Dodaj do ulubionych

Wąwóz Saklikent

IP: 212.182.91.* 18.05.11, 13:43
Na przełomie czerwca i lipca chcieliśmy się wybrać na wycieczkę do wąwou Saklikent. Mam w związku z tym pytanie. Czy dziewczynka 8-letnia poradzi sobie i da radę przejść przez ten rwący potok na początku wąwozu ? Woda jest bardzo zimna i głęboka ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszard Re: Wąwóz Saklikent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 21:10
      Miejsce warte zwiedzenia. Woda w rzece jest rzeczywiście bardzo zimna i rwąca, co jest także atrakcją. Do przejscia jest bardzo krótki odcinek. Nie jest zbyt głęboka, osoba dorosła o przeciętnym wzroście nie zamoczy spodenek. Na miejscu są młodzi chłopcy, którzy za niewielką opłatą pomagają przejść. Obowiązkowo trzeba mieć obówie w którym można wejść do wody!!!. Przydaje się na całej wycieczce. Miłych wrażeń.
      • Gość: Dorcia Re: Wąwóz Saklikent IP: 212.182.91.* 19.05.11, 07:56
        Dziękuję za odpowiedź.
    • kundziowata Re: Wąwóz Saklikent 28.06.15, 13:05
      Ostrożnie z tekstami, że dorosły nie zmoczy spodenek. Moja przyjaciółka jeździła latami, ja byłam raz. Akurat się trafiło, że po drodze taki mały wodpospadzik był dużym wodospadem, a przejść bez zmoczenia na początku się nie dało.
      8-latka sobie poradzi, nasz syn miał wtedy 10. Ale uwaga jest szansa na skręcenie nogi. Zwłaszcza jak jest jest wysoki stan wody.
    • brcspr Re: Wąwóz Saklikent 24.08.15, 10:23
      Przy pomocy rodziców sobie poradzi - w tej głębokiej wodzie do przejścia nie jest dużo - jakieś 20-30 m ale później widoki są niesamowite: www.digitalphoto.pl/foto-blog/galeria/15-Wakacje_w_Turcji/254-Wycieczka_do_wawozu_Saklikent.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka