mcr-1 28.02.09, 18:09 Witam. Mam prośbę następującą. Bardzo proszę o namiary na żłobki prywatne lub tzw. kluby malucha w Warszawie na Chomiczówce, Bielanach, Bemowie i opinie na temat w.w. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klub_malego_skarba Re: Żłobki na Bielanach 03.03.09, 23:15 Witam, Bardzo proszę powiedzieć, czy byłaby Pani/Pan zainteresowani taką opcją opieki nad dzieckiem? Od września zamierzam wraz z mężem otworzyć Klub dla Dzieci w mieszkaniu w bloku na Chomiczówce. Dla dzieci w wieku od 2 lat do 5. Pod blokiem jest duży plac zabaw. Myślę o adaptacji pokoju o powierzchni 26m2 dla 8-10 dzieci. Dziećmi opiekowałyby się dwie wykwalifikowane opiekunki + ja do pomocy. Nie mam wykształcenia pedagogicznego, ale uwielbiam zajmować się dziećmi. Mam dużo młodszego brata, którym często się opiekowałam i bawiłam. Adaptacja mieszkania na Klub jest tymczasowym rozwiązaniem, bo w przyszłości planujemy rozwinięcie i wynajęcie odpowiednio większego lokalu na Klub. Mamy z mężem bardzo dużo pomysłów i z tego co się orientowałam, nie oferują tego inne przedszkola/ kluby. Cena dla jednego dziecka za miesiąc kształtowałaby się ok. 1000-1200zł z wyżywieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mcr-1 Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 20:08 Witam Moje dziecko nie skończyło jeszcze roku. Mamy zamiar wysłać je do żłobka w okolicach wakacji w związku z tym nie będzie spełniać kryteriów wiekowych. Lokalizacja natomiast dla nas rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
klub_malego_skarba Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 23:06 Witam, wszystkie założenia póki co to są tylko planami po odebranych wiadomościach zastanawiam się nad zmianą grupy wiekowej na 9-10 miesięcy do 2-3 latek. A to, że byłby to jeden pokój w mieszkaniu nie przeszkadzałoby Państwu? Zaznaczam, że to początek działalności i w razie dużego rozwiązania planuję otwarcie klubu w innym miejscu (też na Choszczówce) tylko, że w większym lokalu pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
klub_malego_skarba Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 23:27 oczywiście, że na Chomiczówce Odpowiedz Link Zgłoś
mariken 26mkw? 04.03.09, 23:59 dla 8-10 dzieci? jeśli jest to adaptacja jedynie jednego pomieszczenia z wielu w mieszkaniu, z doświadczenia powiem, że to kiepski pomysł. moja córka przez pół roku była w prywatnym klubie, mieszczącym się w bloku. na potrzeby klubu zaadaptowano całe czteropokojowe mieszkanie (dzieci było max. 15). i szczerze mówiąc, to minimum. dziesiątka dzieciaków w tym wieku jest w stanie roznieść mieszkanie . jedno pomieszczenie, gdzie będą zabawki. w tym samym miejscu nie da się zrobić sypialni - a gdzieś trzeba - bo dzieci sypiają w różnych porach. poza tym jest potrzebna jeszcze jadalnia. a łazienka? będzie dostępna dla dzieci i kogo jeszcze poza opiekunkami? wyżywienie - co z kuchnią? wózki zostawiane przez rodziców - jest w bloku wózkownia/dostępna piwnica etc? plac zabaw - bezpieczny czy trzeba przechodzić przez ulicę? (czy lokalizacja to któryś z bloków w okolicy sokratesa, wólczyńskiej?) pomysł założenia klubu świetny, ale warto to wszystko dobrze przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
klub_malego_skarba Re: 26mkw? 05.03.09, 00:08 Blok mieście się przy ul. Kwitnącej. Wychodząc z klatki praktycznie jest się na placu zabaw bez przechodzenia przez ulicę. Co do rozniesienia mieszkania przez dzieci to myślę o zmianie grupy wiekowej na poniżej roczku do 2-3 latek i zmniejszyć ilość dzieci do max 8. Z łazienki korzystałyby dzieci, panie wychowawczynie i ja z mężem. Wszystko to jest póki co wielkim planem. Najchętniej wynajęłabym jakiś lokal, ale trzeba od czegoś zacząć. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mariken no jasne 05.03.09, 00:16 rozważcie wszystko, przejdźcie się po kilku klubach i zobaczcie, co jest w nich fajne a co nie. poszukując właściwego miejsca dla córki zwiedziłam chyba pięć, uwagi miałam bardzo różne - pozytywne i sporo negatywnych - i w końcu znalazłam takie, gdzie już na pierwszy rzut oka wszystko było super (później było jeszcze lepiej) i wiem, że rodzice bardzo, bardzo krytycznie podchodzą do klubów i ich oferty. trzymam kciuki za powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
klub_malego_skarba Re: no jasne 05.03.09, 00:30 Nie dziękuję Osobiście też przed oddaniem swojego dziecka na wszystko zwróciłabym uwagę! Mówię hipotetycznie, bo jeszcze dzidziusia nie mam, ale jest w planach i o ile pomysł wypali z klubem i uda się utrzymać na rynku to moje dziecko bawiłoby się razem z innymi w klubie Przede mną jeszcze długa droga pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patrysiowa do klub_malego_skarba 09.03.09, 23:56 Wlasnie szukam klubu malucha na Bielanach. Ale szczerze mowiac, to sie przerazilam perspektywa 10 dzieci na 26 m2! Po odjeciu mebli i zabawek to wyjdzie niewiele wiecej niz 1 metr na osobe! Radze sie Pani dobrze zastanowic nad wynajeciem jakiegos lokalu, bo w jednym pokoju raczej nie da sie urzadzic 'zlobka' i nie sadze, zeby znalazla Pani jakies zainteresowane mamy (choc zycze Pani jak najlepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
halohalohalo Re: Żłobki na Bielanach 04.03.09, 08:53 Chata Skrzata na bielanach (ul. Zgr. Zmija). wspaniala, ciepla opieka. moge z czystym sercem polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
devina Re: Żłobki na Bielanach 10.03.09, 20:17 Mam pytanie jaki jest miesięczny koszt pobytu dziecka w Chacie Skrzata? Odpowiedz Link Zgłoś
mcr-1 Re: Żłobki na Bielanach 11.03.09, 18:52 1100 zł/m-c (wliczone wyżywienie, bez pieluszek) + 500 zł wpisowe/rezerwacja miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
ania070120062 Re: Żłobki na Bielanach 12.04.13, 16:30 devina napisała: > Mam pytanie jaki jest miesięczny koszt pobytu dziecka w Chacie Skrzata? 1200zł to koszt pobytu dziecka - szczerze nie mam pojęcia za tam tyle pieniędzy płacić, chyba tylko za to że dziecko przebywa w grupie dzieci, bo rewelacji tam nie ma niestety Odpowiedz Link Zgłoś
laciatakrowa Re: Żłobki na Bielanach 11.03.09, 22:13 www.klubprzedszkolakagufi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mary37 Re: Żłobki na Bielanach 11.03.09, 22:41 Jelonki - Szczotkarska 37 - zapraszamy ! Są wolne miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
mcr-1 Re: Żłobki na Bielanach 16.03.09, 16:22 A ma ktoś doświadczenia z Ogniskiem Domowym Kubuś na Człuchowskiej? Nie znalazłem żadnej opinii na jego temat na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
polneludki Re: Żłobki na Bielanach 16.03.09, 17:54 www.polneludki.pl Zapraszam do nas, Warszawa - Jelonki. Ruszamy od kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś