Dodaj do ulubionych

Ostropest plamisty

20.02.13, 13:04
Mam pytanie dotyczące ostropestu. Czy ktoś z Was ( a mysle że tak- bo przecież bróbujemy róznych rzeczy) zażywa ostropest i jakie ma w związku z tym wyniki, czy można się trochę tym podleczyć?Czy żeczywiście daje tak spektakularne efekty? Ostatnio zakupiłam i mam zamiar się kurować. Jak go zażywać?
Obserwuj wątek
    • Gość: xhcvx Re: Ostropest plamisty IP: *.skranetcan.pl 20.02.13, 18:19
      JA mam sylimarynę (sylimarol) normalnie przepisany przez lekarza.
      Praktykuje się też podawanie sylibininy w płynie: www.prometeusze.pl/sil.php
      • Gość: xhcvx Re: Ostropest plamisty IP: *.skranetcan.pl 20.02.13, 18:20
        edit: w płynie podawana jest dozylnie
    • clean1 Re: Ostropest plamisty 20.02.13, 18:36
      Hmmm... Wszyscy mówią, że to rewelacja.
      Ja łykam "Livenorm" - kapsułki (oczywiście nie teraz w czasie terapii).

Generalnie poszukaj na forum o ostropeście było tu sporo informacji.
      • anuszka6 Re: Ostropest plamisty 20.02.13, 20:08
        Witam, dla mnie rewelacja, do momentu terapii zazywalam codziennie, 1-2 lyzeczki mielonego ostroperstu popijajac woda, skora lepsza i na trawienie super, polecam, w tym momencie jestem po terapii i zaczelam znowu zazywac, pozdrawiam.
        • Gość: xhcvx Re: Ostropest plamisty IP: *.skranetcan.pl 20.02.13, 20:44
          Oboje piszecie"do momentu terapii.." - nawet mnie nie straszcie - ja w czasie terapii jadę 3x sylimaryne i esselive forte.
          Są jakieś przeciwwskazania w trakcie ?
    • stanis-6 Re: Ostropest plamisty 20.02.13, 21:09
      Po udanej terapii zainteresowałam się ostropestem i od czasu do czasu posypuję nim kanapkę z białym serem, albo dodaję do twarożku. Nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania, być może dlatego, że robię to nieregularnie.
    • anuszka6 Re: Ostropest plamisty 20.02.13, 21:49
      Witam , mnie tam kazali nic nie brac w czasie terapii, jezeli chodzi o preparaty ziolowe, wszystko musialam konsultowac i lek przeciwbolowy tylko jeden wchodzil w gre.,pozdrawiam.
      • Gość: wiki Re: Ostropest plamisty IP: *.jaroslaw.net.pl 21.02.13, 08:08
        Ja też mam zabronione ziółka w trakcie terapii.
    • clean1 Re: Ostropest plamisty 20.02.13, 22:52
      forum.gazeta.pl/forum/w,690,116024751,121959280,Re_Ziolo_ostropest.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,690,38816816,38816816,Livenorm_nowy_lek_oslonowy_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,690,71750690,71819557,Re_Sylimaryna_wyciag_Ostropestu_.html
    • blackone777 Re: Ostropest plamisty 25.04.13, 23:48
      Nie sledze tego forum regularnie. Wpadlem tylko przypadkiem.

Z naturalnych metod kiedys czytalem wypowiedz czlowieka, ktory bral regularnie propolis (kit przczeli) i twierdzil, ze u niego drastycznie spadla ilosc wirusa we krwi (choc nie pamietam czy chodzilo o wzw b czy c). Moze warto poszukac?

Inna sprawa, ze propolis jest najlepszy na 60% roztowrze alkoholu, ale nie wiem, czy ten czlowiek tak stosowal.
    • eliot_rosewater Re: Ostropest plamisty 30.04.13, 09:02
      Ja jestem jeszcze przed terapią i wcinam łyżeczkę zmielonych nasion (z jogurtem) dziennie. W ciągu miesiąca udało mi się znacznie obniżyć alat i aspat - nadal są przekroczone, ale już nie tak. Oczywiście to zasługa nie tylko ostropestu ale również hepatilu, abstynencji i diety :)
    • Gość: el. Owady w ziarnach ostropestu IP: *.client.duna.pl 23.09.13, 15:09
      od kilku miesięcy zażywam na czczo łyżeczkę zmielonego ostropestu popijając wodą. nie zauważyłam żadnych spektakularnych zmian w funkcjonowaniu organizmu, może dlatego, że wcześniej nic strasznego nie działo się z moją wątrobą. postanowiłam go sobie łykać bardziej profilaktycznie i oczyszczająco. dzisiaj chciałam sobie zmielić kolejną porcję i okazało się, że w woreczku, w którym przechowywałam małą porcję ziaren zalęgły się jakieś owady. wydaje mi się, że to mole, są beżowo złote i większe od tych, które widywałam na ubraniach. niektóre ziarenka są rozłupane i jest na nich taka jakby przędza. poza tym we wnętrzu worka znalazłam kokon z jednym już skrzydlatym delikwentem. nie wiem co mam zrobić z ziarnami, bo mam jeszcze kilogram w zamkniętym słoiku z tej samej partii i szkoda mi go tak po prostu wyrzucić. to co znajdowało się w woreczku nie zmieściło się do słoja, dlatego te paskudy się tam rozmnożyły. do tej pory złapałam ich kilka na przestrzeni kilkunastu dni, w sumie może 10. co zrobić z ostropestem?
      • Gość: Nergal Re: Owady w ziarnach ostropestu IP: *.icpnet.pl 16.02.14, 17:11
        O blee, mole spożywcze jak nic :P Kiedyś też mi się zalęgły ale w kaszy jęczmiennej. To z woreczka bym wyrzucił na Twoim miejscu a słoik obejrzyj dokładnie pod tym kątem, jak był zamknięty to nie powinny tam wleźć :P
    • Gość: marek Re: Ostropest plamisty IP: *.31.39.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.13, 20:23
      Witam. Mi wyszlo na usg ze mam dwa naczynniaki na wątrobie o srednicach 11mm. Jadlem ostropest trzy razy dziennie po1 łyzce .po około 8 miesiacach został jeszcze jeden. Pozdrawiam
      • Gość: wiki Re: Ostropest plamisty IP: *.jaroslaw.net.pl 07.11.13, 08:04
        Mojemu mężowi też wyszły 2 naczyniaki w wątrobie. Nic nie jadł ani nie pił na naczyniaki i po miesiącu-dwóch na tomografie nic nie było :-D
    • 0.roberto20 Re: Ostropest plamisty 09.11.13, 03:03
      Szczerze odradzam, no chyba że ma się F4 i żadnych widoków na skuteczną terapię.

W czasie stosowania sylimaryny moje próby wątrobowe poszybowały do góry. Po odstawieniu unormowały się. Na obniżenie ALT skuteczny okazał się kwas ursodeoksycholowy (Proursan).
      • Gość: Damian Re: Ostropest plamisty IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.11.13, 07:43
        A ja z kolei szczerze polecam.
        Stosunkowo niedawno, przeszedłem prze kuracje przeciwgrzybiczą.
        W trakcie której, przez osiem tygodni ,stosowałem antybiotyki bardzo obciążające wątrobę.
        Jako lek osłonowy w tejże terapii przeciwgrzybiczej, stosowałem właśnie silimarynę
        (Legalon 140) trzy razy dziennie po jednej tabletce.
        Oczywiście mając świadomość tego,że leczenie nie jest obojętne dla wątroby,zrobiłem sobie transaminazy przed i po kuracji przeciwgrzybiczej.
        I ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu Aminotransferazy nieznacznie,ale jednak spadły po leczeniu.
        Przed leczeniem:
        ALT: 51,00 U/l 0 41 H
        AST: 35,00 U/l 0 40 N
        Bilirubina całkowita: 0,67 mg/dl 0,30 1,20 N

Po leczeniu:
        ALT: 46,00 U/l 0 41 H
        AST: 31,00 U/l 0 40 N
        Bilirubina całkowita: 0,68 mg/dl 0,30 1,20 N

Pozdrawiam.

• Gość: anemo26 ostropest w calosci IP: 93.69.46.* 04.02.14, 17:34
        wlasnie rozumiem ze pan bral tylko sylimaryne wlasnie moj maz bral i nic mu nie pomagalo bo ostropest trzeba brac w calosci a nie wybiurczo lekarzom wydaje sie ze jak juz odkryli ze jest sylimarynaktura ma takie a takie dzialnie to to musi sama dzialac gdy tymczasem rosliny zostaly stworzone dla czlowieka tak by mu cale pomagaly wiec widocznie sylimaryna nie dzilaa bez otoczenia jej innymi skladnikami w ostropescie...po za tem trzeba brac duzo lyche wymieszano w jogurcie lub napoju 3 razy dziennie nie ma przedawkowania..
    • 0.roberto20 Re: Ostropest plamisty 09.11.13, 03:06
      forum.gazeta.pl/forum/w,690,138514376,138514376,Sylimaryna_60_.html
    • mala.mi74 Re: Ostropest plamisty 16.02.14, 19:56
      Nie produkują już livenormu (który ma w sobie ostropest), więc od miesiąca zajadam ziarna ostropestu. Na razie działa tak,że częściej latam do toalety,więc chyba przeczysza;) Ale niedługo będę na badaniach w szpitalu plus biopsja wiec może będę wiedzieć czy faktycznie działa, pochwalę się potem na forum wynikami...
      • clean1 Re: Ostropest plamisty 16.02.14, 23:12
        > Nie produkują już livenormu (który ma w sobie ostropest),

A, za przeproszeniem, g... prawda. PRODUKUJĄ!!!
        Miałem ten sam "problem". Szukałem we wszystkich okolicznych aptekach i hurtowniach, i wszędzie słyszałem, że nie ma, że pewnie zakończyli produkcję. Problem w tym, że hurtownie i apteki chcą frycowego za umieszczenie leku w ofercie i na półce a producent Livenormu nie chce płacić(!). Rozmawiałem z gościem z Livenormu.
        Czyli jest problem z kupnem w aptece, ale bez problemu można kupić bezpośrednio u producenta (sorki dystrybutora w Polsce).
        Problem w tym, że u niego, drogo jak cholera... 40 PLN (z przesyłką) za opakowanie (tłumaczą się kosztami przesyłki), ale już za 3 opakowania jest 99 PLN a to już rozsądna cena (jednostkowa).

Ja kupuję bezpośrednio u nich (3 opakowania).
        www.psm-pharma.com.pl/psm-suplement-praca-watroby-livenorm.html
        Można zamówić telefonicznie lub przez internet (ja dzwonię i zamawiam).

>więc od miesiąca zajadam ziarna ostropestu.
        Same ziarna (zmielone) nic nie dają. Zbyt mała ilość ekstraktu. Trzeba by tego dziennie z 1-2 paczki zjeść :-)))))))

Wyciąg, tylko i wyłącznie wyciąg... Zdecydowanie Livenorm...

Czy działa...? Hmmmm.... Tego na swoim przykładzie nie zweryfikujesz, bo tak naprawdę przecież wiele innych czynników może wpływać na poprawienie lub pogorszenie wyników.

Ja wierzę, że pomaga. Wiele razy w różnych miejscach o tym czytałem (również tutaj na forum). A jak jeszcze moja Pani doktor mi zaleciła... to już ni jak nie mogę mieć lepszej rekomendacji... Tylko, że ona tez mi zaleciła łyżkę nasion dziennie... :-)

Pozdrawiam serdecznie...
        • mala.mi74 Re: Ostropest plamisty 17.02.14, 22:16
          Wooow! Dzięki clean za linka:)) Jutro sobie zamówię mój ulubiony livenormik:)
          • Gość: daria Re: Ostropest plamisty IP: 193.29.5.* 24.08.15, 13:57
            apteka alleco a po 30 zł! dostepn zawsze. nie przepłacaj na psm-pharma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka