Gość: grażka IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 19:35 Mam pytanie czy dziecko ,ktore nie ma 2 latek ma prawo do bagazu w samolocie czy rodzice musza sie skupic i zapakowac go razem ze swoim bagazem, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obaś Re: male dziecko a bagaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:45 Niestety musisz spakować jego rzeczy w swoje walizki. To znaczy masz ograniczony bagaż w kg na osobę, a nie ilość walizek. Odpowiedz Link Zgłoś
izab_a Re: male dziecko a bagaz 16.04.07, 21:51 Dokładnie to trzeba zapytać w biurze, ale gdzieś czytałam że dzieci których wyjazd jest promocyjny np. darmowy dla dzieci do lat 2 nie mają prawa do bagażu w samolocie i trzeba je spakować w swoim limicie kg. Ale może nie wszędzie jest tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: male dziecko a bagaz IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 21:55 dzieki za informacje, a napiszcie jak sprawa wyglada z wozkiem spacerowka , mam nadzieje ze nie wlicza sie jej do wagi bagazu pozdrawiam papapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
magdaod Re: male dziecko a bagaz 16.04.07, 22:17 Witam :) Rok temu lecialam z 2-letnim dzieckiem tureckimi liniami, ale z Niemiec. Limit na osobe dorosla wynosil 15 kg. Rowniez dziecko mialo taki sam limit - 15 kg. Wozek nie wlicza sie do limitu, ale musialam go oddac "na bagaz". Dostalam natomist na droge do samolotu wozek lotniskowy, ktory tuz przed samym wejsciem do samolotu zabieraja. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: male dziecko a bagaz 16.04.07, 22:59 W Locie na dziecko do 2 lat dostajesz dodatkowe 10 kg, wozka i fotelika nie wlicza sie do limitu bagazu. Tak przynajmniej bylo jeszcze 2 lata temu. Najlepiej spytac przewoznika, poniewaz przepisy moga sie roznic w zaleznosci od linii lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: male dziecko a bagaz 17.04.07, 08:25 Musisz zapytać w biurze podróży lub w liniach lotniczych którymi lecisz. Generalnie w czarterach nie przysługują dodatkowe kilogramy na dziecko do 2 lat. Wózka nie wlicza się do bagażu i najlepiej jest oddać go bezpośrednio przed wejściem do samolotu na płycie lotniska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: male dziecko a bagaz IP: 194.242.62.* 17.04.07, 10:17 Ja jechałam ze Scana na KRETĘ z 1,5 roczną córeczką.Niestety Małej nie przysługiwał limit bagazowy i musialismy się zmieścić w naszym limicie.Jezeli chodzi o wózek to nie oddawaj go na bagaż,tylko przy odprawie bagazowej poproś o oklejenie i spokojnie mozesz wózkiem podjechać az do samolotu. Tam włoża go do luku bagażowego a gdy dolecisz na miejsce w momencie wysiadania dostaniesz go z powrotem .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: male dziecko a bagaz IP: *.devs.futuro.pl 17.04.07, 16:52 Pieknie dziekuje wszystkim za informacje, pozdrawiam papapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: male dziecko a bagaz 23.04.07, 17:08 My lecimy z Itaka i w biurze tym za dzieci do 2 lat nie płaci sie nic (tzn tylko ubezpieczenie ok 8 zł) ale i dzieciom nie przysługuje dodatkowy bagaz. Po prostu trzeba sie zmiescic w limicie "dla rodziców". Ale ten limit naprawde jest spory (no chyba ze masz ciezka walizke) 2 lata temu leciałam do Bułgarii, miałam bardzo duzo rzeczy i wykorzystałam troche ponad połowe limity wiec chyba nie bedzie tak zle. wózek nie jest wliczany jako bagaz. oddajesz go zreszta dopiero wsiadajac do samolotu i odbierasz po wyladowaniu. pozdrawiam przyjemnych wakacji Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś