Dodaj do ulubionych

Żłobki na Bielanach

28.02.09, 18:09
Witam.
Mam prośbę następującą. Bardzo proszę o namiary na żłobki prywatne
lub tzw. kluby malucha w Warszawie na Chomiczówce, Bielanach,
Bemowie i opinie na temat w.w.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • klub_malego_skarba Re: Żłobki na Bielanach 03.03.09, 23:15
      Witam,
      Bardzo proszę powiedzieć, czy byłaby Pani/Pan zainteresowani taką opcją opieki
      nad dzieckiem?
      Od września zamierzam wraz z mężem otworzyć Klub dla Dzieci w mieszkaniu w bloku
      na Chomiczówce. Dla dzieci w wieku od 2 lat do 5. Pod blokiem jest duży plac
      zabaw. Myślę o adaptacji pokoju o powierzchni 26m2 dla 8-10 dzieci. Dziećmi
      opiekowałyby się dwie wykwalifikowane opiekunki + ja do pomocy. Nie mam
      wykształcenia pedagogicznego, ale uwielbiam zajmować się dziećmi. Mam dużo
      młodszego brata, którym często się opiekowałam i bawiłam.
      Adaptacja mieszkania na Klub jest tymczasowym rozwiązaniem, bo w przyszłości
      planujemy rozwinięcie i wynajęcie odpowiednio większego lokalu na Klub. Mamy z
      mężem bardzo dużo pomysłów i z tego co się orientowałam, nie oferują tego inne
      przedszkola/ kluby.
      Cena dla jednego dziecka za miesiąc kształtowałaby się ok. 1000-1200zł z
      wyżywieniem.
      • mcr-1 Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 20:08
        Witam
        Moje dziecko nie skończyło jeszcze roku. Mamy zamiar wysłać je do żłobka w
        okolicach wakacji w związku z tym nie będzie spełniać kryteriów wiekowych.
        Lokalizacja natomiast dla nas rewelacyjna.
        • klub_malego_skarba Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 23:06
          Witam,
          wszystkie założenia póki co to są tylko planami smile po odebranych wiadomościach
          zastanawiam się nad zmianą grupy wiekowej na 9-10 miesięcy do 2-3 latek. A to,
          że byłby to jeden pokój w mieszkaniu nie przeszkadzałoby Państwu? Zaznaczam, że
          to początek działalności i w razie dużego rozwiązania planuję otwarcie klubu w
          innym miejscu (też na Choszczówce) tylko, że w większym lokalu smile
          pozdrawiam serdecznie
          • klub_malego_skarba Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 23:27
            oczywiście, że na Chomiczówce smile
          • mariken 26mkw? 04.03.09, 23:59
            dla 8-10 dzieci? jeśli jest to adaptacja jedynie jednego pomieszczenia z wielu w
            mieszkaniu, z doświadczenia powiem, że to kiepski pomysł. moja córka przez pół
            roku była w prywatnym klubie, mieszczącym się w bloku. na potrzeby klubu
            zaadaptowano całe czteropokojowe mieszkanie (dzieci było max. 15). i szczerze
            mówiąc, to minimum. dziesiątka dzieciaków w tym wieku jest w stanie roznieść
            mieszkanie smile.
            jedno pomieszczenie, gdzie będą zabawki. w tym samym miejscu nie da się zrobić
            sypialni - a gdzieś trzeba - bo dzieci sypiają w różnych porach. poza tym jest
            potrzebna jeszcze jadalnia. a łazienka? będzie dostępna dla dzieci i kogo
            jeszcze poza opiekunkami?
            wyżywienie - co z kuchnią? wózki zostawiane przez rodziców - jest w bloku
            wózkownia/dostępna piwnica etc? plac zabaw - bezpieczny czy trzeba przechodzić
            przez ulicę?
            (czy lokalizacja to któryś z bloków w okolicy sokratesa, wólczyńskiej?)

pomysł założenia klubu świetny, ale warto to wszystko dobrze przemyśleć.
            • klub_malego_skarba Re: 26mkw? 05.03.09, 00:08
              Blok mieście się przy ul. Kwitnącej. Wychodząc z klatki praktycznie jest się na
              placu zabaw smile bez przechodzenia przez ulicę. Co do rozniesienia mieszkania
              przez dzieci to myślę o zmianie grupy wiekowej na poniżej roczku do 2-3 latek i
              zmniejszyć ilość dzieci do max 8. Z łazienki korzystałyby dzieci, panie
              wychowawczynie i ja z mężem. Wszystko to jest póki co wielkim planem.
              Najchętniej wynajęłabym jakiś lokal, ale trzeba od czegoś zacząć. smile
              pozdrawiam serdecznie
              • mariken no jasne 05.03.09, 00:16
                rozważcie wszystko, przejdźcie się po kilku klubach i zobaczcie, co jest w nich
                fajne a co nie.
                poszukując właściwego miejsca dla córki zwiedziłam chyba pięć, uwagi miałam
                bardzo różne - pozytywne i sporo negatywnych - i w końcu znalazłam takie, gdzie
                już na pierwszy rzut oka wszystko było super (później było jeszcze lepiej) i
                wiem, że rodzice bardzo, bardzo krytycznie podchodzą do klubów i ich oferty.

trzymam kciuki za powodzenie smile
                • klub_malego_skarba Re: no jasne 05.03.09, 00:30
                  Nie dziękuję smile
                  Osobiście też przed oddaniem swojego dziecka na wszystko zwróciłabym uwagę!
                  Mówię hipotetycznie, bo jeszcze dzidziusia nie mam, ale jest w planach i o ile
                  pomysł wypali z klubem i uda się utrzymać na rynku to moje dziecko bawiłoby się
                  razem z innymi w klubie smile
                  Przede mną jeszcze długa droga smile
                  pozdrawiam smile
      • patrysiowa do klub_malego_skarba 09.03.09, 23:56
        Wlasnie szukam klubu malucha na Bielanach. Ale szczerze mowiac, to
        sie przerazilam perspektywa 10 dzieci na 26 m2! Po odjeciu mebli i
        zabawek to wyjdzie niewiele wiecej niz 1 metr na osobe! Radze sie
        Pani dobrze zastanowic nad wynajeciem jakiegos lokalu, bo w jednym
        pokoju raczej nie da sie urzadzic 'zlobka' i nie sadze, zeby
        znalazla Pani jakies zainteresowane mamy (choc zycze Pani jak
        najlepiej).
    • halohalohalo Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 08:53
      Chata Skrzata na bielanach (ul. Zgr. Zmija). wspaniala, ciepla
      opieka. moge z czystym sercem polecic.
      • devina Re: Żłobki na Bielanach 10.03.09, 20:17
        Mam pytanie jaki jest miesięczny koszt pobytu dziecka w Chacie Skrzata?
        • mcr-1 Re: Żłobki na Bielanach 11.03.09, 18:52
          1100 zł/m-c (wliczone wyżywienie, bez pieluszek) + 500 zł wpisowe/rezerwacja
          miejsca.
        • ania070120062 Re: Żłobki na Bielanach 12.04.13, 16:30
          devina napisała:

> Mam pytanie jaki jest miesięczny koszt pobytu dziecka w Chacie Skrzata?
          1200zł to koszt pobytu dziecka - szczerze nie mam pojęcia za tam tyle pieniędzy płacić, chyba tylko za to że dziecko przebywa w grupie dzieci, bo rewelacji tam nie ma niestetysad
    • laciatakrowa Re: Żłobki na Bielanach 11.03.09, 22:13
      www.klubprzedszkolakagufi.pl
      • mary37 Re: Żłobki na Bielanach 11.03.09, 22:41

Jelonki - Szczotkarska 37 - zapraszamy ! Są wolne miejsca!
    • mcr-1 Re: Żłobki na Bielanach 16.03.09, 16:22
      A ma ktoś doświadczenia z Ogniskiem Domowym Kubuś na Człuchowskiej? Nie
      znalazłem żadnej opinii na jego temat na forum.
      • polneludki Re: Żłobki na Bielanach 16.03.09, 17:54
        www.polneludki.pl
        Zapraszam do nas, Warszawa - Jelonki.
        Ruszamy od kwietnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka