Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak dbacie o włosy?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:56
    Tak jak w temacie-czy farbujecie, czy prostujecie albo kręcicie, jak często i
    czy w ogóle chodzicie do fryzjera, wszystko co chciałybyście na ten temat
    napisać.Pozdrawiam! p.s.ja się później wypowiem, bo nie chcę, żeby od
    początku wątku ktoś na mnie najeżdżał:)
    Obserwuj wątek
      • beauty_baby Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 12:58
        nie farbuje i nigdy nie farbowałam bo nie muszę. Mam naturalny, jasny blond i
        jestem z niego zadowolona.
        • misae Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 13:03
          farbuje czesto i tylko u fryzjera, srednio co 5 tygodni. Wlosy mam dosc mocne i
          proste jak druty, niepodatne na skrecanie. Uzywam szamponu do wlosow
          farbowanych i odrzywki tez do farbowanych.
      • 18lipiec Nie farbować na blond,nie robić pasemek, nie 09.06.04, 13:01
        kręcić, ja tylko przyciemniam, nie suszę, nie nawijam na nic, mam piękne zdrowe
        lśniące włosy.
        • 18lipiec Re: Nie farbować na blond,nie robić pasemek, nie 09.06.04, 13:05
          oczywiście nie psikać lakierami, żelami i innym cudami. Myję co 2 dzień,
          wcieram odżywkę, czasem wypłucze piwem lub jajkiem i tyle.
      • Gość: Richelieu* Re: Jak dbacie o włosy? IP: 217.98.107.* 09.06.04, 13:48
        co 4-6 miesięcy robię pasemka granatowo-fioletowe. Na moich ciemnych prawie nie
        widać, ale co tam;) Odrosty likwiduję kasztanowym fioletem w wyniku czego do
        pół roku pasemka, zwłaszcza granatowe są dobrze widoczne.
        pianka i suszarka, stwierdziłam, że z ułożonymi włosami wyglądam doroślej hihi,
        a przy moim zajęciu dodawanie sobie lat i.. autorytetu jest bardzo wskazane.
        No, przy sprzątaniu kibli jest wskazane.

Farbowałam na wszystkie kolory, od ciemnego blondu do granatowego.
        • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:52
          a jaki jest twój naturalny kolor, jesli wolno spytac?
          • r.richelieu Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 19:55
            brunet wieczorową porą. Dobrze, że nei czarny a ciemny brąz bo w przeciwnym
            wypadku nadawałabym się na członka rodziny addamsów
      • Gość: kohol Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.crowley.pl 09.06.04, 14:02
        Nie farbuję, nie prostuję, jak chcę mieć pokręcone, to idę spać ze spinką albo
        paroma wałkami na włosach, nie chodzę do fryzjerów, bo im nie ufam (choć
        wybieram się od roku chyba), co drugi dzień myję i nakładam odżywkę, czasem
        trochę pianki (mam "naturalną" grzywkę, tzn. włosy opadają mi na czoło, co nie
        wygląda u mnie najlepiej).
      • ashanti5 Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 14:10
        Nie farbuję i nie kręcę, bo po prostu się nie da. Mam tak proste włosy, ze
        żadne loki się na nich nie trzymają. Z farbą jest dziwna sprawa, bo nie
        chwatają nawet te z amoniakiem. Serio. Szamponetki odpadają. Kilkanaście prób
        spełzło na niczym. Kilka miesięcy temu zdecydowałam się na farbę. Fryzjerka
        mało się nie przewróciła z wrażenia, jak zobaczyła moje "pofarbowane" włosy
        koloru wyjściowego-naturalnego. Na szczęście, spcjalnie mi nie zależy na
        zmianie koloru. Mam średni blond, któy latem się staje jasnym blondem.
        Pielęgnacja polega na myciu i nakładaniu odżywek. Staram się nie suszyć
        suszarką. CZasami płuczę rumiankiem i sokiem z cytryny.
      • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:14
        Dobrze, to teraz ja napiszę.
        Do 20 roku zycia ni tknęłam swoich włosów (poza przycinaniem). miałam długie do
        pasa, prawie czarne loki.
        W wieku 2o lat pofarbowałam je Ferią na kolor bordowo-fioletowy.
        W wieku 21 lat poszłam pierwszy raz w życiu do fryzjerki (mojej koleżanki),
        która pofarbowała mnie na ciemna wiśnię, zmieniła przedziałek ze środkowego na
        boczny i zrobiła mi do tego grzywkę cieniowaną, całość podcięła i wycieniowała
        ukośnie. W dodatku wyprostowała mi włosy żelazkiem.
        Dwa miesiące później dorobiła mi liliowe pasemka.
        Żelazko kupiłam sobie z tej wielkiej radości, ze mi nic do oczu nie włazi...
        • naels Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 15:25
          A dlaczego sadzilas, ze ktos na ciebie bedzie najezdzal?

Ja wlasnie wczoraj bylam u fryzjera. Wydalam niebotyczna sume, az mi samej
          wstyd, ale chyba bylo warto. Mam teraz krociutka, wystrzepiona grzywke, w
          dodatku ukosnie asymetryczna i sie ciesze, ze mi wreszcie przestala wchodzic w
          zawiasy od okularow. W dodatku bedzie dlugo odrastac. A tak w ogole to za
          fryzjerami nie przepadam - nie znalazlam jeszcze takiego, ktory bylby naprawde
          delikatny i nie torturowal mnie wydzieraniem wlosow, wyginaniem karku wbrew
          naturalnym tego procesu kierunkom, parzeniem uszu suszarka itp. Tez macie taki
          problem?
          • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:56
            naels napisała:

> A dlaczego sadzilas, ze ktos na ciebie bedzie najezdzal?
            >
            Zobacz mój wątek pt.BEZ MAKIJAZU NIE WYCHODZE Z DOMU, a raczej jego początek..
          • Gość: babcia66 Re: Jak dbacie o włosy? IP: 202.162.69.* 09.06.04, 16:04
            Hmm, jak sie znajdzie swojego dobrego fryzjera (czyjs dobry nie musi byc
            moiom dobrym), to trzeba sie w niego wczepic pazurami i nie puszczac!!
            Mialam raz dobra fryzjerke, ale sie przeprowadzilado innego miasta.
            Potem raz trafilam na super dziewczyne, ale to bylo tuz przed moja
            przeprowadzka.
            Wlosy wlasciwie zawsze nosze krotkie (raz mialam do polowy plecow),
            od pol roku prawie biale pasemka (duzo) na ciemnych wlosach. Grzywki
            prawie nie ma. Myje codziennie rano po wstaniu, szampon, odzywka, troche
            susze na szeroka szczotke. Potem ciut zlepiacza i voila.
            Wlosy jakos zawsze mialam zdrowe i lsniace bez specjalnych zabiegow
            pielegnacyjnych.
          • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 17:38
            naels napisała:

A tak w ogole to za
            > fryzjerami nie przepadam - nie znalazlam jeszcze takiego, ktory bylby
            naprawde
            > delikatny i nie torturowal mnie wydzieraniem wlosow, wyginaniem karku wbrew
            > naturalnym tego procesu kierunkom, parzeniem uszu suszarka itp. Tez macie
            taki
            > problem?
            ja jak jestem u mojej fryzjerki to mam wrażenie, że wrtócę do domu bez włosów.
            Szarpie i szarpie. Ale jakos zawsze lepiej wyglądam po wizycie u niej niz po
            własnych zabiegach...
        • r.richelieu Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 20:00
          Gość portalu: inezja napisał(a):

>> W wieku 2o lat pofarbowałam je Ferią na kolor bordowo-fioletowy.

o, niesamowite. W kwestii makijażu mam zdanei 180 stopni naabarot. Ale teraz
          żeś wyskoczyła. No, identyko moje kolory;) Prawie, o niebieskim zapomniałaś

• Gość: inezja Re: specjalnie dla r.richelieu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:50
            moje ulubione kolory (niekoniecznie na włosach) to : fioletowy!!! bordowy,
            niebieski, granatowy...czarny...
            • Gość: Richelieu* Re: specjalnie dla r.richelieu IP: 217.98.107.* 09.06.04, 21:46
              i biały. Dodasz biały to będziemy mogły się szafami zamienić ;)
              • Gość: inezja Re: specjalnie dla r.richelieu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:17
                Biały dodam chętnie ale w kwestii zamiany szaf to jeszcze kwestia fasonów...
                • r.richelieu Re: specjalnie dla r.richelieu 10.06.04, 16:59
                  fasonów? buu, wiedziałam, że nikt się nie zamieni na moje szafy klasyki, no
                  mozarta i czajkowskiego
                  chcesz szafę garniturów? pooowiedz że chesz, jest tylko 1 smutny
                  • Gość: inezja Re: specjalnie dla r.richelieu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:29
                    > mozarta i czajkowskiego
                    Napisałaś Mozarta i Czajkowskiego? O, rany, Richelieu, ty mnie zadziwiasz coraz
                    bardziej!
      • astoreth13 Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 18:41
        Ja mam kolor średni blond, farbuje sobie zima, czasem całe, czasem tylko
        pasemka. Latem mi się same rozjaśniają pod wpływem słońca.
        Mam proste włosy, bardzo niepodatne na kręcenie, ale nie przeszkada mi to bo
        myślę że nie wyglądałabym dobrze w kręconych.
        Myję włosy co dwa - trzy dni.
        Jeśli chodzi o fryzjera to jest nim moja mama, więc to ona zwykle mi podcina
        końcówki, a u obcego fryzjera byłam dotąd dwa razy (gdy szłam na studniówkę i
        na ślub brata mojego chłopaka).
        Myję najczęsciej szamponami z odżywką bo wtedy łatwiej mi je rozczesać.
      • miska_malcova Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 20:45
        myję codziennie (czesto jajkiem), bo są tłuste i już wieczorem wyglądają
        baaaardzo smutno. Susze suszarka z dyfuzorem (bo cienkie). Uzywam odzywek i
        kosmicznych masek na wlosy. Przyciemniam na kolor ciemnej czekolady i lekko
        żelem je traktuję
        • facecja Re: Jak dbacie o włosy? 09.06.04, 22:16
          miska_malcova napisała:

> myję codziennie (czesto jajkiem), bo są tłuste i już wieczorem wyglądają
          > baaaardzo smutno.

jajko pomaga na przetłuszczanie? jak go używasz?
      • kochanica.francuza Re: Jak dbacie o włosy? 10.06.04, 15:40

> Tak jak w temacie-czy farbujecie, czy prostujecie albo kręcicie, jak często i
        > czy w ogóle chodzicie do fryzjera, wszystko co chciałybyście na ten temat
        > napisać.Pozdrawiam! p.s.ja się później wypowiem, bo nie chcę, żeby od
        > początku wątku ktoś na mnie najeżdżał:)

mam bardzo zdrowe,mocne i gęste włosy ciemnoblond,więc myję czym podleci -
        szamponami ziołowymi.
        Przycinam co jakiś czas na prawie że jeża.
        Kiedyś ufarbowałam na czerwień granatu i byłam piękna.
      • miska_malcova Re: Jak dbacie o włosy? 10.06.04, 18:23
        a propos mycia jajem ;-)
        rozbełtuję całe jajco w miseczce (wczesniej wrzucam je do ciepłej wody, co by
        zimne nie było, rozlewam na caluśkiej głowie i lekko masuję. Myje koło 3 minut,
        aby dobrodziejstwo witamin i takich tam zadziałało. Włosy są piekne i
        błyszczące i mniej się przetłuszczają. Można dla wzmocnienia efektu dolać kilka
        kropli cytryny
        Wersja dla włosów suchych: to samo tylko samym żółtkiem
        • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:30
          I nie smierdza ci włosy po tym jaju?
        • facecja Re: Jak dbacie o włosy? 10.06.04, 21:33
          a oprócz tego jaja szamponem włosy też trzeba potraktować?
          i jak często taką kurację przeprowadzasz?
          • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:38
            O, facecja, ale się zapaliłaś do tego jaja!!!
            • facecja Re: Jak dbacie o włosy? 10.06.04, 22:16

> O, facecja, ale się zapaliłaś do tego jaja!!!

hehehe, bo ja lubię jaja:D

a poważnie - to moja ostatnia deska ratunku, bo już żadna chemia nie działa
              • Gość: inezja Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 08:00
                Tylko uwazaj, nie podgrzewaj tego za bardzo i nie lej sobie zbyt ciepłej wody
                na głowę jak będziesz juz wysmarowana tym jajem, bo się zetnie... wiem z
                doświadczenia. Zresztą w ogóle chłodniejsza woda dla włosów jest zdrowsza...
              • naels Re: Jaja i inne 11.06.04, 12:00
                Jaja sa dobre, zgadzam sie. Z majonezem, z sosem krewetkowym, w omlecie, w
                charakterze ciasta z bakaliami...

Jedna moja znajoma kobieta, u ktorej kiedys mieszkalam, miala rowniez problem z
                lekkim przetluszczaniem wlosow, poza tym byly dosyc cienkie i niemrawe, jak to
                ona okreslila. Celem rozwiazania powyzszego problemu nakladala sobie na wlosy
                raz na jakis czas sok wycisniety z czegos, co wygladalo jak wielka, ciemna
                rzodkiewka; nie jestem pewna, jak to sie fachowo nazywa. No coz, nie pachnialo
                ladnie, w dodatku szczypalo w skore glowy, ale podobno pomagalo; moze sprobuj?

Mi na przetluszczanie sie wlosow pomogla definitywnie jedna jedyna rzecz w
                zyciu - tabletki antykoncepcyjne...
                • Gość: inezja Re: Jaja i inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:09
                  To była czarna rzepa.
      • miska_malcova Re: Jak dbacie o włosy? 11.06.04, 10:02
        gorącą wodą się nie myje głowy, ale jajco podgrzewam ociupinę, bo nie lubie
        nakładać niczego zimnego na łepetynę. Robię taką kurację przez 2 tygodnie
        (potem przerwa ok. miesiąca i znowu - chyba, że włosy są ok, to nie). W moim
        przypadku jajco działa! Spłukuje włosy po jaju bardzo dokładnie, to wtedy nie
        śmierdzą :-)
        na zakończenie płuczę chłodniejsza wodą, co by sie wszystkie łuski zamknęły.
        • Gość: kasia Re: Jak dbacie o włosy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 17:05
          Witam wszystkich:)
          Widze ,ze włosy sprawiaja wiele klopotow. Mnie sprawiaja kłopoty fryzjerzy:)
          Pierwszy raz byłam u fryzjera w wieku 6 lat. Pani obcięła moje długie, gęste
          włosy w schodki. Więc po tym doświadczeniu przez 20 lat nie pokazywałam się u
          fryzjera.
          Teraz znow odwiedzam zakład ale raz na poł roku :(Odwiedziłam wcześniej wiele
          zakładów i przeryczałam te wizyty. Pozwalam się teraz obcinać tylko mojej
          koleżance( mieszka 200km ode mnie), ktora doskonale sobie radzi z moją bujną
          kreconą czupryną. Jak włosy odrastają to mam co chwila nowy fryz:).
          Głowe myję raz na 2 dni. Na przetłuszczone ciemne włosy dobra jest płukanka z
          pokrzywy, kory dębu. Jajko nie każdemu pomoże, dobre jest raczej do suchych
          włosów. Podobno na przetłuszczające się włosy dobra jest trwała i farbowanie. Ja
          osobiscie nigdy nie robiłam trwałej a kolor rzadko zmieniałam szamponem. Raczej
          mnie martwi siwienie włosów. Nie chce stracić mojego ładnego koloru. Kiedyś
          robiłam płukanke z octu, ale to tylko z tego winnego, bo można zniszczyć ,
          odbarwić włosy. Jest to dobre , aby sie błyszczały. Dziewczyny jest jednak
          bardzo ważna sprawa o której tutaj nic nie wspomniałyście--ODZYWIANIE i tryb
          życia. Nasz organizm potrzebuje witamin i minerałów, dotlenienia. Nasze włosy
          mówią o kondycji naszego zdrowia. Ale się rozpisałam. Zyczę powodzenia z tymi
          kuracjami,bo każda z nas marzy o pięknych włosach. Pozdrawiam. Kasia

• miska_malcova Re: Jak dbacie o włosy? 12.06.04, 20:43
            a mnie jajeczko pomaga ;-)
      • madzia773 Re: Jak dbacie o włosy? 11.06.04, 17:49
        Jetsem naturalną blondynką w chłodnym popielatym odcieniu. Zaszw miałam dłupie
        włosy spięte w warkocza lub koczek i pierwszy raz w życiu do fryzjera poszłam w
        wieku 21 lat-wcześniej podcinała mi je mama. Ścięłam wtedy na krótko i było mi
        źle. Psychicznie. Potem to już rosły jak chciały. raz do ramion a to znowu
        krótkie. balejaż zrobiłam raz i żałuję, wyglądałam nienaturalnie i wysuszyłam
        włosy. Jak dbam? Myję codzinnie bo się przetłuszczają, robię 2 razy w tygodniu
        odżywkę z jajka, cytuny o olejku rycynowego, po myciu nakładam odzywkę na końce-
        ostatnio maskę z YR, na noc używam serum na końcówki z Avonu.
        Nie kręcę, chyba, że na większe wyjście na duże wałki, zeby je tylko odbić od
        skóry, nie używam pianek ani lakierów. Osttanio zakupiłam preparat do
        modelowania pogrubiający optycznie.
        Nie suszę suszarką bo ostatnio ścięłam i od mojego prysznica do wyjścia z domu
        mija 50 minut więc włosy mam już suche.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka