dla_dobra_polski 28.09.06, 02:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dla_dobra_polski [...] 28.09.06, 02:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx Re: manipulacja GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:32 Ile razy jeszcze się powtórzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
zahadoom Re: manipulacja GW 28.09.06, 07:58 powtórzy sie jeszcze wiele...wiele razy.. bo on jak NAczelny KArtofel, lubi powtarzać... Wszystkie PISiurowskie kartofle nic nie robią tylko wkoło macieju powtarzają, a to że Ci to wykształciuchy, tamci to łżeelity, a tamci to zrobili prowokacje.. itp itd. dno osiągnęła władza w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirq Re: władza przejściowa IP: *.autocom.pl 28.09.06, 09:09 Władza osiągneła dno. Dobrze tylko że kazda grupa chciwych głupców w demokracji ma tą władzę najdłuzej 4 lata. Pisiury czuja ze ich 5 minut mineło i to z ich włąsnej winy, ze zchrzanili sprawe na kazdym froncie i im mocniej to im sie wytyka tym bardziej zajadle i załosnie sie bronią. Niedługo jakikolwiek głos o brudnym korytarzu w urzedzie gminy w Kaczorowie bedzie juz atakiem na Pis i rząd. Okaze się że, akcja gazety, kto sfotografuje większa dziure w polskich drogach, to tez byla akcja antyrządowa. Ze gazeta ogólnie jest antyrządowa, potem ze nie tylko Wyborcza, ale i pozostałe, ze wszystkie trzeba zamknąc i wprowadzic nowy tytuł. Tylko jaki? Jest Prawo, jest Sprawiedliwośc, wiec gazeta musi nazywać sie Prawda!!! Juz byli tacy w historii co nazwali sie Większościowcami, choć w istocie stanowili skrajną mniejszość. podobnie z tym prawem i sprawiedliwościa w wykonaniu pis. A tak na serio - fanatyzm polityczny odbiera niektórym rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Hors !!! Re: władza przejściowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:30 Motto !!!!! Chore społeczeństwo , chore elyty i ciężko chorzy przez nich wybrani przywódcy ! To jest właśnie IV RP a.d.2006 ! Old Hors. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Ale o co chodzi? IP: 192.156.102.* 28.09.06, 12:08 Fundusz socjalny jest pobierany z pensji urzędnikow i ma byc przeznaczany na takie wlasnie cele... Nie jest to za pieniadze podatnikow tylko za pieniadze zarobione przez tych urzednikow do jasnej ciasnej. To tak jakby mi pracodawca powiedzial, ze za jego pieniadze chodze do kina na glupie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
k.tomek Re: Ale o co chodzi? 28.09.06, 14:08 Gość portalu: Zdzisiek napisał(a): > Fundusz socjalny jest pobierany z pensji urzędnikow i ma byc przeznaczany na ta > kie wlasnie cele... Nie jest to za pieniadze podatnikow tylko za pieniadze zaro > bione przez tych urzednikow do jasnej ciasnej. > > To tak jakby mi pracodawca powiedzial, ze za jego pieniadze chodze do kina na g > lupie filmy. Dokładnie tak jest, ale GW lubi robić sensację z oczywistych rzeczy. Pewnie zadroszczą, bo Agora nie ma funduszu socjalnego, co jest niezgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C. Fundusz socjalny nie jest potrącany z pensji IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 17:23 ...ani pracownika, ani - tym bardziej - urzędnika. Tak jak koszty badań wstępnych i okresowych, ZUS płacony przez pracodawcę (jest też ZUS płacony przez pracownika), koszty wyposażenia stanowiska pracy - tak samo fundusz socjalny obciąża koszty działalności DODATKOWO. I płacony jest, jak każda złotówka, którą wydają urzędy z NASZYCH pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Ja nie widzę żadnego problemu 28.09.06, 12:28 Ktoś chce oglądać Romea i Julię, ktoś inny gołe cycki, a jeszcze ktoś gołe męskie zadki - dla każdego cos miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
k.tomek Re: władza przejściowa 28.09.06, 14:04 Gość portalu: kirq napisał(a): > Władza osiągneła dno. Dobrze tylko że kazda grupa chciwych głupców w demokracji > ma tą władzę najdłuzej 4 lata. Wszystko sie musi kojarzyć z polityką? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Oczywiscie ze manipulacja gazetki 28.09.06, 11:29 W czolowce gazetka umieszcza haslo "meski striptiz za pieniadze podatnikow" a dopiero gdzies w glebi artykulu pisze ze to z zakladowego funduszu socjalnego. Myslicie ze dlaczego firmy reklamowe bija sie o ogloszenia na pierszej stronie ? Bo to jest najczesciej czytane, ot chocby przy przegladaniu gazetki. To jest ten sam typ manipulacji. Gazetka jest na dnie .... zalosne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Oczywiscie ze manipulacja gazetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:46 tylko że to nie jest firma, która pieniądze sobie sama wypracowuje, tylko urzędasy, które pieniądze dostają z naszych podatków czyli reasumując - oglądają męskie fiutki za nasze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as coz co czasy to obyczaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:18 kiedys kino , teatr a teraz dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Goździkowa zaprasza po tabletkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.06, 02:35 . Odpowiedz Link Zgłoś
tommi83 do urzednikow 28.09.06, 15:03 To jest naprawde dobijajace, jak widze, gdzie ida moje pieniadze, ktore sa odciagane od mojej pensji. Ja tez pracuje ciezko i to jest dla mnie stresujace. Pracuje codziennie 10 godzin, do tego studia, ktore musze sobie oplacic i nie mam zadnych przyjemnosci, tylko mala pensje. Ja tez chce bilet do kina, czy do teatru, ale niestety nie zawsze moge sobie na to pozwolic. To widze, ze chyba najlepiej bedzie jak znajde prace na czarno. Bede wtedy przynajmniej szczesliwy, ze nie dokladam sie do rozrywek ludzi z administracji (ktorzy przychodza na 8 godzin, wypija kawe poplotkuja, sa bardzo nieuprzejmi dla petentow). Jak w rzadzie brakuje pieniedzy, to w pierwszej kolejnosci zabrac urzednikom rozrywki. Oni i tak dobrze zarabiaja i ich jest stac na to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara dla_dupy_Wolski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 03:49 I co, jak napiszesz te pierdoly jeszcze 10 razy to cos zmieni? Won z toba, precz z tym panstwem, precz z podatkami na to g.wno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuśba_topolski Re: manipulacja GW IP: *.res.east.verizon.net 28.09.06, 04:07 Nie lubia tryskajacych piana dyktatorkow? Calkiem slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: manipulacja GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 06:04 "GW nienawidzi PiS- i zrobi wszystko by oczernic obecny rzad." Każdy kogoś nienawidzi. Rydzyk masonów, PiS układu, a GW PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądek nie boli A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:38 Mogą sobie nawet nimi tyłki podetrzeć. Ich zarobki- ich sprawa! To samo dotyczy dodatków socjalnych, które są częścią pensji. Jakby poszły na "Straszny dwór" czy innego "Kordiana" to by sprawy nie było? Każdy bawi się tak, jak mu się podoba i jak mu jego poziom pozwala. Kolejny sztuczny problem GW. To już zaczyna być męczące. Zazdroszczą TVN-owi prawdziwego demaskatorskiego sukcesu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.crowley.pl 28.09.06, 03:01 Dokładnie, zgadzam się. Ubolewać tylko należy, że wg artykułu nie ma szans na damski striptiz. To już dyskryminacja ;-). No, ale cóż, zlikwidowano pełnomocnika ds. równouprawnienia to mamy efekty :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuśba_topolski Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.res.east.verizon.net 28.09.06, 04:12 Drugi, ktory nie umie czytac? Moze dlatego nie bylo dla ciebie damskiego streap-tease'u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lach Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:56 a dla kogo w biurach damski striptis jak tam pracują same baby i to z poprzednich układów na zachodzie dawno juz wprowadzono ze min30% musi byc odmiennej płci bo robi sie chora atmosfera a w biurach szkołach pocztach itp.chory babiniec po rozwodach,który nie potrafi rozmawiac z normalnym facetem nie mówiac juz o zyciu,czesto kobieta która ma normalną rodzine szczuta jest przez zazdrosne koleżanki,wyśmiewana jak nie zostaje na biurowe balangi jestem ochroniarzem w takiej firmie to woła o pomste do nieba co te baby tam wyprawiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuśba_topolski Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.res.east.verizon.net 28.09.06, 04:10 Jakie pensje? Czytac nie umiesz? Nauka czytania tez nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapslock Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:10 siuśba_topolski sam czytac nie umiesz... pieniadze z funduszu socjalnego sa częścia wynagrodzenia i sa wykorzystywane np. na imprezy kulturalne, integracyjne, lub bony towarowe do supermarketów. Panie chciały imprezę ze stripizem ich sprawa bo to ich pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
przesmiewca2 Bzdety gadasz 28.09.06, 12:51 to jest forsa którą firma czy co tam musi mieć na osobnym koncie za ktorą towarzycho baluje,ze nie wspomnę jakie tam numery sie odwala z rachunkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzęnik Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:36 Jestem stałym czytelnikiem Wyborczej od wielu, wielu lat (właściwie od samego początku), lecz obecny poziom niektórych tekstów woła o pomstę do nieba! Kto i dlaczego pisze takie gnioty?! Kiedyś, jak pamoietam, taki poziom reprezentowały teksty publikowane np. w Wysokich Obcasach. No, ale zeby w powaznym, (opiniotwórczym? ) dzienniku? Ciekaw jestem na jakie cele przeznaczacie fundusz socjalny w Waszej redakcji? Co Was to do diabła obchodzi, na co idą pieniądze pracowników? No bo przecież nie państwowe (czyli podatników). To jest już jak pamiętam drugi taki durny tekst dot. funduszu socjalnego w ciągu 2-3 miesięcy. Gratuluję profesjonalizmu i poziomu redaktorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc A Ty urzędniku pewnie z pracy piszesz? Na koszt 28.09.06, 12:45 podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
k.tomek Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:12 Gość portalu: siuśba_topolski napisał(a): > Jakie pensje? > Czytac nie umiesz? > Nauka czytania tez nie boli. > Fundusz socjalny, który pracodawca ma obowiązek posiadać i tylko określa warunki dysponowania nim, a jak większość firm ma pewnie w regulaminie, że można wydać na rekreację, więc są na ten cel właśnie wydatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 06:56 a może mają za duży fundusz? co? jeśli pracując w warszawie mają bilety na "niemal wszystkiecważne imprezy" to musi tego qrwa być dużo. To mówisz że to z ich pieniędzy? Jak tobie bandzior zabierze forsę i skopie ryło to to będą pieniądze bandziora. na razie urzędniczki ślinią się za moje pieniądze. Powinienem mieć prawo chociaż zaliczać 4 urzędniczki/rok. Bo to moje podatki. I tak taryfa ulgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.tomek Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:14 olias napisał: > a może mają za duży fundusz? co? jeśli pracując w warszawie mają bilety > na "niemal wszystkiecważne imprezy" to musi tego qrwa być dużo. To mówisz że to > > z ich pieniędzy? Jak tobie bandzior zabierze forsę i skopie ryło to to będą > pieniądze bandziora. na razie urzędniczki ślinią się za moje pieniądze. > Powinienem mieć prawo chociaż zaliczać 4 urzędniczki/rok. Bo to moje podatki. I > > tak taryfa ulgowa. Fundusz socjalny, który pracodawca ma obowiązek posiadać i tylko określa warunki dysponowania nim, a jak większość firm ma pewnie w regulaminie, że można wydać na rekreację, więc są na ten cel właśnie wydatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:54 > Jak tobie bandzior zabierze forsę i skopie ryło to to będą > pieniądze bandziora. Nieprawda. Bandzior robiąc to popełnia przestępstwo, za które może (i powinien) iść do paki. A forsę i tak musi oddać. Urzędniczki natomiast pracują DLA NAS WSZYSTKICH za nasze pieniądze oczywiście. To tak, jakbyśmy je zatrudniali w naszej firmie o nazwie Rzeczpospolita. Prościej już nie potrafię ci tego wyjaśnić. > Powinienem mieć prawo chociaż zaliczać 4 urzędniczki/rok. To poderwij je. Ja jestem z urzędniczką i jest mi rewelacyjnie w łóżku (i nie tylko):)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 15:23 A puścisz ją na striptis? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:09 ... oj pisowską ślepotą zajechało, ich zarobki (z pensji podatnika), dodatki socjalne (z pensji podatnika) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:56 > ... oj pisowską ślepotą zajechało, ich zarobki (z pensji podatnika), dodatki > socjalne (z pensji podatnika) Ich praca DLA PODATNIKA. Słucham, co jeszcze? Urzędnik to nie polityk. Oni (one) naprawdę pracują i są naprawdę potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 15:27 Tak po prawdzie to jest ich cokolwiek za dużo. Zaciekawiła mnie np informacja, że amerykański fiskus zatrudnia połowę pracowników polskiego, a ilu ma podatników do obsłużenia? A my mamy takich garbów od cholery. Taki ZUS dla przykładu; gdyby jakaś prywatna firma ubezpieczeniowa miała tylu pracowników, obsługiwała by cały układ słoneczny:), a że niby są potrzebni do wydawania decyzji administracyjnych... Sądy zajmą się tymi sprawami jeśli naprawdę będzie potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid a Re: Co kręci urzędniczki IP: *.mysmart.ie 28.09.06, 04:16 Hej jak czytam cos takiego to mysle ze masz problemy z glowa !!!!!Albo tak jak powiedzial dobry wojak Szwejk -Opiles sie lub opilas wosy z bagna Wiecej luzu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co kręci urzędniczki IP: *.us 28.09.06, 04:50 Idąc tym tropem myślenia, to wypłaty też sa państwowymi pieniędzmi i jak pracownik ZUS-u pójdzie na dziwki to też z naszych pieniędzy? Fundusz socjalny jest pochodna pensji. Niech dziennikarz napisze jak w Agorze dzielą ten fundusz. Widział go? Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Buhaha co za dureń, och...ście tam w GW? 28.09.06, 06:22 Idąc tym tokiem rozumowania jak urzednik kupi sobie paczkę prezerwatyw albo Hustlera, to jakiś głąb z GW napisze zaraz, że to z pieniędzy podatników, bo przecież z tych pieniędzy pochodzą jego zarobki? Boszszsze, ręce, nogi i inne członki opadają. Fundusz socjalny jest ściśle związany z pensją KAŻDEGO pracownika i niech GW powie jasno, że budżetówki nie powinna dotyczy część przepisów polskiego prawa pracy, to wtedy nie będę się czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Co kręci urzędniczki 28.09.06, 06:52 potem robi się fotki paniom urzędniczkom przy lodzie i każda sprawa w urzędzie załatwiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ive Co kręci urzędniczki IP: *.gdynia.mm.pl 28.09.06, 06:52 jest to forma rozrywki na niskim poziomie intelekrualnym,ale odbierają je panie jako estetyczno taneczne widowisko,a w domu nie zawsze mamy na co popatrzec.Nie irytuje mnie to,raczej bawi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący podatnik Re: Co kręci urzędniczki IP: *.limes.com.pl 28.09.06, 07:18 W odróżnieniu od zamkniętych umysłów fanatyków Paranoi i Schizofrenii umiem czytać ze zrozumieniem. To żadna manipulacja, bilety na występ Amerykanów zostały zakupione teraz a i Dzień Kobiet przypadał pół roku po nastaniu tego zakłamanego rządu, który swoimi ludźmi obsadził już wszystkie możliwe stanowiska finansowane z moich podatków tworząc nowy układ, tylko tyle że nieprofesjonalny, za to bardzo pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
dijkman Teraz wiecie dlaczego w Polsce jest tyle biedy 28.09.06, 08:05 Populiści tylko podczas kampanii wyborczej troszczą się o ubogich. Potem w dalszym ciągu wysyskują kapitalistów,a więc pracodawców, obciążając ich paraliżującymi rozwój firmy podatkami. Nie chcą prywatyzacji wmawiając ludziom, że to okradanie państwa. Oczywiści chodzi im tylko o to aby obsadzić państwowe stanowiska swoimi i kontrolować kraj. Za wierność słono trzeba płacić. Na pomoc socjalną potrzebującym już nie wystarcza pieniędzy. Biedakom zostają ochłapy. To co napisałem jest takie banalne, ale jak widać nie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Zdrowe Dziewczyny a nie berety IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.06, 08:27 Wyborcza kłamie - to nie są pieniądze podatnika, lecz prywatne pieniądze urzędników. Fundusz socjalny jest tworzony z wynagrodzeń za pracę pracowników a więc mogą oni z nimi robić co chcą. Urzędniczki zapracowały na te pieniądze i są ich a nie podatników i guzik komu do tego. A swoją drogą, dobrze wiedzieć, że PiS nie obsadził beretami wszystkich stołków i w niektórych urzędach siedzą zdrowe dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Co kręci urzędniczki IP: 81.219.116.* 28.09.06, 08:30 Po pierwsze nie słyszałem tu nic o PiS tylko urzędnikach niższego szczebla - no chyba że PiS i tych wymienił na "swoich". A sam temat jest kompletnie z doopy - każdy zakład pracy z pensji pracowników tworzy Zakładowy Fundusz Świdczeń Pracowniczych bo obliguje go do tego ustawa - jak on zostanie wykorzystany to decyzja pracowników. Więc proponuje redaktorowi troszke się poduczyć zanim popełni taki tekst. No chyba że ten artykuł jest wynikiem obecnie panującej poprawności politycznej i karci to że kobiety oddają się takiej "starsznej rozpuście" jak pójście na striptiz meski zamiast siedzieć w bamboszach i papilotach, czekając na męża który wróci z striptizu damskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędniczka Co kręci urzędniczki IP: *.devs.futuro.pl 28.09.06, 08:35 Powiem szczerze, że z obrzydzeniem przeczytałam ten artykuł. Sama sie zastanawiam nad tym po co GW pisze o czymś takim. To tak jakbym FAKT czytała. Przecież fundusz socjalny jest zasilany z pensji pracowników. Faktem też jest, że pensje pracowników finansowane są z budżetu państwa. A czy to znaczy, ze ja jako urzędniczka państwowa nie mogę iść na taki występ z pieniędzy które zarabiam w urzędzie ??? No przecież to są pieniądze państwowe - no tak ? To moze będziecie mówić na co mamy wydawać zarobione przez nas pieniadze ? No tak, bo przecież w polsce taka bieda, a tu takie skandaliczne zachowanie !!!! Zamiast na dom wydać, dzieciom buty kupić to głupie urzędasy idą na męski striptiz ????????????????? Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga.ada.2003 Re: Co kręci urzędniczki IP: *.colpal.com 28.09.06, 08:48 Fundusze socjalne w budrzetówkach powinny być zlikwidowane, a pieniądze z nich pochodzące powinny być przeznaczone na finansowanie pomocy dla potrzebującym.Urzędnicy poza rozrywką z socjalnego mają również inne bonusy, np. zwrot kosztów za tzw." wczasy pod gruszą", bardzo niskooprocentowane pożyczki (z socjalnego), bardzo tanie wycieczki,np. wyjazd do Zakopanego na 3 dni za 35 zł., własne ośrodki wypoczynkowe.... To co urzednicy robią z pensją to ich prywatna sprawa, ale budżet socjalny to pieniądze podatników , nie oszukujmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
k.tomek Re: Co kręci urzędniczki 28.09.06, 14:25 Gość portalu: aga.ada.2003 napisał(a): > Fundusze socjalne w budrzetówkach powinny być zlikwidowane, a pieniądze z nich > pochodzące powinny być przeznaczone na finansowanie pomocy dla > potrzebującym.Urzędnicy poza rozrywką z socjalnego mają również inne bonusy, > np. zwrot kosztów za tzw." wczasy pod gruszą", bardzo niskooprocentowane > pożyczki (z socjalnego), bardzo tanie wycieczki,np. wyjazd do Zakopanego na 3 > dni za 35 zł., własne ośrodki wypoczynkowe.... To co urzednicy robią z pensją > to ich prywatna sprawa, ale budżet socjalny to pieniądze podatników , nie > oszukujmy się. To samo lub nawet więcej mają niektóre duże firmy prywatne, a że jest takie prawo, to każdy pracownik niezależnie gdzie pracuje ma takie same obowiązki jak i przywileje. W większości małych i średnich firm pracownicy pozbawieni są Funduszu Socjalnego i nawet nie upominają się, bo cieszą się, że mają pracę za 800 zł brutto. I tu GW powinna szukać problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Co kręci urzędniczki IP: *.aster.pl 28.09.06, 08:53 Po co stworzono fundusz socjalny? Mogłaby to być część pensji, bez dzielenia na co idzie, a nie taka fikcja. Pisze fikcja, ponieważ mam "układ" ze znajomym - oddaję mu każdy bilet z kina i teatru, za połowę ceny. Każde zadowolone. Tylko po co tworzyć osobne fundusze? Ten kto się nie zakręcił przy sprawie tak jak mój znajomy nie korzysta z tych pieniędzy? Czyli cwaniaki górą. Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
k.tomek Re: Co kręci urzędniczki 28.09.06, 14:30 Gość portalu: df napisał(a): > Po co stworzono fundusz socjalny? > Mogłaby to być część pensji, bez dzielenia na co idzie, a nie taka fikcja. Pisz > e > fikcja, ponieważ mam "układ" ze znajomym - oddaję mu każdy bilet z kina i > teatru, za połowę ceny. Każde zadowolone. Tylko po co tworzyć osobne fundusze? > Ten kto się nie zakręcił przy sprawie tak jak mój znajomy nie korzysta z tych > pieniędzy? Czyli cwaniaki górą. Jak zwykle. Rozliczanie zależy od pracodawcy, czyli lubi byc oszukiwany lub musi mieć podkładkę do wypłacenia kasy z funduszu socjalnego. Wystarczy, że pracodawca zmieni regulamin, bo uczciwi pracownicy nie chodzący do kina i.t.p nie będą kombinować, to skorzystają tylko kombinatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Prosto do wniosku - urzędniczkom zlikwidować fundu IP: *.crowley.pl 28.09.06, 08:54 fundusz socjalny bo. - jesli pojadą na pielgrzymkę - to z naszych podatków, - jeśli pójdą na aerobic - to z naszych podatkow itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Prosto do wniosku - urzędniczkom zlikwidować IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 11:22 Panowie urzednicy, w ramach rozrywki kulturalno-oswiatowej finansowanej z funduszu socjalnego powinni dostac wejsciowki do agencji towarzyskich. Zapewniona dyskrecja i przezycia ze wspomnieniami na wiele dni. Odpowiedz Link Zgłoś
doscwysoki Re: Co kręci urzędniczki 28.09.06, 09:21 Walnij się w łeb. Jesteś chory... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf a może by tak...do cyrku?? 28.09.06, 09:30 zamiast striptizu proponuję cyrk-a w rolach głównych panie urzędniczki :) najfajniejsze e-kartki na www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Fundusz socjalny to odpis an rzecz pracownikow IP: *.chello.pl 28.09.06, 09:35 a co pracownicy chca ztym zrobic ustala rada pracownicza. Czyli jesli nauczyciel korzysta z funduszu socjlanego i chodzi z rodzian na basen za ktory placi zaklad pracy to tez na koszt podatnikow? czy jesli mam czesciowa refundacje urlopu to tez na koszt podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow999 Re: Co kręci urzędniczki - dyskryminacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 09:43 jesteś kretyn rodem z PRL. Homo sovieticus w czystej postaci. Ten artykuł opisuje tylko pewną praktykę, czy wolno w ten sposób wydawać nasze pieniądze. Ty spiski "szarej sieci" nawet we własnym kiblu znajdujesz. Nota bene czy to nie jest objawem dyskryminacji, że panie mogą chodzić na striptisy a panowie nie ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
woytek78 Aaalle sensacja, no to sie autor wysilił... 28.09.06, 09:58 Ciekawe na co wydaja pieniadze z funduszu pracownicy GW?? przeciez te pieniendze od nas dostajum, bo gazetkie kupuje to płace! Moje pieniadze !!! Puknij się w głowę jeden z drugim... Super, ze nie robia przekrętów i nie biorą kasy do kieszeni, tylko się odstresowuja. Może to troche pomoże w zwlaczaniu stereotypu polskiego urzedasa...? Odpowiedz Link Zgłoś
the_cause te, medioznawca 28.09.06, 12:24 Gazeta to sie utrzymuje z reklam, a nie ze sprzedaży. Cena 1.5 zł pewnie nawet nie pokrywa kosztów druku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: męczyzna dość seksualnej dyskryminacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:08 dlaczego, jak mężczyzna pójdzie na striptiz to jest "be", a kobieta na męskim striptizie to "fajna zabawa i relaks"? dlaczego nikt nie obrusza się na "przedmiotowe traktowanie mężczyzn"? striptiz dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik a bieda aż piszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:14 bieda w szpitalach, domach dziecka, brak kasy na dożywianie dzieci w szkołach, brak na różne operacje ratujące życie itd itd itd aż do znudzenia, a oni sobie iną na striptiz, do kina za pieniądze min. tych ludzi - zwierzęta bez sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a gó.. wam do tego co z funduszu socjalnego... 28.09.06, 10:21 wyjątkowo stanę w obronie uzędników! fundusz socjalny jest obowiązkowy! mozna go przeznaczyć na rozrywkę i imprezy integracyjne pracowników (i w wielu firmach tak przeciez się robi). więc gó.. was to drodzy redaktorzy GW powinno obchodzić jakie formy rozrywki preferują urzednicy państwowi. to są ich pieniadze i ich sprawa! (czyżby wam przeszkadzało że panie preferują panów?) walczmy z nadmierną biurokracją, trwonieniem pieniedzy, ale nie popadajmy we śmieszność czy hipokryzję! jeśli to nie były pieniadze z funduszu reprezentacyjnego, ani "koszty" rzarządu, departamentu itp. to na zrowie niech sie bawią! maja do tego prawo i może później beda mniej zgorzkniałe i zawistne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODATNIK Re: a gó.. wam do tego co z funduszu socjalnego.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:31 POWINNI GO PRZEZNACZYĆ NA BADANIE WASZYCH ŁBÓW Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a gó.. wam do tego co z funduszu socjalnego.. 28.09.06, 10:41 > POWINNI GO PRZEZNACZYĆ NA BADANIE WASZYCH ŁBÓW 1. nie rozumiem czemu uzyłeś słowa waszych ?:| 2. co? czy myslisz że takie badanie wskazało by dlaczego jestem wielokrotnie mądźejszy od Ciebie? - Tobie juz nic nie pomoże!!! 3. jeśli dobrze pamietam kodeks pracy to pracownicy sami decydują (w okreslonym przepisami zakresie) na co ma być przeznaczony a nie jakieś łosie z zewnątrz chćby i byli bardzo ważnymi dziennikarzami, podatnikami, czy zawistnymi babami. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Marna rozrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:44 Jak dla mnie to mogą nawet iść i zagrać w filmie porno. Dostały socjal wiec niech robia z nim co zechcą. Dziwi mnie tylko że urzędniczki(podobno kobiety wykształcone i w miare inteligentne) upajają się tak prymitywna rozrywką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Męski striptiz pomaga paniom w pracy.... IP: *.kki.krakow.pl 28.09.06, 11:08 Tak , taki seans uruchomi niektórym pracowniczkom NFOŚ nie tylko szare komórki . Polecam seans zwłaszcza KASI P. Odpowiedz Link Zgłoś