IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.13, 18:20
Witam
mam marskość wątroby , ze względu na niski poziom płytek nie miałam robionej biopsji, genotyp dopiero odbiorę w poniedziałek.Fibroscan F4
16.04.13 zaczęłam terapię Alfaferonem i Rebetolem , dzisiaj odebrałam wyniki robione 30.04.13
morfologia trochę spada , płytki się trzymają na poziomie 60 000.( 150 000-400 000 )
Bardzo się ucieszyłam gdyż ALAT mam 31 ( orzy normie do 33) ASPAT 74 ( przy normie do 40)
Mam pytanie czy obniżenie ASPATU i ALATU po 2 tygodniach leczenie jest pozytywnym symptomem?
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: zaczełam 02.05.13, 18:54
      Bardzo pozytywnym.
    • Gość: jk51 Re: zaczełam IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.13, 00:04
      witam
      odebrałam dzisiaj wiremię i wynosi 877181 IU/ml, genotyp 3a i dodatnie ANA
      lekarz zmniejszył mi dawkę Rebetolu 2-0-2 (było 3-0-3 )
      czuje się fatalnie , osłabiona, śpiąca a w nocy nie mogę spać (:
      czy braliście coś nasennego w czasie terapii ?
      jestem zielona w tych sprawach wzw, zdiagnozowano mnie we wrześniu 2012, wcześniej zaliczałam lekarzy POZ i nikt nie wpadł na pomysł aby zrobić badania w tym kierunku
      cieszyłam się , że mam niski cholesterol ( 108 ) nie wiedziałam że zbyt niski cholesterol jest gorszy od wyższego
      teraz potrzebuję takiego wsparcia jak to forum aby widzieć cel tej "męczarni "
      Pozdrawiam Was
      • kiepski476 Bezsenność 07.05.13, 00:14
        > czy braliście coś nasennego w czasie terapii?

Bezsenność dotyka 40% leczonych. Powinnaś więc dostać sporo odpowiedzi na to pytanie.
        Póki co możesz poczytać:
        skutkiuboczne.hcv.pl/2012/11/4-zmeczenie-i-sen.html
        • kiepski476 Re: Bezsenność 21.09.13, 12:39
          Blog Mirka zmienił nieco adres: skutkiuboczne.hepatitisc.pl/
        • basia.gfd Re: Bezsenność 05.03.14, 18:12
          Na bezsenność polecam leczeniebezsennosci.pl ja tak sie pozbyłąm problemów ze snem
      • Gość: jk51 Re: zaczełam IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.13, 16:55
        zbliżam się do dwóch miesięcy leczenia, spadła mi morfologia i straszyli przerwaniem leczenie ale po zmniejszeniu dawki rybawiryny już jest lepiej. niestety miałam męczący kaszel , lekarz POZ osłuchał , nic nie stwierdził ale zlecił zrobienie zdjęcia klatki piersiowej i załamka okazało się , że mam zapalenie płuc, za tydzień idę po koleją dawkę interferonu. boję się, że mi przerwą leczenie, w poniedziałek idę do kontroli i w poniedziałek będę robić kontrole badania mor +ALAT.
        ALAT spadł mi już do 20 :)
        Czy przerywa się leczenie z powodu zap, płuc ?
        • pi_tu Re: zaczełam 11.06.13, 19:12
          Może to tylko efekt rybawiryny? Wiele osób skarży się na kaszel. Ja myślałem momentami, że wypluję płuca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka