Dodaj do ulubionych

Arena Ursynów - hałas

13.07.14, 00:26
Jest po północy a na Arenie trwa jakiś naprawdę głośny koncert :(
Wiem, że mieszkając w mieście trudno oczekiwać idealnej ciszy, ale to chyba lekka przesada, można by chociaż trochę przyciszyć po 22:00. Czy Arena jest w ogóle wyciszona, przystosowana do koncertów?

Mogłaby chociaż Arena ostrzegać mieszkańców, że danego dnia(nocy) będzie głośniej. Na stronie mają tylko kalendarium imprez sportowych (www.ucsir.pl/aktualnosci/kalendarium-imprez.html)

Czy komuś też to przeszkadza?
Obserwuj wątek
    • vortex_p Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 01:28
      To nie w Arenie. To na Wyścigach jest jakiś koncert.
      Łączę wyrazy ubolewania dla osób mieszkających w okolicy Megasamu. Na Imielinie słychać, ale da się żyć (i spać).
      • sigrid.storrada Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 01:43
        A racja, to to:www.facebook.com/events/650994721616397/
        Ja też Imielin, ale spać nie mogę :(
        Czekam aż się te krzyki skończą.
        • vortex_p Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 01:49
          Dokuczliwość tego hałasu zależy zapewne od strony, na którą wychodzą okna. Moje wychodzą na stronę Natolina. Jeżeli ktoś ma okna od strony Wyścigów, to już może być inna bajka.
          Mimo wszystko życzę dobrej nocy.
          • domi_33 Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 21:44
            ja słyszałam te wrzaski por samym lasem kabackim! i to jak szłam spać czyli grubo po 1 w nocy. szok. nawet nie chcę myśleć co się musiało dziać w tych blokach przy samych wyścigach, chyba szyby wypadały z okien!
            • domi_33 Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 21:45
              a okna mam od strony lasu, widocznie korony drzew odbijają muzykę... :)
              • vortex_p Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 22:29
                No, jeżeli Kabaty bawiły się razem ze Służewiem, to chyba ktoś przesadził z nagłośnieniem.
                • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 22:32
                  vortex_p napisał:

> No, jeżeli Kabaty bawiły się razem ze Służewiem, to chyba ktoś przesadził z nag
                  > łośnieniem.

To zupełnie odwrotnie niż na Stingu. Tam widzowie gadający za moimi plecami zagłuszali mi koncert :)
              • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 22:31
                Aż dziw bierze, ze w dyskusji nie uczestniczą dotąd oligofreniczne typy serwujące hasła "nie pododa się, to wyjedź na wieś" Widać same wyjechały.
                Swoją drogą będąc przy Marcpolu na Stokłosach słyszałem to tak głośno, ze wydawało mi się, ze pod kościołem Wniebowstąpienia jest jakiś koncert. A z Wyścigów to kiedyś Depeche Mode sobie posłuchałem. Była mżawka i świetnie dżwięk niosło.
                • domi_33 Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 23:03
                  no a do mnie po złości Depesze nie dolecieli a wczorajsze wycie aż nadto. próbowałam ze wszystkich sił wsłuchać się kto to tam gra, ale to chyba nie mój klimat bo nic nie wydedukowałam.
                  • domi_33 Re: Arena Ursynów - hałas 13.07.14, 23:06
                    no fakstrycznie z hip hopu już wyrosłam jakiś czas temu. w programie ostatni występ o godzinei 1 w nocy właśnie... no to już chamstwo. moja kuzynka z rocznym dzieckiem mieszka przy samych Wyścigach, ciekawe jak spała.
                    muzyka.onet.pl/koncerty/the-wall-warsaw-hip-hop-festival-juz-12-lipca-sprawdz-program-imprezy-i-informacje/mpbqs
                    • yes2mike Re: Arena Ursynów - hałas 14.07.14, 14:24
                      Około 2:30 radosne pielgrzymki spacerowały wzdłuż płotu Puławską. Nie sądzę aby byli trzeźwi, bo by sobie łazili chodnikiem, a nie pchali się pod koła. Soczysta wiązanka niestety nie przyniosła oczekiwanego rezultatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka