turhotel Re: Alara West (***) - Incekum 31.07.06, 11:27 autor: turystka, wakacje.pl Cześć!! 20 lipca wróciłam z Turcji byłam w Alarze West. Hotel położony jest obok Alary Star, a na przeciwko znajduję sie Alara. Na tyłach hotelu jest basen z przepięknym otoczeniem i widokiem na morze. Obok znajduje sie bar i zejście do morza (skałki). Przy basenie jest resteuracja. W barze barmani bardzo mili lecz jeden z nich (taki siwy) zaprasza do PANORAMY, po drugiej stronie ulicy (radzę nie chodzić). Jedzenie bardzo dobre. Napoje w barze do 24,ale na śniadanie napoje w są w resteuracji i trzeba sobie wziąć samemu. POKOJE łade, ale małe. W Łazience kabina prysznicowa ,suszarka. Jeśli ktoś bedzie miał karalucha w pokoju mozna zejść do recepcji tam recepcjonista da specjalny środek. W pokojach telefon, telewizor(w niektórych pokojach tv polonia),klimatyzacja. Jeśli chodzi o widok na morze to tylko z jednej strony hotelu.Animacje bardzo fajne dzieci nie powinny sie nudzic. Jest tam polska animatorka. O spotkaniach z rezydentką powiedzą w drodze do hotelu. Rozpiska o jej dyżurach będą w recepcji hotelu Alara. Co do wycieczek byłam tylko na jednej PAMUKALE z biura podruży itaka-szczerze odradzam. Transport z lotniska do Hotelu trwa półtorej godz. Na plaży są 2 huśtaweczki, ale są dobre animacje i polska animatorka, Magda bardzo fajna. Ja byłam na 4, ale polecam te niżej ponieważ na czwartym piętrze w pokojach jest gorąco od dachu. W pokojach jest woda w lodówce(mini bar), ale płatny. Ja bym polecała przywiezienie jakieś skórzane torebki, kozuszka i skóry i shishe (fajkę wodnę). Na przeciwko hotelu jest jeden sklep, ale nie polecam. Nie trzeba jechać godz. do alani, ponieważ po drodze jest jeszcze Incekum i Awsalar. Dolmusz jest klimatyzowany jeżdżą cały czas i kosztują 2 euro od osoby( ale to do Alani), ale do 24, bo później tylko taksówki. które są dużo droższe (30 euro do Alani). Najlepiej zabrać euro i dolary, bo mają różne przeliczniki (czasami zdarza się, że 5 euro to 5 dolarów). Nie wime gdzie jest bankomat, ale z tego co mi sie zdaje jest w Awsalarze( trzeba pytać). Internetuteż chyba nie ma, ale w Alani widziałam kafejkę internetową, ale nie pytaj gdzie, bo nie wiem jak ci powiedzieć pytaj na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Alara West (***) - Incekum 24.07.07, 21:46 Hotel przytulny, polozony tuz przy pieknych i malowniczych skalkach. Wkolo jest duzo zieleni, pieknych kwiatow i palm, co sprawia, ze czlowiek sie relaksuje i odpoczywa. obsluga, kelnerzy i pokojowki sa bardzo zyczliwi, co mnie milo zaskoczylo;) Kiedy jest duzo osob przy basenie, duzym udogodnieniem jest fakt, ze mozna korzystac z basenow przy Alara Star i Alara Otel. Atmosfera tego hotelu i miejsca sprawila, ze bede ten pobyt wspominala bardzo, bardzo dlugo!:) POLECAM!:))) Autor: Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Alara West (***) - Incekum 24.07.07, 21:46 Rewelacyjny hotel ze wspanialym ogrodem. Dużo zieleni i miejsca na spacery. Hotel dysponuje miejscami nie tylko na plaży hotelowej ale posiada także cudowne zatoczki z tarasami skałkowymi na których można opalać się, kąpać i odpoczywać. Wyjątkowo przydatny jest beach bar przy plaży, w którym korzysta się z opcji ALL. Obsługa hotelowa bez zarzutu, wyjątkowo miła i sympatyczna. Autor: rafi100 Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Alara West (***) - Incekum 22.07.08, 18:45 Hotel położony w kompleksie Alara - cały kompleks objęty opcją All inclusive - bez problemu korzysta się z atrakcji całego kompleksu - jadąc z dziećmi można korzystać np z mini klubu w Alara Star czy z placu zabaw który zlokalizowany jest przy tym hotelu, podobnie rzecz dotyczy korzystania z basenów (według mnie ten przy Alara West jest jednak najlepszy - lekko zacieniony idealny do pływania w upalne dni) i opcji barów drinkowych i przekąskowych. Smaczne jedzenie duża ilość nabiału, sałatek surówek i oczywiście tureckie kebaby we wszystkich odmianach (codziennie wybór dwóch mięs na ciepło, jakaś ryba, dodatkowo ryby i mięsa na zimno, sporo tradycyjnych przekąsek tureckich m.in pide, wiele tureckich ciast i owoce do każdeo z posilków) bez komplikacji żolądkowych w połączeniu z ofertą przekąskową w barach (od 11-16 dostępne frytki, pieczone ziemniaczki, spaghetti z sosem, hot-dogi, hamburgery, surówki, oraz ciasta i ciasteczka w porze Tea time) - każdy znajdzie coś dla ciebie. W barach napoje soki typu Tang w róznych smakach, oryginalna Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic, Woda (Mineralna z butli 25 l - bez obaw mozna pić), kawa herbata (ziołowe, owocowe, lipton) oraz drinki bez limitu i ograniczeń ...Raki, Wódka, Wino, Gin. Pokoje nieduże sprzątane codziennie, ręczniki i pościel wymieniane co 3 dni, za napiwek częściej ;-), klimatyzacja sterowana indywidualnie, sympatyczna i miła obsługa, choc z angielskim niekiedy kiepsko, ale starają się zrozumieć. Kompleks polożony bardzo malowniczo na skarpie z pięknymi skałkami do nurkowania (coś a\'la rafa maska i fajka na pewno się przydadzą żeby podziwiać rybki), wiele słonecznych tarasów i piękna plaża - piaszczysta!!! piasek jak w Polsce!!! Według mnie hotel idalny na wakacje z dziećmi (może brakuje nieco animacji na basenie, ale można przejść na Alarę Star) dzięki położeniu nie odcuwa się tak bardzo uciążliwości upału - przyjemna morska bryza :-) Polecm wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Alara West (***) - Incekum 22.07.08, 18:45 Chcialabym naprawde polecic ten hotel dla kazdego kto choc przez chwile wacha sie nad wyborem tego miejsca niech tego nie robi. Ten hotel ma trzy gwia\\zdki a ciagle przychodza do nas osoby z Alary Star mowiac ze u nas jest naprawde cicho i spokojnie . Obsluga hotelu mimo ze nie zna angielskiego i kiepsko zna jakiekolwiek inne jezyki jest naprawde mila zreszta nie wiele ma sie z nimi do czynienia bo w tym hotelu naprawde nie wiele jest do zglaszania. Kelnerzy sa fantastyczni obserwuje Cie przez pierwszych kilka dni a potem zawsze juz czeka na ciebie przy twoim stoliku picie ktore sobie zyczysz . Jedzenie hmmm nie wiem jak ktokolwiek moze narzekac na jedzene w tym hotelu za kazdym razem jest tam cos dla kazdego trzy rodzaje miesa makarony ryze salaty owoce i slodycze no po protsu dla kazdego cos innego no i ten arbuz. Pokoje sa czyste sprzatane codziennie plaza a najlepsze jest to ze nad basenem przy plazy generalnie w kazdym miejscu sa bary i kazdy z nich obejmuje oferta all inclusive. To naprawde fantastyczne miejsce Serdecznie Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Alara West (***) - Incekum 13.07.09, 16:07 Hotel jak na tę kategorię jest godny polecenia. Najważniejsza jest czystośc w hotelu, serwis i dobre jedzenie. Tego nie brakowało. Można co najważniejsze korzystać z bliskości piaszczystej plaży i beach baru; dwóch innych hoteli tego kompleksu i kilku tarasów słonecznych wokół kompleksu. Dla mnie rewelacja. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś