Dodaj do ulubionych

Szymy w uszach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 16:06
Czy ktoś z was w trakcie terapii miał szumy w uszach. U mnie pojawiły się na początku piątego miesiąca, po zastrzyku ( ok. godz. 20), obudził mnie w nocy szum i nie chce przestać. Już trzeci tydzień się męczę. Do zakaźnika za parę dni jadę, u rodzinnego byłam i u endokrynologa - nie wiedzą co to może być -rodzinny coś mówił o ciśnieniu, ale zawsze miałam niskie i mam nadal. Nie wiem, może od niedoczynności tarczycy ? Dodam że w ciągu 2 tygodni moje tsh z 0,007 poszybowało do 26.
Mniejsza o przyczynę, ale co na to poradzić?
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: Szymy w uszach 05.09.13, 16:40
      Ja tam się nie znam ale u mnie tak było jak mi hemoglobina zleciała do granic przerwania terapii...
      • Gość: majerka Re: Szumy w uszach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 20:12
        Ja hemoglobinę 11,8, więc jest ok.....żeby tylko jakoś to minęło...
        • Gość: Joanna Re: Szumy w uszach IP: *.jmdi.pl 20.09.13, 14:03
          Nie wiem czy Ci pomoge ,bo jeszcze nie jestem w trakcie terapii,jak mialam podobny problem to laryngolog-audiolog-foniatra po zbadaniu ucha skierowala na audiometrie tonalna AT+AI+AS , badanie DPOAE ,charakterystyka szumu i USG doppller tetnic szyjnych ,kregowych-szumy uszne moga byc powiazane z problemami naczyniowymi,jak to nie wyjasni sprawi rowniez mri glowy z opcja angio:(
          Podkreslam,ze ja nie jestem w trakcie terapii wiec nie wiem czy Ci ten trop pomoze,pozdrawiam:)
          • Gość: majerka Re: Szumy w uszach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.13, 15:48
            Dziękuję za informacje....
            Byłam u laryngologa, zajrzała do uszu i zbadała mi słuch - wszystko ok. idealnie. Zapytała czy szum słyszę w głowie czy w uszach - niby proste pytanie, ale uświadomiłam sobie, że te szumy to tak naprawdę w głowie słyszę. Pani laryngolog zasugerowała że to może być reakcja ośrodkowego układu nerwowego - no i tyle.
            Byłam też u endokrynologa - na moje pytanie czy od mojej nadczynności, która w ciągu 1,5miesiąca przeszła w niedoczynność (raz TSH0,007 za dwa tygodnie 26, a potem za tydzień 75 przy branym eltroxie) - czy to z tego mogę mieć szum w uszach odpowiedziała że niewykluczone. Czyli takie wszystko i nic.
            Laryngolog też sugerowała stres.....
            Zakaźnik w ogóle nie podjęła tematu.
            Więc jakoś żyję - raz jest nie do wytrzymania szczególnie wieczorem przed snem - a są dni że można wytrzymać - choć szum cały czas się utrzymuje.
            Bóle głowy jak dotąd nie miałam jestem po 21 zastrzyku. Miałam silne bóle głowy przed leczeniem i częste, ale nie migrenowe.
            Myślę że to wynik działania wirusa - w trakcie leczenia jak ręką odjął - mam nadzieję że tak zostanie....
            • Gość: jovita Re: Szumy w uszach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 16:52
              Witam mam te same problemy już od 2 lat chodze po roznych specjalistach i nikt nie potrafi mi pomoc ,mam pytanie jakie zastrzyki bierzesz i od jakiego specjalisty ,bardzo proszę Cie o Odpowiedz dodam tylko że mam Hashimoto i guzki lecze od roku ,ale endokrynolog twierdzi ze zapchane ucho i szum w uchu nie jest od .POZDRAWIAM .
              • Gość: Joanna Re: Szumy w uszach IP: *.jmdi.pl 31.10.13, 16:58
                Jesli jestes z Warszawy badz okolic Pani Dr Grazyna Bartnik jest swietnym specjalista od szumow usznych (otolaryngolog) ,miejsca gdzie przyjmuje w Waw znajdziesz na portalu Znany Lekarz,ponoc pacjenci z calej Polski do Niej przyjezdaja, pozdrawiam
              • bananarama-live Re: Szumy w uszach 08.11.13, 20:17
                Nie chcę was martwić,ąle szumy mogą zostać na całe życie, jesli to uszkodzenie komórek słuchowych. Jesli był stres , to jest to duze prawdopodobieństwo.
                • Gość: Joanna Re: Szumy w uszach IP: *.play-internet.pl 08.11.13, 21:22
                  Foniatra tez mnie postraszyl i nakazal bezwzglednie wyeliminowac sytuacje stresujaca ktora tinitus wywolala,argumentujac,ze to naprawde grozi pogorszeniem sluchu
                  • Gość: majerka Re: Szumy w uszach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 21:46
                    A ja właśnie się zbieram do pisania i wreszcie podjęłam się tego "wyzwania".
                    Mam pozytywne wieści - szumy w uszach same minęły i jak na razie jest ok. - oby tak zostało.
                    Joanno ! Przypominam że leczę się interem i rybą już 28 tydzień - stąd różne skutki uboczne.
                    Aaaa i tarczyca się unormowała, mam już dobre wyniki - oczywiście cały czas na eutyroxie...
                    Teraz nowe zmartwienie - neutrofile 0,6 no i pozytyw minus - wirusa nie ma i bardzo chciałabym się tego trzymać.
                    Pozdrawiam i zdrowia życzę...
                  • bananarama-live Re: Szumy w uszach 09.11.13, 06:11
                    Przede wszystkim trzeba zrobić badanie na uszkodzenie komórek słuchowych.
                    Jesli padły, będziesz musiała sie przyzwyczaić ,tak jak ja to zrobiłem
                    Kilka lat gwiżdże mi w głowie. Kilka lat antydepresantów i mozna sie przyzwyczaić. Nawet w ciszy ,olewam je. Jesli nie wyeliminujesz stresu / jesli jest/ moze byc gorzej, tz głośniej i intensywnej

ps słuch mam jak dziecko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka