Dodaj do ulubionych

Alanya czy Fethiye/Oludeniz

IP: 81.210.102.* 15.07.05, 13:40
Hej

Wybieram się we wrześniu do Turcji i miałem pojechać do Alanyi ze względu na
możliwość wykupu wycieczek fakultatywnych z miejscowych biur podróży do
Kapadocji, Efezu z Pamukkale.
Chcę połączyć wypoczynek ze zwiedzaniem.
Lecz byłem w jednym biurze i odradzają ten rejon a polecają Fethiye/Oludeniz,
bo spokojniej niż w Alanyi, że to nie takie blokowisko a i zobaczyć w tym
rejonie można bardzo wiele.
Chciałbym aby ktoś kto był w jednym i drugim miejscu coś napisał za i przeciw.
Lecz najbardziej mnie interesuje czy jądąc do Fethiye i Oludeniz wykupię w
jakimś miejscowym biurze te wycieczki oraz dokąd( w jakie rejony) one będą
docelowo.

Proszę o doradzenie od osób które tam były (życie nocne i dyskoteki mnie nie
interesują)

Pozdrawiam
Paweł
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: Fethiye/Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:39
      wal do oludeniz. alanya to kiepa
    • Gość: Monaa Re: Alanya czy Fethiye/Oludeniz IP: *.nfz-gdansk.pl 21.07.05, 11:03
      Wierz mi tylko Oludeniz!!!!!
      • Gość: Paweł Re: Alanya czy Fethiye/Oludeniz IP: 81.210.102.* 21.07.05, 11:47
        Z tego co ostatnio rozeznałem to z rejonu Fethiye nie wykupię wycieczki do
        Kapadocji a to dyskwalifikuje ten region, takie mam zdanie, no chyba że o czymś
        nie wiem.

Pozdrawiam
        Paweł
        • Gość: ania w. Re: Alanya czy Fethiye/Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:07
          Jeśli chcesz jeżdzić na wycieczki (Kapadocja, Pamukale, rafting itd.) proponuje
          Side z tamtąd bliżej (60 km w każdą stronę = 120 km krótsza wycieczka )
          • des4 Re: Alanya czy Fethiye/Oludeniz 21.07.05, 12:38
            Faktycznie, z Fethiye/Oludeniz jest za daleko do Kapadocji, dlatego raczej nie
            organizuje się stamtąd wycieczek. Za to jest znacznie bliżej jest do Pammukale
            i Efezu (do Efezu jest z kolei za daleko z Alanyi). Poza tym kwestia gustu.
            Jeżeli lubisz turystyczne kombinaty/kołchozy, tłumy Niemców i Rosjan, dudniące
            dyskoteki i klimat podobny do sauny jedż do Alanyi. Jeżeli wolisz kameralną
            atmosferę, przepiekne widoki, krystaliczne morze, lepszy przeciętny standard
            hotelowy to tylko okolice Fethiye/Oludiniz....
            • Gość: Paweł Re: Alanya czy Fethiye/Oludeniz IP: 81.210.102.* 21.07.05, 15:14
              To nie tak że lubię dyskoteki czy molochy pełne ludzi, właśnie nie lubię. Wolę
              kameralną okolicę gdzie można wyjść pozwiedzać i są zabytki, są kafejki i
              restauracje żeby coś przekąsić.
              Lecz moje wakacje widzę pół na pół, tzn, wypoczynek i zwiedzanie.
              Chce poprostu zobaczyć Kapadocję, Pamukkale+Efez (z Alanyi ma to jedno biuro w
              ofercie), do Side podjadę dolmuszem....
              Nie wiem czy to dobry wybór ta Alanya, ale kieruję się głównie stosunkiem
              cena/ilość wycieczek na miejscu i tu alanya ma wiecej chyba tych możliwości.

Paweł
              • Gość: Robert Re: Alanya czy Fethiye/Oludeniz IP: *.ld.euro-net.pl 21.07.05, 23:22
                krajobrazy plus starożytność - to tylko Fethiye - Oludeniz. Fakt, do Kapadocji
                daleko i nawet nie próbowaliśmy, ale na upartego - dwa dni na to trzeba
                poświęcić - są wycieczki i tam. Ale dużo bliżej do Pammukale, Efezu, morze dużo
                ładniejsze. Do tego np. Tlos czy Xantos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka