Gość: nechka IP: 217.67.195.* 27.07.07, 10:54 Wybieram się na urlop w okolice Bodrum i chciałam zorganizować sobie wycieczki fakultatywne z jakimś lokalnym biurem. Czy ktoś był i mógłby polecić? Szczególnie zależy mi na Kapadocji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej Re: Bodrum - biura lokalne IP: 217.153.111.* 27.07.07, 11:06 Podaruj sobie Kapadocję!Z Bodrum jedzie się tam dwa dnii nikt nie organizuje wycieczek w tym kierunku.Chyba,ze wypożyczysz samochód i pojedziesz w "ciemno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Bodrum - biura lokalne IP: 80.51.196.* 27.07.07, 14:01 najlepsze wycieczki jakie mozna wziac w Bodrum, to: boath trip(rejs statkiem po 5 slicznych plazach,cały dzien z obiadem 10 eur)-bardzo polecam, pamukale- my jechalismy tam ok 3,5 godziny,wyjazd o 6 rano, mozna zrobic sliczne zdjecia, oplenizna super komponuje sie z białymi skałam, jezdzilismy t6lko z tureckim biurem bo cena była 60% tansza niz z wezyra.Przewodnik-turem super mowił po angielsku,przyjezdzali po nas do hotelu i odwozili, nie było zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał99 Re: Bodrum - biura lokalne IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 17:44 Jak wyciczki to tylko z lokalnych biur, super jest 2 dniówka Efez+Pamukale koszt to 50 euro z noclegiem w hotelu 4 gwiazdkowym i wyżerkom. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Bodrum - biura lokalne 29.07.07, 00:47 a czy ktoś mógłby zdradzić nazwę choć jednego sprawdzonego biura? Ja jadę do Torby ale to niedaleko od Bodrum więc może uda mi się skorzystać z jakiegoś tamtejszego biura. Napiszcie proszę co naprawdę warto zobaczyć - bo widzę, że Kapadocja odpada z uwagi na odległość! A może warto na własną rękę zwiedzać - wypożyczonym autkiem.... ? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Bodrum - biura lokalne IP: 80.51.196.* 29.07.07, 13:59 nie polecam wyporzyczenia autka,bo drogi sa tam bardzo krete i turcy jezdza jak chca nie zwazajac na zadne przepisy, Turcy znjaja tez skroty,wiec lepiej z nimi.my jezdzilismy z biura TUI-TUI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Bodrum - biura lokalne IP: *.chello.pl 29.07.07, 19:17 A ja wręcz przeciwnie, polecam jak najbardziej wypożyczenie autka. Z tym piraceniem po drodze to zdrowa przesada a one same często sa w lepszym stanie niż nasze. Wypożyczyliśmy samochód na 2 dni i zrobiliśmy blisko 1000 km. Bylismy na wycieczce dookoła Półwyspu oraz w Efezie. Przy okazji zobaczyliśmy sporo innych miejsc (riene, Milet, Didyme, Euromas). I bardzo nam sie podobało i na pewno nastepnym razem bedąc w Turcji także wypożyczymy samochód. Co do biur to w Torbie jest jedno, jedyne i byliśmy z nim na Kos. Wszystko było ok., a ceny jak w Bodrum. NA Kapadocje raczej marne szanse. Za daleko i nikt nie organizuje takich wypraw. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Bodrum - biura lokalne 30.07.07, 00:49 Dzięki za takie fajne info! Mam jeszcze kilka pytanek co do autka - gdzie pożyczaliście? jakie ceny i czy nie ma limitu kilometrów? Bo wiem, że w Grecji są limity a potem za każdy kilometr płaci sie podwójnie. No i jeszcze jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem takiego samochodu - cos trzeba płacić czy jest już w cenie wypożyczenia? Na Kos to się nie da autkiem dojechać i trzeba z biura, ale Pamukkale jest realne czy też lepiej z biurem? Pozdrawiam! Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Bodrum - biura lokalne IP: *.chello.pl 30.07.07, 10:15 Autko pozyczalismy w Bodrum, w wypożyczalni na przeciwko poczty. Za 3 drzwiowego fiata palio zapłaciliśmy 30E za dzień. samochodzik w dobrym stanie, z klimą. Nie ma żadnych linitów kilkometrów a w cenie jest pełne ubezpieczenie. Nie ma też problemów z ubezpieczeniem kół, czyli, ze nie obowiązuje na szutrowych drogach (jak to mieliśmy na Rodos). Jeśli chodzi o Pamukkale to nie wybraliśmy się, bo bardziej zależało nam na Efezie, a nie mieliśmy serca męczyć naszych dzieci kilkoma takimi maratonami. Dwa dni w samochodzi w zupełnosci im wystarczyły. Ale sądzę, że spokojnie mozna pojechać samemu. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
pozdroztron Pamukkale 05.08.07, 18:39 Pamukkale fajne jest, warto zobaczyć i pochodzić po wapieniach, za to basen Kleopatry SYF Pamukkale można tu obejrzeć skarby-swiata.pl/turcja-zabytki-wczasy/turcja/pamukkale.html Odpowiedz Link Zgłoś
grazynawec Bodrum - biura lokalne 05.08.07, 22:09 w ubieglym roku skorzystalismy(cala grupa polska z Wezzyra) z uslug tureckiego biura TTA TRAVEL AGENCY- bylo rewelacyjnie, z nimi równiez mozna wynając samochód... www.ttatravel.co.uk jezeli moge cos powiedziec, to miejsce do którego chcialabym wlasnie wrócić jeszcze raz to wlasnie Kapadocja!!!!!!!!!jechalam 5 godzin(z Adany) i warto bylo... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Bodrum - biura lokalne IP: 80.48.238.* 06.08.07, 11:14 niedawno wróciliśmy z torby k. bodrum. korzystaliśmy z lokalnego biura w torbie. ceny bardzo konkurencyjne, dobra organizacja, lunche w cenie, konieczna znajomość języków obcych (angielski, niemiecki, francuski, rosyjski...). Odpowiedz Link Zgłoś