moje.kwiaty 16.09.08, 12:07 Szukam dobrego kursu języka niemieckiego dla zaawansowanych. Rozważam albo Strukturę, albo Europa 2000. Jakie macie doświadczenia ? Serdeczne dzięki za sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralfo2 Re: Katowice - niemiecki 24.09.08, 22:15 podlacze sie do pytania bo tez szukam dobrej szkoly gdzie niemiecki jest dobrze wykladany o strukturze nie slyszalem dobrych opinii w berlitzu sie kiedys uczylem i bylo super ale potem juz podniesli bardzo oplaty i sie skonczylo Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Katowice - niemiecki 27.09.08, 13:44 Ja też szukam niemieckiego w tych okolicach, ale słabo mi idzie, choć byłam już w wielu szkołach językowych:( Odpowiedz Link Zgłoś
ralfo2 Re: Katowice - niemiecki 27.09.08, 17:23 napisz proszę w jakich szkołach byłaś i jakie wrażenia / ceny itp Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Katowice - niemiecki 28.09.08, 22:07 Byłam w katowickim Empiku na 3 maja - ceny powalające, coś koło 1700/na rok.. Ale byłam parę dni temu, a już zostały tylko 2-3 wolne miejsca - sądzę, że już za późno i tak na zapisy:( Odwiedziłam też Profi-Lingua na Mickiewicza. Reklamują się najniższymi cenami - 6 stów/semestr, ale jak się policzy, to wychodzi przeciętnie (trzeba brać też pod uwagę ilość godzin), choć fakt, nie tak drogo, jak w Empiku. No i chyba mają jeszcze wolne miejsca - zajecia zaczynają się w październiku (chyba w połowie), jeśli dobrze pamiętam. Z godnych wspomnienia rzeczy - szkoła oferuje darmowe konsultacje z lektorem (niekoniecznie tego języka, którego się u nich uczysz) kiedy chcesz. Tak przynajmniej mi powiedziano. Potem odwiedziłam jeszcze dwie szkoły w moim mieście, tj. Dąbrowie Górniczej. Nie wiem, czy Cię to interesuje? Tak czy inaczej, była to Focus Lingua i RightNow. W FL w zasadzie mają tylko angielski, niemiecki, jak mi powiedziano, oferują jedynie na zasadzie indywidualnych lekkcji (65 zł/godz). RightNow.. to dobra szkoła, chodziłam do nich rok na angielski.. Jak się okazuje, mają też niemiecki. Cena średnia - za rok z góry niecałe 1500, jeśli płacisz co miesiąc, wychodzi 175/miesiąc. Tyle że już kurs się zaczął - były jedne czy dwa zajęcia. No i teraz jestem w kropce. Wiele szkół zaczęło już kursy, trochę za późno się zdecydowałam, a zastanwiam się nad tymi indywidualnymi lekcjami.. hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Katowice - niemiecki 29.09.08, 20:46 Ralfo2, dziś byłam jeszcze sprawdzić Międzynarodowe Centrum Językowe "Translator" na Warszawskiej. Mają w ofercie kursy np. w grupie do 7 osób, zajęć w tygodniu jest w sumie 120 minut. Cały kurs kosztuje 1200 (oczywiście jak płacisz z góry;), a tak to wychodzi np. 188/miesiąc. Jest możliwość wypożyczenia podręczników (nie trzeba kupować) za kaucją. Jak przepadną zajęcia, można sobie nadrobić z lektorem, dowiedzieć się, co było. Są jeszcze wolne miejsca, spotkanie organizacyjne ma być 15 października i potem zaczyna się kurs. To ich strona www: www.translator.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralfo2 Re: Katowice - niemiecki 29.09.08, 21:49 sprobuje sie dowiedziec jak wyglada nauka w tej szkole boe nie ukrywam ze nie interesuje mnie wykladanie po polsku gramatyki pisanie na tablicy definicji chce zajecia w tym jezyku jakiego sie ucze w Berlitzu takie mialem i bylo naprawde fajnie mozna wtedy poczuc kontakt z jezykiem duzo bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Katowice - niemiecki 30.09.08, 10:26 W twoim przypadku pewnie lepsze byłyby zajecia z native'm - ale ja będę się uczyć "od zera", więc faktycznie, zajęcia po polsku bardziej by mi pasowały:) W tym Trabslatorze to chyba jednak mają też grupy dla bardziej zaawansowanych, jak sądzę. Ja po prostu pytałam o podstawowy kurs, bo mnie akurat to potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
stxstx Re: Katowice - niemiecki Metodą Callana Katowice 27.08.09, 19:34 a czy słyszeliście że można się już uczyć niemieckiego Metodą Callana w Katowicach w szkole Lingua House na ul. 1 Maja 33. Mają też druga siedzibę na na ul. Gliwickiej 12/11 w Katowicach. Uczyłam się tam do czerwca 2009 r. Było Super! Małe grupy, świetna lektorka i podstawa to ta metoda nauczania. Nareszcze odblokowałam się w mówieniu. Polecam każdemu kto szybko chce zacząć mówić w tym języku. www.lingua-house.pl - dla zaintersowanych. Odpowiedz Link Zgłoś