Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dygresja frakowa

03.02.13, 12:21
    szanowny panie przyodziany w stroj, ktory cie jest tylko przebraniem, prosze pojdz do krawca i skroc mocno przydlugie rekawy albowiem biel mankietow sie zapodziala, co jest dosc powaznym bledem

www.plotek.pl/plotek/56,79592,13319041,Czeslaw_Mozil,,2.html
    Obserwuj wątek
      • anka33_online Re: dygresja frakowa 03.02.13, 12:30
        Myśle, ze akurat Mozil ma gdzieś wystające markety:) i tak sukces, ze założył w ogóle frak:)
        • tralalumpek Re: dygresja frakowa 03.02.13, 12:53
          no, idac tym tokiem myslenia powinien zamienic lakierki na crocsy :))))
          i prosze , nie argumentuj na poziomie malego kazia mieszajacego demokracje, wolnosc, tumiwisizm, brak oglady, ......
          • anka33_online Re: dygresja frakowa 03.02.13, 14:11
            Ale ja nie argumentuje, ani go nie bronię, ani nie krytykuje. Stwierdziła, tylko, ze jak na niego to i tak sukces, ze nie poszedł w podartych jeansach i porozciaganym tshircie.
            A tak w ogóle to powoli stwierdzam, ze krytykowanie czyjegoś ubioru zupełnie nie ma sensu. Mam to gdzieś, ze u mozilla nie wystają białe mankiety:) czy to ma jakiekolwiek znaczenie? :) zły ubiór to w dzisiejszych czasach to prawie jak zbrodnia. Nie przesadzajmy.
            • tralalumpek Re: dygresja frakowa 03.02.13, 14:21
              no widzsiz, moze nie zly ubior a niewlasciwy stro :)
              tak sie dziej w ostatnich czasach ze media i postacie medialne sa pokazywani jako "wzorzec miar i wag"
              niestety, ta pozorna nonszalancja jest czesto wynikiem straszliwych brakow i niewiedzy, w niestety obowiazujacych normach zachowan
              patrzac na takie wzorce, niejedna dzierlatka tworzy sobie niepoprawne obrazki :)

ja tego pana nie znam, nie ocenialam zatem czy to dla niego stopien wyzej czy nizej w przebraniach
              • lejdi35 Re: dygresja frakowa 03.02.13, 16:19
                w przypadku Mozila znanego z doskonałego stylu,trampek nie wypowiadaj sie i nie czepiaj,jakos wierzę w niego,i twoje głupie uwagi sa nie na miejscu..
      • kadfael Re: dygresja frakowa 03.02.13, 18:07
        Myślisz, że Mozil czytuje forum Moda?
        • tralalumpek Re: dygresja frakowa 03.02.13, 18:13
          nie wiem czy on czytuje ale wychodze z zalozenia ze pare osob, zanim zalozy koszule ze spinkami, pomysli o dlugosci rekawow, to dotyczy tez garniturow :) a panow noszoacych takowe jest troche wiecej niz panow ktorzy wiedza co to jest frak :)
          • aniabos Re: dygresja frakowa 04.02.13, 05:29
            Tym panom tez koniecznie trzeba to wytlumaczyc. Moze czytaja forum Moda i czegos sie naucza od tutejszych specjalistek od etykiety?

https://img208.imageshack.us/img208/5880/princephilipinmorningco.jpg

https://www2.pictures.zimbio.com/gi/Prince+Michael+Kent+Monaco+Royal+Wedding+Guest+bs4IgAW8onxl.jpg

https://media2.onsugar.com/files/2011/06/23/4/192/1922398/076231c443c4ec39_115745313_10.preview/i/Prince-William-Kate-Middleton-Pictures-Ark-Dinner.jpg

https://www1.pictures.zimbio.com/bg/David+Cameron+Queen+Attends+Cabinet+Meeting+JInlX7ALfxFl.jpg
            • tralalumpek Re: dygresja frakowa 04.02.13, 08:04
              a co masz dokladnie na mysli pokazuja te zdjecia
              ja ci moge kazde z osobna omowic ale to ty je prezentujesz i uzywasz jako argumentu , wiec slucham .....
              • lady-z-gaga Re: dygresja frakowa 04.02.13, 08:57
                tralalumpek napisała:

> a co masz dokladnie na mysli pokazuja te zdjecia

domyslam się, że biel mankietow ;)

to ty je prezentujesz i uzywasz jako argum
                > entu , wiec slucham .....

nie, to Ty twierdzisz, że biały mankiet powinien być widoczny, więc Ty powinnaś skomentowac zdjęcia w kontekście własnej wypowiedzi:)

• tralalumpek Re: dygresja frakowa 04.02.13, 11:18
                  rzecz w tym ze pokazane zdjecia sa tak rozne i tyle maja ciekawostek, niekoniecznie udowadniajacym to o czym ja mowi, pikazuja rowniez 'braki'
                  ja nie potrzebuje nic nikomu udowadniac :)
                  • anka33_online Re: dygresja frakowa 04.02.13, 21:53
                    Wiesz tralalumpek, tak często wytykasz innym zły ubiór, brak obycia i wiedzy na tematy "norm zachowań", a sama niestety nie potrafisz się nieraz zachowywać kulturalnie na forum. Tutaj też obowiązują pewne normy. Czy uważasz, że internet i fora to śmietnik, gdzie można wypisywać co się chce?
                    • tralalumpek Re: dygresja frakowa 05.02.13, 07:45
                      wow!
                      dobrze ze tylko "nieraz" :)
                      • anka33_online Re: dygresja frakowa 05.02.13, 21:39
                        > wow!
                        > dobrze ze tylko "nieraz" :)

Nieraz, bo nie czytam wszystkich Twoich wypowiedzi, tak wiec nie mogę powiedzieć, że zawsze:)
                        A do tego nie potrafisz się przyznać do błędu tylko drążysz i drążysz i gubisz się w swoich zeznaniach. Daj sobie już spokój i przyznaj, że obowiązek wystawania mankietów nie jest żadną normą. A jeżeli jest, to udowodnij to. No ale tak, zapomniałam, Ty nie musisz nikomu niczego udawadniać. Tobie trzeba wierzyć na słowo, boś znawczynią jesteś nieprzeciętną:)
                        • tralalumpek Re: dygresja frakowa 05.02.13, 21:47
                          no wlasnie :)
              • aniabos Re: dygresja frakowa 04.02.13, 14:03
                tralalumpek napisała:

> a co masz dokladnie na mysli pokazuja te zdjecia

Napisalas (pominmy na razie osobliwa skladnie ponizszego zdania):

niestety, ta pozorna nonszalancja jest czesto wynikiem straszliwych brakow i niewiedzy, w niestety obowiazujacych normach zachowan

Ja podałam po prostu kilka kontrprzykladow osob, które trudno posadzic o nonszalancje w ubiorze albo o straszliwe braki w wiedzy na temat "obowiazujacych norm zachowan". Widac wyraznie, ze zasada "z rekawa fraka albo marynarki koniecznie musi wystawac bialy mankiet" wcale nie jest rygorystycznie przestrzegana. Nie od tego zalezy elegancja :-).

Wiecej przykladow:

https://dress-sense.co.za/blog/wp-content/uploads/2011/07/Crown-Princess-Victoria-of-Sweden-at-Prince-Albert-II-Charlene-Wittstock-Monaco-Royal-Wedding-2011.jpg

https://www2.pictures.zimbio.com/gi/Princess+Victoria+Monaco+Royal+Wedding+Dinner+Tnk73tZZ0b_l.jpg

https://www2.pictures.zimbio.com/gi/Beatrice+Borromeo+Pierre+Casiraghi+Monaco+iW24MYYJhazl.jpg

https://www3.pictures.zimbio.com/gi/Charlotte+Casiraghi+Monaco+Royal+Wedding+Dinner+TSRtPB4xjUal.jpg

https://www3.pictures.zimbio.com/gi/Bettina+Wulff+Monaco+Royal+Wedding+Religious+I6AKkkx_56Bl.jpg
      • deleine Re: dygresja frakowa 05.02.13, 18:32
        naczytałaś się teorii, która ma się nijak do życia
        wydaje ci się, że to co na papierze jest święte i nie podlega interpretacji? jeśli tak, to się mylisz
        • tralalumpek Re: dygresja frakowa 05.02.13, 20:05
          oprocz teorii jest jeszcze u mnie i praktyka :)
          • deleine Re: dygresja frakowa 05.02.13, 20:30
            praktyka jest i u największych - nowe kolekcje powstają bo tworzą reinterpretacje wcześniejszych
            a to wiąże się z odejściem od wcześniej norm
            czy kiedyś można było mieć dodatki i buty w różnych kolorach i nie narazić się na kpinę?
            to może przyhamuj ze swoją teorią o frakach
            • tralalumpek Re: dygresja frakowa 05.02.13, 20:37
              ale androny pleciesz
              • deleine Re: dygresja frakowa 05.02.13, 21:31
                oczywiście, ale nie większe niż ty
                • tralalumpek Re: dygresja frakowa 05.02.13, 21:50
                  wedlug twojej miarki, wedlug mojej zacytuje ci Mleczke: Obywatelu, nie pieprz bez sensu!
                  • deleine Re: dygresja frakowa 05.02.13, 22:50
                    to powinno być twoje własne by tak rzec osobiste (czytaj dotyczące ciebie) motto :)
                    • tralalumpek Re: dygresja frakowa 06.02.13, 07:35
                      weszlas w watek, puscilas bąka i rozkoszujesz sie nim, a po co?
                      • deleine Re: dygresja frakowa 06.02.13, 07:58
                        właśnie nie wiem dlaczego nie potrafisz się przyznać do błędu/niewiedzy/braku świadomości/bycia dalekim od nieomylności; ale doczytałam kilka postów wyżej, że u ciebie to normalne, może uleczalne, ale to już polecam wizytę u płatnych specjalistów
                        i powiem ci, że nie wiem w czym jesteś praktykiem, bo ja z rynkiem mody od strony projektantów i stylistów byłam związana przez kilka lat i podobnej zaściankowości jaką prezentujesz nie spotkałam
                        • tralalumpek Re: dygresja frakowa 06.02.13, 08:30
                          do jakiego bledu mam sie przyznac?

powiadasz ze byla szwiazana z rynkiem mody i projektantami....nie spytam z jakimi :) a co projektanci maja do noszenia fraka?

z ciekawosci weszlam na pare wpisow twoich, rzadko to robie ale moglabym jedno powiedziec, skoro mi platne terapie proponujesz: moze ci z czasem przejdzie .....
      • ladyjm Re: dygresja frakowa 06.02.13, 15:18
        pewnie ma pożyczony ten frak :)
        • tralalumpek Re: dygresja frakowa 06.02.13, 18:03
          no, ze spalonego teatru :)
          • anka33_online Re: dygresja frakowa 06.02.13, 18:55
            A nawet jak ma pożyczony,to kogo to obchodzi. To naprawdę straszna tragedia, że nie wystają mu białe mankiety i, że frak nie leży tak jak trzeba. Powinien za to odbyć jakąś karę, albo zostać zesłany na przymusowe roboty.
            • tralalumpek Re: dygresja frakowa 06.02.13, 19:23
              tak, zawiazac sobie poly fraka na supelek :))))
              • anka33_online Re: dygresja frakowa 06.02.13, 19:33
                Tralalumpku a może ty powinnaś zostać personal shopperem i zarabiać kasę na swojej znajomości etykiety, norm, zasad itd? Wtedy wszyscy celebryci by wyglądali jak trzeba!!
                • tralalumpek Re: dygresja frakowa 06.02.13, 19:35
                  e tam, mam lepsze mozliwosci zarabiania pieniedzy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka