IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 17:37
Uwaga na to biuro, ma 3 kierunki, Tunezja, Egipt i Turcja. Został im tylko jeden, co odbije się na finansach. Oby nie zbankrutowali
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Wezyr 31.01.11, 19:11
      a ja byłem z nimi w zeszłym roku na Rodos, to chyba też jest kierunek :)
      • Gość: nuta Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 14:30
        25% oferty Egipt - brak zysków
        20% Tunezja - do kwietnia brak zysków- pomyśl czy biuro da radę
        • Gość: a Re: Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 14:40
          Maj a jeszcze Grecję, Maroko i Hiszpanię :)
          • voyager747 Re: Wezyr 01.02.11, 15:42
            mnie tam nie obchodzi czy da radę, ale piszesz że ma jakieś tam kierunki, a ma też inne.
            • Gość: nuta Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 20:26
              ok, może i cie nie obchodzi, ale jak kupujesz wakacje, lepiej w dużym biurze, te mniejsze mogą nie przeżyć takiej straty. Rok temu dwa biura padły z powodu wulkanu, a to było kilka dni.
              Co z tego, że kupisz wakacje do Grecji, jak biuro padnie w czerwcu?
              • voyager747 Re: Wezyr 01.02.11, 22:32
                Ja tam z nimi byłem tylko raz, a tak to jeżdżę ostatnio głównie z Itaką, więc za bardzo się nie przejmuję. Ich główny kierunek to Turcja, a póki co Turcja ma się dobrze.
                Zawsze kupuję lasty 10 dni przed wyjazdem, to raczej przedpłat nie robię na pół roku wcześniej.
            • Gość: olka Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 20:28
              nie podkrecajmy tego tematu bo to jak zwykle zazdrosna o sukcesy innej firmy konkurencja :).
              Ja akurat dzis wykupilem wakacje na Costa Brava :). Biuro nalezy do jakiegos tureckiego holdingu, wiec maja sie chyba lepiej niz ich zazdrosni konkurenci.
              • Gość: Olka Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 20:33
                dodam glupia konkurencja. To biuro to w 80% Turcja z tego co wiem jako ich 8 letni klient!
                • Gość: nuta Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 15:10
                  Dodam, że nie jetem żadna konkurencja - tylko klientka, co raz już straciła całą sumę na wakacje, z powodu bankructwa biura, teraz dmucham na zimne. Ale macie rację, nie moja to sprawa, gdzie ludzie kupują wycieczki
                  • Gość: Anq28 Re: Wezyr IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.11, 23:51
                    No faktycznie biuro, które jest tureckie (80% oferty) jest zagrożone bankructwem...zwłaszcza w momencie kiedy Turcja jest głównym kierunkiem zamiennym dla Egiptu i Tunezji i wręcz cała ta sytuacja nagoni im klientów więcej niż zwykle. Gratuluje logicznego myślenia!
                    • Gość: bebe35 Re: Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 14:01
                      też logika - rozciagną hotele, bo są z gumy, wynajmą kilka dodatkowych samolotów i przejmą te 6 tysięcy Polaków , co miało mieć wakacje w Egipcie i Tunezji.
                      • Gość: Anq28 Re: Wezyr IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 01:42
                        Przejmą miejsca po bankrutujących biurach, które Turcję miały jako dodatek, a utrzymywały się z Egiptu:P
                        Jeżeli chodzi o przeloty to zmienią loty Egipt-Polska na Turcja-Polska. Miejsc w hotelach nie zabraknie...Najwyżej włączą do oferty te mnie znane i na uboczu. Z braku możliwości i te się sprzedadzą.
                        • voyager747 Re: Wezyr 04.02.11, 10:20
                          przecież hoteli jest mnóstwo, o to bym się nie martwił
                          • Gość: miś Re: Wezyr IP: *.belchatow.vectranet.pl 09.02.11, 23:49
                            My mamy z nimi problem. Zarezerwowaliśmy club w styczniu i dostaliśmy pisemne potwierdzenie. W lutym kolega chciał dokupić ubezpieczenie od kosztów rezygnacji i okazało się, że nie można, bo nie ma dla nas pokoi. Nie dostaliśmy w tej sprawie żadnej informacji, jak również biuro, w którym dokonaliśmy rezerwacji. Do dnia dzisiejszego nie mamy wyjaśnień co z nami dalej (podobno pertraktują z hotelem dla nas te pokoje) a wręcz zaczęto nas zbywać. Chcemy zrezygnować z wyjazdu z nimi, ale powiedzieli, żeby napisać pismo, że to my rezygnujemy i nie z ich winy (nieźle sobie kombinują). Jeździmy kilka lat, zawsze robimy wczesne rezerwacje, ale takich numerów to jeszcze nie mieliśmy. Sama jestem ciekawa jak to się zakończy - oby pozytywnie :)
                            • Gość: Ridick26 Re: Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 10.02.11, 22:42
                              A do jakiego hotelu lecicie??my rowniez w tyczniu rezerwowalismy do Blue Star w Alanya(21.05-28.05.2011) ale od razu wykuplilismy ubezp bo powiedziano nam ze max 3 dni od rezerwacji mozna.
                              • Gość: miś Re: Wezyr IP: *.belchatow.vectranet.pl 12.02.11, 08:43
                                Mieliśmy lecieć do Simena Sun Club (początek lipca) i wiem już na pewno, że tam nie będziemy. Zaproponowano nam zamianę na hotel Zena Resort lub Champion Holiday Village . Zdecydowaliśmy się na ten drugi ośrodek, ale udało nam się wynegocjować pokoje typu Suit (bez dopłaty). Mam nadzieję, że nie będzie już więcej problemów.
                                • Gość: nuta Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 15:09
                                  dobrze wybraliście, bo Zena Resort to inna liga niż Simena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka