kadfael 14.09.08, 15:36 Ile kosztuje dobra kawa we Wiedniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrednisia Re: Kawa Wiedeń 14.09.08, 15:38 ok.4 Euro, zależy jaka kawa i w jakim miejscu. Odpowiedz Link
kadfael Re: Kawa Wiedeń 14.09.08, 15:41 Będe ze znajomymi w czechach i wybieramy sie na jeden dzień do Wiednia na kawe. Ja we Wiedniu nie byłam od czasu jak sa tam euro, więc nie wiem jak sie kształtują ceny. A chcemy troche pochodzic po Ringu i wpaśc na wiedeńska kawę... Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Kawa Wiedeń 14.09.08, 15:43 Wez ze soba przynajmniej 100 Euro.. poza kawa bedziesz chciala z pewnoscia cos zjesc, moze kupic jakas drobnostke.. Lepiej miec za duzo pieniedzy przy sobie niz za malo i czuc sie jak biedna myszka.. Odpowiedz Link
kadfael Re: Kawa Wiedeń 14.09.08, 15:49 kontik_71 napisał: > Wez ze soba przynajmniej 100 Euro.. poza kawa bedziesz chciala z > pewnoscia cos zjesc, moze kupic jakas drobnostke.. Lepiej miec za > duzo pieniedzy przy sobie niz za malo i czuc sie jak biedna myszka.. A to na pewno:) Co najmniej:) Tyle, że ja będąc ostatnio w Niemczech zauważylam taką dziwna prawidłowośc-rzeczy, które uważałam, że będą o wiele droższe były o wiele tansze, a te, które miały być tańsze były o wiele droższe:) A tak sie składa, że przez ostatnie pare lat ze wzgledów zdrowotnych nie mogłam za bardzo sie oddalac od domu i wszedzie jeszcze pamiętam stare waluty... Odpowiedz Link
martuha Re: Kawa Wiedeń 14.09.08, 21:40 zazdroszcze podrozy do wiednia. bardzo lubie to miasto. no i kawa jest wspaniala. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Kawa Wiedeń 15.09.08, 12:26 o dziwo, kawa w Wiedniu kosztuje tyle co w Warszawie na Starym Mieście czyli ok. 4 EUR W lipcu w centrum starego Wiednia - 1 kawa + tort Sachera + dwa desery lododowe ca. 22 EUR, w warszawie byłoby pewnie drozej... Odpowiedz Link
trypel Re: Kawa Wiedeń 15.09.08, 16:42 hehe w duzym miescie w Niemczech w dobrej knajpie odpowiednio wysmażony (a nie tak jak SIE wysmaży) stek z dodatkami kosztuje 12-15 euro. W Polsce jeszcze za tyle nie znalazłem dobrego steka :) Zasadniczo ze świecą szukać czegoś co tam jest droższe, taxi tańsze... kanjpy tańsze.. zakupy tańsze... Odpowiedz Link
funny_game Re: Kawa Wiedeń 15.09.08, 16:47 M. się poturlał, jak Mu przeczytałam Twoją sygnaturkę :D Odpowiedz Link
trypel Re: Kawa Wiedeń 15.09.08, 16:52 no to sie cieszę że komuś zdrowia dodaję boć śmiech to zdrowie :) i mnie ona bawi od paru dni strasznie Odpowiedz Link