Dodaj do ulubionych

Żłobki w Olsztynie

13.01.04, 23:51
Witajcie emamy!
Czy któraś z Was jest z Olsztyna? Szukam informacji na temat żłobków w
naszym mieście i jak na razie to niewiele wiem na ten temat. Może mi ktoś
pomoże? Zamierzam niedługo póść do pracy i będę musiała zostawić moja 13-
miesięczną córeczkę,a bardzo bym chciała, aby w dobrych rękach i warunkach.
Prosze o wszelkie informacje. Dziękuję z góry.
Mama Lulki
Obserwuj wątek
    • ewa216 Re: Żłobki w Olsztynie 23.01.04, 13:30
      Witaj.Chyba nas tu niedużo(mam z Olsztyna). Ja też mam zamiar posłać mojego
      synka do żłobka jak będzie miał ok.5-6 miesięcy(teraz ma 3)i chętnie się
      czegos dowiem więc może jak się juz zorientujesz w żłobkach to napisz w tym
      wątku i ja też jak coś będę wiedziała to się dopiszę. Pozdrawiam.Ewa z
      Pieczewasmile
      • mamahani Re: Żłobki w Olsztynie 09.02.04, 18:22
        Melduje się kolejna mama z Olsztyna! Szukacie żłobków - niestety nic na ten
        temat nie wiem, ale ja z kolei poszukuję opiekunki do 3,5 miseięcznego
        maluszka. Może znacie kogoś, słyszałyście, a same nie korzystacie? Poproszę o
        wskazówki. Ponoć ciężko w Olsztynie dobrze trafić (znajomi kilkakrotnie dawali
        ogłoszenie).
        Pozdrawiam!
        Mama Hani
        • ewa216 Re: Żłobki w Olsztynie 17.02.04, 20:23
          Witaj.
          Niestety niani jako takiej nie znam jedynie teściowa polecała mi swoją
          przyjaciółkę,kobieta ok 50 lat i aktualnie bez zajęcia,podobno wychowała
          wspaniale swoje dzieci i w ogóle dzieci uwielbia.
          Ale ja po obejrzeniu fimu o nianiach zmieniłam zdanie i jednak wybrałabym
          żłobek.
          Bałabym się zostawić synka z obcą osobą w "czterech ścianach" gdzie nikt nie
          widzi nie słyszy co się dzieje.
          W złobku jakby nie patrzeć jest kilka opiekunek do tego kontrolowanych przez
          kilkoro rodziców.
          Ponadto moje znajome,których dzieci chodziły do żłobów twierdzą,że dzieci są
          bardziej samodzielne,otwarte itd.
          Pozdrawiam.
          Ewa
          • magdziucha Re: Żłobki w Olsztynie 17.02.04, 23:47
            Hej Mamusie z Olsztyna!
            Cały czas robię wywiad wśród znajomych i pytam o żłobki. Niestety w Olsztynie
            nie ma zbyt dużego wyboru. Z tego, co się orientuję, to jest pięć żłobków.
            Koleżanka mi ostanio zachwalała żłobek nr 13 przy ul. Malewskiego. Jej synek
            tam chodził i była bardzo zadowolona. Słyszałam jeszcze pozytywne opinie o
            żłobku koło McDonalda. Ja osobiście zamierzam odwiedzic kilka,może wszystkie
            żłobki i zdecydować się na któryś. Wiele osób mnie straszy chorobami i innymi
            koszmarnymi rzeczami, ale ja myślę, że gorsza od tego wszystkiego może okazać
            sie niewłaściwa niania. Też oglądałam ten program o nianiach i mam podobne
            odczucia. Chociaż, kto wie jeśli Julcia nie zaadoptuje sie w żłobku, to może
            będę zmuszona szukać niani. Zobaczymy. Niemniej na razie skupiam się na
            złobkach i jakbyscie coś więcej wiedziały, to dajcie znać. A tak w ogóle to
            bardzo mało tu nas- Mam z Olsztyna. Serdecznie Was ściskam. Pa.
            Mama Julki
    • ewa216 Re: Żłobki w Olsztynie 18.02.04, 11:51
      U mnie narazie problem ze żłobkiem przesunął się w czasie i dobrze bo mimo iż
      nie uważam żłobka za "zło konieczne" to zastanawiam się jak spędzałby tam dzień
      mój synuś,który ma 4 miesiące.
      Jest dość wymagającym dzieckiem tzn.ciągle chce być noszony,a odłożony płacze
      no i tak się zastanawiam jak rozwiązałyby ten proble panie w żłobku.
      Nawet przyjmując opcję,że po kilku dniach przyzwyczai się,że nie jest ciągle
      noszony to jak zorganizować czas 4 miesięcznemu dziecku?
      Mały nie umie nawet wziąć do rączki grzechotki,która leży obok niego,trzyma ją
      tylko jak mu się włoży do rączki jak puści to po zabawie.
      Pozdrawiam.
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka