Dodaj do ulubionych

Greenwood Resort

IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.12, 20:14
Czy ktoś,kto był w zeszłym roku,mógłby napisać coś bliżej o klimatyzacji w tym hotelu,bo na różnych stronach są sprzeczne informacje-dla jednych klima działała dobrze,dla innych w ogóle jej nie było.Czy jest różnica między działaniem klimatyzacji w budynku głównym i bungalowach?
z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • liwilla8 Re: Greenwood Resort 28.02.12, 21:07
      Byłam w zeszłym roku. Mieszkaliśmy w bungalowie, jak dla mnie klima była w porządku. Najważniejsze że można ją było wyłączyć, bo obawialiśmy się że może nie być takiej możliwości a tego bym już nie przeżyła ;-) Ale my byliśmy w październiku, temperatury około 30C, jak dla mnie taka temp. nie wymaga jeszcze klimy.
      Nie wiem jak było w budynku głównym.
      • Gość: mk Re: Greenwood Resort IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.12, 20:28
        A w jakich godzinach klima była włączana?
        • golebiowskik Re: Greenwood Resort 01.01.13, 11:42
          Chcałbym odświeżyć wątek. Czy ktoś był tam ostatnio i mógłby się podzielić wrażeniami?
        • Gość: mk Re: Greenwood Resort IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.13, 08:09
          W naszym pokoju klimatyzacja działała przez cały czas,nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń.Było chłodno i przyjemnie.Wieczorami nawet trzeba było na trochę wyłączać,bo aż mroziło szyby i było za zimno.Ale w tym samym budynku piętro niżej u naszych znajomych w 3 innych pokojach(byliśmy w 4 rodziny) już było trochę gorzej.Klimatyzacja ma 3 stopnie nawiewu i w naszym pokoju było na 1(najsłabszy) i było super,a w pokojach niżej na 3 i trochę gorzej.
          • golebiowskik Re: Greenwood Resort 05.01.13, 09:05
            Dzięki za informację.
            Czy możesz także opisać ogólne wrażenia z tego hotelu?
            • Gość: mk Re: Greenwood Resort IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.13, 14:25
              Zależy co cie dokładnie interesuje.Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu,tylko trochę za długo,bo byliśmy aż 16 dni(akurat godziny lotów tak się ułożyły). Jedzenie przepyszne i bardzo dużo.Jedyne godziny w jakich nic nie można było dostać do jedzenia to między 11-12 i później po 23.W barach ogólne dostępne alkohole-jak wszędzie.Lepiej chodzić do baru w lobby-podają tam napoje w szkle,a nie w plastiko- podobnych kubeczkach.Bardzo dobre ciasta.Na kolację zawsze dania mięsne przyrządzane na zewnątrz na świeżo.Raz w tygodniu pyszna rybka z grilla.Bardzo duży wybór owoców.Super śniadania.Najgorszym punktem było chyba sprzątanie pokoju-to znaczy nie było źle,ale jakoś tak "po łebkach". Ale nie ma się co czepiać.Wszystko w jak najlepszym porządku.Rano trzeba oczywiście zająć leżaki i to najlepiej ręcznikiem hotelowym,który otrzymujemy w recepcji+własny ręcznik,ponieważ te z recepcji wyglądają wszystkie tak samo,Zdarzało się,że jak przy leżaku nie było nikogo,to obsługa chodziła i zbierała wszystko do wspólnego kosza,z którego potem można było odebrać ręczniki.
              Nie wiem co jeszcze-napisz jakie konkretnie info chcesz uzyskać,a ja chętnie odpowiem.
              • golebiowskik Re: Greenwood Resort 05.01.13, 15:13
                Mam jeszcze kilka pytań:
                1. czy w pokoju jest sejf?
                2. czy wymiana ręcznika hotelowego jest płatna?
                3. czy są polscy animatorzy (w szczególności w klubie dla dzieci)?
                Z góry dziękuję.
                • Gość: mk Re: Greenwood Resort IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.13, 15:23
                  W pokoju jest sejf,ale pewnie płatny-my nie korzystaliśmy,bo nie było konieczności.Sprzęt zawsze leżał na wierzchu i nic nie zginęło.Wymiana ręczników hotelowych jest płatna,ale niestety nie pamiętam ile.Wydaje mi się,że spokojnie można przy check-in poprosić o jedną kartę więcej albo w trakcie pobytu powiedzieć,że się dostało za mało kart,a w pokoju jest więcej osób-my tak robiliśmy.Animatorzy z Ukrainy i Turcji.Coś tam było dla mniejszych dzieci-jakiś klub w ciągu dnia i mini disco wieczorem.Nasz syn nie korzystał,bo ma już 10 lat.
                  Nie ma problemu-pytaj jeśli coś chcesz wiedzieć
    • Gość: little_strawberry Re: Greenwood Resort IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.01.13, 22:33
      Ja też jadę w tym roku. Opinie o hotelu sa dosyć dobre, więc jestem dobrej myśli.
      Jeśli ktoś był w zeszłym roku, niech napisze coś o okolicy. Rozumiem, że hotel jest w miejscowości obok Kemer. Duża ta miejscowość? Czy są w okilicy jakieś kluby, gdzie można się pobawić?
      Co robić w okolicy, zeby się nie nudzić?
      Korzystaliście z wycieczek? Jedziemy tylko na tydzień, więc chcielibyśmy coś zobaczyć, żeby się nie zmęczyć. Gdzie warto jechac?
      • Gość: mk Re: Greenwood Resort IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 19:28
        Miasteczko gdzie znajduje się hotel jest bardzo małe.Na zakupy można się wybrać na główną ulicę-w lewo jak wychodzimy z hotelu lub iść trochę dalej na prawo.Ale najlepiej pojechać do Kemer- busy zatrzymują się przy ulicy przed hotelem.Do Kemer jest około 10 min jazdy.Tam wysiadamy przy wieży i stamtąd też wsiadamy w drogę powrotną.W Kemer jest bardzo dużo sklepików,gdzie ceny są niższe niż w Goynuk i sprzedawcy jacyś tacy mniej nachalni.Niestety wszędzie trzeba się nastawić,że będą nas brać za Rosjan.I najlepiej przemilczeć temat.
        Jeśli chodzi o wycieczki to my byliśmy w Pammukkale-niestety jest to dość daleko.Wyjechaliśmy z hotelu około 5 rano i zajechaliśmy na 12 w południe,po drodze oczywiście zwiedzając "przypadkiem" fabrykę dywanów,sklep ze skórami i jakiś market z ciuchami,gdzie ceny przyprawiały o zawrót głowy.Wart wybrać się na rafting-jest naprawdę super i w miarę niedaleko.Wycieczki kupowaliśmy w Ginza Travel-w biurze na prawo od wyjścia z hotelu,ale jest też biuro jak wyjdziemy w lewo.Wycieczki od rezydenta są o wiele droższe.
        Jeśli chodzi o nocne kluby to animatorzy organizowali wyjazdy na disco do Kemer około godziny 24-płatne dodatkowo.W hotelu jest budynek gdzie odbywają się dyskoteki,ale raczej mała frekwencja.W Goynuk chyba nie ma żadnego klubu-ale nie wiem na 100%.My w każdym razie nie korzystaliśmy.
        • golebiowskik Re: Greenwood Resort 13.01.13, 16:00
          A gdzie wymienialiście pieniądze? Czy w pobliżu jest bankomat i czy wypłaca tylko liry czy też EUR lub USD?
          • Gość: mk Re: Greenwood Resort IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 20:13
            Nie wymienialiśmy.Mieliśmy euro i dolary ze sobą.Nawet w hotelowym sklepiku nimi płaciliśmy.Na bankomaty nie zwracaliśmy uwagi-nie wiem czy są w Goynuk.W Kemer na pewno muszą być.
            • golebiowskik Re: Greenwood Resort 26.05.13, 07:23
              Czy ktoś już był w tym roku w tym hotelu i mógłby się podzielić wrażeniami?
              • golebiowskik Re: Greenwood Resort 13.06.13, 06:25
                Pierwsze opinie:
                www.holidaycheck.pl/hr/0652c3ac-b233-3701-a201-dbc7f71e5b70/-/ro/1
                Ja się przekonam osobiście już za tydzień :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka