Dodaj do ulubionych

male dziecko a bagaz

IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 19:35
Mam pytanie czy dziecko ,ktore nie ma 2 latek ma prawo do bagazu w samolocie
czy rodzice musza sie skupic i zapakowac go razem ze swoim bagazem,
Obserwuj wątek
    • Gość: Obaś Re: male dziecko a bagaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:45
      Niestety musisz spakować jego rzeczy w swoje walizki. To znaczy masz ograniczony
      bagaż w kg na osobę, a nie ilość walizek.
    • izab_a Re: male dziecko a bagaz 16.04.07, 21:51
      Dokładnie to trzeba zapytać w biurze, ale gdzieś czytałam że dzieci których
      wyjazd jest promocyjny np. darmowy dla dzieci do lat 2 nie mają prawa do bagażu
      w samolocie i trzeba je spakować w swoim limicie kg. Ale może nie wszędzie jest
      tak samo.
    • Gość: grażka Re: male dziecko a bagaz IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 21:55
      dzieki za informacje, a napiszcie jak sprawa wyglada z wozkiem spacerowka , mam
      nadzieje ze nie wlicza sie jej do wagi bagazu pozdrawiam papapapapa
    • magdaod Re: male dziecko a bagaz 16.04.07, 22:17
      Witam :)
      Rok temu lecialam z 2-letnim dzieckiem tureckimi liniami, ale z Niemiec. Limit
      na osobe dorosla wynosil 15 kg. Rowniez dziecko mialo taki sam limit - 15 kg.
      Wozek nie wlicza sie do limitu, ale musialam go oddac "na bagaz". Dostalam
      natomist na droge do samolotu wozek lotniskowy, ktory tuz przed samym wejsciem
      do samolotu zabieraja.

Pozdrawiam
      Magda
    • kiranna Re: male dziecko a bagaz 16.04.07, 22:59
      W Locie na dziecko do 2 lat dostajesz dodatkowe 10 kg, wozka i fotelika nie
      wlicza sie do limitu bagazu. Tak przynajmniej bylo jeszcze 2 lata temu.
      Najlepiej spytac przewoznika, poniewaz przepisy moga sie roznic w zaleznosci od
      linii lotniczych.
      • kama1978k Re: male dziecko a bagaz 17.04.07, 08:25
        Musisz zapytać w biurze podróży lub w liniach lotniczych którymi lecisz.
        Generalnie w czarterach nie przysługują dodatkowe kilogramy na dziecko do 2
        lat. Wózka nie wlicza się do bagażu i najlepiej jest oddać go bezpośrednio
        przed wejściem do samolotu na płycie lotniska. Pozdrawiam
    • Gość: amelia Re: male dziecko a bagaz IP: 194.242.62.* 17.04.07, 10:17
      Ja jechałam ze Scana na KRETĘ z 1,5 roczną córeczką.Niestety Małej nie
      przysługiwał limit bagazowy i musialismy się zmieścić w naszym limicie.Jezeli
      chodzi o wózek to nie oddawaj go na bagaż,tylko przy odprawie bagazowej poproś
      o oklejenie i spokojnie mozesz wózkiem podjechać az do samolotu. Tam włoża go
      do luku bagażowego a gdy dolecisz na miejsce w momencie wysiadania dostaniesz
      go z powrotem .Pozdrawiam
      • Gość: grażka Re: male dziecko a bagaz IP: *.devs.futuro.pl 17.04.07, 16:52
        Pieknie dziekuje wszystkim za informacje, pozdrawiam papapapapa
    • ewcia1980 Re: male dziecko a bagaz 23.04.07, 17:08
      My lecimy z Itaka i w biurze tym za dzieci do 2 lat nie płaci sie nic (tzn
      tylko ubezpieczenie ok 8 zł) ale i dzieciom nie przysługuje dodatkowy bagaz.
      Po prostu trzeba sie zmiescic w limicie "dla rodziców".

Ale ten limit naprawde jest spory (no chyba ze masz ciezka walizke)
      2 lata temu leciałam do Bułgarii, miałam bardzo duzo rzeczy i wykorzystałam
      troche ponad połowe limity wiec chyba nie bedzie tak zle.

wózek nie jest wliczany jako bagaz.
      oddajesz go zreszta dopiero wsiadajac do samolotu i odbierasz po wyladowaniu.
      pozdrawiam
      przyjemnych wakacji
      Ewelina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka