Dodaj do ulubionych

Yeni Gol Dalyan

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:53
Własnie wróciliśmy z 2-tygodniowego pobytu w tym hotelu (pierwsze 2 tygodnie
sierpnia)i polecamy. Piękna miejscowość, hotel oceniamy na 5 a plażę na 6.
Piękny dziewiczy krajobraz gdzie roi się od żółwi rzecznych, morskich i
błotnych oraz miłych ludzi. Śniadania przeciętne tzn. biały serek, pomidory,
ogórki, czarne oliwki, jajka, miód i dżemy oraz arbuz i melon ale pyszny
świeży chlebek - do tego kawa (którą każdy sobie sam robi wedle uznania- do
tego mleczko) i mocna smakowita herbata. Obiadokolacje urozmaicone -
codziennie coś innego i pyszne. A przede wszytskim okoliczności przyrody w
jakich spożywa się te posiłki. Muszę przyznać że żaden hotel w Dalyan nie ma
tak malowniczego położenia jak Yeni Gol. Nie wspomnę o obsłudze - życzę takiej
w każdym hotelu. Pokoje sprzątano co 2 dzień - tzn. pościeli nie zmieniano ale
ręczniki tak. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Faktycznie pokoje na 1 piętrze
są lepsze ale nie prawdą jest - jak pisano na tym forum - że polacy dostają
tylko pokoje na parterze. My dostaliśmy od razu na 1 piętrze, a kto nie - mógł
prosić o zamianę. Rezydentka - pani Ewa - profesjonalistka w pełnym wymiarze.
Basen jest większy niż w katalogu i czysty. takze z czystym sumieniem polecam
hotel i tą miejscowość wszystkim. Przed wyjazdem po przeczytaniu opinii na ten
hotel byliśmy z mężem "trochę" zaniepokojeni ale wszytsko było super.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klaudia Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.67.209.88.dsl.libello.mc 15.08.07, 10:41
      Czesc Agata! Pozdrawiamy Cie serdecznie! Klaudia i Pablo
      • Gość: Agata Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:31
        Dzięki za pozdrowienia. Tęsknicie za Dalyan? Bo my bardzo.
        Życzymy wam wszystkiego dobrego. Pozdrówcie od nas Monaco.
        • Gość: różowa pantera Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:12
          Witaj.lecimy do tego hotelu za 3 tygodnie i trochę nas uspokoiłas bo
          ostatnie opinie o Yeni Gol nie byly zbyt optymistyczne.Napisz proszę
          czy były klopoty z wodą w łazience?Pozdrawiam
          • Gość: Agata Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:40
            jeśli chodzi o wodę to faktycznie póżnym wieczorem ciepłej wody nie było - przez
            okres naszego 2-tygodniowego pobytu o 20.00 czy póżniej woda ciepła była chyba 3
            razy. Ale uwierz mi że to nie było problemem. Jest tam tak ciepło że spokojnie
            można umyć się w trochę chłodniejszej wodzie - ona nie byłą ciepła ale nie była
            też lodowata. A poza z plaży najczęściej wracaliśmy około 17.00 i wtedy miałeś
            nawet wrzątek. I tak jak pisałam - jeśli dostaniesz pokój na parterze to poproś
            o wymianę na piętro - na pewno jeśli nie w tym samym dniu to za parę dni go
            dostaniesz. rezydentka - pani Ewa - jest taka że można z nią konie kraść. W
            pierwszym tygodniu nie mieliśmy komarów w ogóle, w drudim było ich troszkę. Ale
            lepiej coś mieć na komary. A na plaży w dalyan faktycznie sam parasol kosztuje
            2,5 lira (czyli jakieś 5 zł)- nie musicie brać leżaków - bo to już dodatkowy
            koszt - razem leżaki i parasol: 7,5 lira (to już prawie 16 zł.) Plaża jest
            piękna - jak ktoś ma szczęście może spotkać małego żółwika albo resztki jajek.
            Ja znalazłam - ale niestety tylko połówkę żołwika - troszkę wysuszonego - ale
            przeżycie niesamowite. I ponieważ w katalogu jest bład odn. naszego hotelu że
            niby transport na plaże miał być 3 razy dziennie - jest tylko 3 razy w tygodniu:
            środa, czwartek i Sobota- od 11.00 do 16.00. Ale na pozostałe dni Itaka wydaje
            darmowe bilety. takze jest ok. Proponuje wam jechać parę razy dolmuszem
            poniewaqż jedzie się na drugi koniec plaży i tam jest jeszcze spokojniej. Koszt
            takiej podrózy to 4 lira za 1 osobę tam i z powrotem (czyli ok. 8 zł.).
            Przystanek jest koło poczty. Pieniążki wymieniajcie tylko na poczcie (czynna do
            24.00). Aha - i przy samym brzegu przy naszym hotelu zawsze przed kolacją (czyli
            ok. 19.30) przypływają żółwie rzeczne - przy pomostach są przymocowane dla nich
            na sznurze kawałki kurczaka - widok jest niesamowity - żółwie te mają chyba
            około 80 cm - na prawdę, nie przesadzam - olbrzymie!!!! jest na co popatrzeć.
            Jeśli chcecie spotkać żołwia caretta caretta trzeba jechać do portu w Fethye i
            tam są - i też są takie olbrzymie. Nie wiem co jeszcze pisać - jak masz pytanie
            to służę pomocą. Życzę przyjemnego pobytu. Nara
            • Gość: różowa pantera Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:21
              Hey!Wielkie dzięki za wyczerpujące info.Już nie mozemy doczekać się
              wyjazdu.pozdrowimy Dalyan i żółwiki od Ciebie;)pozdrawiam
              • Gość: monika Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.wro.vectranet.pl 17.08.07, 21:14
                ja mam pytanie odnosnie okolicy. czy mozna sie tam pobawic? sa
                jakies fajne kluby, knajpy, itp? pzdr.
                • Gość: Agata Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 13:50
                  Dalyan jest spokojnym miasteczkiem - co mi akurat bardzo odpowiadało. Knajpek
                  jest masa, są czynne prawie non stop, a w niektórych jest muzyka na żywo. Typowa
                  dyskoteka jest jedna -Sweet Dancing Bar - jest na końcu portu (promenady nad
                  rzeką). A najlepiej ją zobaczysz płynąc łodzią na plażę. Osobiście tam nie byłam
                  ale wiem od miejscowych - i ktoś też na forum coś pisał o tym - że jest w porzo.
    • Gość: Klaudia Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.111.94.80.dsl.libello.mc 21.08.07, 18:11
      Agatka!

Pozdrawiamy! W Dalyanie bylo zajebiscie i na 100% tam wrocimy. Jeszcze 4-5 dni
      jestesmy w Monaco, ale to nie to samo... Tez fajnie, ale pod innymi wzgledami.
      Pablo wlasnie pobiegł łowi ryby, a ja zaraz do niego dołączam. Pozdrawiam!
      • Gość: Agata Re: Yeni Gol Dalyan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 20:32
        Do Klaudii i Pablo!
        Ja też chcę łowić rybki!!!!!!!!!
        tutaj to mogę sobie pojezdzić tylko tramwajem do pracy. Jak wrócicie to
        odezwijcie się. I trzymajcie mocno wędkę!
        Uwaga! W Chorwacji zaobserwowano 2 rekiny ludojady (koło półwyspu Istria i wokół
        wyspy KrK). Narka :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka