20.03.12, 12:38
mam pytanie, czy w trakcie terapi moge pi c zioła
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: leczenie 20.03.12, 12:45
      Zasada jest prosta: tylko i wyłącznie po uzgodnieniu z lekarzem prowadzącym.
      Dlaczego? Zioła to często bardzo silnie działające substancje. Na przykład popularny dziurawiec mocno osłabia działanie interferonu.
      Inne zioła mogą wchodzić w takie interakcje z interferonem, że stają się wręcz niebezpieczne. Na przykład w Japonii zarejestrowano kilkadziesiąt przypadków zgonów wywołanych łączeniem interferonu z bardzo popularnym tam zestawem chińskich ziół, który występuje pod wieloma nazwami: SST, Sho-Saiko-To, Xiao Chai Hu Tang, Minor Bupleurum Formula albo 小柴胡湯.
      • mordeczek Re: leczenie 20.03.12, 17:06
        Masz jakis wiarygodny link?
        • mordeczek Re: leczenie 20.03.12, 17:14
          ...na temat dziurawca mam inne informacje.

ON MA WLASNIE DZIALANIE ANTYWIRALNE.
      • hcvogolne Re: leczenie 24.04.12, 09:44
        www.uofmhealth.org/health-library/hn-1400009
        www.myspace.com/georgedhenderson/blog/429662869
    • kiepski476 Re: leczenie 20.03.12, 20:28
      ...a denaturat antybakteriowe.

www.hcv.pl/dziurawiec.php
      • mordeczek Re: leczenie 21.03.12, 14:17
        Niestety jestem nadal sceptyczny. Przelecialem znane mi zagraniczne zrodla, i nic nie ma na ten temat. Wrecz przeciwnie, wszyscy sobie chwala.

Skad pobrali ta informacje Prometeusze? na ich stronie brak zrodla. hmmmm

• kiepski476 Re: leczenie 21.03.12, 14:36
          To stare dzieje. Nie chce mi się szukać.
          Zajrzyjmy do czegoś nowszego, np. charakterystyki produktu leczniczego INCIVO (telaprevir). I cóż znajdujemy?
          Przeciwwskazania
          Jednoczesne podawanie produktu INCIVO z substancjami czynnymi, które indukują w znacznym
          stopniu aktywność CYP3A, np. ryfampicyna, ziele dziurawca zwyczajnego (Hypericum perforatum), karbamazepina, fenytoina i fenobarbital, co może prowadzić do zmniejszenia całkowitego wpływu produktu INCIVO na organizm i utraty jego skuteczności.
    • interfer Re: leczenie 22.03.12, 11:55
      dzieki za dobre i złe wiesci napewno nie moge pi c ziół
      • kiepski476 Re: leczenie 22.03.12, 12:09
        Niektóre możesz pić – lekarz powinien wiedzieć które.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka