Dodaj do ulubionych

Hotel Eftalia Aqua Resort

03.01.11, 18:11
Jest taki hotel w TUI
www.tui.pl/family/hotele?tab=description&hotel=2074&
wygląda dość ciekawie, zwłaszcza te zjeżdżalnie dla dzieci... tylko sie obawiam bo jeszcze nie otwarty...
czy zdążą i czy mogą być jakieś problemy? Brać? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.astral.lodz.pl 04.01.11, 08:03
      mnie zaprzyjaźniona pracownica Tui delikatnie odradziła. Mówiła,że niby zawsze bardziej się staraja, wiadomo wszystko nowe itd, ale nie wiadomo czy na części obiektu nie będzie trwał remont, jaka będzie obsługa itd. Wybraliśmy Lyra resort - właśnie ze wzgledu na zjeżdżalnie.
      • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 04.01.11, 08:52
        my też chcieliśmy Lire ale w lipcu i sierpniu nie ma już wolnych miejsc :(
        To chyba zostaje Itaka z ta Sireną...
        • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net 04.01.11, 17:46
          A mi się udało do Lyra na sierpień ,ale wycieczkę rezerwowałam jeszcze w grudniu .Mam nadzieję ,ze się nie zawiodę bo kocham Egipt
          • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 04.01.11, 22:00
            na pewno się nie zawiedziesz, hotel wygląda super, my już 4 raz do Turcji bo kochamy Turcję :D
            Nie spodziewałam się, że na początku stycznie może juz nie byc wolnych miejsc... ale to samo w innym hotelu z Itaki, tylko jeden termin wolny był.

My w końcu jedziemy do Chevro, mam nadzieje, że będzie dobrze bo tak na szybko się decydowaliśmy...
            • masi77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 05.01.11, 10:31
              A my zrobiliśmy rezerwację w wezyrze na 10.06 2 rodzinki z Wrocławia. Mam nadzieję, że się wyrobią.
              • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 05.01.11, 17:07
                to my polecimy tam za rok jak Wasze opinie będą dobre.
                Podobno w zeszłym roku był prawie skończony więc powinni sie wyrobić. Tylko zieleni może byc mało.
            • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net 05.01.11, 11:25
              dziękuję. wiem,że w ofercie hotelu Lyra jest możliwość skorzystania z jakiegoś wesołego miasteczka (3 razy na pobyt wstęp bezpłatny)lecz żadnej informacji na ten temat nie znalazłam.Czy ktoś tam był ?Jak daleko jest to od hotelu ?I czy są tam jakieś atrakcje?czy przereklamowany bajer.pozdrawiam i życzę wszystkim wspaniałego wypoczynkiu
              • Gość: marsi Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.67.* 08.01.11, 20:42
                My mamy rezerwację z TUI na 06.06.11. i też się modlimy,żeby się wyrobili z budową i żeby zjeżdzalnie działały, bo inaczej dzieci będą zawiedzione.Rodzinka z Poznania
                • Gość: kicia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.11, 21:40
                  My lecimy 22.06.11 i też w tej chwili mamy mieszane uczucia co do tego hotelu. Szukaliśmy i szukaliśmy, ale jak człowiek chce znaleźć coś fajnego dla siebie to wiecie jak to jest.... No i wreszcie dzisiaj ta oferta, nowy, pachnący obiekt, zobaczymy... Rodzinko z Poznania, jak wrócicie
                  to dajcie cynk co i jak.
                • Gość: Hanys z Jastrzębia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:32
                  My lecimy 15 czerwca 2+1 w opisie podają że jest darmowy dostęp do wi-fi proszę więc bardzo o opinie wszystkich posiadających laptopy na urlopie zaraz po przylocie do hotelu , będziemy niecierpliwie czekać na pierwsze wrażenia (podobno już gronta kopiom)
                  • Gość: fruza77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 17.01.11, 15:17
                    my też lecimy 15 czerwca 2+2 jestem ciekawa bo trochę w ciemno ma to wyglądac nieźle ale jak będzie zobaczymy cena atrakcyjna.......
                    • adi-5 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 21.01.11, 23:10
                      jest nas coraz więcej i to bardzo cieszy. my również 2+2 więc mam nadzięję, że po powrocie z czystym sumieniem wystawimy same pozytywne komentarze dotyczące hotelu...
                      • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 22:15
                        znalezione w sieci:
                        www.side-manavgat.de/foto_galerie/displayimage.php?album=419&pid=11266#top_display_media
                        - zdjecia 'naszego' hotelu w budowie zamieszczone w listopadzie
                        • adi-5 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 26.01.11, 22:48
                          przyznam szczerze, że na zdjeciach nie wygląda to optymistycznie... :-(
                          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 27.01.11, 00:10
                            włos zjeżył mi się na głowie :-(((
                      • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 14:39
                        Zepewniono mnie w biurze tui ze hotel na pewno w maju 2011 będzie otwarty i oddany do użyteczności.Ja lecę z rodzinka na 2 tygod. od 22.06.Podobno w przyszłym roku będzie dużo droższy w ofercie. My wszyscy którzy będziemy tego lata pierwszymi gośćmi skorzystamy z nowości.... taką mam przynajmiej nadzieję.Pozdrawiam wszystkich tegorocznych turystów Eftalia Aqua Resort.
                        • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 03.02.11, 17:37
                          Będziemy pierwszymi gośćmi (wylot 4 maja). Jak wrócimy - opowiemy.
                          • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 20:56
                            Koniecznie! Będziemy czekać na Wasz powrót z utęsknieniem :)
                          • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 79.189.204.* 15.02.11, 09:48
                            Witam my też lecimy z Poznania 4 maja 2+1. Mamy nadzieję, że będzie oki.
                          • Gość: monia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 19:43
                            Hej witam, bardzo proszę o podpowiedz jak było w hotelu Eftalia Aqua Resort.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: taki tam Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.12, 20:27
                              Do ~monia. Bardzo przepraszam ale żeby coś się dowiedzieć jak jest w tym hotelu wystarczy przeczytać posty wstecz - jest ich wystarczająca ilość.
                            • Gość: kamila Re: Hotel Eftalia Aqua Resort czerwiec 2012 IP: *.szczecin.mm.pl 25.05.12, 10:52
                              witam
                              jedziemy w czerwcu w dwie rodziny 2+2 z poznania 17 czerwca mam nadzieje ze bedzie to udany urlop, czy ktos sie wybiera w czerwcu z poznania? polecacie ten hotel czy srednio....?
                            • Gość: Natalia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 12:59
                              Hotel zasługuje na 5 *: czysty, zadbany, duża powierzchnia, kilka basenów, zjeżdżalnie super (choć trzeba uważać zwłaszcza na tej z pontonem, bo gość o solidnych rozmiarach wypadł po końcowym podbiciu na ziemię i rozbił twarz, jest też ślisko wokół basenów); jedzenie przepyszne i mnóstw, słabe jedynie śniadania, ale z głodu się nie padnie;) były truskawki, arbuzy, pomarańcze-rewelacja. Pokoje przestronne, czyste, ładne, mieliśmy nie w budynku głównym. Jest kilka barów ze smacznym jedzonkiem wciągu dnia. W barach solidne drinki;) Czasem dostaję się go w plastikowym kubeczku, jak na 5* to trochę przegięcie, ale nie ma tragedii. Obsługa ogólnie bardzo miła i bardzo szybko się uwija w swojej pracy. Jeśli chodzi o animatorów to porażka na całej linii, czują się tam gwiazdorami, animacje denne. Codziennie niemal mąż grał w piłkę w wodzie ok 15.30 to chyba jest, raz przeszedł 5min później i pyta animatora, który bronił w bramce jednej z drużyn czy może się dołączyć- to powiedział, że nie! To kto tam jest na urlopie on czy my?! W każdym razie większość osób na nich narzekała, że nic się nie dzieje. Byliśmy dwa tygodnie 06-20.05.2012 więc trochę dało się zaobserwować.
                              W hotelu dużo Polaków, Anglików, Niemców, Rosjan nie było za dużo wtedy. Jedynym minusem tego hotelu jest to, że było tam MNÓWSTWO DZIECI. Z całym szacunkiem do rodzin z dziećmi, ale nie dało się wytrzymać: ciągłe krzyki, wrzaski, podczas posiłków, to masakra dzieci jedzeniem rzucały na podłogę, a rodzice nic... W pokoju nie dało się wypocząć, ani jednej nocy całej nie przespaliśmy, bo ściany cieniutkie i słychać krzyki i płacz dzieci. Nawet Ci co byli z większymi dziećmi, nastolatkami nie mogli wytrzymać. Na dorosłą osobę przypada tam 2 dzieci!
                              Reasumując nie żałujemy, że tam byliśmy bo hotel jest na wysokim poziomie, ale nie polecamy rodzinom bez dzieci.
                              Pozdrawiamy Magdę i Arka ze Szczecina z ich nastolatkami;)
                              Natalia i Daniel
                              • magdalena_mm Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 02.06.12, 23:58
                                Uf dobrnęłam przez tyle postów :) Powiedzcie mi czy faktycznie teren wokół hotelu i plaża jest w takim fatalnym stanie jak piszą osoby które tam były i czy to naprawdę tak bardzo przeszkadza w wypoczynku z dzieckiem? I zastanawia mnie jedno czemu ten hotel ma gorsze opinie, recenzje od Eftalia Vilage i Eftalia Resort? I czy w cenie około 4,8 tysiąca jaka jest teraz w Wezyrze znajdzie się coś lepszego? I ostatnie pytane ;) kto mi jest w stanie odpowiedzieć na pytanie co to jest pokój standartowy w tym hotelu? Z góry Pięknie Dziękuje za wszelkie podpowiedzi :)
                                • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.12, 10:09
                                  Ja wylatuję do Eftalii Aqua w środę i też się sporo naczytałem : )
                                  Nie wszystkie opinie są obiektywne ,musisz wziąć po uwagę,że piszą je Polacy : ) I nie w jednym przypadku narzekają na posiłki podczas gdy sami w domu nie mają 1/100 tego , nie wpominając o wielu innych rzeczach ... Hotel jest naprawdę fajny , poczytaj najnowsze opinie na holidaycheck.pl. Miłych wakacji : )
                                  • Gość: magda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net.stream.pl 07.06.12, 00:16
                                    No nic od 13.06 zarezewrwowałam "wczasy" może ktoś jeszcze, może się zgadamy :)
                                    • Gość: kamila Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.szczecin.mm.pl 09.06.12, 10:27
                                      my od 17 czerwca :)
                                    • metintour Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 09.06.12, 14:05
                                      Na miejscu spotkacie wielu Polaków bo to bardzo popularny hotel sprzedawany w polskich biurach podróży, Nasi turyści chwalą sobie jedzenie i animacje. Spora grupa co tydzień jeździ z nami na wycieczki stąd te informacje. Jakbyście mieli jakieś problemy na miejscu to wszystkie kontakty znajdziecie na naszej stronie dla Polaków odpoczywających w Turcji.

www.metintour.pl

Obecnie jest 30 stopni, niebo bezchmurne :)
                  • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 22.01.11, 09:03
                    my znowuż 25.05 2+1 więc chyba najwcześniej ze wszystkich (:
                    • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 31.01.11, 20:51
                      Wydaje mi się, że my będziemy pierwszymi gośćmi (wylot z warszawy 4 maja). Te zdjęcia, a właściwie stan prac mocno mnie niepokoi. Czy ktoś się wybiera w tym terminie jeszcze?
                    • Gość: warszawa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.146.209.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 11:03
                      my też lecimy 25.05 2+2. do zobaczenia
                      • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 17:09
                        My z Katowic 2+1 dziewczynka prawie 5 l. z tui - Do zobaczenia!!
                  • Gość: mario Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.11, 21:56
                    Lecimy do tego hotelu 22,06,2011 z Katowic 2+2(10,13). Czy leci ktoś w tym terminie z Katowic?
                    • Gość: cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.03.11, 21:23
                      My też lecimy 22.06 z Katowic 2+1(10) i znajomi 2+1(6). Do zobaczenia
                • Gość: Tolo33 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.11, 18:16
                  Hej my też mamy rezerwację na o6.o6.2011 też lecimy z Poznania ale jesteśmy z Gorzowa to może w samolocie się poznamy super, że mie będziemy sami do tego hotelu.
              • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:37
                MY TEŻ SIĘ WYBIERAMY DO EFTALI ALE W SIERPNIU -W 5 RODZIN Z POZNANIA CZEKAMY NA OPINIE OD TYCH KTORZY LECĄ PIERWSI :)
                • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 21.01.11, 10:00
                  My też lecimy, ale 6.07 na 2 tyg. z 2 dzieci. Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie super.
                  • czarownica_z_lasu Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 23.01.11, 21:51
                    Wybieramy się tam na wakacje pod koniec lipca :) A co tam, przynajmniej mamy trochę adrenaliny :)) Ale tak na poważnie- czekam także z niecierpliwością na pierwsze opinie. Pozdrawiam serdecznie :)
                    • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 24.01.11, 12:24
                      Wybieramy się ( ja, mąż i czwórka dzieciaków) z Wezyrem do tego hotelu . Wylot z Krakowa 18.06 . Tez czekamy na pierwsze wrażenia z tego miejsca. Pozdrawiam
                  • Gość: Sandra Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 16:46
                    My też lecimy 6.07 na 2 tygodnie z 2 dzieci z Gdańska. Mam nadzieję, że się spotkamy i poznamy oraz będzie super.
                • Gość: beaaata Re IP: *.icpnet.pl 28.06.11, 22:15
                  witam, tydzień temu wróciliśmy z Turcji Hotel Eftalia Aqua Resort polecamy wszystkim.Jest super!!Rewelacja!Dla dzieci animacja w jęz. polskim, dziewczyny są super, pozdrawiamy Panią Klaudię.Antoś
            • Gość: basia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.11, 10:20
              a kiedy lecicie do Sirene? Bo my własnie rozwazamy wybór pomiedzy tym hotelem a Eftalią
              • Gość: Sandra Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 16:53
                My lecimy do Eftali Aqua Resort 6.07.2011 z Gdańska. Dobrze by było zapoznać się już w Polsce.
    • Gość: gość portalu Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 27.01.11, 12:07
      Rodzina 2+2 jesteśmy z Rudy Śląskiej wylatujemy z Katowic 12.06.2011r. Mamy obawy tak jak wszyscy ale jesteś pozytywnie nastawieni .! ; ) Pozdrawiam .! Mam pytanko czy jest ktoś kto w tym dniu leci z Katowic ( Wezyr ) .?
      • czarownica_z_lasu Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 27.01.11, 12:18
        Hardcore :)))) Będzie dobrze.
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 27.01.11, 17:04
          My lecimy 01,06,2011 z Gdańska, jestem pozytywnie nastawiona chociaż zdjęcia przerażają:-)
          • Gość: kokot Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 27.01.11, 18:51
            My 2+2 lecimy 22.06 z Katowic .Jako nowy hotel to musi być na 105% ,aby można go rozreklamować pozytywnie.Chyba że będzie klapa? Jestem zdania że będzie udany urlop,zresztą to dzieci wybrały ten hotel(dużo ofert oglądali- Ja wybrałbym UTOPIE)
            • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 27.01.11, 23:39
              e nie, klapy nie będzie raczej. Moze być tylko mało zieleni :)
            • Gość: gość_cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.02.11, 14:05
              My też lecimy 22.06 z Katowic. Zobaczymy co będzie. Ja jestem dobrej myśli:D
      • pinka145 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 28.01.11, 10:44
        Gdy zamawialiśmy te wczasy to w biurze podróży zapewniali mnie i moją rodzinę, że na tak ekskluzywny hotel nie pozwolili by sobie na nie skończenie hotelu . Jednak ciągle pozostają obawy ; ) Ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie skończone i wczasy będą należeć do udanych ; )
    • Gość: Szimek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.11, 13:41
      my 2+2 jedziemy tam 18lipca z Poznania mam juz dziś wiem ze będzie nieziemsko!prosze o komenty osób przecierających ten szlak
    • Gość: Poznań Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.11, 13:50
      tylko nie rozumiem tego wpisu w ofercie -"odpłatne usługi typu "sekretariat", basen, brodzik i zjeżdżalnie. "tak mam w folderze wpisane jednak dalej jest ze dla klientów TUI zjeżdżalnie gratis,jak to odebrać??
      • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.01.11, 16:28
        Ja z tego opisu zrozumiałam ,że usługi typu ,,sekretariat " (pewnie chodzi o fax itp) są płatne a nie basen , brodzik czy zjeżdżalnie , bynajmniej nie spotkałam się z hotelem gdzie trzeba płacić za hotelowy basen czy brodzik , graniczyłoby to absurdem...
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 29.01.11, 19:46
          A z ciekawości mogę prosić o informację ile płacicie bo ja za wycieczkę 2+1dziecko 7000
          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.01.11, 20:01
            Jadę ja , mąż i czwórka dzieci więc mamy rozbite skierowanie na 2 x 2+1 tak by znizki miało dwoje najmłodszych dzieci ( 7 i 8 lat). Opcja 2+ 1 wyszła w naszym wypadku za 5400 zł. Jedziemy z Wezyra 18.06 z Krakowa
          • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 30.01.11, 11:40
            my,tzn.2+2 z Poznania 12.09 6144zł (Tui)-ktoś leci?
            • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 21:30
              A na tydzień czy na dwa?
      • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 29.01.11, 22:51
        Ma Pani może stronę internetową z tym folderem .?
        • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.01.11, 00:15
          Nie robiłam rezerwacji przez internet ale w Travel Market na Zakopiańskiej w Solvay Park
          • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 30.01.11, 12:13
            Jedno na co zwróciłam uwagę dopiero teraz to, że nie wiedzę na tych projektach placu zabaw a katalogu była informacja, że jest.
            Wiecie coś na ten temat? :-(
      • Gość: abeleo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 11:08
        www.nazar.no/eftalia_aqua/vara_guider_har_testa_eftalia_aqua
        • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.01.11, 13:56
          Ciekawe jak to się ma w sensie położenia do Eftalii Village. Na tej symulacji tego nie widać.
          • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 30.01.11, 14:09
            Znajomi byli we wrześniu w Eftalia Village i mówili, że ten nowy hotel budował się dwie trzy działki dalej, w katalogu TUI jest informacja, że animacje wspólnie z Village.
            jeśli coś będzie nie skończone to zawsze można do sprawdzonego :-)
            • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.01.11, 16:52
              > Znajomi byli we wrześniu w Eftalia Village i mówili, że ten nowy hotel budował
              > się dwie trzy działki dalej,

Dziwne, że tak to oddzielają. Między nimi najwyraźniej będzie łąka, a w przyszłości pewnie jakieś kolejne hotele. Myślałem, że będą przylegać.

> w katalogu TUI jest informacja, że animacje wspóln
              > ie z Village.

Jak animacje wspólnie z Eftalią Village to czarno widzę. Bo w Eftalii Village praktycznie nie było animacji.
          • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 20:30
            Pani z TUI-Online powiedziała że patrząc na morze , Aqua Resort jest na lewo od Village
            • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 20:47
              mapka-schemat Konakli:
              www.side-manavgat.de/hotellageplan.php?plan_ID=25
              najbardziej w prawo jest 'nasz' Aqua Resort - ten "w budowie"
      • Gość: ella Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 13:29
        my wylatujemy 29 kwietnia, tez mamy obawy, ale gosciu przy mnie 2 razy dzwonil do organizatora i zaprwniali ze wszelkie remonty zostaly zakonczone i wszytkie obiekty beda czynne... mam nadzieje
        ps. ktos leci w tym terminie??
    • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 22:17
      Ja wzięłam. Pomyslałam, że skoro jest nowy to mu zależy na opiniach, więc raczej obsługa będzie się starała. Skusiły mnie ślizgawki :). Poza tym bedzie czysto i ładnie. Obawiam się oczywiście, że być może części nie wykończa i będziemy mieszkać na budowie (porażka). Nie rozumiem co oznaczają łączone animacje z hotelem oddalonym o jakieś 3 działki, czy mimi-klub też? Jeśli tak, to znów porażka. Hotel jest też słabo położony na jakiejś łysej łące przy ruchliwej ulicy, za którą dopiero jest morze. Więc trudno powiedzieć, który budynek jest atrakcyjny.
      Albo będzie wspaniale, albo to będzie mega porażka. Średniej opcji nie widzę.
      Zawsze lubiłam ryzyko :)
      Pocieszam się, że w starych hotelach fugi mają grzyb i smierdzi i robaki bywają i....
      • Gość: Asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ortis.com.pl 31.01.11, 13:40
        Z pewnością ten hotel w przyszłym roku będzie o wiele droższy. Ja dzisiaj wykupiłam pobyt na 2 tygodnie z tui 29.06-13.07 z Poznania, nie ma wyjścia musi być dobrze. Na szczęście moje dzieci wolą baseny, więc na morze to wystarczy mi tylko widok z okna.
      • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 31.01.11, 15:55
        > Hotel jest też słabo położony na jakiejś łysej łące przy ruchliwej ulicy, za
        > którą dopiero jest morze.

I tak plaża w tym rejonie jest g...ana więc nie sądzę by ci się chciało chodzić nad morze.
        A co do łąki - ma swoje plusy. Zamiast siedzieć w hotelu klaustrofobicznie wciśniętym między inne hotele masz wokół siebie przestrzeń. To ma swoje plusy...
        • Gość: edytag Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 88.220.83.* 31.01.11, 16:16
          Witam!!! My lecimy z Gdańska 26.06.11 na tydzień 2+2. Szczerze mówiąc kuzynka prowadząca biuro podróży troszeczkę nam odradzała, ale dzieci nastawiły się na zjeżdżalnie, a tam było ich naprawdę dużo. Mam nadzieję, że postarają się nie zepsuć nam wakacji.
          • Gość: asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ortis.com.pl 31.01.11, 16:49
            Jak chcą mieć dobre opinie i w przyszłym roku klientów to muszą się postarać!!! I mam nadzieję, że tak będzie.
        • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 18:32
          i słusznie :) skupmy sie na plusach !!!
    • Gość: olka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.11, 18:24
      zarezerwowaliśmy pobyt w eftalia aqua na 26.08-02.09.11 z wezyrem z warszawy.
      Doradca z Wezyra zapewniała nas że w Sierpniu na pewno będzie wszystko działało zgodnie z ofertą (mamy tez taką nadzieję)
      Oferta jest bardzo atrakcyjna, więc kusząca!
      Kilka lat temu pojechaliśmy z TUI do nowo otwartego obiektu w Hiszpanii- było rewelacyjnie- więc trzymamy się tej zasady że obsługa oraz dyrekcja b. się starają o klienta.
      Proszę o relacje w maju!
      • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 31.01.11, 18:35
        I tego się trzymajmy:-) Oczywiście koniecznie w maju piszcie jak jest:-)
      • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 31.01.11, 19:03
        Olka , widzę ,że też jedziecie z Wezyra, więc może Ty wiesz czy w ich ofercie kompleks zjeżdżalni przy hotelu jest gratis. Bo jak na razie jedynie klienci TUI pisali ,że mają to w cenie . Prawdę mówiąc ,nie przyszło mi do głowy aby pytać o to przy rezerwacji , bo wydawało mi się to oczywiste ,że skoro kompleks z nazwy jest AQUA to te atrakcje ma wliczone w cenę... ale już niczego nie jestem pewna :-((
        • Gość: izabel80 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 19:34
          A mnie zastanawia fakt, że Wezyr sprzedaję go jako 5 gw. hotel w opcji ULTRA, natomiast TUI jako 4 gw. w opcji ALL . Według Wezyra plaża oddalona jest ok. 50 m, natomiasta wg TUI 300 m. obstawiam te 300 m. biorąc pod uwagę fakt, że trzeba przejść podziemnym przejściem. Ale ... jakoś będzie :))))
          • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 31.01.11, 22:26
            Gość portalu: izabel80 napisał(a):

> A mnie zastanawia fakt, że Wezyr sprzedaję go jako 5 gw. hotel w opcji ULTRA,
            > natomiast TUI jako 4 gw. w opcji ALL .

Czyli hotel aspiruje do lub faktycznie dostał tureckie zawyżone 5 gwiazdek, a TUI uważa, że standard hotelu faktycznie kwalifikuje go do 4 gwiazdek. All kontra Ultra to kwestia dość umowna...

Gość portalu: izabel80 napisał(a):

> Według Wezyra plaża oddalona jest ok. 50
            > m, natomiasta wg TUI 300 m. obstawiam te 300 m. biorąc pod uwagę fakt, że trze
            > ba przejść podziemnym przejściem. Ale ... jakoś będzie :))))

Posesja hotelowa jest wydłużona. Zatem:
            Ze środka posesji hotelowej będzie 300 metrów do morza.
            Z najbardziej wysuniętego w kierunku ulicy miejsca posesji hotelowej będzie 50 metrów do morza (czyli mykniesz tunel/wiadukt i jesteś na plaży).
            • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 01.02.11, 06:55
              To, że będzie czysto i ładnie jest pewne oby zdążyli wykończyć na czas. Osoby które jak lipiec sierpień raczej nie mają się o co martwić, różnie może być maj czerwiec niestety
              • Gość: muminek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 07:16
                Ja bym nie ryzykowała to Turcja tam raczej nikomu się nie spieszy , co z tego ze będzie hotel jak cała infrastruktura nie będzie działała , w 2009 roku nie pamiętam jaki był to hotel ale jakiś w rejonie Alanyi i Side , biuro podróży ostatnio uwielbiane na forum o Egipie miało go w swojej ofercie i miesiąc przed odlotem sugerowało że wszystko będzie ok i finał był taki że poprostu ludzie dostawali inny hotel bo tamten jeszcze długo nie był skończony !
                • Gość: monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 01.02.11, 10:49
                  My lecimy na początku maja - aż strach się bać co będzie... Ale w Tui - wszystkie wyjazdy majowe z warszawy zostały juz sprzedane, nie wiem, jak to wygląda w przypadku Wezyra. Zdjęcia z listopada nie wyglądają zbyt optymistycznie. Poprosiliśmy biuro podróży o informację na temat aktualnego stanu prac budowlanych-wykończeniowych i czekamy... na stronie www.eftaliahotels.com/en/eftalia-aqua.html też brak jakichkolwiek informacji, oprócz tego, że otwarcie w maju.
                  czy ktoś z was leci w tym szalonym terminie co my?
                  • Gość: Marcel Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.stansat.pl 10.02.11, 08:51
                    Wtam all,
                    ja zamierzam wykupić wycieczkę w tym tygodniu i to na 6 maja , tak wiec na open hotelu.
                    Będę leciał z żoną i synkiem 2 latkiem, i prawdo podobnie jeszcze z jedną parą też z małym berbeciem.:)
                    Według Pani z Wezyr'a będzie wszystko wykończone na maj, tak więc chyba nie ma co się martwić.
                    Natomiast co do Ultraallinclusive to są sprzeczne informacje z alkoholami importowanymi.
                    Piszą , że są inni, że nie.
                    Bądź tu mądry.
                    Piszcie kto leci 6 maja
                    • Gość: monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.02.11, 12:58
                      pewnie się spotkamy - my wylatujemy 5-go. Z dwójką siedmiolatków. Znajomi się jeszcze zastanawiają - nie lubią ryzyka. Ja już dwukrotnie byłam w podobnej sytuacji, gdzie hotel był nowootwierany - może trochę ryzykowne, ale nie mam złych doświadczeń - wręcz przeciwnie -przyjemnie myśleć że spi się w łóżku, w którym jeszcze nikt nie spał, kotrzystać z toalety, z której nikt jeszcze nie korzystał... może to przyziemne, ale wszystko czyste i nowe :)
                  • Gość: Asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 178.218.228.* 06.04.11, 22:01
                    Właśnie mamy wstępną rezerwację na termin od 11 maja na dwa tygodnie aż strach się bać
            • Gość: izabel80 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 07:05
              No faktycznie można na odległość do plaży spojrzeć i z tej strony :)))) co do ALL i ULTRA to faktycznie kwestia względna. Jenak byłam już w Turcji 6 krotnie, dwukrotnie ULTRA .. i np. jeśli chodzi o taką w sumię maleńką rzecz ... jak soki ze świeżych owoców były za darmo... tutaj jest inaczej :(((. Jednak do wszystkiego na wakacjach trzeba podejść z odpowiednim dystansem i dobrze się bawić.. pozdrawiam wszystkich, którzy jadą w lipcu :)))) i nie tylko ..
              • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.11, 13:53
                Witam Wstystkich:) znalazlem dwie fotki na ktorych widac hotel Eftalia Aqua, a wlasciwie jego odleglosc od Eftalia Village:

www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/4/1157784453.jpg?5.15
                www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/4/1157578433.jpg?5.15

pozdrawiam!
                • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 18:48
                  Dzięki!!!!!!!! Ufffffffff
                  Faktycznie blisko.
                  Pociesz nas tylko mówiąc, czyli pisząc :), że to nie są zdjęcia z lutego :)
              • Gość: ciupero Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 16:03
                Ja byłem też w Konakli w hotelu, który był otwarty w tym samym roku ale nazwy już nie pamiętam. Był to hotel 5* lokalnie więc w TUI pewnie miałby 4 lub 4,5*. Otwarcie było w maju a ja byłem we wrześniu i wszystko bylo super! Obsługa działała bardzo sprawnie a sam hotel w idealnym stanie, wszystko było dokończone i ku mojemu zaskoczeniu roślinność była dobrze rozwinięta tak że było zielono i kolorowo.
                • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 09.02.11, 16:27

a te fotki wiadomo z jakiego są okresu?
                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.11, 18:04
                    fotki z okresu ...chyba sierpien 2010...
                    • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 18:50
                      uffffffffffffffffffffffff
                      To bardzo dobre wieści!
                      dzięki serdeczne
                      Extra, czyli szykują się fajne wakacje!
                      • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 09.02.11, 19:15
                        A dlaczego tak odetchnęłaś. Rozumiem, że to dobrze, że są tak blisko od siebie?
                        Kurcze przydał by się ktoś kto teraz jedzie do Village i by nam fotki zrobił:-)
                        Jest ktoś kto jedzie z dzieckiem około 3 lat? Ciągle się martwię, że nie widzę na projektach placu zabaw
                        • Gość: Szimek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 20:26
                          ale to nie jest blisko przecież jak tam chodzić z dziećmi na animacje polskie?raczej pozostanie to co w hotelu zaoferują ja śmigam 18 lipca z poznania 2+2.ja widziałem plac zabaw tam chyba na jakiś belgijskich stronach Pozdrawiam!
                          • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:15
                            Zgodzę się, że optymalna opcja to MINI KLUB na miejscu. Ja będę potrzebowała MINI KLUBU tak 2-3 razy na pobyt, bo chcę ponurkować, mimo wszystko ( w sumie to nie Egipt niestety :( ) - jadę do Turcji "zastępczo"
                            • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 10.02.11, 20:07
                              nie tylko TTy <zastępczo>kocham Egipt
                              • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 13.02.11, 15:22
                                egipt wraca-a dla stalych klientow tui mozliwosc darmowej zmiany wakacji na 45 dni przed wylotem,takze nic straconego(byc moze jednak EGIPT)
                                • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 21:32
                                  aż się rozmarzyłam...., ale wracając "na ziemię" nie zaryzykuję. Jadę z dziećmi. Społeczeństwo egipskie jest jednak mocno niestabilne.
                        • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:10
                          Tak, odetchnęłam, że są blisko, bo istnieje opcja, że opieka nad dziecmi, czyli tzw. Mini Klub mają być łączone. Pani Z TUI taką opcję mi przedstawiła, mówiąc, że to nowy hotel i nic nie jest pewne :) dlatego zastrzegają sobie wspólne animacje, więc ucieszyłam się, że w razie czego, to po prostu mały spacer.
                • Gość: Betii Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 87.205.19.* 11.02.11, 19:15
                  Witajcie,
                  od niemieckich organizatorów za ten sam hotel zapłacicie przy rodzinie 2+2 np( 9l i 12 l) wylot 18 czerwiec 2011 , 2 tyg, uwaga 2180 EUR. W przeliczeniu na ZŁ wychodzi po kursie z NBP 8570 zł. Biuro np 1-2 Fly, odłam niemieckiego TUI. Wylot z Belina, sprawdzałam i jeszcze miejsca są. Rozważałam właśnie ten hotel z uwagi na Qua park ale wybrałam troszkę droższy Utopia world, bałam się ryzykować. O Utopii przeczytałam rekomendacje i powinno być gut. Kupiłam również z tego samego niemieckiego biura ale wylot 20.czerwca i imprezka na 16 dni mnie za całą rodzinkę kosztuje 2512 EUR. Udało mi się zarezerwować ostatnie 2 pokoje dla dwóch rodzin w tak dobrej cenie. Jeśli chodzi o Eftalię to też jest możliwy dłuższy pobyt za niewielką dopłatą. Pani z polskiego TUI mnie gorąco namawiała za zakup promocyjnego pakietu z wylotem z mojego Pozka ale 15 czerwca na 2 tyg w cenie 9360 zł. Chyba sie nie pomyliłam, wylot 18 stego z Wezyra to 9600... moze ciut więcej . Tak czy inaczej z Berlina tegel duzooooo taniej . Nie wspomnę jak spora była róznica na Utopii z wezyrem z niemieckim Fly.... a jednak , nawet bliska Turcja a opłaca się ale bardziej z wylotami i niemieckimi organizatorami.
                  Na niemieckiej stronie TUI znajdziecie tańszą Eftalię Aqua.... wystarczy wpisać hotel, datę wylotu i ta sama cena tyczy sie pokoju rodzinnego..
        • Gość: Ola Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 10:33
          Hej Dwoda,
          wszyscy nas zapewniali że Zjeżdzalnie są naturalnie w cenie, prosiłam moja opiekunke z biura o kontakt z wezyrem w tej sprawie- sama tez się upewniałam w Wezyrze i zapewniono mi ta.
          Więc, tak.
          Opcja Ultra all in. dotyczy nowych hoteli z opcją. all in. ultra jest oznaczeniem nowego kompleksu, tak zostałam poinformowana
          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 15.02.11, 16:19
            Dzięki Ola , nie nawiązywałam juz do tematu bo także dostałam od Wezyra zapewnienie ,że zjeżdżalnie są w cenie , więc odetchnęłam , a dzieciaki jeszcze bardziej . Co do pokoi , to nie zamierzam w nich spędzać wiele czasu , więc się nie przejmuję , wystarczy mi ,że będzie czysto :-))
            • mamuska255 eftalia aqua animacje 30.01.13, 17:53
              Witam, czy ktoś się orientuje, czy Wezyr ma animacje w tym hotelu po polsku? Jesli tak to fajnie, a jeśli nie, to czy jak Tui ma animacje po polsku-a ma-to czy to jakiś problem, żeby inne dzieci w nich uczestniczyły?
              Pozdrawiam.
              • Gość: ja Re: eftalia aqua animacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 10:20
                Dzieci z innych biur mogły uczestniczyć w animacjach ale nie dostawały koszulek, ręczników, itp.
    • Gość: berflor Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.181.43.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 15:42
      Witam,
      ja także do tego holelu 2+2 od 19 lipca.
      PZD
      • Gość: Jess Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 18:55
        a ja wybieram sie do tego hotelu 11 maja, mam nadzieję że hotel zdążą wybudować, chyba nie bedziemy spać pod palmami, jak tylko dojadę na miejsce wyślę fotki tego hotelu i tej okolicy ;) pozdrawiam
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 11.02.11, 08:49
          Koniecznie, jak tylko ktoś będzie miał dostęp do netu na miejscu a jedzie w maju to wklejcie fotki z hotelu, będziemy czekać:-)
          • Gość: Dany Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 18:35
            My lecimy z Poznania 20-06 - na 9 dni - mam nadzieję, iż do tego czasu będzie wszystko na tip-top :) z chęcią czekam informacje tych co lecą w maju lub tych co mają jakieś info jak się sprawy rozwijają :)
            pozdrawiam Wszystkich
    • chwilka9 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 11.02.11, 19:39
      1,5 tyg.temu rezerwowałam w Wezyrze i dzisiaj dostałam telefon że okazało się że nie ma miejsc. Muszę znaleźć inny hotel.
      • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 20:50
        Egipt odpadł, więc pozostałe kraje turystyczne będą pełne po brzegi w tym roku.
        • Gość: zabba zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 21:48
          Zdjęcie pokoju z lutego 2011, więc.... jak by co jest już gdzie spać :)

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1157979182&mediaOrder=4
          • Gość: M. Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 09:47
            to chyba jakiś żart. Na wizualizacjach wygląda to zupełnie inaczej. Na oficjalnej stronie nie ma jeszcze żadnych zdjęć www.eftaliahotels.com/tr/eftalia-aqua.html
            • Gość: asia Re: zdjęcie pokoju IP: *.ortis.com.pl 14.02.11, 11:36
              To są zdjęcia ze starej eftalii.
              • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 11:53
                na 100%
                • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 12:23
                  wydaje mi sie ze to jednak bedzie zdjecie pokoju w Eftalii Aqua ...(panelowe podlogi- a na nich slady po obuwiu roboczym, LCD na scianie) ..."troche" inaczej wyglada niz na wizualizacji;(
                  fotki zrobiono 9 lutego 2011
              • Gość: Rafał Re: zdjęcie pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 15:58
                byłem w ub roku w starej eftalii
                ktore to sa niby zdjęcia?
                • Gość: ewa Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 13.05.11, 16:57
                  To są aktualne, najnowsze zdjęcia: www.flickr.com/photos/16839723@N08/sets/72157626688411876/
                  wróciliśmy 11 maja. Hotel I KLASA, wszystko na najwyższym poziomie. Obsługa super miła, chętna do pomocy.
                  Jeśli chodzi o ręczniki, to są w pokojach. Na ręczniki na basen, pobiera się karty w recepcji, na podstawie których w SPA na dole są one wydawane. Za nie się nie płaci. Ale w razie zgubienia ręcznika jest opłata .. chyba 15E.
                  W razie jakichkolwiek problemów, w recepcji służą pomocą, wystarczy tylko im zgłosić.
                  My wróciliśmy bardzo zadowoleni!!!
                  • Gość: Maciej Re: zdjęcie pokoju IP: *.ghnet.pl 27.01.12, 18:38
                    Widziałem na prywatnym filmie, że ten hotel znajduje się przy skrzyżowaniu dwóch ruchliwych ulic, po których pędzą ciężarówki ... Jak to na prawdę wygląda?
                    Z góry dzięki za odpowiedź.
                    • Gość: ania Re: zdjęcie pokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 09:33
                      To prawda hotel znajduje się przy ruchliwej ulicy ale nie przy skrzyżowaniu. Ja byłam tam rok temu i jestem zachwycona. Przejście do plaży jest pod tą drogą więc nie sprawia ona najmniejszego problemu.
          • Gość: asmarforol123 Re: zdjęcie pokoju IP: *.pruszcz.mm.pl 14.02.11, 14:40
            Wieś śpiewa i tańczy:-) No to się wpakowaliśmy.
            • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 17:12
              Mnie też ta izba nie zachwyca :(
              • Gość: M. Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 18:44
                Nie możliwe, zobaczycie, że miło będziemy zaskoczeni jeszcze tymi pokojami. Te foty to z Eftalii, a nie z nowego obiektu tej sieci.
                • Gość: zabba są też takie pokoje IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 18:54
                  Są też takie:

community.urlaubswerk.de/community/hotelbewertungen/hotel-fotos/Hotel-Eftalia-Aqua-Resort/229489/009295_10074495
                  mam nadzieję, że ja dostanę ten :)
                • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 19:10
                  mam nadzieje ze te fotki naprawde sa ze "starej Eftalii"..
                  • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 11:43
                    Znalazlem to wczoraj na innym forum forum:

65. Re: Eftalia Aqua Resort, Turkler
                    yesterday, 19:30

first choice have been in contact with the hotel for us and they have assured them that they are on schedule to open in may, all construction has been completed,just the shoots to be completed and interior of hotel!.....And they will keep us informed of any changes to this.

pozdrawiam
                    • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 19:45
                      it sounds good.... :)
                      • Gość: ewa Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 21:11
                        Piszcie po polsku. Co jest grane??? Ja mam pierwszy termin. Niestety nie znam angielskiego!
                        • Gość: slaw Re: zdjęcie pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 21:22
                          24holidays.pl/o3,63090,turkler,riwiera-turecka,turcja,eftalia-aqua.html Proszę wejść na tą stronę internetową. Operator podaje, że sprzedaż tego obiektu została wycofana. A biura podróży jak to bywa prawdopodobnie o tym nie informują!
                          Zaś "zabba" napisała: 'to brzmi donrze".
                          • Gość: TINA Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 21:52
                            TO WIE KTOS CZY BEDZIE TEN HOTEL OTWARTY CZY TO SCIEMA?
                          • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:13
                            ironicznie, ja zmieniłam ten hotel na incekum beach
                            • Gość: pomidor Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:22
                              niepotrzebnie, przecież tam jest napisane,że wszystko idzie zgodnie z planem!
                              • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:26
                                wiem :) znajomi nas nakręcili, bo w mini klubie będzie tam pracowała ich znajomych córka, zawsze to pewniej, chcę ponurkować, więc dobrze wiedziec pod czyją opieka zostaną dzieci
                                napisalam ironicznie, bo wkurzył mnie taki komentarz
                        • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:40
                          Autor: Gość: solskyear IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 11:43 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                          OdpowiedzZnalazlem to wczoraj na innym forum forum:

65. Re: Eftalia Aqua Resort, Turkler
                          yesterday, 19:30

first choice have been in contact with the hotel for us and they have assured them that they are on schedule to open in may, all construction has been completed,just the shoots to be completed and interior of hotel!.....And they will keep us informed of any changes to this.

Ewa, tu jest napisane, że osoba, która pisze na tym forum skąd pochodzi ta wklejka skontaktowała się z hotelem i zapewniono ją, że wszystko idzie zgodnie z harmonogramem otwarcia w maju, konstrukcja jest kompletna, trwa wykańczanie, zapewnili poinformować, jeżeli ich plany miałyby ulec zmianie,
                          dla mnie to brzmi dobrze :)
                          zmieniłam hotel z uwagi na znajomą opiekunkę i może trochę ogród, po pokój w incekum będe miała gorszy, ale wiadomo, nie jadę w pokoju siedzieć :)
                          moim zdaniem będzie ok
                    • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 14:35
                      Witam . Wrzucilem ten angielsi test do translatora ang-pol. Oto doslowne tlumaczenie:

"First Choice" miały kontakt z hotelem dla nas i mają zapewnił ich, że są one zgodnie z harmonogramem, aby otworzyć w maju, cała konstrukcja została zakończona, tylko strzela do uzupełnienia i wnętrza hotelu !..... I będzie informować nas o wszelkich zmianach tego.

Czytalem rowniez na niemieckich i angielskich forach ze hotel jest gotowy , trwa wyposarzanie wnetrz.
                      Dziewczyna z niemieckiej grupy animacyjnej "Solinoclub" - ktora bedzie pracowac w tym hotelu, napisala mi ze rowniez ma informacje ze hotel bedzie oddany w terminie.
                      Co do "wycofania ofert" sprzedarzy dla tego hotel, jest to wewnetrzna sprawa tego biura.
                      W niemieckich biurach podrozy bez problemu znajdziecz oferte tego hotelu-jesli problem jest - to z miejscami i terminami.
                      Ja lece na pierwsze dwa tygodnie Lipca (2+2) i jestem pewien ze bedzie wszystko OK.
            • Gość: sandra00 Re: zdjęcie pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 12:08
              NIe wybieram się - ale napewno będzie tam różnorodność pokoi te w wizualizacji napewno były tymi najdroższymi te skończone to napewno te najtańsze !
              • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.11, 12:27
                ...lobby na wizualizacji tez wyglada "inaczej"(bardziej nowoczesnie), wiec nie spodziewalbym sie pokoi tak wykonczonych jak na zdjeciach modelowych...
            • Gość: asmarforol123 Re: zdjęcie pokoju IP: *.pruszcz.mm.pl 10.04.11, 07:55
              Łazienka piękna:-)
              Na zewnątrz jeszcze sporo pracy ale raczej powinni dać radę.
              • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.11, 09:52
                ...jeszcze 3 tygodnie...powinni zdazyc:)
                • Gość: olak Re: zdjęcie pokoju IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 10.04.11, 16:51
                  Nowe zdjęcia -hurra - dobrze zobaczyć, że coś tam się dzieje i wygląda to już całkiem nieźle. Brakuje jeszcze paru detali (np. wejście na zjeżdżalnie ;-), ale na pewno wyrobią się :-)
    • Gość: slaw Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 16:17
      no to problem rozwiązany! Mamy po wakacjach. Niektórzy już wycofali się ze sprzedaży tej oferty! 24holidays.pl/o3,63090,turkler,riwiera-turecka,turcja,eftalia-aqua.html
      • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 17.02.11, 10:50
        www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-hid_290535.html. Hotel jest normalnie w ofertach NIEKTÓRYCH biur podróży zarówno Polskich jak i Niemieckich (1-2-fly)także bez paniki-będzie ok.
        • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 14:37
          Witam . Wrzucilem ten angielsi test do translatora ang-pol. Oto doslowne tlumaczenie:

"First Choice" miały kontakt z hotelem dla nas i mają zapewnił ich, że są one zgodnie z harmonogramem, aby otworzyć w maju, cała konstrukcja została zakończona, tylko strzela do uzupełnienia i wnętrza hotelu !..... I będzie informować nas o wszelkich zmianach tego.

Czytalem rowniez na niemieckich i angielskich forach ze hotel jest gotowy , trwa wyposarzanie wnetrz.
          Dziewczyna z niemieckiej grupy animacyjnej "Solinoclub" - ktora bedzie pracowac w tym hotelu, napisala mi ze rowniez ma informacje ze hotel bedzie oddany w terminie.
          Co do "wycofania ofert" sprzedarzy dla tego hotel, jest to wewnetrzna sprawa tego biura.
          W niemieckich biurach podrozy bez problemu znajdziecz oferte tego hotelu-jesli problem jest - to z miejscami i terminami.
          Ja lece na pierwsze dwa tygodnie Lipca (2+2) i jestem pewien ze bedzie wszystko OK.
        • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 17:26
          Witam . Wrzucilem ten angielski tekst do translatora ang-pol. Oto doslowne tlumaczenie:

" "First Choice" miały kontakt z hotelem dla nas i mają zapewnił ich, że są one zgodnie z harmonogramem, aby otworzyć w maju, cała konstrukcja została zakończona, tylko strzela do uzupełnienia i wnętrza hotelu !..... I będzie informować nas o wszelkich zmianach tego. "

• Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 20:26
            Witam :-) czy jest ktoś, kto leci 03.06.2011 z Warszawy?
            Mamy nadzieję że wszystko będzie ok. Hotel wybrał mój syn ze względu na aqua park, mi też się podoba :-). Pocieszam się myślą że wszystko będzie nowe, nie będzie karaluchów na ścianie ani "niespodzianek" w toalecie.

Pozdrawiam.
            • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:05
              Przecież im to wszystko jedno czy będzie otwarty czy nie - biuro sprzedało kasę dostało , a Wy napewno macie zapis w umowie że hotel może być zmieniony na inny np.na inną Eftalię - tak samo było dwa lata temu z innym otwieranym hotelem - w Turcji nikomu się nie spieszy ten hotel i tak zarobi .
              • Gość: sandra00 przykład z 2009 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:22
                Dotyczy to hotelu Club Konakli sprzedawało go u nas biuro A....... w ofercie był z wylotami od Maja 2009 a tak wyglądał pod koniec Kwietnia 2009 www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Club+Konakli+Hotel-ch_ub-hid_197496.html?mediaOrder=4&action=detail&detailPage=381#detailView , jak już znalazł się frajer na hotel kwaterowali go w innym , jak znalazł się dociekliwy uzyskiwał odpowiedź dokładnie taką cyt > witam serdecznie!
                Hotel został oddany w maju do użytku, wysyłamy tam klientów natomiast jeszcze nie wiemy dokładnie jak tam wszystko wygląda, przesyłam

jak można wysyłać klientów i nie wiedzieć że tam połowa hotelu nie działa , no można liczy się sprzedaż !!!
                • peteman Re: przykład z 2009 roku 18.02.11, 10:12

Tu nawet nie w tym rzecz czy zrobia, czy nie. To jest/bedzie nowy hotel z zupelnie nowa obsluga, ktora bedzie sie uczyc i zgrywac na zywym kliencie. A to niestety powoduje liczne wtopy i braki. Wystarczy poczytac komentarze o hotelach w roku i wybudowania i widac jak wiele skarg bylo na obsluge i gesto czesto tez fotki z ostatnich prac wykonczeniowych.
                  • Gość: Agata Re: przykład z 2009 roku IP: *.ortis.com.pl 18.02.11, 13:58
                    Ludzie nie nakręcajcie się. Z takim podejściem lepiej nigdzie nie wyjeżdżać!
                    • Gość: Nina Re: przykład z 2009 roku IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 22:34
                      Właśnie!!! Agata ma rację :-)
                      • Gość: murzyn Re: przykład z 2009 roku IP: 213.158.216.* 19.02.11, 12:12
                        My wylatujemy z Katowic 30.06 , dwoje dzieci lat 13 i 9.Czy ktoś leci w tym terminie?
                        • Gość: redzio Re: przykład z 2009 roku IP: *.aster.pl 19.02.11, 13:56
                          my lecimy 05.18
                          • Gość: jov Re: przykład z 2009 roku IP: *.rzeszow.mm.pl 06.04.11, 11:58
                            My też 18 maja z Wawki 2+2 :)
                        • Gość: solskyear Re: przykład z 2009 roku IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.11, 14:15
                          ...my lecimy 29.06 z WRO 2+2(6l.+14l.)...

do zobaczenia :)
                          • Gość: aagaa76 Re: przykład z 2009 roku IP: *.awakom.net 19.02.11, 16:11
                            Ja polece na sprawdzony teren bo 12.09 z Poznania 2+2 6,14 l. Ktos jeszcze w tym terminie z Ławicy??? najlepiej z dziećmi żeby miały co robic na lotnisku....
                            • Gość: bożena76 Re: przykład z 2009 roku IP: *.netcominternet.pl 19.02.11, 16:49
                              Wylot 20.07 z Katowic 2+2.
                              • Gość: kokot Re: przykład z 2009 roku IP: *.xdsl.centertel.pl 19.02.11, 18:56
                                My lecimy 29,06 z KATOWIC 2+2 (10,13)
                                • Gość: karolina Re: przykład z 2009 roku IP: *.enterpol.pl 04.03.11, 10:57
                                  My lecimy z Warszawy 29.06.2011 2+2 ( 14 syn i 6 córka) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok! Nie dopuszczam innej myśli. Do zobaczenia na miejscu. Pozdrowienia.
                              • Gość: michaś Re: przykład z 2009 roku IP: *.central.biz.rr.com 08.03.11, 11:19
                                Hej, to tak samo jak my,
                                A w jakim wieku to +2 , bo u nasz 12 i 9.
                                p.
                                • Gość: olak Re: przykład z 2009 roku IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 08.03.11, 14:41
                                  My też 06 lipca z Łodzi a moje dzieci maja 9 (córka) i 11 lat(syn), czyli prawie rówieśnicy :-)
                                  Zapowiada się fajny wyjazd.
                                  • Gość: ewa Re: przykład z 2009 roku IP: *.play-internet.pl 09.03.11, 20:29
                                    Witam. Ja lecę z mężem i córcią (11lat) z Poznania 04.05.11 ( jestem z Gorzowa Wlkp.) . Pierwszy"sort". Też myślę, że będzie super. Może ktoś też razem z nami będzie "przecierał pierwsze ścieżki"??? Pozdrowionka
                                    • Gość: Monika Re: przykład z 2009 roku IP: *.siedlce.domtel.com.pl 22.03.11, 10:13
                                      My też lecimy w tym terminie, ale z Warszawy (2 dorosłe, + dwoje dzieci 7+7 dziewczynka i chłopiec). Miejmy nadzieję, że wszystko będzie już gotowe i w pełni da się korzystać ze wszystkich atrakcji tego miejsca.
                              • Gość: belflor Re: przykład z 2009 roku IP: 83.1.80.* 09.03.11, 21:38
                                Do bożena76,
                                Hej my w tym samym terminie , w jakim wieku dzieci ?
                                • Gość: bozena76 Re: przykład z 2009 roku IP: *.netcominternet.pl 10.03.11, 09:18
                                  2+2(12 córka+10 syn),20 lipiec.Pozdrawiam...
                                  • Gość: belflor Re: przykład z 2009 roku IP: *.181.48.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 16:01
                                    Do bozena76

No to wiek podobny , córka 12 a syn 9

pozdrawiam
                                    berflor(małpa)o2.pl
                                    • Gość: bozena76 Re: przykład z 2009 roku IP: *.netcominternet.pl 11.03.11, 19:51
                                      Do belflor
                                      To super,dzieci się już cieszą...Do zobaczenia 20 lipca...
                    • Gość: pomidor Re: przykład z 2009 roku IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:28
                      właśnie.......
                      hotel jest już po prostu wyprzedany dlatego nie ma terminów, pomyślcie ludzie cały Egipt wypadł z gry, przecież to aż grzech nie zarobić na tym!!!
      • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:44
        zamiast panikować ucz się angielskiego :) jak znalazł na wakacjach :)
        • sandra00 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 22.02.11, 10:03
          www.zoover.com/turkey/mediterraan/alanya/eftalia-aqua-resort-and-spa-open-mei-2011/hotel/photos
          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 22.02.11, 12:13
            no tak , ale to już forumowicze zamieszczali ( zdjęcia z listopada ubiegłego roku)
            • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 22.02.11, 19:31
              Dokładnie, te zdjęcia są z listopada
              • Gość: lato Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 20:36
                Spokojnie... hotel stoi .... urządzają pokoje.,.. budynek jest nowoczesny ... na pewno do maja z wszystkim się uporają ... bez paniki .. a pesymiści to lepiej niech siedzą w domu. Samo miejsce nie jest zachwycające ale hotel z mini aquaparkiem na pewno zrewanżuje niezbyt interesujące miejsce ...
                • Gość: gość 1 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 08:48
                  Z tego co jest napisane pod zdjęciem wynika że zdjęcia są robione w lutym tego roku
                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.11, 09:25
                    www.side-manavgat.de/foto_galerie/displayimage.php?album=419&pid=11266#top_display_media

fotki z listopada 2010
                    • Gość: pomidor Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 15:58
                      chyba,że sytuacja od listopada do lutego nie zmieniła się ani trochę na budowie, bo np. kredyty zostały wstrzymane - żartuje sam w to nie wierzę :)
                • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 10:31
                  Witam. Czy może ktoś ma jakieś informacje na temat Delfinarium, które podobno jest gdzieś przy hotelu Eftalia Village. Może ktoś wie, jak jest z rezerwacją miejsca, czy można tam dostać bilety z "marszu" ?
                  • Gość: anna Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net.pulawy.pl 26.02.11, 07:59
                    W okolicy jest delfinarium - SEALANYA - faktycznie od eftalii będzie to bardzo blisko.
                    My byliśmy z tureckiego biura - większą grupą 15 osób - to z tego co pamiętam było o połowę taniej niż przez nasze biuro podróży - a oferta dokładnie ta sama - przejazd i bilet wstępu.
                    Z tego co widziałam - były kasy i dużo osób podchodziło i kupowało sobie bilety. Nie pamiętam o której są występy. Ale jeśli mogę coś doradzić - to koniecznie jak się oczywiście wybierzecie - siadajcie w pierwszych rzędach na dole - będziecie mieli super zabawę. Żeby zająć miejsca na dole trzeba być wcześniej bo są one w mgnieniu oka zajmowane.
                    tu masz linka:
                    www.sealanya.com/default.asp?lang=EN&tip=0&title=Dolphin%20Park#
                    • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 27.02.11, 11:49
                      Bardzo Ci dziękuję Aniu za informację i za linka. Myślę, że się tam wybierzemy. Nasza 11 letnia córcia marzy o popływaniu z delfinami.

• Gość: Anna Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.11, 09:42
                        Pływanie z delfinami kosztuje 100 euro i trzeba to zgłaszać jeszcze przed występem (ale już po przejściu przez bramkę) zaraz po lewej stronie. Pływanie jest po występnie i i trzeba stać w bardzo dużej kolejce :)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: dorota Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 28.02.11, 12:17
                          My lecimy 29 czerwca z Warszawy,mamy nadzieję,że wszystko będzie ok!Pozdrowienia dla wszystkich wyjeżdżających!!!
                          • Gość: asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ortis.com.pl 28.02.11, 15:18
                            Ja też lecę 29 czerwca z Poznania na 2 tygodnie 2+2. Do zobaczenia
                          • Gość: karolina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 04.03.11, 11:02
                            My lecimy z Warszawy 29.06.2011 2+2 (14 syn i 6 córka) Mam nadzieję , że wszystko będzie ok! Nie dopuszczam innej myśli. Do zobaczenia na miejscu. Pozdrowienia.
                            • Gość: Kasia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 06.03.11, 11:53
                              My lecimy 12.06 rodzina 2+2 ( 14 córka, 5 syn) z Katowic. Proszę o informację kto leci w tym samym dniu. Pozdrawiam ;- )
                              • sandrar Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 06.03.11, 20:22
                                My lecimy 6.07.2011 2+2 z Gdańska. Kto leci w tym terminie?
                                • Gość: turcja Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 23:00
                                  Hotel jest już wybudowany ... trwają prace wykończeniowe:)))) obiekt nowiusieński ... wszystko będzie dobrze ... a skąd to wiem od agenta, który właśnie wrócił z objazdówki po Riwierze ... :) Pozdrawiam Aqualiowców :))))))))))
                                  • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 13.03.11, 19:14
                                    Świetna wiadomość:-)
                                    Rada dla rodziców aby zabrać z Polski sprzęty dmuchane do pływania typy koła materace, U nas cena pare zł a na miejscu około 40 euro.
                                    • Gość: sandra00 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 07:17
                                      A ta cena to z kosmosu !!! Byłam w Turcji parę ostatnich lat , mając małe dziecko kupowałam sprzęt na miejscu za 40 euro chyba kupiłabym cały kiosk piłek i materacyków , pływaczki 40 eurocentów , wiozłam z polski auto cars do pływania cena u nas 55 złotych kiedy się rozwaliło poszłam po nowe na miejscu kosztowało 8 euro !
                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.11, 15:19
                                    ...oto najnowsze fotki z 23-24 marzec...aqua park prawie gotowy:)...ale lobby i recepcja ...hmm....nieciekawe:(

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1158061349&mediaOrder=4

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1158061350&mediaOrder=4
                                    • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 194.181.8.* 30.03.11, 12:51
                                      Te zdjęcia widzieliśmy już kilka miesięcy temu, podobno są ze starej Eftalii
                                      • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.11, 14:15
                                        ...te zdjecia zostaly dodane 30 marca i watpie aby byly ze "starej Eftalii" bo widac na nich ze prace wykonczeniowe jeszcze trwaja (lobby i aquapark)...w lobby nie ma barierek ochronnych, stoja rusztowania, w basenach nie jest zainstalowane oswietlenie...a po wystroju lobby twierdze ze wczesniej dodane fotki pokojow rowniez sa z nowej Eftalii .
                                        • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.03.11, 18:24
                                          mnie bardziej niepokoi drugi plan na zdjęciu ze zjeżdżalniami , widzę jakiś stan surowy otwarty , czyżby część kompleksu była w takim stanie ...
                                          • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 30.03.11, 19:10
                                            Ja też zwróciłam uwagę na ten drugi plan-nie wygląda on zbyt optymistycznie (nawet na wyjazd dopiero w lipcu). Jestem jednak optymistką i mam nadzieję, że to będzie udany wypoczynek.
                                            • Gość: Sandra Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 19:20
                                              Ja również mam nadzieję, że do lipca zdążą.
                                            • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.11, 23:41
                                              budynki na drugim planie napewno nie naleza do kompleksu hotelowego Eftalii...budynki hotelu sa juz dawno w "stanie zamknietym"(nawet widac fragment jednego na zdjeciu aquaparku z prawej strony)
                                              • Gość: niezdecydowana Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 20:29
                                                wszelkie niedoskonałości tego hotelu są ukryte w cenie, promocyjnej, bo w przyszłym roku cena tego hotelu będzie o wiele, wiele wyższa. Trzeba się liczyć z mozliwościa prac wykończeniowych, z tym że nie wszystko moze działać, lub może działac ale nie tak jak powinno. Rekompensatą jest właśnie promocyjna cena. Tak powiedziała mi pani z zaprzyjaźnionego biura podróży.

Nie chce mis się wierzyć ze te zdjęcia lobby pochodzą z tego hotelu, bo wygląd zewnętrzny hotelu jest super nowoczesny, więc spodziewałabym się takiego wnętrza, a nie abażurów na krzesłach i tandety.
                                                • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.04.11, 09:34
                                                  Weszłam na stronę Wezyra (bo z nimi tam lecę) i też już są nowe zdjęcia. Zastanawia mnie tylko, że w wizualizacji w okolicy nie ma innego hotelu, więc tamte budynki w stanie surowym należą chyba jednak do tego kompleksu hotelowego.
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.11, 10:32
                                                    wgrajfoto.pl/pokaz/img0411/planddce.jpg
                                                    na tej mapce widac polozenie hotelu, jak rowniez budynki znajdujace sie za Aquaparkiem Eftalii (one nie stoja na posesji hotelu)...
                                                  • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.04.11, 17:28
                                                    no to super; mnie i tak nic chyba nie jest w stanie zepsuć humoru na wakacjach i już nie mogę doczekać się urlopu (jeszcze 3 miesiące) :-); niedługo zaczną się pierwsze relacje z tego hotelu -ale ten czas szybko ucieka.
                                                  • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 03.04.11, 17:56
                                                    Słuchajcie, o co chodzi z tym, że obiekt został wycofany ze sprzedaży? Gdzie nie wchodzę to jest taka informacja a nie mogę dodzwonić się do biura podróży. Zestresowałam się.
                                                  • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.04.11, 22:05
                                                    Weszłam na stronę biura z którym lecę i oferta jest, tylko część terminów może już być sprzedana, albo opcje miejsca wylotu czy ilości osób. Poza tym jest ok. Nie stresuj się tym.
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.11, 22:51
                                                    ...nic - tylko sie cieszyc...hotel nowy , wykonczony- bedzie wszystko OK...
                                                    ...pisalem na GG z osoba mieszkajaca na stale w Antalii, i byla pewna ze bedzie wszystko na czas...ogladajac fotki ze strony Wezyra juz mi sie humor polepszyl...
                                                  • pinka145 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 06.04.11, 18:49
                                                    Przepraszam czy była by możliwość przesłania linku z tymi zdjęciami ? ;)
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.11, 20:04
                                                    www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1158061349&mediaOrder=4

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1158061350&mediaOrder=4

oraz link do galerii Wezyra

www.wezyrholidays.pl/hotel/EFTALIA_AQUA,3815.html
                                                  • agairaf Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 08.04.11, 09:13
                                                    Co sądzicie o budowie tuz za Aquaparkiem? Wygląda nie najlepiej :( Czy ktos wie co tam sie buduje ina jakim etapie jest ta budowa? czy nie będą nam zakłócać spokoju koparki , dzwigi itp
                                                  • Gość: dorota Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 08.04.11, 11:05
                                                    Z biura zapewniają,że wszystko będzie skończone do maja,ale jak będzie na prawdę to nie wiadomo:)
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 22:12
                                                    ...ta budowa za Aquaparkiem trwa juz ponad 3lata...
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 22:10
                                                    wgrajfoto.pl/pokaz/img0411/planddce.jpg
                                                    na tej mapce widac polozenie hotelu, jak rowniez budynki znajdujace sie za Aquaparkiem Eftalii (one nie stoja na posesji hotelu)...
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.11, 15:54
                                                    nowe zdjecia !!!

Tekst linka
                                                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.11, 16:02
                                                    www.hotelzeugnis.de/hotelbewertung/hotel,hid__290535,ch__ub,kontinent__Europa,land__Tuerkei,region__Tuerkische+Riviera,ort__Alanya,hotel__Eftalia+Aqua+Resort.html
                              • Gość: roger Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.181.14.142.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.04.11, 23:31
                                Witam serdecznie. My planujemy wakacje w pierwszym tygodniu czerwca, ale nieukrywam, że mamy duuuuuuże obawy, czy zdążą na czas oddać obiekt. Macie jakieś informacje jak daleko posunięte są prace wykończeniowe???
                                • Gość: dorota Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 14.04.11, 09:05
                                  W tym tygodniu wróciła z Turcji pani z biura z którego jedziemy,była w tym hotelu,mówi,że wszystko jest prawie skończone,hotel jest na wysokim poziomie,wypasione pokoje i łazienki,na zewnątrz jest extra i na pewno wszystko będzie oddane na czas.Zrobiła zdjęcia ma pokazać nam jak będziemy w biurze.Pozdrowienia mam nadzieję,że trochę was uspokoiłam!
                                  • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 14.04.11, 09:36
                                    Nawet bardzo:-) Jak dasz radę to wrzuć fotki:-)
                                  • Gość: D, K & M Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 23:05
                                    Jedziemy 11. 05.2011 ( 3 fajne dziewczyny + 3 slodkich dzieciaczkow)i nie mozemy sie doczekac!!!bedzie SUPER!!!
                                    • Gość: ala Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.11, 21:06
                                      Witam . Mamy wykupione wczasy w tym hotelu od 18 maja do 31,05,11 lecimy z Berlina z TUI zapewniali nas że wszystko będzie ok wszystko nowe i super. Po powrocie napiszę jak było .Pozdrawiam Ala z Jeleniej Góry
                                      • Gość: basia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.devs.futuro.pl 02.05.11, 21:16
                                        byłam tam od 20.04 do 27.04 było super. jedzenie pyszne, zjeżdżalnie czynne a obsługa bardzo się starała:)
                                        • Gość: mikus Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 03.05.11, 07:37
                                          u]]KTO LECI 6 CZERWCA ?[/u] 2+2 poznań
                                          • Gość: tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 13.05.11, 17:28
                                            my lecimy 6 czerwca 2+1 z poznania
                                            • Gość: miki Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 14.05.11, 07:08
                                              my lecimy z Wami 6 czerwca 2+2 z Poznania wylot ok. 6 rano
                                              • Gość: tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 14.05.11, 08:53
                                                To super a w jakim wieku macie dzieci bo my mamy 5 latka
                                                • Gość: miki Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 15.05.11, 08:12
                                                  synek 9 lat i córeczka nie całe 3.
                                                  • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 15.05.11, 10:15
                                                    Czy leci ktos z Poznania 12 września?Dwoje dzieci 6 i 14 lat
                                            • Gość: Ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.mm.pl 15.05.11, 13:27
                                              gdyby dodać ogród byłoby idealnie. Naprawdę lecieliśmy pełni obaw ( chcieliśmy nawet zmienić hotel krótko przed wyjazdem) ale nie żałuję wyboru. Zaskoczenie było ogromne - POZYTYWNE. Ilość kwiatów, trawa, baseny w których wogóle nie czuć chloru, zarombiste zjeżdżalnie, ultra all całą dobę, brodziki dla małych dzieci, animacje, rewelka "mieszkanko" w bungalowie ( 2 pokoje, łazienka, taras, w każdym pokoju plazma - wszystko nowiutkie i świeżutkie - co więcej dodać??!. Było prawie IDEALNIE. Blisko jest Delfinarium ( 30 min spacerkiem w stronę Antali) - polecam dkla rodzin z dziećmi. Zdjęcia z internetu nie oddają rzeczywistości. BYŁO SUUUUUPER
                                              • Gość: warszawa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.147.142.65.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 15:29
                                                dzięki za info, pytanie o plażę - warto czy lepiej na basenie
                                                i prosze napisz ile jedzie się z lotniska do hotelu słyszałam, że 2 godziny, to prawda?
                                                warto jeszcze gdzieś się wybrać z dzieciakami i ostatnie - czy gdzieś jest niedaleko targ? zakupy :)
                                              • Gość: cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.05.11, 15:54
                                                Jakie ceny w delfinarium???
                                              • Gość: KAROLINA Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 19.05.11, 13:51

Ile kosztuje bilet do delfinarium?
                                              • Gość: KAROLINA Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 02.06.11, 12:11

Mam pytanie ile kosztuje bilet do DELFINARIUM ?
                                                • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.11, 12:19
                                                  18 €
                                                  • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 02.06.11, 14:22
                                                    www.plywaniezdelfinami.pl/turcja-alanya
                                                  • Gość: KAROLINA Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 03.06.11, 11:15
                                                    Dzięki za odp. Pozdrowienia.
                                                  • Gość: Kriss Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.static.petrus.pl 03.06.11, 19:35
                                                    www.wujek-i-mariolka.com/ to jest biuro organizujące wycieczki. Ceny o wiele niższe niż oferują rezydenci. :)

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 08:23
                                                    Wróciliśmy wczoraj po 2 tyg. Było super!!!
                                                  • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 09.06.11, 10:27
                                                    Dobrze, że się ktoś odezwał :-)) Myślałam, że jest tak super, że wszyscy zostają i nikt nie wraca:-)) My wyjeżdżamy całą rodzinka ( 2 + 4 ) w sobotę 18.06 z Krakowa ( niestety tylko na tydzień). Pozdrawiamy wszystkich
                                                  • Gość: DeVito Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.11, 17:55
                                                    My wylatujemy 20-06-2011 z Poznania (2+1) - więc się spotkamy :)
                                                  • Gość: kokot Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.11, 21:15
                                                    My wylatujemy 22.06 z KATOWIC 2+2(10l.,13l) na tydzień
                                                  • Gość: cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 85.202.147.* 09.06.11, 21:32
                                                    My też 22.06 z Katowic 2+2(10l.+20m-cy) i znajomi 2+1(6l.)
                                                  • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 11:29
                                                    Ja również z rodzinką 2 dor+ 2 dziec(i 9,2 )wylatuję 22.06 z Katowic.Pozdrawiam
                                                    Ps.Dozobaczenia Katowiczanie w Eftalia Aqoa Resort
                                      • Gość: Magda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.12, 14:36
                                        czy ktoś był w tym hotelu?? jak wrażenia?? wybieramy się z mężem i synkiem 05.05-12.05.2012 wczasy wykupione w TUI z oferty first minute, badzo atrakcyjna cena za dziecko więc wzieliśmy a ponieważ hotel jest nowy to i opinii mało w internecie.
                                        • Gość: bylem Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 15:40
                                          Wszystko jest dokladnie opisane na tym forum - polecam przeczytac, w internecie rowniez masa zdjec, np tutaj: www.holidaycheck.com/hotel-Travel+pictures_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html
                                          • Gość: se Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 19.01.12, 22:17
                                            Mam pytanie-czy pokóje rodzinne są daleko oddalone od basenow-czy mozna wyjść z pokoju w "kostiumie"?
                                            • Gość: ania Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 09:39
                                              Ja chodziłam po całym ośrodku w kostiumie, ponieważ jest to obiekt zamknięty. Pokoje rodzinne są przy samych basenach. Mogę odpowiedzieć także na inne pytania odnośnie hotelu:)
                                              • sandra00 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 01.02.12, 10:24
                                                Skrzyżowania nie ma , ale główna droga którą non stop pędzą autobusy z wczasowiczami , widziałam ten tłum jeden na drugim przy basenie jak sardynki i tylko płot odgranicza od drogi !!!
                                                • Gość: se Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 05.02.12, 09:27
                                                  Czy w pokojach jest czajnik-i czy w okolicy jest sklep żeby kupić pieluchy?W jakim okresie byłaś?
                                                  • Gość: Ania Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:38
                                                    W pokojach były czajniki, a czy można kupić w okolicy pieluchy tego nie wiem (było pare sklepów w pobliżu) Ja byłam w lipcu
                                                  • Gość: se Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 05.02.12, 15:52
                                                    A czy coś polecasz żeby zabrać ze sobą?Faktycznie takie tłumy na basenie? My też wybieramy się w lipcu.
                                                  • Gość: Ania Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 19:30
                                                    Na basenie sporo ludzi ale zawsze można znaleźć miejsce. Ja następnym razem zabrałabym duże koło do zjeżdżania na zjeżdżalniach, ponieważ lepiej się jedzie a hotelowe są tylko do jednej(zjeżdżalni).
                                                  • Gość: se Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 09.02.12, 09:56
                                                    A czy myslisz,że warto zabrać ręczniki na basen? I jeszcze jedno pytanie-czy barek w pokoju jest za darmo?Bo w katalogu jest napisane, ze się płaci a ludzie na forum piszą ,że jest w cenie.
                                                  • Gość: Ania Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 16:41
                                                    Ja ręczników nie zabierałabym, ponieważ wystarczyły mi hotelowe, a co do barku to w tamtym roku był za darmo.
                                    • Gość: Monia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.04.11, 20:46
                                      Cześć, ja też jadę 11-go maja z Poznania, a jestem z Piły. Skąd Wy jedziecie?
                                      • Gość: tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.11, 13:07
                                        My lecimy z Poznania 06,06- 2+1 jesteśmy z Gorzowa Wlkp. Będzie super to nasze pierwsze takie wakacje nie możemy się doczekać.
                                        • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.11, 13:43
                                          Hej ja też jestem z Gorzowa i lecę z Poznania 04maja , też 2+1 (11lat dziewczynka) może się znamy?? A jak nie, to się możemy poznać.
                                          • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 22.04.11, 10:15
                                            My też lecimy 4 maja - ale z Warszawy. Dwie dorosłe + 8 letnia dziewczynka. Cieszę się, że w tym samym terminie leci ktoś z dzieckiem w podobnym wieku do mojej córki :)
                                            Pozdrawiam serdecznie.
                                            • k.w.7 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 05.05.11, 14:47
                                              witam,my lecimy "dopiero" 17 sierpnia 2+2(9 i 3)lata z warszawy,pozdr
                                        • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.11, 13:44
                                          A sory, źle popatrzyłam - Wy lecicie w czerwcu. Szkoda
                                          • Gość: tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 21.04.11, 18:58
                                            szkoda :(
                                            Ale napisz koniecznie jak było pozdrawiam
                                            • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.11, 09:17
                                              Oki. Wracamy 11 maja. Napewno napiszę.
                                        • Gość: marsi Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 23.04.11, 06:51
                                          Hejka. Jesteśmy z Poznania 2+2 i lecimy razem z Wami wylot o 6 rano. pozdro.
                                          • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 23.04.11, 09:20
                                            Czy to możlwe, że ktoś jedzie już koniec kwietnia? Takie oferty też są w necie? Czy to znaczy, że właściwie hotel jest gotowy?
                                    • Gość: Monia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.asta-net.com.pl 21.04.11, 13:32
                                      mam nadzieję, że nie uważacie, że "cztery to już tłok", bo jadę sama (mam nadzieję, że też fajna;)) i będę szukała towarzystwa.
    • Gość: Krzysztof Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 00:44
      Bardzo proszę te osoby które jadą EFTALII AQUA na początku maja o szybkie "zdanie relacji" na temat tego hotelu. Ja przeważnie latam na wakacje z Last i też rozważam ten hotel. Chcę się wybrać pod koniec maja z dwójka małych dzieci (2 i 4,5) więc wszystkie opinie będą niezwykle przydatne. Przy okazji jak wygląda oferta z Niemiec w porównaniu z tym co Wy płacicie? Ja wyszukałem z Berlina na 10 dni za 1400 EURO. Jest to cena na dziś (mam nadzieje ,że jeszcze spadnie) dla 2+1 bo najmłodszy leci za free.pzdr
      • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 22.04.11, 10:17
        oczywiście, zdamy relację po powrocie. Będziemy pierwszymi gośćmi (wylot 4 maja).
        • Gość: aneta Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 195.95.170.* 22.04.11, 12:40
          no to chyba ja będę jednak pierwsza. wylot 24.04.2011 z gdańska. dwa dni temu panie z naszego biura zadzwoniły że w ramach super promocji mogą nas przenoieść z familly viliage do aqua resort. zapewniają że hotel działa juz od poczatku marca... podobno super... no zobaczymy.. jadę z dwójką sześciolatków
          • Gość: karolina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 12:51
            my lecimy 18.05 więc też czekam na relacje:)
            pozdrawiam
            • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 25.04.11, 08:04
              NAJNOWSZE ZDJECIA !!! :

www.holidaycheck.com/hotel-Travel+pictures_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1158118437
              robi wrażenie...
              za miesiąc o tej porze juz bedziemy w samolocie!
              • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 25.04.11, 08:28
                a na FB klip z paroma jeszcze innymi ujęciami

www.facebook.com/video/video.php?v=10150164055479784&oid=117546650343
                • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 25.04.11, 08:34
                  a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224321_10150170977404784_786014783_6536509_2369233_n.jpg
                  • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 25.04.11, 09:03

My lecimy 12.06 z Katowic rodzina (2+2). Czy ktoś leci w tym samym terminie? ;)
              • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 25.04.11, 17:26
                No rewelacja:-)
                • Gość: Tolo33 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.11, 19:42
                  Ale bosko nie mozemy się doczekać superr
    • Gość: L. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.legnica.vectranet.pl 28.04.11, 10:49
      Właśnie wróciłam z Eftalia Aqua Resort (wiec potwierdzam, że jest otwarty, otwarto go tuż przed Świętami), byliśmy pierwszymi gośćmi. Nie mam żadnych najmniejszych zastrzeżeń :) Myśmy tam trafili przez przypadek, więc w promocyjnej cenie 1460zł/os. Można było już się opalać, choć nie wiele osób było odważniejszych do kąpania się (ciut za zimna jeszcze woda), super zjeżdżalnie (!). Dzieci mają co robić :) Drinki całą dobę, do tego można zjeżć nawet o 3 w nocy pizze czy hamburgera (otwarte 24h) więc informacji mogę udzielić na priw.
      • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 28.04.11, 14:18
        To się bardzo cieszę. Proszę o dokładniejszą relację - co warto zobaczyć w okolicy?; czy jest gdzie pospacerować?; dokąd wybrać się na zakupy? czy inne praktyczne porady, które się nasuną :-)))
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 28.04.11, 17:55
          Cudowna informacja. Myślę, że uspokoiłaś wiele osób:-) Powiedz mi proszę bo strasznie mnie męczy ten temat, czy jest tam plac zabaw. Chodzi mi o taki normalny bo widziałam zjeżdżalnie i baseny ale nigdzie na tych folderach nie widzę zwykłego placu zabaw a jadę z małym dzieckiem.
          • Gość: L. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.legnica.vectranet.pl 28.04.11, 19:15
            Plac zabaw dla dzieci - nie widziałam takiego typowego placu zabaw dla maluchów, choć było sporo dzieci, dzieci takie ciut starsze szalały na mniejszych zjeżdżalniach
        • Gość: L. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.legnica.vectranet.pl 28.04.11, 19:46
          Witam, postaram się odpowiedzieć na te kilka pytań :)

Jeśli pójdziemy w prawą stronę (kierunek hotel: Eftalia Village - hotel typu miasteczko)
          - to tuż za nią jest mały Bazar (perfumy, buty, kosmetyki, mini market! taki mini
          - można też wejść do Eftali Village (wpuszczają ponieważ ta sama sieć) -ok 5 sklepików (ceny produktów tańsze niż w naszym, np. papierosy u nich ok 3 Euro, u nas bodajże 4 E.)
          - delfinarium ok 15 - 25 min orientacyjnie (wstęp na pokaz o godzinie 15:00, bilet 18 Euro jeśli dobrze pamiętam, nie byłam tylko przechodziłam)
          - dalej po jakieś półtorej godzinie spaceru miasteczko: Avsallar z dużo większym bazarem
          trasa wg. google ok 6 km.

Jeśli w lewo:
          - miasteczko Payallar, ok 20 min. (niestety nic tam ciekawego nie znalazłam)
          - Konakli (przejeżdżałam więc nie pomogę co można tam zwiedzić, napewno można tam wymienić złotówki na Euro, ponieważ nie którym osobom zabrakło i w hotelu podawali, że tylko tam najbliżej można wymienić zł.)
          - Alanya - można tam dojechać autobusem koszt ok 1 - 2 Euro za osobę (można się delikatnie stargować z 2óch na jedno, taksówki spod hotelu wołały ok 25 Euro), wypożyczenie samuraja (najtańsze auto chyba) 35 Euro w hotelu, w samej Alanya 25 Euro/dzień czyli 10E taniej.
          Autobus: sam się zatrzymuje, trąbi za pieszymi, więc z nim nie ma problemu, wsiada sie i pyta czy Alanya BAZAR - wtedy od przystanku chwile drogi z 3 min ma się ogromny bazar, dalej morze, można opłynąć twierdzę/zamek na wzgórzu, zależnie od statku, myśmy trafili na jakiś nie wielki to 10Euro/osoba ok godziny pływania,
          Nie ma większego problemu z powrotem, tylko najlepiej znowu na ten sam przystanek i kierunek Turkler :)
          - wszystkie wycieczki dużo taniej poza hotelem (normalne), dla tych co pierwszy raz
          • Gość: mikus Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 28.04.11, 22:02
            Witam. Napisz proszę jakie jedzenie i jaka obsługa ? i koniecznie dodaj parę fotek pokój widok z balkonu itp. dzieki
            • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 28.04.11, 22:19
              Bardzo dziękuję L. za wyczerpującą odpowiedź.
              • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 28.04.11, 22:33
                Teraz znalazłam sporo zdjęć na facebooku pod hasłem Eftalia Resortt Aqua. Pozdrawiam wszystkich czekających na ten urlop :-))
            • Gość: L. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.legnica.vectranet.pl 29.04.11, 10:39
              Niestety nie wiem jak tutaj dodaje się zdjęcia (nie posiadam konta), ale tak jak ktoś poniżej napisał na facebooku można ich trochę obejrzeć, w pochmurne dni.. w ciepłe o wiele lepiej wygląda :) myślę, że wkrotce będzie o wiele więcej bo coraz więcej Turystów wraca :)

Odnośnie jedzenia: spory wybór, od słodyczy (ciastek, ciast, tortów), poprzez kawy z automatu (z mlekiem, bez, cappuccino,gorącą czekoladę), herbatę, wodę, soki, colę, fantę, .. wszelkiego rodzaju warzywa (ogórki, papryki, sałaty, groszek, kukurydzę, etc), owoce, jogurty (naturalne, bananowe.. ), chałwę, francuskie rogaliki, bułki, chleb, płatki, miód, masło orzechowe, ryby (2 rodzaje, podawane na przemian), parówki, jajka, omlety, naleśniki, ... lody, kończąc na drinkach przez 24h (nie chrzczonych -> wino, whisky, jin, piwo, ...etc) i hamburgerach, pizzy.. dużo tego , wszystkiego nie wymieniłam

pozdrawiam :)
              • Gość: allax Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.toya.net.pl 29.04.11, 16:26
                Witam
                Czy wiadomo cos o internecie w hotelu czy jest wi-fi płatne bezpłatne ?
                Jakie sa ceny polaczen telefonicznych czy mozna kupic turecką karte prepaid do telefonu
                Pozdrawiam
                • pinka145 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.04.11, 17:11
                  Mam pytanko :
                  Ile się jedzie z lotniska do hotelu ?
                  • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 29.04.11, 18:48
                    O ile pamiętam, jedzie się około 1,5godziny.
                    • Gość: L. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.legnica.vectranet.pl 29.04.11, 21:51
                      dokładnie :)
                      • Gość: allax Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.toya.net.pl 30.04.11, 15:12
                        Witam
                        Czy wiadomo cos o internecie w hotelu czy jest wi-fi płatne bezpłatne ?
                        Jakie sa ceny polaczen telefonicznych czy mozna kupic turecką karte prepaid do telefonu
                        Pozdrawiam
          • Gość: cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.04.11, 11:43
            A jak z dojściem na plażę? I jaka plaża?
            • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.11, 16:31
              ...no wlasnie - jak plaza ?... ( czyzby wspolna z Eftalia Village!? )
              • Gość: L. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.legnica.vectranet.pl 30.04.11, 18:12
                Nie jest wspólna, jak wyjeżdżałam robili plażę (wysypywali piasek), ponieważ bardziej przypominała wcześniej plażę kamienistą do tego walało się sporo śmieci.. no ale to robili podczas mojego wyjazdu - > Więc nie wiem co teraz tam jest.
                • Gość: Tolo33 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.11, 10:14
                  A jak z dojściem na plaże czy jest przez ulice, tunelen czy mostem a może mostem tym przy eftali villige?
                  • Gość: aneta Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 15:30
                    wejście na plaże jest poprzez niewielki tunel. na plaży lezaki,bar, mili kelnerzy, ale czarny piasek, a plaza kamienista.... ja wróciłam dziś z eftalia aqua i powiem wam, że na pewno nikt nie bedzie zawiedziony, po pierwsze ultra all inclusive, a więc wszystko, alkohole i jedzenie 24 h/dobę. świetnie wyposażony, nowoczesny hotel. z jednej strony aquapark- raj dla dzieci z drugiej duzy basen rekreacyjny z brodzikiem. Jedzenie wyśmienite, europejskie i tureckie w pełnej gamie. Dodatkowo bar hamburger i gyros bar, restauracja turecka i włoska. Obsługa- mega zyczliwa i profesjonalna. Był wspaniale, gorąco i wróciłam super zrelaksowana (ja,mąż i dwoje dzieci)
                    • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.11, 22:09
                      znalazlem to na picasaweb...

picasaweb.google.com/tuiayt2011/EftaliaAqua#
                      • Gość: ff Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.11, 22:28
                        A czy szlafroki są w pokojach? Bezpłatne?
                        • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 01.05.11, 22:45
                          Ja już jestem pewna, że urlop będzie udany i czekam z niecierpliwością na lipiec :-) Czytałam na jakiejś stronie, że szlafroki są płatne.
                          • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.hestia.pl 02.05.11, 12:06
                            A właśnie a jak z ręcznikami kąpielowymi? Zabierać swoje?
                            • Gość: S. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 19:31
                              Kto leci 6 lipca?
                              • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.05.11, 09:24
                                Ja lecę 6 lipca 2+2
                                • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 03.05.11, 09:41
                                  Czy faktycznie były w hotelu animacje w hotelu i przy basenach? Czy są w samym hotelu sklepiki-butiki? Jakie ceny?
                                  A i czy można bez problemu płacić w dolarach?
                                • Gość: S. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 10:27
                                  My lecimy 6 lipca (2+2) z Gdańska, a wy ?
                                  • pinka145 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 03.05.11, 12:14
                                    Leci ktoś 12 czerwiec ?
                                    • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 03.05.11, 12:23
                                      My 1 czerwiec z Gdańska
                                      • Gość: rodzinka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.olsztyn.mm.pl 03.05.11, 13:24
                                        a my już jutro z Warszawy ( 2+2)
                                        • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 03.05.11, 19:53
                                          My też wylatujemy jutro, ale z Poznania. W jakim wieku macie Rodzinko dzieci?
                                        • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 03.05.11, 19:55
                                          My mamy córcię 11 lat.
                                          • misirob Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 18.05.11, 22:33
                                            hej my lecimy 25 czerwca z warszawy ....czy ktos leci...2+2:)
                                            • Gość: w-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.146.31.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.05.11, 14:44
                                              2+ 2 z Warszawy 25 maj,
                                              pytanie mam do tych którzy wrócili, czy wopiści przestrzegają ważności paszportu 6 m-cy,
                                              czy kogoś cofneli, czy ktoś coś wie?
                                        • Gość: rodzinka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.olsztyn.mm.pl 04.05.11, 04:15
                                          11 i 5 lat. spakowani?
                              • Gość: Gosia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 13:58
                                My wylatujemy 13 lipca tj. małżeństwo z dwójką dzieci, dwa tygodnie.
                                • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.05.11, 16:24
                                  6 lipca 2+2 (9 i 11lat) na 2 tygodnie z Łodzi
                                  • Gość: S. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 16:51
                                    My też na 2 tygodnie (dzieci 10+13)
                                    • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.05.11, 17:01
                                      No to super-możemy spotkać się tego dnia po południu przy basenach np.
                                      • Gość: szymon Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.11, 11:20
                                        a my 18lipca poznan 2+2
                                        • Gość: AW Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.toya.net.pl 04.05.11, 13:00
                                          wy wylatujemy z Łodzi 13 lipaca 6 os dorosłych i 4 dzieci w wieku 10 lat (3 chlopców i 1 dziewczynka) . Na pewno się spotkamy :) pozdrawiam wszytkich i prosze piszcie jak wrócie jak było /! Czy internet wi-fi działa równiez w pokojach bezplatnie czy w lobby?
                                      • Gość: S. Re: 6 lipiec - olak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:50
                                        "No to super-możemy spotkać się tego dnia po południu przy basenach np. ''

Wyjazd tuż, tuż... Spotkajmy się 6 lipca o godz. 18.00 przy recepcji.
                                        • Gość: olak Re: 6 lipiec - olak IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 12.06.11, 22:46
                                          Nie jestem pewna, czy już dojedziemy, więc bezpieczniej ok 20 przy recepcji.
                                          • Gość: S. Re: 6 lipiec - olak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 13:47
                                            Ok.
                                            • Gość: olak Re: 6 lipiec - olak IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 25.06.11, 08:25
                                              Nam zmienili godzinę wylotu i będziemy na miejscu zamiast ok 20 6 lipca, to ok 4.00 7 lipca.
                                              Spotkajmy się ok 13 przy recepcji (jak jeszcze coś zmienią dam znać :-))
                                              • Gość: S. Re: 6 lipiec - olak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 10:53
                                                U nas na razie bez zmian, jeżeli coś wyniknie to się odezwiemy.
                                                • Gość: S. Re: 6 lipiec - olak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 22:06
                                                  Mam obawy, że możemy się nie spotkać w tak dużym hotelu. Może poznajmy się przed wylotem podając swoje nazwiska na adres prywatny? Mój e-mail: drome@wp.pl
                              • Gość: Robert Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 17:04
                                Witam
                                Lecimy z Rzeszowa 4 osoby dorosłe i 3 dzieci na 14 dni, a Pani z jakiego miasta leci?
                                • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 03.07.11, 08:24
                                  My lecimy już w środę z Łodzi 2+2 na 2 tygodnie
    • mamuska255 2+2 w lipcu z Poznania 05.05.11, 19:57
      Do osób które jada w lipcu z Poznania 2+2: ile płaciliście i z jakiego biura?
      I czy są tam polskie animacje?
      Pozdrawiam.
      • Gość: miko Re: 2+2 6 czerwiec z Poznania IP: 95.108.78.* 05.05.11, 20:15
        rodzinko z Gorzowa,która leci razem z nami 6.06 z Poznania napiszcie cos o sobie lub dajcie jakieś namiary na Was. Pozdro.
        • Gość: Tolo 33 Re: 2+2 6 czerwiec z Poznania IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.11, 22:10
          Hej rodzinko z Poznania . Mamy dziecko w wieku 5 lat a Wy?
          • dwoda Re: 2+2 6 czerwiec z Poznania 06.05.11, 11:07
            Pisałam już wcześniej, ale dla przypomnienia, my wylatujemy z Krakowa 18.06 ( dwójka dorosłych + czwórka dzieci, w tym trzech chłopców 9, 14 i 17 lat oraz dziewczynka 7 lat)
            • Gość: pinka145 Re: 2+2 6 czerwiec z Poznania IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 06.05.11, 14:11
              to się spotkamy bo my lecimy 12.06 2+2 córka 14l. i syn 5l.
            • misirob Re: 2+2 6 czerwiec z Poznania 18.05.11, 23:16

• kamilekiert Re: 2+2 6 czerwiec z Poznania 02.06.11, 21:27
                My także lecimy do Eftalia Aqua w czerwcu dokładnie 4 czerwca. Lecimy z poznania o 11 całą czwórką, to znaczy ja, mama, tata i brat (5 LAT). Nie możemy się już doczekać, jedziemy na dwa tygodnie, mamy wielką nadzieje że wszystko się sprawdzi, zarówna obsługa i stan czystości jak i atrakcje :)...

Oczywiście największym oczekiwaniem szczycą się u nas zjeżdżalnie... ale i rozrywki wliczone w Ultra all inclusive są mile obmyślane, a tu szczególnie zwracam uwage na Tate który już nie może się doczekać odpoczynku, po długim okresie pracy.

.................Kolejny mój wpis będzie już po wakacjach, za 2 tygodnie, opiszę przeżycia , hotel i atrakcje, czyli zainteresowanych zapraszam w niedziele albo poniedzialek po 18 czerwca :)..............
    • Gość: D. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.szczecin.mm.pl 07.05.11, 15:54
      Właśnie wróciłam z tego hotelu. Byłam tam od 28 kwietnia. Byłm tam jednym z pierwszych gości.Hotel super.Obsługa rewelacyjna. Idealny zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla młodych ludzi. Nie można się tam nudzić :) Polecam
    • Gość: meape Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 17:34
      witam,
      bylam juz w eftalia aqua resort; wszystko jest juz czynne; odpowiem na pytania zainteresowanych (meape@wp.pl) ja jestem zadowolona bardzo; choc dla maluchow moglo by byc wiecej zjezdzalni; moja 5-cio latka samodzielnie (z innych zjezdzala wspolnie z mezem)mogla kozystac tylko z jednej zjezdzalni, ale 7-8 latkowie beda mieli co robic
      • Gość: Tolo Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.11, 17:48
        Proszę napiszcie jaką najlepiej zabrać walutę USD czy EURO? Na bazarach czym można płacić? Czy w pokoju są szlafroki dla całej rodziny bezpłatne czy trzeba płacić jeśli tak to ile?
      • Gość: Cz-Dz. Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.play-internet.pl 08.05.11, 08:01
        A jak z recznikami w pokojach i na basenie? Jedziemy 25.05
        • Gość: asmarforol123 Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.pruszcz.mm.pl 08.05.11, 08:55
          Czy dolarami można płacić? W hotelu są sklepiki i animacje tak jak ktoś wcześniej pisał?
          Ja z ręcznikami ile kosztują (zwracają kasę)?
          I jak z placem zabaw, jest jakiś?
          • Gość: KAROLINA Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.ennet.pl 08.05.11, 17:37
            Mam pytanie czy suszarka do włosów jest czy trzeba zabrać ?
            • Gość: KAROLINA Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.ennet.pl 08.05.11, 17:42
              Leci ktoś 29.06 z W-wy ? My lecimy w 6 osób dorosłych i 4 dzieci ( chłopcy 14 i 4,dziewczynki 7 i 5 ) POZDROWIENIA
              • Gość: u Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 10:21
                Tutaj jest zdjęcie placu zabaw.
                www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1158140526&mediaOrder=4
              • Gość: asia Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.ortis.com.pl 09.05.11, 14:25
                My lecimy 29.06 z Poznania 2+2 ( chłopcy 4 i 7) na 2 tygodnie.
            • Gość: ewa Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.play-internet.pl 13.05.11, 17:03
              suszarka jest w łazience,można ją odłączyć i suszyć włosy w pokoju.
              • Gość: aagaa76 Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.awakom.net 22.05.11, 09:19
                W jakim języku odbywają się anmacje dla dzieci ? Trzeba przechodzić do innej Eftalji czy odbywają sie na terenie Eftalji aqua?
                • Gość: Nina Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 19:42
                  Animacje dla dzieci są w języku angielskim, codziennie wieczorem są organizowane wieczorki taneczne dla dzieci, piosenki angielskie, niemieckie i rosyjskie :-(
                  • Gość: ladymona Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 19:51
                    Witam mam pytanie apropo tych animacji dla dzieci.Ja jeade z b.p.TUI i zapewniano mnie że animację bedą w języku polskim podobno animacja ma byc wspolna z hotelem Eftalia Vialage.A czytam że jednak te animacje są w inych jezykach.Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
                    • Gość: Nina Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 19:57
                      Błędne informacje, nie pozwalają wchodzić na teren innego hotelu. Nas po prostu wyproszono kiedy zobaczyli nasze opaski w innych kolorach. Tak samo bylo kiedy ktoś przyszedł do naszego hotelu- po prostu ich nie wpuszczono. Przed wejściem są strażnicy którzy pilnóją i sprawdzają opaski. Nie ma polskich animacji na terenie eftalii aqua, niestety :-(.
                      • Gość: LADYMONA Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 20:01
                        DZIEKUJĘ ZA ODPOWIEDZ W PONIEDZIALEK ZARAZ WYJASNIE TO W B.P MOZE UDA MI SIE COS WYJASNIC BO WYJEZDZAM 22.O6 DOPIERO ALE DOBRZE ZE PANI O TYM PISZE.BO ZALEZY MI NA POLSKICH ANIMATORACH.A Z JAKIEGO B.P PANI JECHALA.
                  • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:12
                    Animacje po angielsku świetnie urządza Adam - zbiera same pochwały na tripadvisorze.
                    Po niemiecku widziałem regularnie 2 dziewczyny z grupką dzieciaków - raczej aktywnie spędzały czas - a to na basenie, a to poszukiwały skarbu poprzebierane za piratów, itp.
                    Po rosyjsku również - chyba z Odeona. Tak samo grupę skandynawską obsługiwał NAZAR
                    Po polsku nie było nic w okresie 25.05-8.06.
                    W wieczornym MiniDisco były piosenki w wielu językach (oprócz polskiego), ale dzieciaczkom to zupełnie nie przeszkadzało. Naszej córce przynajmniej wcale!
                • Gość: dorota Re: Eftalia Aqua Byłam Widziałam IP: *.enterpol.pl 12.06.11, 09:52
                  polskojęzyczne animacje klubów Scan Holiday odbywają się w terminie od 15.06-15.09, 6 dni w tygodniu z biura Tui :)
    • Gość: aggusia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 16:36
      hotel Eftalia AQua Resort w Turcji zasługuje na bardzo wysoką ocenę. Właśnie wróciliśmy z 10 dniowego pobytu od 27.04 do 8.05) POkoje są wygodne ( chociaż nie mieliśmy najdroższego), świetne zjeżdżalnie, miła obsługa, mąż miał lekkie zastrzeżenia co do jedzenia (zbyt mało mięsa) ale mnie w zupełności odpowiadało. Niestety jeśli jedziecie z firmy Wezyr nastawcie się na raczej słabą rezydentkę ( Żaneta) ale może się dziewczyna jeszcze rozkręci ... albo ją zmienią...Pogoda wymarzona. Dzieciom nie podobała się za to plaża bo nie była " biała" jak nasz Bałtyk tylko " ziemista" - jak to określiły. POlecam jescze raz hotel SUPER!!!
      • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 10.05.11, 19:00
        Super, cudownie, że wszyscy wracają zadowoleni.
        Może powiesz jak to jest z tymi ręcznikami bo nikt nie odopowiada, czy są w hotelu, jeśli tak to ile się płaci i czy zwracają pieniądze na koniec?
        W którym budynku byliście, głównym czy tych dwóch obok?
        czy w tych mniejszych budynkach też dają np śniadanie czy trzeba przejść do głównego?
        • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 22:05
          nowe zdjecia od kogos kto wlasnie wrocil do UK :

www.flickr.com/photos/16839723@N08/sets/72157626688411876/
        • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 19:47
          Ręczniki są w pokojach i dodatkowo ręczniki na plażę do odebrania w recepcji. Wszystko jest bezpłatne :-)
        • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 18.06.11, 18:10
          Ręczniki są w hotelu. Ręczniki plażowe pobiera się na dole w SPA - wcześniej należy pobrac na recepcji kartę, którą wymienia się na ręcznik, w przypadku zagubienia ręcznika pobierana jest opłata w wysokości chyba 3 euro. Hotel jest rewelacyjny. Obsługa miła, jedzenie urozmaicone, mnóstwo atrakcji dla dzieci i starszych. Baseny fajne, aqua park czynny jest kilka godzin dziennie (wystarczająco długo), jedyny minus, to plaża. Piasek jest rzeczywiście "ziemisty".
      • aldik2008 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 15.05.11, 20:29
        odnośnie plaży, czy warto z sobą zabrać buty do wody ?
        • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 19:44
          Nie są konieczne ale niektóre osoby miały. Najlepiej zaopatrzyć się w klapki kąpielowe.
    • Gość: majcher Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 12:55
      WLASNIE WCZORAJ WROCILISMY Z TEGO HOTELU, BYLO SUPER, DLA DZIECI SWIETNE ZJEZDZALNIE, JEDZONKO BARDZO DOBRE I UROZMAICONE, DLA NAS BARDZO SIE PODOBALO
      JESLI KTOS MA PYTANIA ODNOSNIE POBYTU: majcher100176@poczta.onet.pl
      • Gość: Krzysztof Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 15:41
        Dzięki wszystkim którzy byli już w "naszym" hotelu za opinie. To nam pozwoliło na wybranie właśnie tej oferty. My lecimy z last z Berlina Tegla 25.05 - 2 dorosłe osoby + chłopiec 4,5l + chłopiec 23 msc ( leci za darmo). Całość na 10 dni 1314 euro więc jak widać za tą cenę w Polsce byśmy mieli raptem 6-7 dni pobytu. Polecamy operatora 1-2 fly de . Naprawdę rzetelna firma (bodajże grupa TUI) Po złożeniu zamówienia zadzwonili mówiąc ,że wszystko ok tylko jest problem z kręglami- podobno coś się popsuło oraz, że lodówka w pokoju będzie uzupełniana nie codziennie a co dwa dni to tak w kontekście oferty jaką mają na stronie i w katalogu. Konsultantka poinformowała , że w takim przypadku możemy jeszcze zrezygnować a oni zwrócą wpłaconą kasę. Myśleliśmy ,że to żart ale widać w Niemczech tak dbają o klienta.
        Pzdr
        • Gość: Maciek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 16:09
          My lecimy z Krakowa 2lipca na 2tygodnie 2+2 dzieci chłopiec 9lat, dziewczynka 11lat.
          • Gość: MAR Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 13.05.11, 16:22
            My lecimy 22.06. z Katowic 2+2 dzieci w wieku 10 i 13
    • Gość: szimek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.11, 13:16
      czy w okolicy hotelu jest jakiś bazarek lub coś podobnego
      • Gość: abeleo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 23:06
        witam /CZY JEST KTOŚ KTO JEDZIE 15 06 I JEST Z ŚLĄSKA WYLOT Z KATOWIC

• pinka145 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 22.05.11, 10:10
          My 12,06 ze sląska ; D A skąd jesteście [ dokładniej ] bo my jesteśmy z Rudy Śląskiej
          • Gość: abeleo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 14:07
            witaj pinka jesteśmy z jastrzębia 2+1 dziewczyna 15 lat
            • wojtaso2 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 23.05.11, 11:04
              Kto leci 16 lipca.
            • Gość: wrzesien 2011 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.11, 10:47
              my lecimy we wrzesniu z grecosem 2+2 dajcie znac po powrocie wrazenia jak bylo i czy na cos zwrocic uwage.
              • Gość: serio Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:02
                A Grecos nie ma tego hotelu w ofercie tylko zwykłą Eftalię !
                • cisza_1995 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 04.09.11, 17:28
                  a byłeś w tej zwykłej eftali ??
          • Gość: Kriss Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.static.petrus.pl 24.05.11, 19:10
            My wylatujemy 31.07. an 2tyg. z Gdańska z 2 dzieciaków ( 10 i 11 lat )
            Pozdro..
      • masi77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 22.05.11, 09:58
        W każdą środę jest duży bazar w Konakli. To jakieś 4 km od Turkler. Bazar rozkłada się na przeciw hotelu Royal Vikingen.
      • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 19:51
        Bezpośrednio przy hotelu nie ale można dojechać na bazarek tamtejszymi autokarami lub taksówkami. Osobiście odradzam- wcale nie jest tak tanio jak mówią. Ździerają równo z turystów.
        • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 19:55
          A jak jest ta plaża bo spotkałam się z róznymi opiniami ?A dla doroslych sa organizowane jakieś imprezy,dyskoteki?
          • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:23
            Dyskoteki są codziennie od 23 do 2.30 w sali pod kebab-barem przy głównym basenie
        • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:22
          Do Konakli można podejść na piechotę, ale busem można dojechać już za 2 dolary / 1 euro od osoby dorosłej. Do Alanyi - odpowiednio 2 euro. Ceny są - to prawda - z kosmosu, nawet po ciężkich "negocjacjach" też są zbyt wysokie. Np. kilogram miejscowych pysznych bananów na targu w Alanyi kosztuje 6 - 8 euro, to samo z pomarańczami. Trochę lepiej jest w normalnych sklepach - redbull 11 zł, oliwa 1 L extra vergine 20 zł (wyborna!). Tradycyjnie wszystkie "turkish original" podróbki koszulek, butów, torebek, perfumów to czyste zdzierstwo. Np. za spodnie jeansowe, które się w jednym ze sklepów spodobały sprzedawca zażyczył sobie na początek 50 euro, a prawie identyczne po powrocie zostały kupione za 60 zł,

W hotelu biorą też dość sporo - małe pudełko popcornu - 1,50 euro, gotowana kukurydza 1,50 euro, lizak - 1 euro, sok pomarańczowy wyciskany 1,50 euro. 3 fotografie 10 euro. Z tatuaży nie korzystaliśmy.
    • Gość: Agunia7771 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 16:59
      ja równiez wybieram się z mężem do tego hotelu i w związku z tym mam pytanie- czy jest bar zawarty w all incl. na plaży? Nigdzie w opisach nie mogę tego znaleźć.
      Bardzo proszę o wypowiedź osoby, które wróciły z tego hotelu.I czy jest również sens włożenia trochę euro do pszportu dla lepszego pokoju?
      • Gość: Aneczka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 08:55
        wyjazd 28 września z Poznania grupa 6 osób, jak wygląda sytuacja z walutą? Co zabrać euro czy dolary?
        • Gość: joa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.unused.atman.pl 23.05.11, 12:16
          Z hotelem to trzeba uważać żeby nie wrócili, niby większy pokój a potem okazuje się że jak człowiek się nie zgadza dostaje pokój w domkach o wiele fajniejszych ;) Bar na plaży otwierał się właśnie w sobotę 23 jak wylatywałam. Dolar/euro bez znaczenia.
          • Gość: Kriss Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.static.petrus.pl 24.05.11, 19:13
            A wie ktoś jak z basenami ? są godziny które można z nich korzystać czy nie ma ograniczeń ?
            • Gość: g Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 11:04
              Najprawdopodobniej można korzystać do kolacji do 20:00 tak bylo w ubiegłym roku w Eftalia Village. Poźniej czyszczą baseny
              • Gość: Tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 26.05.11, 14:45
                Proszę napiszcie jaka była pogoda? Czy czasami padał deszcz? Trzeba brać długie rękawy?
            • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 20:00
              Baseny są czynne do godz. 17
              • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:26
                Niedokładnie. zjeżdzalnie czynne są w godzinach 10.00-12.00 i od 14.00-18.00, a baseny cały dzień. Znajomi nawet korzystali z małego basenu tego w pomiędzy domami po drodze do aqaparku późno wieczorem
      • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 20:02
        Jest kilka barów z napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi, wszystko w all.
        • Gość: LADYMONA Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 20:05
          A JAK WYGLĄDA SPRAWA Z OPIEKA MEDYCZNĄ.
          • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:31
            Nie ma żadnego problemu. Jeśli wystąpi jakiś problem, to na miejscu dyżur ma lekarka - przyjemna starsza Pani. Widziałem też młodą lekarkę . Jeśli akurat nie ma dyżuru, to po zgłoszeniu w recepcji, przyjeżdża w 15-20 minut.
            Proszę uważać na zjeżdżalniach i na dzieci. Mokre kafelki są bardzo śliskie, schody na zjeżdżalnię również.
        • Gość: LADYMONA Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 20:07
          W JAKICH GODZ SERWOWANE JEST SNIADANIE,OBIAD I KOLACJA PROSZE O ODPOWIEDZ
          • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:34
            Śniadanie 7.00 - 10.00
            lunch 12.30 - 14.00
            kolacja 19.00 - 21.00

beach bar - 11.00 - 17.00
            kebab bar - 11.00 - 17.00
            bar przy aquaparku - 11.00 - 18.00
            pattiseria - 11.00 - 21.00
            2 restauracje a la carte - 19.00 - 21.00
            burgerland bar - 24 h
            • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 21:43
              Serdecznie dziekuję za odpowiedzi na w/w pytania.Miło wiedzieć czego sie spodziewać po przyjezdzie.
              • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 21:51
                A jak jest plaża czytałam że żwirkowo piaskowa podobno zabrudzona?czy to prawda.Czy w poblizu sa jakieś inne hotele?
    • Gość: KAROLINA Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 26.05.11, 17:42

Mam pytanie jak jest z żelazkiem? Jest dostępne czy trzeba mieć swoje?
      • Gość: dorota Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 27.05.11, 17:41
        no właśnie jak jest z żelazkiem?
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 27.05.11, 20:27
          Leci ktoś 1 czerwca? My z Gdańska lecimy z 3 letnią córeczką na 2 tygodnie
          • Gość: mikus Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 29.05.11, 08:00
            hejka dołączymy do Was 6 czerwca. 2+2 z poznania. pozdro,
            • Gość: Tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 29.05.11, 09:28
              Hej może spotkamy się już na lotnisku ? My: Ela(29), Tomek (36), i Bartuś (5) a Wy?
              • Gość: miko Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.78.* 29.05.11, 22:23
                hejka. o której macie być na lotnisku 2 godz przed wylotem ? na jak długo lecicie ?
                (my dwa tyg. miko 35,paula 33, kamilek 9, amelka 3 cała ekipa ) pozdro. czy wiadomo w końcu co z tymi ręcznikami na basen ? i co z internetem ?

• Gość: tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 29.05.11, 22:44
                  hej my mamy też być 2 godz przed wylotem. Co z ręcznikami i szlafrokami nadal nic nie wiem nikt nie odpisał.W hotelu podobno ma być WI-FI . My planujemy z Gorzowa wyjechać ok godz. 1. Jak macie jakieś pytania to nasz adres: tolo@o2.pl
                  • Gość: tolo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 29.05.11, 22:46
                    lecimy na 10 dni do 15 czerwca z TUI
        • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 19:37
          Leżaki są przy basenach ale radzę zarezerwować przed śniadaniem bo później może być problem ze znalezieniem wolnego miejsca i leżaków. Najlepiej zostawić swoje ręczniki i jakieś ciuszki, tak wszyscy tam robią. Miłego pobytu :-)
          • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 21:07
            Chyba że poczekać do południa, aż ludzie pójdą na lunch, wtedy robi się trochę mniej tłoczno. Odradzam zdecydowanie zajmowanie miejsca w Aquaparku naprzeciwko zielonej zjeżdżalni. Urządzane są tam nieofic jalne konkursy na to, kto zjeżdżając "zachlapie" najdalej (((: i z tego powodu pierwszy rząd od największego basenu ma prysznic średnio co 1-2 minuty.
            Dobre miejsce można sobie umościć przy niebieskiej dziecięcej zjeżdżalni (tej krętej) zaraz obok jej wylotu - mieszczą się tam spokojnie 3 leżaki.
            Odnośnie miejsc na plaży - koło 12.tej jest już dość luźno, więc można swobodnie zająć wolne nawet przy samym brzegu. A wcześniej po prostu można sobie zrobić swój rząd i przysunąć jakieś wolne leżaki nad samą wodę.
            • Gość: edytag Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 88.220.83.* 14.06.11, 20:58
              WITAM!!! MY WYLATUJEMY 26.06. Z GDAŃSKA(2+2). CZY KTOŚ LECI W TY TERMINIE?
              • dwoda póżny przylot do hotelu 14.06.11, 21:15
                Zmienili nam godzinę wylotu z 13 na 18, w związku z czym w hotelu będziemy ok.24. Czy ktoś z Was przybył do hotelu tak późno ? Chodzi mi głównie o problem z dzieciakami i posiłkiem po przyjeździe ( dziwna pora na jedzenie ale pewnie wszyscy będą głodni ...)
                • Gość: kris Re: póżny przylot do hotelu IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 22:51
                  Z jedzeniem o tej porze nie ma problemu. Jak już Was "zaobrączkują" to przejdziecie wzdłuż ściany recepcji i tam na końcu po prawej stronie jest bar 24h. Jedzenie serwowane z karty - do wyboru hamburgery , pizza , frytki itp.Na marginesie my akurat o tej porze zbieraliśmy sie do wyjazdu. miłego pobytu:)
                  • dwoda Re: póżny przylot do hotelu 15.06.11, 13:20
                    Kris, to widzę, że może być jeszcze bardziej ekstremalnie :-) dzięki za info
              • Gość: asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ortis.com.pl 15.06.11, 13:16
                My lecimy 3 dni później 29 czerwca z Poznania 2+2 na 2 tygodnie.
                • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 15.06.11, 17:20
                  Dziś wróciliśmy:-) Było cudownie. Jeśli ktoś się jeszcze stresuje to nie ma czym, hotel jest śliczny, czysty duży bardzo elegancki. Wszystko na najwyższym poziomie (już Panowie w krawatach tego pilnują:-)-kto był pewnie widział:-))
                  Ręczniki basenowe są gratis do odbioru w SPA.
                  Jeśli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem. Byliśmy dwa tygodnie z trzy latką.
                  • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:53
                    Witam,miło slyszęć pozytywne opinie o tym hotelu.Przede mną dopiero urlop od 22.06 w Eftalii....wiec jest trochę obawy jak to będzie.Wiec jesli mogę zapytać to intersuje mnie jaka jest tam plaża bo po fotkach i komentarza od innych wczasowiczów zastanawiam mnie jak jest.Czy pani była na jakiś wycieczkach fakultatywnych proszę napisac gdzie warto sie udać , co wrto zwiedzić.Co sie pani podobało a co nie.Z góry dziekuję i pozdrawiam
                    • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 16.06.11, 10:25
                      Jeśli chodzi o plażę to jest brzydka i raczej brudna, w wodzie pływają krzaczory. Ani razu się tam nie kąpaliśmy ale ilość basenów i zjeżdżalni wszystko wynagradza:-)
                      Jeśli chodzi o wycieczki to na pewno warto kupić je np w samej Alanii bo jest trzy krotnie taniej niż u rezydenta.
                      My nie korzystaliśmy z tych atrakcji.
                      W samej Alanii jest drogo ale już np w Konakli jest sporo taniej. Spacer do Konakli około 50 minut z wózkiem.
                      W samym hotelu podoba się chyba wszystko:-)
                    • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 21:51
                      Na pewno warto zaliczyć delfinarium ! Żona była z córą (4 l) - obie ZACHWYCONE! Od hotelu 2 km w prawo w stronę Turkler. Ja w tym czasie byłem na raftingu - wycieczka kupiona u naganiacza na plaży (taki niewysoki Turek w chuście na głowie) - jak dacie radę to polecam zamiast pontonów dmuchane kajaki (canoe) , a co do ceny to można się potargować.
                      Z TUI-owskich wycieczek byliśmy w sobotę na Alanya Tour (twierdza, sklep z biżuterią, obiad na rzece, jaskinia Dim) moim dziewczynom się podobało...
                  • Gość: pomidor Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 19:22
                    Napisz jak kinderclub i jedzonko? :)
                    • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 16.06.11, 10:34
                      W okresie od 1 do 15 czerwca nie było animacji w języku polskim:-(
                      do Kinderclubu nie wpuszczali polskich dzieci.

Jedzenia bardzo bardzo dużo i właściwie wszystko czego dusza zapragnie.
                      Dla dzieci osobne jedzonko i tam codziennie makarony i dwa rodzaje zup ale raczej średnie w smaku, frytki, nagetsy i warzywa. Soki pyszne z automatu, moja córcia uwielbiała ananasowy:-)
                      Jedzenia ogólnie aż nadmiar ale pierwsze co zrobiliśmy po powrocie to upiekliśmy sobie nasze mięsko:-)
                      Jedzenie 24 godziny na dobę w restauracji na piętrze L.
                      Śniadaenie na 0 od 7,00 do 10,00 + póżne śniadanie.
                      Obiad od 12.30 do 14,00.
                      Kolacja od 19,00 do 21,00.
                      Od 12,00 do 17,00 otwarte bary przy basenach i plaży (kebab, pizza, spagetti, hamburgery, warzywa itp.
                      Napoje w barach przy basenach (piwo, cola, fanta, sprite, cola light, soki, mrożona herbata, woda, kawy, gorąca czekolada)
                      • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.11, 17:36
                        Do asmarforol123 ...lecimy 29.06...mamy w ofercie z Tui darmowy hammam (turecka laznia) oraz sauna... mam pytanie - czy rzeczywiscie jest darmowy...pozdrawiam ;)
                        • Gość: blackgoose Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 19:20
                          Witam mam pytanko czy lecą jakieś singielki 15.08 ?? ;P
                        • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 22:03
                          Faktycznie - sauna (sucha, steam room) jest bezpłatna, hammam też . Za wszystkie masaże trzeba jednak płacić . pakiet peeling, foam, maseczka, masaż właściwy już jest płatny. Nas skasowali po 30 euro od osoby, wiem że można się potargować do 25. Najlepiej taką kurację zaliczyć zaraz na początku, bo nie wyobrażam sobie drapania ostrą rękawicą po świeżo opalonej skórze. Efekt całości rewelacyjny! Oczywiście obsługa będzie namawiać Was na serię kilku masaży leczniczych (4 zabiegi po godzinie - 160 €) - wcale nie musicie skorzystać.
                          Poza tym, sauna jest najmniej obłożona w godzinach południowych (12.00 - 13.00)
                          • Gość: Gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 22:31
                            Ajak wygląda sprawa WIFI?
                            • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 06:21
                              Tylko w Lobby
                      • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 22:12
                        Może ktoś z Was wie, jak się nazywają te podawane na kolację smażone w frytkownicy ciasteczka w kształcie trójkątów albo ruloników z farszem serowo-ziołowym??? Przepyszne !!!
                        • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 194.181.8.* 18.06.11, 14:48
                          Nie wiem ale mi smakowały te ryżowe smażone jak pączki, mniam :-P
                          • Gość: Byłem! Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 18.06.11, 19:43
                            To one były ryżowe?
                  • Gość: agnes Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 11:06
                    witam, lecimy z mężem i 2 naszych pociech (córa 13 lat i synek 3 latka) do hoteli eftalia aquq&spa w terminie od 6 do 13 czerwca br
                    martwi mnie wylot o 22.40 z Rzeszowa, masakra jakaś jak my to zniesiemy z naszym maluchem :(
                    proszę o kilka wskazówek jak się odnaleźć i z czego można kożystać, za co trzeba płacić, na co zwrócić uwagę i takie tam,
                    będę ogromnie wdzięczna
                    pozdrawiam cieplutko
                    Agnieszka
                    • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 09.05.12, 12:47
                      Na pewno się odnajdziecie :)
                      Już trochę popisałem... , ja za nic nie płaciłem
                      Barki są bezpłatne , uzupełniane codziennie - piwo, cola, fanta
                      Jak to przy basenach , trzeba uważać , są jednak maty do chodzenia
                      leżaków z parasolami jest dużo , bić sie nie trzeba , od 8 rano można kłaść ręczniki , wczesniej obsługa zwinie.
                      • Gość: Agnieszka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 21:13
                        Witam lecę od 6-20 czerwca z dzićmi z TUI. W naszej ofercie barek w pokoju jest dodatkowo płatny -może coś się zmieniło, było by super. Proszę o informację jak wyglądają pokoje rodzinne i o potwierdzenie tego barku będę wdzięczna. Prośba również o inf. godz. wylotu z Warszawy
                        • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 10.05.12, 07:01
                          Barek był bezpłatny , byłem z TUI.
                          Wylot z Warszawy 7.15
                          W recepcji po przyjeździe dostałem pokój przy basenach i nie był od strony morza,
                          W rezewrwacji miałem see side. Dlatego od razu zamieniłem. I pan w recepcji powiedział , że dostałem dużo większy pokój niż powinienem - 2 duże odzdzielne pokoje , miejsc do spania było na 6 osoób.
                          • Gość: wojt Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 80.54.122.* 10.05.12, 08:26
                            a czy jest już ktoś kto leci w sierpniu a dokładnie 1 sierpnia ?
                            • Gość: PIOTREKB Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.14, 22:29
                              WITAM, ZJAKIEGO BIURA LECISZ I SKAD
                          • Gość: Agnieszka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.centertel.pl 10.05.12, 08:37
                            Bardzo dziękuje za informacje pozdrawiam
                          • Gość: MartaM Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.mofnet.gov.pl 10.05.12, 09:24
                            Czy możesz mi dokładnie wyjaśnic o co chodziło z tym pokojem? My tez jedziemy z TUI i tez mamy pokój see side. One podobno sa w budynku głównym? Czy dostałes od razu lepszy? Czy też zamieniałes na ten see side, bo dostałeś na początku gorszy? Dzięki za odpowiedź!
                            • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 11.05.12, 10:20
                              Ja dostałem pokój w budynku przy zjedżalniach.
                              Nawet tam nie poszedłem , bo odrazu wiedziałem , że to nie jest see side - stamtąd napweno morza nie widać .
                              W recpecji powiedziałem i pokazałem voucher , że mam see side , gosc cos pomarudził i kazał zaczekać.
                              Dostałem pokój właśnie w budunku głównym i było ok.
                              Proszę się nie nastawiać , że see side to widzisz pięknie morze , budynek jest ułożony prostopadle i widac z balkonów morze , ale trzeba patrzeć w prawo lub lewo, zalezy od budynku
                              • Gość: MartamM Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.12, 10:45
                                Dzięki za info:)
                              • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.tktelekom.pl 11.05.12, 10:46
                                To ja już nie kumam nic z tymi pokojami : ) ja mam rezerwację na pokój rodzinny składający się z 2 pokojów właśnie z widokiem na morze i słyszałem,że te pokoje rodzinne są w tych mniejszych budynkach , a nie w głównym . Ale skoro morze widać z głównych budynków to tam też są pokoje rodzinne ???
                              • madziamagic Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 16.05.12, 22:31
                                Gość portalu: daaa napisał(a):

> Ja dostałem pokój w budynku przy zjedżalniach.
                                > Nawet tam nie poszedłem , bo odrazu wiedziałem , że to nie jest see side - stam
                                > tąd napweno morza nie widać .
                                > W recpecji powiedziałem i pokazałem voucher , że mam see side , gosc cos pomaru
                                > dził i kazał zaczekać.
                                > Dostałem pokój właśnie w budunku głównym i było ok.
                                > Proszę się nie nastawiać , że see side to widzisz pięknie morze , budynek jest
                                > ułożony prostopadle i widac z balkonów morze , ale trzeba patrzeć w prawo lub l
                                > ewo, zalezy od budynku

TUI oszkuje ludzi bo sprzedaje oferty z widokiem na morze w budynkach przy zjeżdżalniach a tam w żaden sposób morza nie widać. Zaproponowali nam pokój rodzinny w budynku głównym za dopłatą - 3 tysiace za tydzien ;) zresztą kilka rodozin miało taką sytuację. W ramach przeprosin dostaliśmy od TUI ręcznik plażowy i kartkę z napisem I'm sorry !! komedia... w tym tygodniu idę do biura składać reklamację.
                        • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.tktelekom.pl 11.05.12, 14:27
                          To ja już nie kumam nic z tymi pokojami : ) ja mam rezerwację na pokój rodzinny składający się z 2 pokojów właśnie z widokiem na morze i słyszałem,że te pokoje rodzinne są w tych mniejszych budynkach , a nie w głównym . Ale skoro morze widać z głównych budynków to tam też są pokoje rodzinne ???
                        • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 18:30
                          Witam, ktoś kto był podpowie , gdzie są pokoje rodzinne te 2 pokojowe , w budynku głównym czy w tych mniejszych budynkach ?
                          • madziamagic Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 16.05.12, 22:33
                            pokoje rodzinne są TYLKO w tych budynkach przy basenie. Niestety w żaden sposób nie widać stamtąd morza. Za to zobaczysz albo autostradę albo tak jak my bramę wjazdową do hotelu i autobusy ;) no i obowiązkowo, ręcznik plażowy w ramach przeprosin!!
                    • Gość: aga Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 09.05.12, 19:12
                      My lecimy z 3 letnią dziewczynką :) latamy z nią od 3 lat i nie było żadnych problemów :) my lecimy 6-20.06.2012 z warszawy :) wie może ktoś o której ?
                      • Gość: aga Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 09.05.12, 19:24
                        Wylot oczywiście :)
                      • Gość: kamila Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.szczecin.mm.pl 18.05.12, 22:18
                        my lecimy 17 czerwaca do 01 lipca z dziecmi 9 lat i 1,5 roku
                    • Gość: kamila Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.szczecin.mm.pl 18.05.12, 22:25
                      do agnes
                      my w tym roku tez lecimy to eftali z synkiem 9 lat i 1,5 roku
                      lecimy 17 z poznania
                      hmmm co do lotu to dacie rade my w zeszlym roku lecielismy do turcji z polrocznym maluchem wylot o 23 przespal lot i potem autokar:)
              • Gość: miki2 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 25.06.11, 18:29
                ja (2+2) wylatuję z Gdańska 29.06. I trochę dziwi mnie wasz termin. W poprzednich latach samoloty do Antali (Alani) z Gdańska latały w środy 3 razem. Może je porozdzielali, a to przydałoby się bo 3 samoloty dla tego porciku w Rebiechowie to za dużo.
                • Gość: edytag Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 88.220.83.* 25.06.11, 20:18
                  My wylatujemy jutro o 13:30 z Gdańska(2+2) . Przesunięcie lotu tylko godzinę, więc do przeżycia. Mam nadzieję, że wrócimy zadowoleni jak większość. Pozdrawiam
                  • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 25.06.11, 22:32
                    Czy w pokojach są czajniki?
                    • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 25.06.11, 22:46
                      Są czajniki:-)
                      • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 25.06.11, 23:30
                        Ja z rodzinką już wróciliśmy. Chociaż wylot 18.06 mieliśmy przełożony z godziny 13 na 18, a już na lotnisku okazało się, że wylecimy dopiero ok. 23 ( w rzeczywistości była to 23.30, w hotelu byliśmy dopiero na 5,30 nad ranem) to jakoś przełknęliśmy tę gorzką pigułkę nieudanego startu a cały pobyt zrekompensował początkowe zamieszanie ( ale współczuję rodzinom z malutkimi dziećmi, które koczowały tyle godzin na lotnisku, u mnie najmłodsza z czwórki lecących dzieciaków ma 8 lat i jakoś wytrzymała)
                        Pokój mieliśmy w skrzydle B w głównym budynku. Początkowo dostaliśmy dwa oddzielne pokoje ( po 3 osoby) ale ponieważ okazało się że są od siebie oddalone ( w dwóch różnych mniejszych budynkach) i poprosiliśmy o pokoje blisko siebie, otrzymaliśmy apartament złożony z dwóch pokoi ( ok.20 m każdy) Niestety mankamentem była jedna łazienka co przy 6 osobach było dosyć uciążliwe, ale daliśmy radę ( w końcu w domu łazienek nie mamy więcej:-) W ramach rekompensaty dostaliśmy gratis masaże dla mnie, męża i najstarszego 17 letniego syna .Lodówka w pokoju uzupełniana codziennie napojami, raz w ciągu pobytu przyniesiono nam do pokoju butelkę wina i talerz pełen owoców.
                        Co do wifi, syn poszedł do recepcji gdzie dostał login i korzystał z internetu nawet w pokoju ( szybkość jednak nie olśniewająca)
                        Z pewnością jednak można zatęsknić za polskimi wędlinami i mięsem, dla wegetarian znacznie większy wybór, ale zawsze warto choć na krótki czas zmodyfikować swą dietę.
                        Chcecie cos jeszcze wiedzieć , pytajcie, bo o wszystkim nie sposób napisać...
                        • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.enterpol.pl 26.06.11, 08:13
                          wczesniej pisali,że jest ślisko przy basenach,czy to prawda?
                          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 26.06.11, 10:38
                            To akurat nie powinno dziwić :-)) są co prawda rozłożone specjalne maty ale nie wypełniają one szczelnie przestrzeni między poszczególnymi basenami , więc poza matą ślisko, należy uważać. Podczas naszego pobytu zdarzały się interwencje pogotowia do rozbitych głów...Szczególnie uczulcie dzieciaki w tym temacie, ponieważ szaleństwo na zjeżdżalniach nie sprzyja rozsądkowi :-))
                      • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 25.06.11, 23:37
                        Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :-)
    • arti.2 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 20.06.11, 10:55
      My lecimy 25.06.11. z Poznania (2+2) dzieci 13 i 9 lat. Pozdrawiamy wszystkich.
      • mamuska255 ile płaciliście? 20.06.11, 20:53
        Szukamy dobrej oferty na termin ok. 13-27 lipca do Eftalia Aqua; rodzina 2+2 (4 i 6l); za jaką cenę lecieliście/lecicie w 2+2? z jakiego biura? pozdrawiam.
        • Gość: Kriss Re: ile płaciliście? IP: *.static.petrus.pl 21.06.11, 19:15
          My płaciliśmy 13,500 na 14 dni z Wezyra :) opcja 2+2
          • Gość: kacha4040 Re: ile płaciliście? IP: 80.87.42.* 22.06.11, 11:24
            mam pytanie czy w hotelu można palić
          • letsgodance Re: ile płaciliście? 07.05.12, 20:22
            analiza ceny wyglada całkiem niezle moze komus sie przyda :)

travelscanner.pl/analiza/74334,Turcja,alanya,alanya,Hotel-Eftalia-Aytur,16.05.2012,14dni,HB:Dwa-posi%C5%82ki
            choc terminy bliżej lata idą w górę :(
            travelscanner.pl/analiza/24863,Turcja,alanya,alanya,Hotel-Eftalia-Aytur,27.06.2012,14dni,HB:Dwa-posi%C5%82ki
            travelscanner.pl/analiza/25447,Turcja,alanya,alanya,Hotel-Eftalia-Aytur,04.07.2012,14dni,HB:Dwa-posi%C5%82ki
            Gość portalu: Kriss napisał(a):

> My płaciliśmy 13,500 na 14 dni z Wezyra :) opcja 2+2
            • Gość: madziamagic Re: ile płaciliście? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.12, 22:38
              5-12.05 1730zł os. dorosła,290zł - dziecko 3letnie - rezerwowałam ofertę first minute.
      • allax34 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 21.06.11, 17:32
        Witajcie właśnie wrócilem w sobotę z tego hotelu w sobotę w razie potrzeby pytajcie na email allax34@o2.pl pozdrawiam
    • Gość: kacha4040 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 80.87.42.* 22.06.11, 12:46
      Proszę o odpowiedż czy w hotelu można palić papierosy
      • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 22.06.11, 17:18
        niestety można palić
      • Gość: miki2 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort wycieczki IP: *.play-internet.pl 25.06.11, 12:59
        Będę od 29.06 i w pierwszym tygodniu lipca zamierzam jechać do Kapadocji i zastanawiam się nad wyborem lokalnego biura oczywiście gdy będzie bardziej atrakcyja. Czy możecie coś poecić ?
        Może ktoś w tym terminie też zamierza zwiedzać Kapadocję, to chętnie się przyłączymy, 2 dorosłych i 2 dzieci ( im więcej osób tym wieksza możliwość negocjacji) Jeśli ktoś jest chętny lub poleca biuro czekam na maile do 29.06 abzow@wp.pl
        • malgorzatakm Re: Hotel Eftalia Aqua Resort wycieczki 05.11.11, 18:10
          Witam! Miła sympatyczna rodzinka 2 dorosłe osoby i dzięci syn 10 lat i córka 6 lat jedziemy do Eftalii w terminie 27 06 2012r. na dwa tygodnie czyli do 11 07 2012r. Szukamy znajomych, wylatujemy z Poznania. Jesteśmy luzakami i lubimy towarzystwo!
          • Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 10:06
            Chcemy pojechać do tego hotelu w maju 2012 i zastanawiamy się nad pokojem (będziemy z dwuletnim dzieckiem) - czy wybrać pokój rodzinny czy "luksusowy" ?:) Czy ktoś widział obydwa i może porównać?
    • Gość: Holiday Excursion Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic859914963.ttnet.net.tr 24.06.11, 10:37
      Drodzy Państwo

jeśli będziecie w Eftalii, zapraszam serdecznie do zapoznania się z ofertą wycieczek fakultatywnych organizowanych przez biuro Holiday Excursion. Każda wycieczka jest oczywiście ubezpieczona, zapewniamy również obsługę w języku polskim. Zapraszam do kontaktu na adres hakan@holidayexcursion.com oraz odwiedzin na naszej stronie www.wix.com/holiday_excursion/holiday_excursion/polski

Pozdrawiam z Alanyi
      Holiday Excursion
      • Gość: BlackGoose Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 19:51
        Hi mam pytanko, jak załatwić zakwaterowanie w tych małych domkach zamiast w tym dużym hotelu ?? czy to za dodatkową dopłatą czy wystarczy z 10 euraków w paszport ?? a i czy są importowane alkohole czy tylko ichni kompot ?? pozdro
        • masi77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 24.06.11, 20:10
          Alkohol to wg mnie najmocniejsza strona hotelu. Mają martini bianko, rosso,tureckie wina białe i czerwone, Efeza, tequile, coś na smak bayleys, wódka, raky, gin, ichniejszą whisky i co było dla mnie zaskoczeniem River Queen tylko barmana trzeba prosić o scotch whisky. I różne likiery smakowe.
          • Gość: Rafał J. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 10:43
            Witam,
            wrócilismy w sobotę (25.06) z 14 dniowego pobytu 2+1.
            Hotel na bardzo wysokim poziome - 5* w lokalnej skali
            Bardzo czysto, uprzejma obsługa
            Jedzenie jak to w hotelu - dosyć monotonne, ale każdy znajdzie coś dla siebie i głodny nie będzie
            Napoje - soki, kawy, herbaty, gazowane grupy COCA COLA, piwo
            Słodycze - ciastka, lody ( od 14 rownież przy basenach)
            Alkohole - no cóż - są w dowolnej ilości, ale kiedy czytałem poprzednika to miałem wrażenie że byliśmy w różnych hotelach - na połkach stoja oryginały ale drinki mieszaja pod lada z tańszych odpowiedników
            Pokoje w " domkach" są mniejsze , ale jest tam zdecydowanie ciszej
            Plaża - porażka
            Baseny i aqua park - świetne, ale żeby mieć przyzwoite miejsce na leżaku trzeba je zarezerwować o 7 rano - UWAGA NA DZIECI - ŚLISKO
            Najwiekszym mankamentem ( wg mnie) jest odczuwalny tłok - 1,5 tyś. ludzi w jednym mniejscu to stanowczo za dużo
            Jak to mówią byłem dwa razy ............
            pozdrawiam i udanego wypoczynku
            • masi77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.06.11, 13:33
              Byliśmy w tym samym hotelu. Różnica w zamawianiu polegała na tym, że jak zamawiałem whisky to lali mi lokalny alkohol, a jak zamawiałem scotch whisky to dostawałem River Queen ( dość przyzwoita i importowana ). Kosztowałem wszystkiego, więc podtrzymuję opinie o alkoholach.
              Pozdrawiam
            • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.06.11, 18:13
              Podzielam zdanie co do męczącej, przy dłuższym pobycie coraz bardziej, ilości wypoczywających w hotelu gości ( przybyło ich szczególnie po zakończeniu roku szkolnego , wtedy przybyło tez znacznie Polaków) Ilość osób nie tylko powoduje, że miejsce przy basenach rzeczywiście trzeba rezerwować ok.7.00 , ale i na stołówce z trudem znajduje się miejsce ( może w moim przypadku było trudniej bo chcieliśmy zjeść w sześć osób w jednym miejscu a nie przy kilku stolikach) Fakt , trochę człowiek się czuje jak w galerii handlowej w weekend, więc osoby oczekujące wypoczynku bardziej intymnego, mogą być zwiedzone...
              • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.06.11, 01:40
                oczywiście chodziło o zawiedzione :-)
                • Gość: marta Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:00
                  Mam pytanie do osób, które wylatują do tego hotelu w lipcu z Katowic.. czy znacie już godziny wylotu? ... Z góry dziękuję za odpowiedź:)
                  • Gość: turystka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 13:15
                    Mam pytanko: czy w pobliżu hotelu jest jakaś apteka? :)
                    • Gość: kris Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 22:49
                      My też pytaliśmy na miejscu bo nasz 2 letni synek złapał pleśniawkę. Skończyło się na szczęście na pożyczonym od miłych rodaków aftinie. Ale z tego co nam powiedzieli to najbliżej apteke znajdziecie w Konakli albo Avsallar. Obydwie mieściny oddalone o kilka kilometrów od hotelu. Moja rada to w razie potrzeby podejść do hotelowego lekarza, tam napewno informacja będzie rzetelna i lepiej zabrać ze sobą więcej medykamentów niż póżniej mieć kłopot....
                      • paula-lola Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 22.07.11, 20:18
                        Witam. My wylatujemy 3-sierpnia z Katowic , czy ktoś leci w tym samym czasie ?
                        • Gość: Adam Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 22:51
                          Witam. My wylatujemy 4 września z gdańska czy ktoś leci w tym terminie?
            • Gość: Kriss Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.static.petrus.pl 26.07.11, 20:33
              Mam pytanie: czy w pokojach telewizory maja wejście USB ?
              Chcemy zabrać coś do oglądnia dla dzieciaków i dlatego pytam.. :)
              Pozdrawiam...
              • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 30.07.11, 23:14
                Nie zwróciłam uwagi na wyjście USB w telewizorze, ale moje dzieci super się bawiły cały dzień i nie było czasu na tv. Polecam zajęcia w mini klubie z przesympatyczną p.Klaudią i wieczorne mini-disco. Poza tym na zjeżdżalniach świetnie bawiły się dzieci w każdym wieku. To na prawdę super hotel.
                • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 31.07.11, 16:02
                  W końcu jakieś pozytywne opinie -ja lece tam z 2 dzieci 6 i 14we wrześniu czy moge prosić o jakieś konkrety co do hotelu,drogi z i na lotnisko(długo sie jedzie?)z jakim biurem byliście i w ogóle na co zwrócić większą uwage.Z góry dzięki aaaaaaaa a co lepiej euro czy dolar?Może jakieś fotki na maila heppner22@wp.pl
                  • Gość: asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.tvgawex.pl 31.07.11, 23:25
                    Dojazd max 1.45h, zależy ile po drodze hoteli do "odwiedzenia". Ja byłam z Tui i było ok. Jeśli chodzi o walutę to najlepiej w kantorze w Alanyi wymienić na ich walutę-liry, a tak to czy euro czy dolar to wychodziło porównywalnie.
                  • Gość: Adam Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 22:42
                    w jakim terminie jedziesz
              • Gość: lol Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.swidnica.mm.pl 31.07.11, 13:48
                nie ma żadnych wejść to są telewizory typowo hotelowe
                • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.11, 14:26
                  ...po sciagnieciu telewizora z tylu jest wejscie HDMI na pewno...wiem- bo sprawdzilem :)
    • Gość: MartaM Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.mofnet.gov.pl 13.04.12, 12:49
      Czy ktoś może już w tym roku był w tym hotelu? Ciekawa jestem "świeżych" opinii?
      • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.tktelekom.pl 24.04.12, 10:36
        Ponawiam pytanie ! Czy ktoś w tym roku był w Eftalia Aqua ? Wybieram się tam 6 czerwca i jestem ciekaw aktualnych opinii : )
        • kadrianka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 03.05.12, 18:23
          Witam,

my lecimy 12 maja 2012 z Warszawy 2+1 (chłopczyk 10 lat). Po tylu pozytywnych opiniach nie mogliśmy sobie odmówić :)) i te zjeżdzalnie .... jak ktoś leci w tym terminie to niech pisze.

• Gość: Yano Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 04.05.12, 07:16
            Mam pytanie , czy do tego busika który kursuje do do alani zabiorą wózek dziecięcy ?
            • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.tktelekom.pl 04.05.12, 11:02
              Nadal czekam na wieści od tych ,którzy w tym roku wrócili z Eftalia Aqua : ) Halo ? Nikt nie był w kwietniu ? : )
              • Gość: Aga Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.akson.waw.supermedia.pl 04.05.12, 11:56
                Chyba pierwsza grupa dopiero jutro wraca.
                • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 07.05.12, 08:20
                  Witam
                  Wrócilismy w sobotę , cio chcecie wiedzieć.?
                  Hotel duży, zadbany , wszędzie czysto, sprzatane w pokojach codziennie.
                  Woda w basenach zimna. Aqua otwarty w godzinach od 10-12 i 14-17.
                  Hotel połozony przy głównej drodze do Alanyi , dolomusze bez problmu się zatrzymuja - wózek zabiorą. Ruch nie przeszkadza , gdy lezy się przy basenie.
                  Jedzenie bardzo dobre , ciasta również., owoców dużo - truskawki:)
                  Jedzenie dla każdego, naprawdę duży wybór.
                  Pytajcie
                  Pozdrawiam
                  • Gość: MartaM Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.mofnet.gov.pl 07.05.12, 08:34
                    Dzięki za Twoją opinię! Mam jeszcze pytanko jak plaża? Czy faktycznie brzydka? Czy szybko robi się głęboko?
                    • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 07.05.12, 10:19
                      Plaża brzydka, kamienista, brudno :(
                      To chyba jedny minus hotelu .
                      Nie wchodziłem do wody daleko , więc nie wiem jak z dnem.
                      Woda bardzo zimna .
                      Na plaży sa leżaki i bar

• Gość: litrmleka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.slubice.vectranet.pl 07.05.12, 12:03
                        Witam. Jedziemy z rodziną 12.05. Wylot z Poznania. 2+2 (dzieci 2+10) i para znajomych. Mam pytanie czy w pokojach na pewno jest czajnik? Żeby zagotować małemu wodę do mleka? No i jaka była pogoda tydzień temu? Bo oglądamy na bieżąco i w prognozie ciągle deszcze.
                        • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 07.05.12, 14:02
                          W pokojach na pewno jest czajnik + kawa + cukier + herbata + szklanki :)
                          Pogoda była OK. Nie było upałów, ale słonko było. Jeden dzień padało parę godzin i nie było słońca tylko chmury. W piątek upał był juz bardzo duzy, w sobote jak wyjeżdzalismy też.
                          Wieczorami trzeba było coś z długim rękawem założyć by posiedzieć na show.
                          Wszyscy wróciliśmy ładnie opaleni
                        • Gość: kadrianka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.novartis.com 07.05.12, 16:51
                          Witam. My również lecimy 12 maja tylko z Warszawy. Nasz syn ma 10 lat, więc cieszę się że będzie miał towarzysza/szkę rówieśnika. W zeszłym roku byliśmy w hotelu gdzie wogóle nie było nikogo z Polski i przyznam że Kuba starał się zaprzyjażnić z Rosjanami, ale cóż bariera językowa....

Do zobaczenia w Eftalia :)
                        • madziamagic Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 16.05.12, 22:36
                          czajnik był w pokoju.

Pogoda super! słonecznie i ciepło :) jeden dzien pochmurny z opadami.
            • madziamagic Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 16.05.12, 22:15
              Gość portalu: Yano napisał(a):

> Mam pytanie , czy do tego busika który kursuje do do alani zabiorą wózek dziec
              > ięcy ?

zabiorą :)
          • Gość: litrmleka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.slubice.vectranet.pl 07.05.12, 12:05
            Witam. Lecimy w tym samym terminie z Poznania. Z dwójką dzieci 2 i 10 lat. I para znajomych. Ciekawe jak pogoda nas zaskoczy. Pozdrawiamy.
            • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.12, 17:36
              Cieszę się ,że ktoś już wrócił i mamy aktualne dane : )
              A ile faktycznie trwała podróż z lotniska do hotelu ?
              • Gość: MartaM Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 20:35
                A czy na terenie hotelu są jakieś sklepiki, np. z pamiątkami itp? Ręczniki plażowe pobiera się za kaucją czy na kartę? Czy w menu były ryby? Sorry, ze każde pytanie z innej bajki, ale obok stoi moja córka i zasypuje mnie gradem pytań :) Nie możemy już doczekać się wyjazdu, a to dopiero 4 lipca :(
                • Gość: daaa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 193.243.147.* 08.05.12, 08:32
                  Podróż trwa ok. 2h
                  Na terenie hotelu są sklepiki - drogo jest
                  Około 500m od hotelu, po wyjściu z hotelu trzeba iść w prawo, tam jest "bazar" - 10 sklepików i tam jest taniej
                  Ręczniki plażowe pobiera na kartę w centrum spa.
                  W Spa sauna, jakuzzi bezpłatne.
                  Na początek pobytu polecam w SPA hammam - 40Euro - sauna, pilling, maska na twarz + masaż całego ciała
                  W menu były ryby , od past, na zimno , w sałatkach i z grilla.
                  Jedzienie jest super , każdy coś znajdzie
                  • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 20:16
                    oo, to podrożało... w zeszłym roku dało rade za 35 € się wymasować ;)
                    • Gość: Aga Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.home.aster.pl 09.05.12, 09:39
                      Witam. Mam pytanie czy barki w pokojach były płatne ? czy na basenie było bardzo ślisko ?
                      czy dużo jest leżaków z parasolami czy trzeba się o nie bić i wstawać o 6 rano ?
        • Gość: beat-ka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 80.54.122.* 19.07.12, 13:40
          Czy w hotelu jest bezpłatne WiFi bo czytałam różne opinie na ten temat , wiem że dla większości to nie jest ważne na wakacjach ale ja niestety muszę to wiedzieć
          • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net.stream.pl 19.07.12, 20:33
            Tak jest bezpłatne ale działa na pewno super w lobby koło recepcji i przy restauracji tam gdzie sklepy. W niektórych pokojach działa w niektórych nie, mieszkaliśmy na 5 piętrze działało zawsze bardzo wcześniej rano tak około 6-8 potem ciężko było nie działało. Przy przyjeździe jak dostaniesz klucze od pokoju stanowczo poproś o hasło nadadzą ci z numerem pokoju i nie daj się naciągnąć na kase w tym hotelu jest to na porządku dziennym.

Działało Wifi ale bardzo słabo przy Aqua parku, na pewno nie działa w tych mniejszych budynkach!!!
          • Gość: KAMILA Re: Hotel Eftalia Aqua do beat ki IP: *.szczecin.mm.pl 21.07.12, 14:32
            TAK WIFI JEST BEZPLATNIE HASŁA WSZYSCY MAJA TE SAME 1234
            • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua do beat ki IP: *.net.stream.pl 21.07.12, 21:08
              Nie te same ja sobie sam hasło wybierałem od imienia. Numer pokoju potem swoje hasło ustalone w recepcji :)
    • letsgodance Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 09.05.12, 18:35
      Hotel raczej trzyma cenę przykładowych terminów i analiz cen z różnych biur bo hotel jest dostępny w wielu:
      travelscanner.pl/analiza/22768,Turcja,alanya,alanya,Hotel-Eftalia-Resort,02.06.2012,14dni,AI:All-Inclusive
      travelscanner.pl/analiza/26702,Turcja,alanya,alanya,Hotel-Eftalia-Resort,20.07.2012,12dni,AI:All-Inclusive
      travelscanner.pl/analiza/76489,Turcja,alanya,alanya,Hotel-Eftalia-Resort,15.09.2012,14dni,AI:All-Inclusive
      Zawszę weryfikuję ceny używając niezależnego sprawdzonego źródła.

loola_kr napisała:

> Jest taki hotel w TUI
      > www.tui.pl/family/hotele?tab=description&hotel=2074&
      > wygląda dość ciekawie, zwłaszcza te zjeżdżalnie dla dzieci... tylko sie obawiam
      > bo jeszcze nie otwarty...
      > czy zdążą i czy mogą być jakieś problemy? Brać? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka