thank_you 22.10.08, 18:31 Po całym dniu załatwiania róóóżnych różniastych spraw ugotowałam zupę kalafiorową i zrobiłam naleśniki z serem:-) Pycha. Polecam:D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tora83 Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:32 thank_you napisała: > Po całym dniu załatwiania róóóżnych różniastych spraw ugotowałam zupę kalafioro > wą i zrobiłam naleśniki z serem:-) Pycha. Polecam:D A bys mi nie przywiozla troche? Bo glodna jestem jak wilk :) I zmeczona tak, ze nie jestem w stanie ugotowac NIC :) Odpowiedz Link
tora83 Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:35 thank_you napisała: > Teleport czy kurier?:D Teleport :) Albo taxi :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:39 O jaka wygodna:D Kobieto, ja od 4 dni powłóczę nogami, a zmusiłam się do gotowania (czego szczerze nienawidzę:D ). A teraz idę zrobić galaretkę z kurczakiem, mmhmmmmmmm:D:D:D Ale to nie ma nic wspólnego ze zbliżającym się okresem, prawda?:D Odpowiedz Link
tora83 Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:40 thank_you napisała: > O jaka wygodna:D Kobieto, ja od 4 dni powłóczę nogami, a zmusiłam się do gotow > ania (czego szczerze nienawidzę:D ). A teraz idę zrobić galaretkę z kurczakiem, > mmhmmmmmmm:D:D:D Ale to nie ma nic wspólnego ze zbliżającym się okresem, prawd > a?:D A tego to ja juz nie wiem :) Galaretka tez moze byc :) Wpadaj nie gadaj. Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:42 Za daleko mam do Ciebie:D Ech, masz ładny aparat na zęby, serio:-) Strrrrasznie lubię ludzi z aparatami, mam słabość do nich:D Odpowiedz Link
tora83 Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:42 thank_you napisała: > Za daleko mam do Ciebie:D Ech, masz ładny aparat na zęby, serio:-) Strrrrasznie > lubię ludzi z aparatami, mam słabość do nich:D Nooo we no nie zartuj :):):) Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:46 Poważnie, serio:D Mam nawet lekko zdarte szkliwo z jednego zęba - zbyt bliski kontakt z aparatem:D Odpowiedz Link
tora83 Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:51 thank_you napisała: > Poważnie, serio:D Mam nawet lekko zdarte szkliwo z jednego zęba - zbyt bliski k > ontakt z aparatem:D HAHAHAHAHA :) nie chce wiedziec wiecej :D Odpowiedz Link
tora83 Re: Debiut:-) 22.10.08, 18:55 thank_you napisała: > Ej, ale tylko na zębie:D No mowilam, ze nie chce wiedziec :D:D:D Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:12 Przepraszam, zadebiutowałaś zupą czy naleśnikami? A może i tym, i tym? ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:32 Naleśnikami z serem( bo ze szpinakiem umiem zrobić:D ) i zupą kalafiorową. To trzecia którą w życiu ugotowałam:D Wcześniej był rosól i grzybowa:-) A teraz robię galaretki z kurczakiem:-) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:35 Słuchaj, osiągnęłaś właśnie efekt WIELKIEGO WOW! :)) Moje osiągnięcia kulinarne są znacznie skromniejsze :) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:38 Zazdraszczam :) Bo o ile naleśniki z serem robię w ciemno, o tyle ze szpinakiem mi nie wyszły jeszcze NIGDY. I choć sama szpinaku nie lubię to chętnie czasem bym się poświęcila dla połówka, a tu- klops : ( Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:44 Mój dobry kolega był kucharzem w bułgarskiej knajpie i kiedyś zmusiłam go do zrobienia tych naleśników u mnie w domu i teraz papuguję:D Ale przyznam nieskromnie...moje są lepsze:D Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:47 Uchyl rąbka tajemnicy co trzeba zrobić żeby wyszły i dały się zjeść:D Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:54 Wrzucę za godzinę przepis, ok? Bo teraz motam się przy tych galaretkach i mogę coś zapomnieć:D Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:41 Wydaje mi się niemożliwe, żeby ktoś był większym "lajkonikiem" w kuchni ode mnie:D Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:45 Naprawdę? Wiesz, może mam jakieś wyczucie, ale bez praktyki, to sama teoria nie zadziała :) Zdecydowanie jestem większym lajkonikiem niż Ty :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:48 Ja nie mam ani wyczucia ani praktyki, ale na razie się nie otrułam, więc kulinarny świat stoi przede mną otworem:D Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:55 Ze mną jest inaczej, mam wyczucie, nie mam praktyki i zdaje mi się, że świat kulinarny długo jeszcze będzie dla mnie zamknięty ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 22.10.08, 20:03 Nie zdobędziesz praktyki siedząc na forumie:-) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:35 Zazdraszczam, bo o ile naleśniki z serem robię w ciemno, o tyle ze szpinakiem mi nie wyszły jeszcze nigdy ;( I choć sama szpinaku nie znoszę to czasem chcialabym się poświęcić dla połówka ale .. klops Odpowiedz Link
nuova Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:37 thank_you napisała: > Po całym dniu załatwiania róóóżnych różniastych spraw ugotowałam zupę kalafioro > wą i zrobiłam naleśniki z serem:-) Pycha. Polecam:D jerzu! :) super! a nalesniki ze szpanakiem to dla mnie bomba :) i aklafior tez lubie, choc w postaci zupy go nie jadlam ;] Gratuluje zdolnosci kulinarnych! Odpowiedz Link
nuova Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:24 zamiast uklonow, podeslalabys troche tych smakolykow ;P Odpowiedz Link
menk.a Re: Debiut:-) 22.10.08, 19:52 A my z Bercikiem kończymy zupę ogórkową. Jutro będę walczyć z plackami ziemniaczanymi z zielskiem. Bercik się nie boi. Odważna jest. :D Odpowiedz Link
nuova Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:17 a ja nie wiem kto to ten Bercik ;)) PS: może chodzi o placki z ziolami (ja lubie z prowansalskimi i z zoltym startym serem) ? Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:29 Jak się nie mylę to Bertrada:-) E, nigdy nie jadłam placków ziemniaczanych z czymś innym niż śmietana:D Muszę poszukać przepisu na naleśniki ze szpinakiem, bo zawiodłam idę Odpowiedz Link
nuova Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:36 to one w symbiozie? ;) smietana jest dobra z cukierem, a nie z plackami :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:39 Tylko która na której?:D Śmietana do pierogów dobra, tych małych, ruskich...jak im tam..pielmieni czy jakoś tak:-) Odpowiedz Link
nuova Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:50 a tak, jeszcze wlasnie do pierogow z jagodami albo z truskawkami :) Ale mi smaka narobilas :P Odpowiedz Link
thank_you Re: Debiut:-) 23.10.08, 07:57 A ja mam gotowe naleśniczki w lodówce:D Tylko galaretki nie zrobiłam przez Milleniusza. Niedobry:D Odpowiedz Link
nuova Re: Debiut:-) 23.10.08, 08:06 > Tylko galaretki nie zrobiłam przez Milleniusza. Niedobry:D a to nie szkodzi, nie lubie ;P Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Debiut:-) 23.10.08, 09:02 thank_you napisała: > E, nigdy nie jadłam placków ziemniaczanych z czymś innym niż śmietana:D To ja z kolei różne kulinarne eksperymenta na plackach ziemniaczanych przeprowadzam :P > Muszę poszukać przepisu na naleśniki ze szpinakiem, bo zawiodłam idę No fakt, ida trochę zawiedziona acz wyrozumiala bo sama cierpi na galopującą sklerozę i czasem zapomina co miała zrobić :)) Odpowiedz Link