglądactwo

08.02.11, 10:50
Dziś wtorek więc nie mogę się już żalić, dzisiejszy dzień spędzam na podglądaniu.
W metrze miałem doskonałe miejsce do podglądania pani z burzą rudych włosów ( 9/10 :) ) Pisała esemesa, do swojego narzeczonego, o ile dobrze rozpoznałem pierścionek zaręczynowy.
To co mnie zastanowiło to fakt, że bardzo intensywnie go edytowała, nie mogła zdecydować się na właściwą treść, jedno zdanie miało 5 czy 6 wersji, czy to nie dziwne ? Czy komunikując się z bliskimi też tak mocno kontrolujecie wyrażanie myśli ?
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Podglądactwo 08.02.11, 10:55
      Osobiście nie edytuję w nieskończoność, ale może jej nawleczony taki drobiazgowy jest, albo niedajbuk filolog, czy inna zaraza ;)

Albo pani korzystała ze słownika T9 i wychodziły jej takie cuda jak mnie

Kablu! (Jacku)
      Idę, idę, a uszka mi dupkocyc (furkoczą)
      Nie mnie się dziś z tobą widzieć (nie mogę się dzisiaj...)

Itp :D
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:01
        Nie, miała qwerty i nie robiła literówek, ponieważ jest to wątek o podglądaniu, nie sądziłem, że muszę dodawać iż przeczytałem wszystkie wersje i wiem co robili wcześniej :)
        Co ciekawe te fajniejsze wersje zmieniała na zwykłe nudne, byłem rozczarowany.
        • nagialeniedokonca Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:06
          a to nie wiem, widać brak wiary w to co się myśli i pisze
        • wilowka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:12
          Wstydziła się.

pewnie jej facet, to pedancik w gorsecie ;)
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:20
            To możliwe, bo była we wczesnych latach dwudziestych. Miejmy nadzieję, że się jeszcze przed trzydziestką rozkręci :)
    • nagialeniedokonca Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:03
      a może ma włączony t9 i z tym g.wnem walczyła
    • puszysta_gimnazjalistka PS - proszę nie winić T9 :) 08.02.11, 11:11
      Mamy tu przykład sprawnego pisania na klawiaturze qwerty.
    • berta-live Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:15
      A może pani wiekowa była i jeszcze przywyknięta, że korespondencja, nawet elektroniczna, winna być dopracowana w każdym calu? Kiedyś miałam okazję być świadkiem jak pewna 70-latka edytowała smsa, w zasadzie to go dyktowała swojemu mężowi, bo sama komórki nie posiadała.
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:21
        Nie, miała dwadzieścia kilka lat, przecież dałem jej 9/10 ! :)
        • nagialeniedokonca Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:28
          takim razie ruda ale nudna - to żaden biznes
        • berta-live Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:31
          Zdajesz sobie sprawę jakie cuda potrafią zdziałać współczesne kosmetyki i skalpel? ;)
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:42
            Młoda była, świadczył o tym stan skóry na dłoniach i przedramionach :)
            • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:08
              puszysta_gimnazjalistka napisał:

> Młoda była, świadczył o tym stan skóry na dłoniach i przedramionach :)

Nie widziałam jeszcze płaszcza z rękawami do łokci :)
              • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:15
                Miała szczupłe ręce a płaszcz był obcisły, około 1/3 ramion wylazło jak pisała esemesa, albo zwyczajnie rękawy były nieco za krótkie, było widać sweter pod spodem.
                • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:19

> Miała szczupłe ręce a płaszcz był obcisły, około 1/3 ramion wylazło

Łomatkobosko...to już się zrobił płaszcz z krótkimi rękawami skoro było widać ramiona! :D
                  • sru_karka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:40
                    :D
                • berta-live Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:20
                  Ręce wyszły, dekolt wyszedł a biust nie chciał. Jak pech to pech.
    • nagialeniedokonca Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:20
      w ogóle to byś się wstydził, zamiast cycki to ekran podglądasz
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:23
        W płaszcz była, przez to się nie przedrę nie ściągając na siebie zarzutów kryminalnych.
    • sru_karka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:37
      Po pierwsze wstydź się! Nie podglądaj jeśli nie chcesz być podglądany (czy jakoś tak) :P
      Po drugie - uwielbiam rude włosy, ale nie farbowane. Za naturę daję 10/10 (rude zazwyczaj ładne są)
      Po trzecie, odpowiadając na pytanie: rzadko wysyłam smsy, bo głównie paplam przez telefon, ale jak już piszę to raczej spontanicznie :) A nie, przepraszam... Jak miałam jakieś 18 lat to się zastanawiałam dość długo, zanim wysłałam smsa do jakiegoś chłopca ;) Ale kiedy to było... :)
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:41
        Po pierwsze, podglądanie jest szalenie emocjonujące, do tego stopnia emocjonujące, że nie potrafię się wstydzić :)
        Po drugie, po za rudymi włosami miała szereg innych interesujących cech fizycznych, ale na 10/10 nie zasłużyła ze względy na zbyt dużo podkładu na policzkach, w obliczu takiej wpadki nawet 9/10 jest bardzo wysoką oceną zastanawiałem się nad 8,5/10, ale zrezygnowałem ze względu powodzenie tego wątku :)
        • sru_karka Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:54
          Ten podkład na policzkach to prawdopodobnie był bronzer albo róż :) Fakt, można przesadzić :)

Wolisz kobity nieumalowane? A może raczej umalowane dyskretnie?
          • nagialeniedokonca Re: Podglądactwo 08.02.11, 11:58
            umalowane dyskretnie są lepsze ;)
            a w niektórych sytuacjach najlepiej nieumalowane, żeby śladów nie było
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:13
            Nie znam nazw, takie maskujące, blade na twarzy, nie cieliste lub rumiane.
            Dla mnie kobiety z makijażem wyglądają raczej słabo, w szczególności gdy to coś nakładają na całą twarz, pewnie myślą, że tego nie widać.
            • sru_karka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:21
              To może faktycznie być źle dobrany podkład. Podkład powinien być niewidoczny na buzi, jeśli go widać i mocno rzuca się w oczy to znaczy, że nie jest dopasowany do koloru twarzy... a powinien się z nią zlewać ;) Chodzi o to, aby zamaskować ewentualne niedoskonałości i wydobyć to co w nas najpiękniejsze :)

Ale powiem Ci, że nie sądziłam, że mężczyźni takie rzeczy widzą :P
              • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:23
                sru_karka napisała:

> powiem Ci, że nie sądziłam, że mężczyźni takie rzeczy widzą :P

10/10 :D
              • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:27
                Nie da się czegoś takiego zrobić, kolor to tylko jeden z elementów, skóra ma przecież swoją fakturę, cokolwiek na nią nałożysz zmieniasz powierzchnię twarzy, staje się gładka, znikają szczegóły, od razu widać, że to sztuczne.
                • z-malej-litery Re: Podglądactwo 09.02.11, 15:16

Jak znikają? - jak nie (!) znikają :( ... a te cholerne fluidy to jedno oszukaństwo :(
    • forumowicz_pospolity Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:27
      czasami kontrolujemy czasami nie kontrolujemy, róznie to bywa, człowiek
      jest dosc skomplikowany mimo ze prosty ;]
      a włosy miała proste czy kręcone?
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:28
        No właśnie, czekałem na to pytanie - oczywiście, że kręcone :P
        • sru_karka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:30
          Masz u mnie plusa ;)
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:31
            Zafiksowałem się trochę na kręcone bo wczoraj puściłem sobie Flashdance :)
        • forumowicz_pospolity Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:33

> No właśnie, czekałem na to pytanie - oczywiście, że kręcone :P

to jeszcze z pół punkta mozna dorzucic do noty za wrażenie artystyczne:)
          • wilowka Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:51
            >
            > to jeszcze z pół punkta mozna dorzucic do noty za wrażenie artystyczne:)

Tylko pod warunkiem, że miała przenikające zielone oczy. Albo szare ;)
            • forumowicz_pospolity Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:56
              wilowka napisała:

> >
              > > to jeszcze z pół punkta mozna dorzucic do noty za wrażenie artystyczne:)
              >
              > Tylko pod warunkiem, że miała przenikające zielone oczy. Albo szare ;)

a na imię Marian

Lady Marian :)
    • gupia_rzona Re: Podglądactwo 08.02.11, 12:53
      Nie zawesze i nie ze wszystkimi, ale mnie się zdarza. Miałam podobną sytuację nie raz, kiedy sprawa była delikatna, chciałam postawić sprawę jasno bo ja lubię być szczera, nawet wręcz prostolinijna, ale nie chciałam kogoś urazić.
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 13:09
        Ale to był sms o charakterze namiętno-romantycznym, skierowany jak sądzę do stałego partnera, który obdarzył naszą autorkę pierścionkiem zaręczynowym. Sądziłem, że w takich sytuacjach ludzie bywają bardziej spontaniczni :)
        • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 13:23
          Może spontaniczna może być tylko z kochankiem :D
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 13:36
            Myślałem, że kochanka to można mieć dopiero po ślubie, przed to chyba tylko szerokie spektrum poszukiwań ?
            • nagialeniedokonca Re: Podglądactwo 08.02.11, 13:47
              kochanek/ka to osoba z która się... bez związku uczuciowego głębokiego

Znaczy ślub tu nie jest potrzebny ;)
            • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 13:51
              Poszukiwań czego?

Kochanek/kochanka to osoba, która ma za zadanie zaspokoić seksualnie (niektórych też emocjonalnie). Nawiązuje się z nią relacje prowadzące do określonych zachowań/czynności przy jednoczesnym posiadaniu "stałego" partnera.
              Bez ślubu też można mieć kochanka wyobraź sobie (albo kochanka to może jednak sobie nie wyobrażaj) ;D
              • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 14:16
                A jak kochanek też da pierścionek ? Co wtedy ?
                • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 14:34
                  Palców u dłoni w sumie jest dziesięć, to każdy może jakieś świecidełko przygarnąć.
                  • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 14:44
                    Horror !
                    • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 14:49
                      Dobrze, może być też bardziej dramatycznie. Każdy kolejny pierścionek ląduje w kontenerze na ciuchy PCK.
                  • wilowka Re: Podglądactwo 08.02.11, 16:51
                    Szalenie mnie do wyobraźni przemówiła ta filozofia. Pojemność sumienia można by pojemnością palców liczyć... ;)
                    • izabellaz1 Re: Podglądactwo 08.02.11, 18:35
                      Bo ja umiem przemawiać do wyobraźni ;)
    • ryniena Re: Podglądactwo 08.02.11, 16:54
      Najczęściej nie, chyba, że to ktoś kogo jeszcze dobrze nie znam, wtedy zdarza mi się zastanawiać.
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Podglądactwo 08.02.11, 17:05
        Bardzo dobra odpowiedź, dziękuję :)
        • ryniena Re: Podglądactwo 08.02.11, 17:51
          No wybacz, że tak prosto i bez polotu :P :D
    • kitek_maly Re: Podglądactwo 12.02.11, 09:30
      Eeee nie, dirty smsy mam opracowane do perfekcji, więc mogę je pisać z zamkniętymi oczami nawet. :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka