kukorica.aratas
01.11.12, 22:01
Osobny wątek, bo szkoda, żeby taki cytat siedział zaszyty gdzieś głęboko.
Abp Sławoj Leszek Głódź zaapelował, aby podczas Halloween nie wywoływać duchów. - Nie wywołujmy duchów, a szczególnie duchów śmierci. Kultura śmierci i tak jest szerzona wokół nas. Trzeba nam budować kulturę życia, cywilizację miłości, kulturę pokoju, radości a także świętości życia - tłumaczył.
Hierarcha dodał, że jego apel skierowany jest przede wszystkim do "nauczycieli i wychowawców, by nie robić piany z mózgu w umysłach młodych ludzi”. Arcybiskup zaznaczył, że w trakcie obchodów Wszystkich Świętych i Dnia Zadusznego chrześcijanie powinni brać udział w pochodzie świętych, wyznawców i męczenników.
klik
Bardzo ładnie to wygląda, kiedy przed praktykami przestrzega gośció, który w swoim kramiku ma taki sam (co do gatunku) stuff. :D
A ja byłem dzisiaj tam, gdzie wszyscy.
Ruch jak w hipermarkecie dwa dni przed Wigilią, każda alejka zapchana dwoma strumieniami narodu wędrującego na albo już z. Ale nie jestem pewien, czy to był taki pochód, o jakim myślał powyższy abp. Atmosfera promenadowa, kumoszki plotkują, dziatwa dokazuje. Po co to komu? :/
Oczywiście po raz kolejny zatęskniłem za czasami, kiedy to zdarzało się, że w trakcie zabrakło napoju. I właśnie przez cmentarz (otwarty też nocą!) wiódł doskonały skrót do sklepu nocnego. Wtedy to panie była na cmentarzu atmosfera zadumy. Nie to, co teraz. :>
A w radiu przed chwilą produkował się Migdał Ireneusz, tanatopraktor.
Amen. :P