Dodaj do ulubionych

Crystal Yalikavak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:30
Zastanawiam sie nad wyborem hotelu Crystal w miejscowości Yalikavak (Bodrum)z oferty biura Itaka. Preczytałewm już wiele wątków dot. tego hotelu na tym forum, jak i na wakacje.pl. Nurtuje mnie kilka zagadnień :
- czy hotel nadaje sie do wypoczynku z dzieckiem w wieku 2,5 roku (ponoć duże róznice poziomów na terenie hotelu),
- czy na plaży hotelowej jest wystarczjąca ilość leżaków (podobno były z tym problemy),
- jak z czystością naczyń w restauracji, barach na basenie i na plaży (ponoć zdarzały się niedomyte),
- czy wszystkie pokoje mają balkony (interesuje mnie pokój z 2 dostawkami)(podobno w jednym budynku sa pokoje bez balkonów),
- czy kolejka hotelowa jeździ na plażę w godz. 10-19 regularnie, co godzinę, czy tez są jakieś dłuższe przerwy.
Alternatywną ofertą jest dla mnie hotel Tansel Beach w Turgutreis, choć jest droższy o 1000 zł w zestawieniu 2+2. Czy ktoś może porównać te hotele.
Dzięki za informacje!
Obserwuj wątek
    • Gość: podróżnik Re: Crystal Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:33
      Nikt nic nie wie?
    • yooreck Re: Crystal Yalikavak 06.02.06, 22:19
      To co pisza to prawda, duza roznica poziomów, ale to nie problem. A jezeli
      chodzi o lezaki to jest bitwa z Rosjanami i Niemcami kto 1 ten lepszy!!!!
    • Gość: Gosia Re: Crystal Yalikavak IP: 62.29.137.* 07.02.06, 10:29
      Z 2,5 letnim dzieckiem nie polecam. Zdecydowanie wolałabym dopłacić i wybrać
      Tansel Beach.
      • Gość: podróżnik Re: Crystal Yalikavak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:48
        Dzięki za informacje!
        • Gość: gość Re: Crystal Yalikavak IP: *.chello.pl 19.02.06, 05:26
          byłam tam w ubiegłym sezonie. Było dużo małych dzieci, jest dla nich basenik,
          można podgrzać jedzenie w barze. zabrać jedzenie do pokoju, do karmienia są
          stoliki dla dzieci, jest też ładny plac zabaw. Znajomi byli z 2 letnim
          dzieckiem i nie narzekali,Autobus na plażę jeździ co 15 min. Bardzo przyjemna
          jazda, dla dzieci zwłaszcza.Z leżakami problem jak wszędzie.Uważam ze
          spokojnie można tam jechać.Balkony w pokojach są w większości.
          • Gość: podróżnik Re: Crystal Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 09:29
            Dzięki za informacje! Czy problem z leżakami istnieje na basenach(podobno są 2) czy tylko na plaży (ile jest tych leżaków na plaży)?
            pozdr.
            • Gość: Gosia Re: Crystal Yalikavak IP: 62.29.137.* 24.02.06, 11:05
              Problem z leżakami jest głównie przy basenach. Ponieważ w hotelu jest mnóstwo
              schodów i różnice poziomów to naprawdę dobrze się zastanów nad wyborem Crystal.
              Dziecka nie bedziesz mógł spuścić z oka nawet na chwilę tym bardziej, że między
              dwiema częściami kompleksu jest "droga", którą do hotelu podjeżdżają samochody,
              busy itp.
              • Gość: podróznik Re: Crystal Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:33
                Gosiu dzięki za info!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka