Dodaj do ulubionych

schody w żłobkach

09.04.14, 08:49
Drodzy Rodzice,
Jak wygląda sprawa z zabezpieczeniem schodów z żłobkach, w których były / są wasze pociechy?
Pytam ponieważ odwiedziłam żłobek do którrego chciałabym zapisać moją małą i jedybą rzeczą jak mnie zaniepokoiła były niezabezpieczone schody (w kilku miejscach po 2-3 schodki).
Będę wdzięczna za odpowiedzi,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karston Re: schody w żłobkach 10.04.14, 08:03
      Witam Panią!
      Troszkę Pani przesadza przecież dzieci same nie chodzą w żłobku po schodach. A jak według Pani mają być zabezpieczony schody? po których się wchodzi i schodzi się.
      Mogę Panią zapewnić, żadna opiekunka nie pozwoli dziecku na samodzielne wchodzenie i schodzenie.
      Po odebraniu dziecka z grupy nad jego bezpieczeństwem w przypadku schodów muszą czuwać sami rodzice.
      Pozdrawiam
    • lilith76 Re: schody w żłobkach 15.04.14, 09:43
      Jeśli schody są na sali, w której bawią się dzieci - to tak, to niebezpieczne.
      Jeśli są w przestrzeni wspólnej, korytarze - tak bywa. Dzieci idą pod opieką nauczycielki lub rodzica.

(w kilku miejsca
      > ch po 2-3 schodki).

Dziwnie to musi wyglądać. Co to za budynek? Projektował Gaudi? wink
    • magika82 Re: schody w żłobkach 18.04.14, 14:59
      ja również zwracam uwagę na zabezpieczenie schodów i prawdopodobnie z tego właśnie względu nie zapiszę syna do żłobka, o którym myślałam w pierwszej kolejności. przecież żłobek to nie tylko maluchy leżące, ale również już raczkujące czy próbujące swoich sił w pierwszych kroczkach. wystarczy chwila nieuwagi i dziecko może być w niebezpieczeństwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka