Dodaj do ulubionych

Co kręci urzędniczki

28.09.06, 02:24
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • dla_dobra_polski [...] 28.09.06, 02:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: hx Re: manipulacja GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:32
        Ile razy jeszcze się powtórzysz?
        • zahadoom Re: manipulacja GW 28.09.06, 07:58
          powtórzy sie jeszcze wiele...wiele razy.. bo on jak NAczelny KArtofel, lubi
          powtarzać...

Wszystkie PISiurowskie kartofle nic nie robią tylko wkoło macieju powtarzają, a
          to że Ci to wykształciuchy, tamci to łżeelity, a tamci to zrobili prowokacje..
          itp itd.

dno osiągnęła władza w tym kraju
          • Gość: kirq Re: władza przejściowa IP: *.autocom.pl 28.09.06, 09:09
            Władza osiągneła dno. Dobrze tylko że kazda grupa chciwych głupców w demokracji
            ma tą władzę najdłuzej 4 lata. Pisiury czuja ze ich 5 minut mineło i to z ich
            włąsnej winy, ze zchrzanili sprawe na kazdym froncie i im mocniej to im sie
            wytyka tym bardziej zajadle i załosnie sie bronią. Niedługo jakikolwiek głos o
            brudnym korytarzu w urzedzie gminy w Kaczorowie bedzie juz atakiem na Pis i
            rząd. Okaze się że, akcja gazety, kto sfotografuje większa dziure w polskich
            drogach, to tez byla akcja antyrządowa. Ze gazeta ogólnie jest antyrządowa,
            potem ze nie tylko Wyborcza, ale i pozostałe, ze wszystkie trzeba zamknąc i
            wprowadzic nowy tytuł. Tylko jaki? Jest Prawo, jest Sprawiedliwośc, wiec gazeta
            musi nazywać sie Prawda!!! Juz byli tacy w historii co nazwali sie
            Większościowcami, choć w istocie stanowili skrajną mniejszość. podobnie z tym
            prawem i sprawiedliwościa w wykonaniu pis. A tak na serio - fanatyzm polityczny
            odbiera niektórym rozum.
            • Gość: Old Hors !!! Re: władza przejściowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:30
              Motto !!!!!
              Chore społeczeństwo , chore elyty i
              ciężko chorzy przez nich wybrani przywódcy !
              To jest właśnie IV RP a.d.2006 !
              Old Hors.
              • Gość: Zdzisiek Ale o co chodzi? IP: 192.156.102.* 28.09.06, 12:08
                Fundusz socjalny jest pobierany z pensji urzędnikow i ma byc przeznaczany na takie wlasnie cele... Nie jest to za pieniadze podatnikow tylko za pieniadze zarobione przez tych urzednikow do jasnej ciasnej.

To tak jakby mi pracodawca powiedzial, ze za jego pieniadze chodze do kina na glupie filmy.
                • k.tomek Re: Ale o co chodzi? 28.09.06, 14:08
                  Gość portalu: Zdzisiek napisał(a):

> Fundusz socjalny jest pobierany z pensji urzędnikow i ma byc przeznaczany na
                  ta
                  > kie wlasnie cele... Nie jest to za pieniadze podatnikow tylko za pieniadze
                  zaro
                  > bione przez tych urzednikow do jasnej ciasnej.
                  >
                  > To tak jakby mi pracodawca powiedzial, ze za jego pieniadze chodze do kina na
                  g
                  > lupie filmy.

Dokładnie tak jest, ale GW lubi robić sensację z oczywistych rzeczy. Pewnie
                  zadroszczą, bo Agora nie ma funduszu socjalnego, co jest niezgodne z prawem.
                  • Gość: C. Fundusz socjalny nie jest potrącany z pensji IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 17:23
                    ...ani pracownika, ani - tym bardziej - urzędnika. Tak jak koszty badań
                    wstępnych i okresowych, ZUS płacony przez pracodawcę (jest też ZUS płacony
                    przez pracownika), koszty wyposażenia stanowiska pracy - tak samo fundusz
                    socjalny obciąża koszty działalności DODATKOWO. I płacony jest, jak każda
                    złotówka, którą wydają urzędy z NASZYCH pieniędzy.
            • sumienie.lk Ja nie widzę żadnego problemu 28.09.06, 12:28
              Ktoś chce oglądać Romea i Julię, ktoś inny gołe cycki, a jeszcze ktoś gołe
              męskie zadki - dla każdego cos miłego.
            • k.tomek Re: władza przejściowa 28.09.06, 14:04
              Gość portalu: kirq napisał(a):

> Władza osiągneła dno. Dobrze tylko że kazda grupa chciwych głupców w
              demokracji
              > ma tą władzę najdłuzej 4 lata.

Wszystko sie musi kojarzyć z polityką?
        • dziennikustaw Oczywiscie ze manipulacja gazetki 28.09.06, 11:29
          W czolowce gazetka umieszcza haslo "meski striptiz za pieniadze podatnikow" a
          dopiero gdzies w glebi artykulu pisze ze to z zakladowego funduszu socjalnego.
          Myslicie ze dlaczego firmy reklamowe bija sie o ogloszenia na pierszej stronie ?
          Bo to jest najczesciej czytane, ot chocby przy przegladaniu gazetki.
          To jest ten sam typ manipulacji. Gazetka jest na dnie .... zalosne !
          • Gość: Marakuja Re: Oczywiscie ze manipulacja gazetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:46
            tylko że to nie jest firma, która pieniądze sobie sama wypracowuje, tylko
            urzędasy, które pieniądze dostają z naszych podatków

czyli reasumując - oglądają męskie fiutki za nasze pieniądze!
        • Gość: as coz co czasy to obyczaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:18
          kiedys kino , teatr a teraz dupa
      • Gość: Pinezka Goździkowa zaprasza po tabletkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.06, 02:35
        .
        • tommi83 do urzednikow 28.09.06, 15:03
          To jest naprawde dobijajace, jak widze, gdzie ida moje pieniadze, ktore sa
          odciagane od mojej pensji. Ja tez pracuje ciezko i to jest dla mnie stresujace.
          Pracuje codziennie 10 godzin, do tego studia, ktore musze sobie oplacic i nie
          mam zadnych przyjemnosci, tylko mala pensje. Ja tez chce bilet do kina, czy do
          teatru, ale niestety nie zawsze moge sobie na to pozwolic. To widze, ze chyba
          najlepiej bedzie jak znajde prace na czarno. Bede wtedy przynajmniej
          szczesliwy, ze nie dokladam sie do rozrywek ludzi z administracji (ktorzy
          przychodza na 8 godzin, wypija kawe poplotkuja, sa bardzo nieuprzejmi dla
          petentow). Jak w rzadzie brakuje pieniedzy, to w pierwszej kolejnosci zabrac
          urzednikom rozrywki. Oni i tak dobrze zarabiaja i ich jest stac na to!!!
      • Gość: zatara dla_dupy_Wolski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 03:49
        I co, jak napiszesz te pierdoly jeszcze 10 razy to cos zmieni?
        Won z toba, precz z tym panstwem, precz z podatkami na to g.wno!
      • Gość: siuśba_topolski Re: manipulacja GW IP: *.res.east.verizon.net 28.09.06, 04:07
        Nie lubia tryskajacych piana dyktatorkow?
        Calkiem slusznie.
      • Gość: M Re: manipulacja GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 06:04
        "GW nienawidzi PiS- i zrobi wszystko by oczernic obecny rzad."

Każdy kogoś nienawidzi. Rydzyk masonów, PiS układu, a GW PiS.
    • Gość: Rozsądek nie boli A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:38
      Mogą sobie nawet nimi tyłki podetrzeć. Ich zarobki- ich sprawa! To samo dotyczy
      dodatków socjalnych, które są częścią pensji. Jakby poszły na "Straszny dwór"
      czy innego "Kordiana" to by sprawy nie było? Każdy bawi się tak, jak mu się
      podoba i jak mu jego poziom pozwala. Kolejny sztuczny problem GW. To już
      zaczyna być męczące. Zazdroszczą TVN-owi prawdziwego demaskatorskiego sukcesu :D
      • Gość: Paweł Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.crowley.pl 28.09.06, 03:01
        Dokładnie, zgadzam się.
        Ubolewać tylko należy, że wg artykułu nie ma szans na damski striptiz.
        To już dyskryminacja ;-). No, ale cóż, zlikwidowano pełnomocnika ds.
        równouprawnienia to mamy efekty :-).
        • Gość: siuśba_topolski Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.res.east.verizon.net 28.09.06, 04:12
          Drugi, ktory nie umie czytac?
          Moze dlatego nie bylo dla ciebie
          damskiego streap-tease'u?
        • Gość: lach Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:56
          a dla kogo w biurach damski striptis jak tam pracują same baby i to z
          poprzednich układów na zachodzie dawno juz wprowadzono ze min30% musi byc
          odmiennej płci bo robi sie chora atmosfera a w biurach szkołach pocztach
          itp.chory babiniec po rozwodach,który nie potrafi rozmawiac z normalnym facetem
          nie mówiac juz o zyciu,czesto kobieta która ma normalną rodzine szczuta jest
          przez zazdrosne koleżanki,wyśmiewana jak nie zostaje na biurowe balangi jestem
          ochroniarzem w takiej firmie to woła o pomste do nieba co te baby tam wyprawiają
      • Gość: siuśba_topolski Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.res.east.verizon.net 28.09.06, 04:10
        Jakie pensje?
        Czytac nie umiesz?
        Nauka czytania tez nie boli.

• Gość: klapslock Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:10
          siuśba_topolski sam czytac nie umiesz...
          pieniadze z funduszu socjalnego sa częścia wynagrodzenia i sa wykorzystywane np.
          na imprezy kulturalne, integracyjne, lub bony towarowe do supermarketów. Panie
          chciały imprezę ze stripizem ich sprawa bo to ich pieniądze!
          • przesmiewca2 Bzdety gadasz 28.09.06, 12:51
            to jest forsa którą firma czy co tam musi mieć na osobnym koncie za ktorą
            towarzycho baluje,ze nie wspomnę jakie tam numery sie odwala z rachunkami.
        • Gość: Urzęnik Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:36
          Jestem stałym czytelnikiem Wyborczej od wielu, wielu lat (właściwie od samego
          początku), lecz obecny poziom niektórych tekstów woła o pomstę do nieba! Kto i
          dlaczego pisze takie gnioty?! Kiedyś, jak pamoietam, taki poziom reprezentowały
          teksty publikowane np. w Wysokich Obcasach. No, ale zeby w powaznym,
          (opiniotwórczym? ) dzienniku? Ciekaw jestem na jakie cele przeznaczacie fundusz
          socjalny w Waszej redakcji? Co Was to do diabła obchodzi, na co idą pieniądze
          pracowników? No bo przecież nie państwowe (czyli podatników). To jest już jak
          pamiętam drugi taki durny tekst dot. funduszu socjalnego w ciągu 2-3 miesięcy.
          Gratuluję profesjonalizmu i poziomu redaktorów.
          Pozdrawiam
          • oktawianc A Ty urzędniku pewnie z pracy piszesz? Na koszt 28.09.06, 12:45
            podatnika?
        • k.tomek Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:12
          Gość portalu: siuśba_topolski napisał(a):

> Jakie pensje?
          > Czytac nie umiesz?
          > Nauka czytania tez nie boli.
          >

Fundusz socjalny, który pracodawca ma obowiązek posiadać i tylko określa
          warunki dysponowania nim, a jak większość firm ma pewnie w regulaminie, że
          można wydać na rekreację, więc są na ten cel właśnie wydatkowane.
      • olias Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 06:56
        a może mają za duży fundusz? co? jeśli pracując w warszawie mają bilety
        na "niemal wszystkiecważne imprezy" to musi tego qrwa być dużo. To mówisz że to
        z ich pieniędzy? Jak tobie bandzior zabierze forsę i skopie ryło to to będą
        pieniądze bandziora. na razie urzędniczki ślinią się za moje pieniądze.
        Powinienem mieć prawo chociaż zaliczać 4 urzędniczki/rok. Bo to moje podatki. I
        tak taryfa ulgowa.
        • k.tomek Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:14
          olias napisał:

> a może mają za duży fundusz? co? jeśli pracując w warszawie mają bilety
          > na "niemal wszystkiecważne imprezy" to musi tego qrwa być dużo. To mówisz że
          to
          >
          > z ich pieniędzy? Jak tobie bandzior zabierze forsę i skopie ryło to to będą
          > pieniądze bandziora. na razie urzędniczki ślinią się za moje pieniądze.
          > Powinienem mieć prawo chociaż zaliczać 4 urzędniczki/rok. Bo to moje podatki.
          I
          >
          > tak taryfa ulgowa.

Fundusz socjalny, który pracodawca ma obowiązek posiadać i tylko określa
          warunki dysponowania nim, a jak większość firm ma pewnie w regulaminie, że
          można wydać na rekreację, więc są na ten cel właśnie wydatkowane.
        • ppo Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:54
          > Jak tobie bandzior zabierze forsę i skopie ryło to to będą
          > pieniądze bandziora.

Nieprawda. Bandzior robiąc to popełnia przestępstwo, za które może (i powinien)
          iść do paki. A forsę i tak musi oddać. Urzędniczki natomiast pracują DLA NAS
          WSZYSTKICH za nasze pieniądze oczywiście. To tak, jakbyśmy je zatrudniali w
          naszej firmie o nazwie Rzeczpospolita. Prościej już nie potrafię ci tego
          wyjaśnić.

> Powinienem mieć prawo chociaż zaliczać 4 urzędniczki/rok.

To poderwij je. Ja jestem z urzędniczką i jest mi rewelacyjnie w łóżku (i nie
          tylko):))))))
          • oktawianc Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 15:23
            A puścisz ją na striptis? ;p
      • Gość: kk Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:09
        ... oj pisowską ślepotą zajechało, ich zarobki (z pensji podatnika), dodatki
        socjalne (z pensji podatnika)
        • ppo Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 14:56
          > ... oj pisowską ślepotą zajechało, ich zarobki (z pensji podatnika), dodatki
          > socjalne (z pensji podatnika)

Ich praca DLA PODATNIKA. Słucham, co jeszcze? Urzędnik to nie polityk. Oni
          (one) naprawdę pracują i są naprawdę potrzebne.
          • oktawianc Re: A co kogo obchodzi, na co wydają swoje pensje 28.09.06, 15:27
            Tak po prawdzie to jest ich cokolwiek za dużo.
            Zaciekawiła mnie np informacja, że amerykański fiskus zatrudnia połowę
            pracowników polskiego, a ilu ma podatników do obsłużenia? A my mamy takich
            garbów od cholery. Taki ZUS dla przykładu; gdyby jakaś prywatna firma
            ubezpieczeniowa miała tylu pracowników, obsługiwała by cały układ słoneczny:), a
            że niby są potrzebni do wydawania decyzji administracyjnych... Sądy zajmą się
            tymi sprawami jeśli naprawdę będzie potrzeba...
    • Gość: kid a Re: Co kręci urzędniczki IP: *.mysmart.ie 28.09.06, 04:16
      Hej jak czytam cos takiego to mysle ze masz problemy z glowa !!!!!Albo tak jak powiedzial dobry wojak Szwejk -Opiles sie lub opilas wosy z bagna
      Wiecej luzu!!!!!!!!
      • Gość: ja Re: Co kręci urzędniczki IP: *.us 28.09.06, 04:50
        Idąc tym tropem myślenia, to wypłaty też sa państwowymi pieniędzmi i jak
        pracownik ZUS-u pójdzie na dziwki to też z naszych pieniędzy? Fundusz socjalny
        jest pochodna pensji. Niech dziennikarz napisze jak w Agorze dzielą ten
        fundusz. Widział go?
    • buhaj_z_rogiem Buhaha co za dureń, och...ście tam w GW? 28.09.06, 06:22
      Idąc tym tokiem rozumowania jak urzednik kupi sobie paczkę prezerwatyw albo Hustlera, to jakiś głąb z GW napisze zaraz, że to z pieniędzy podatników, bo przecież z tych pieniędzy pochodzą jego zarobki? Boszszsze, ręce, nogi i inne członki opadają.
      Fundusz socjalny jest ściśle związany z pensją KAŻDEGO pracownika i niech GW powie jasno, że budżetówki nie powinna dotyczy część przepisów polskiego prawa pracy, to wtedy nie będę się czepiał.
    • olias Co kręci urzędniczki 28.09.06, 06:52
      potem robi się fotki paniom urzędniczkom przy lodzie i każda sprawa w urzędzie
      załatwiona
    • Gość: ive Co kręci urzędniczki IP: *.gdynia.mm.pl 28.09.06, 06:52
      jest to forma rozrywki na niskim poziomie intelekrualnym,ale odbierają je panie
      jako estetyczno taneczne widowisko,a w domu nie zawsze mamy na co popatrzec.Nie
      irytuje mnie to,raczej bawi .
    • Gość: myślący podatnik Re: Co kręci urzędniczki IP: *.limes.com.pl 28.09.06, 07:18
      W odróżnieniu od zamkniętych umysłów fanatyków Paranoi i Schizofrenii umiem
      czytać ze zrozumieniem. To żadna manipulacja, bilety na występ Amerykanów
      zostały zakupione teraz a i Dzień Kobiet przypadał pół roku po nastaniu tego
      zakłamanego rządu, który swoimi ludźmi obsadził już wszystkie możliwe
      stanowiska finansowane z moich podatków tworząc nowy układ, tylko tyle że
      nieprofesjonalny, za to bardzo pazerny.
    • dijkman Teraz wiecie dlaczego w Polsce jest tyle biedy 28.09.06, 08:05
      Populiści tylko podczas kampanii wyborczej troszczą się o ubogich.
      Potem w dalszym ciągu wysyskują kapitalistów,a więc pracodawców, obciążając
      ich paraliżującymi rozwój firmy podatkami. Nie chcą prywatyzacji wmawiając
      ludziom, że to okradanie państwa. Oczywiści chodzi im tylko o to aby obsadzić
      państwowe stanowiska swoimi i kontrolować kraj. Za wierność słono trzeba
      płacić. Na pomoc socjalną potrzebującym już nie wystarcza pieniędzy.
      Biedakom zostają ochłapy.
      To co napisałem jest takie banalne, ale jak widać nie dla wszystkich.
    • Gość: marcin Zdrowe Dziewczyny a nie berety IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.06, 08:27
      Wyborcza kłamie - to nie są pieniądze podatnika, lecz prywatne pieniądze
      urzędników. Fundusz socjalny jest tworzony z wynagrodzeń za pracę pracowników a
      więc mogą oni z nimi robić co chcą. Urzędniczki zapracowały na te pieniądze i
      są ich a nie podatników i guzik komu do tego. A swoją drogą, dobrze wiedzieć,
      że PiS nie obsadził beretami wszystkich stołków i w niektórych urzędach siedzą
      zdrowe dziewczyny
    • Gość: ratio Re: Co kręci urzędniczki IP: 81.219.116.* 28.09.06, 08:30
      Po pierwsze nie słyszałem tu nic o PiS tylko urzędnikach niższego szczebla - no
      chyba że PiS i tych wymienił na "swoich". A sam temat jest kompletnie z doopy -
      każdy zakład pracy z pensji pracowników tworzy Zakładowy Fundusz Świdczeń
      Pracowniczych bo obliguje go do tego ustawa - jak on zostanie wykorzystany to
      decyzja pracowników. Więc proponuje redaktorowi troszke się poduczyć zanim
      popełni taki tekst. No chyba że ten artykuł jest wynikiem obecnie panującej
      poprawności politycznej i karci to że kobiety oddają się takiej "starsznej
      rozpuście" jak pójście na striptiz meski zamiast siedzieć w bamboszach i
      papilotach, czekając na męża który wróci z striptizu damskiego...
    • Gość: urzędniczka Co kręci urzędniczki IP: *.devs.futuro.pl 28.09.06, 08:35
      Powiem szczerze, że z obrzydzeniem przeczytałam ten artykuł.
      Sama sie zastanawiam nad tym po co GW pisze o czymś takim. To tak jakbym FAKT
      czytała.
      Przecież fundusz socjalny jest zasilany z pensji pracowników. Faktem też jest,
      że pensje pracowników finansowane są z budżetu państwa. A czy to znaczy, ze ja
      jako urzędniczka państwowa nie mogę iść na taki występ z pieniędzy które
      zarabiam w urzędzie ??? No przecież to są pieniądze państwowe - no tak ?
      To moze będziecie mówić na co mamy wydawać zarobione przez nas pieniadze ?
      No tak, bo przecież w polsce taka bieda, a tu takie skandaliczne zachowanie !!!!
      Zamiast na dom wydać, dzieciom buty kupić to głupie urzędasy idą na męski
      striptiz ?????????????????
      Żałosne
    • Gość: aga.ada.2003 Re: Co kręci urzędniczki IP: *.colpal.com 28.09.06, 08:48
      Fundusze socjalne w budrzetówkach powinny być zlikwidowane, a pieniądze z nich
      pochodzące powinny być przeznaczone na finansowanie pomocy dla
      potrzebującym.Urzędnicy poza rozrywką z socjalnego mają również inne bonusy,
      np. zwrot kosztów za tzw." wczasy pod gruszą", bardzo niskooprocentowane
      pożyczki (z socjalnego), bardzo tanie wycieczki,np. wyjazd do Zakopanego na 3
      dni za 35 zł., własne ośrodki wypoczynkowe.... To co urzednicy robią z pensją
      to ich prywatna sprawa, ale budżet socjalny to pieniądze podatników , nie
      oszukujmy się.
      • k.tomek Re: Co kręci urzędniczki 28.09.06, 14:25
        Gość portalu: aga.ada.2003 napisał(a):

> Fundusze socjalne w budrzetówkach powinny być zlikwidowane, a pieniądze z
        nich
        > pochodzące powinny być przeznaczone na finansowanie pomocy dla
        > potrzebującym.Urzędnicy poza rozrywką z socjalnego mają również inne bonusy,
        > np. zwrot kosztów za tzw." wczasy pod gruszą", bardzo niskooprocentowane
        > pożyczki (z socjalnego), bardzo tanie wycieczki,np. wyjazd do Zakopanego na 3
        > dni za 35 zł., własne ośrodki wypoczynkowe.... To co urzednicy robią z pensją
        > to ich prywatna sprawa, ale budżet socjalny to pieniądze podatników , nie
        > oszukujmy się.

To samo lub nawet więcej mają niektóre duże firmy prywatne, a że jest takie
        prawo, to każdy pracownik niezależnie gdzie pracuje ma takie same obowiązki jak
        i przywileje. W większości małych i średnich firm pracownicy pozbawieni są
        Funduszu Socjalnego i nawet nie upominają się, bo cieszą się, że mają pracę za
        800 zł brutto. I tu GW powinna szukać problemu.
    • Gość: df Re: Co kręci urzędniczki IP: *.aster.pl 28.09.06, 08:53
      Po co stworzono fundusz socjalny?
      Mogłaby to być część pensji, bez dzielenia na co idzie, a nie taka fikcja. Pisze
      fikcja, ponieważ mam "układ" ze znajomym - oddaję mu każdy bilet z kina i
      teatru, za połowę ceny. Każde zadowolone. Tylko po co tworzyć osobne fundusze?
      Ten kto się nie zakręcił przy sprawie tak jak mój znajomy nie korzysta z tych
      pieniędzy? Czyli cwaniaki górą. Jak zwykle.
      • k.tomek Re: Co kręci urzędniczki 28.09.06, 14:30
        Gość portalu: df napisał(a):

> Po co stworzono fundusz socjalny?
        > Mogłaby to być część pensji, bez dzielenia na co idzie, a nie taka fikcja.
        Pisz
        > e
        > fikcja, ponieważ mam "układ" ze znajomym - oddaję mu każdy bilet z kina i
        > teatru, za połowę ceny. Każde zadowolone. Tylko po co tworzyć osobne fundusze?
        > Ten kto się nie zakręcił przy sprawie tak jak mój znajomy nie korzysta z tych
        > pieniędzy? Czyli cwaniaki górą. Jak zwykle.

Rozliczanie zależy od pracodawcy, czyli lubi byc oszukiwany lub musi mieć
        podkładkę do wypłacenia kasy z funduszu socjalnego. Wystarczy, że pracodawca
        zmieni regulamin, bo uczciwi pracownicy nie chodzący do kina i.t.p nie będą
        kombinować, to skorzystają tylko kombinatorzy.
    • Gość: artur Prosto do wniosku - urzędniczkom zlikwidować fundu IP: *.crowley.pl 28.09.06, 08:54
      fundusz socjalny bo.
      - jesli pojadą na pielgrzymkę - to z naszych podatków,
      - jeśli pójdą na aerobic - to z naszych podatkow
      itd
      • Gość: kaczor Re: Prosto do wniosku - urzędniczkom zlikwidować IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 11:22
        Panowie urzednicy, w ramach rozrywki kulturalno-oswiatowej finansowanej z
        funduszu socjalnego powinni dostac wejsciowki do agencji towarzyskich.
        Zapewniona dyskrecja i przezycia ze wspomnieniami na wiele dni.
    • doscwysoki Re: Co kręci urzędniczki 28.09.06, 09:21
      Walnij się w łeb. Jesteś chory...
    • rudy_rudolf a może by tak...do cyrku?? 28.09.06, 09:30
      zamiast striptizu proponuję cyrk-a w rolach głównych panie urzędniczki :)

najfajniejsze e-kartki na
      www.asiaq.pl
      wygraj szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
    • Gość: anka Fundusz socjalny to odpis an rzecz pracownikow IP: *.chello.pl 28.09.06, 09:35
      a co pracownicy chca ztym zrobic ustala rada pracownicza.
      Czyli jesli nauczyciel korzysta z funduszu socjlanego i chodzi z rodzian na
      basen za ktory placi zaklad pracy to tez na koszt podatnikow?
      czy jesli mam czesciowa refundacje urlopu to tez na koszt podatnika?

• Gość: willow999 Re: Co kręci urzędniczki - dyskryminacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 09:43
      jesteś kretyn rodem z PRL. Homo sovieticus w czystej postaci. Ten artykuł
      opisuje tylko pewną praktykę, czy wolno w ten sposób wydawać nasze pieniądze.
      Ty spiski "szarej sieci" nawet we własnym kiblu znajdujesz.

Nota bene czy to nie jest objawem dyskryminacji, że panie mogą chodzić na
      striptisy a panowie nie ;)?
    • woytek78 Aaalle sensacja, no to sie autor wysilił... 28.09.06, 09:58
      Ciekawe na co wydaja pieniadze z funduszu pracownicy GW?? przeciez te
      pieniendze od nas dostajum, bo gazetkie kupuje to płace! Moje pieniadze !!!
      Puknij się w głowę jeden z drugim...
      Super, ze nie robia przekrętów i nie biorą kasy do kieszeni, tylko się
      odstresowuja. Może to troche pomoże w zwlaczaniu stereotypu polskiego
      urzedasa...?
      • the_cause te, medioznawca 28.09.06, 12:24
        Gazeta to sie utrzymuje z reklam, a nie ze sprzedaży. Cena 1.5 zł pewnie nawet
        nie pokrywa kosztów druku.
    • Gość: męczyzna dość seksualnej dyskryminacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:08
      dlaczego, jak mężczyzna pójdzie na striptiz to jest "be", a kobieta na męskim
      striptizie to "fajna zabawa i relaks"?

dlaczego nikt nie obrusza się na "przedmiotowe traktowanie mężczyzn"?

striptiz dla wszystkich!
    • Gość: podatnik a bieda aż piszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:14
      bieda w szpitalach, domach dziecka, brak kasy na dożywianie dzieci w
      szkołach, brak na różne operacje ratujące życie itd itd itd aż do znudzenia, a
      oni sobie iną na striptiz, do kina za pieniądze min. tych ludzi - zwierzęta bez
      sumienia.
    • truten.zenobi a gó.. wam do tego co z funduszu socjalnego... 28.09.06, 10:21
      wyjątkowo stanę w obronie uzędników!

fundusz socjalny jest obowiązkowy! mozna go przeznaczyć na rozrywkę i imprezy
      integracyjne pracowników (i w wielu firmach tak przeciez się robi).
      więc gó.. was to drodzy redaktorzy GW powinno obchodzić jakie formy rozrywki
      preferują urzednicy państwowi. to są ich pieniadze i ich sprawa!
      (czyżby wam przeszkadzało że panie preferują panów?)

walczmy z nadmierną biurokracją, trwonieniem pieniedzy, ale nie popadajmy we
      śmieszność czy hipokryzję! jeśli to nie były pieniadze z funduszu
      reprezentacyjnego, ani "koszty" rzarządu, departamentu itp. to na zrowie niech
      sie bawią! maja do tego prawo i może później beda mniej zgorzkniałe i zawistne!
      • Gość: PODATNIK Re: a gó.. wam do tego co z funduszu socjalnego.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:31
        POWINNI GO PRZEZNACZYĆ NA BADANIE WASZYCH ŁBÓW
        • truten.zenobi Re: a gó.. wam do tego co z funduszu socjalnego.. 28.09.06, 10:41
          > POWINNI GO PRZEZNACZYĆ NA BADANIE WASZYCH ŁBÓW

1. nie rozumiem czemu uzyłeś słowa waszych ?:|
          2. co? czy myslisz że takie badanie wskazało by dlaczego jestem wielokrotnie
          mądźejszy od Ciebie? - Tobie juz nic nie pomoże!!!
          3. jeśli dobrze pamietam kodeks pracy to pracownicy sami decydują (w okreslonym
          przepisami zakresie) na co ma być przeznaczony a nie jakieś łosie z zewnątrz
          chćby i byli bardzo ważnymi dziennikarzami, podatnikami, czy zawistnymi babami.
          :P
    • Gość: luki Marna rozrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:44
      Jak dla mnie to mogą nawet iść i zagrać w filmie porno. Dostały socjal wiec
      niech robia z nim co zechcą. Dziwi mnie tylko że urzędniczki(podobno kobiety
      wykształcone i w miare inteligentne) upajają się tak prymitywna rozrywką.
      • 1zorro Prymitywne baby czerpia wzory z Beger... 28.09.06, 11:07

• Gość: kierownik Męski striptiz pomaga paniom w pracy.... IP: *.kki.krakow.pl 28.09.06, 11:08
      Tak , taki seans uruchomi niektórym pracowniczkom NFOŚ nie tylko szare
      komórki . Polecam seans zwłaszcza KASI P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka