Gość: wiki IP: *.ptim.net.pl 08.01.14, 21:39 Jutro jadę na badania 6 mies. po zakończeniu terapii. Trzymajcie kciuki za minusik ;-) ps. Ile się czeka na wyniki na Wolskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiepski476 Re: wynik HCV RNA 08.01.14, 23:28 Z punktu widzenia oczekującego na taki wynik – 100 razy za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: wynik HCV RNA IP: 46.77.124.* 09.01.14, 08:28 oj tak... podejrzewam, ze ok. 2tygodni do miesiaca... bedzie to najdluzszy miesiac w moim zyciu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: wynik HCV RNA IP: 46.77.124.* 09.01.14, 10:45 krew pobrana. wynik za 3tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ath48 Re: wynik HCV RNA 09.01.14, 11:34 na pewno będzie minus!!!!! ja na wolskiej czekam na termin biopsji i potem na rozpoczęcie leczenia także wszystko jeszcze prze de mną Odpowiedz Link Zgłoś
tajfun10 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 13:54 Hej , Mam pytanie jak długo czekaliście lub czekacie na przyjęcie do Szpitala na Wolskiej. Ja już czekam rok od rozpoczęcia badań w Poradni u Pani dr Romanowskiej. Mam Wszystkie porobione fibro, alt, asp tarczyca ,morfologia, usg itp. fibro w opisie możliwe zmiany na poziome F0/01 alat i aps w normie, usg bez zmian zapalnych dobra echogeniczność itp. bd. Możecie cos napisać . Czekam na genotyp, wiremie i biopsję. Pani dr znowu mi zleciła kontrole alt i asp i sprawdzenie czy nie muszę się doszczepić na B Pozdr Mała Odpowiedz Link Zgłoś
ath48 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 14:14 ja pierwsze trzy dni (badania fibroskan genotyp wirusa mam 1. usg mój genotyp mam CC) pobytu w szpitalu zaliczyłem w lipcu i teraz miałem drugą trzy dniówką- biopsja teraz czekam na wyniki biopsji i w kolejkę na oddział dzienny do leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
tajfun10 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 15:22 A powiedz mi jak wygląda biospja. ? Jak mam się do niej przygotować i co jest po zabiegu. Pewnie jak każda ososba się boję. Pozdr Mała Odpowiedz Link Zgłoś
ath48 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 16:50 NAPRAWDĘ nie ma się czego bać leżysz na łóżku na swojej sali układają cie na plecach tak troszkę w literę c jedyne co się czuje to bardzo delikatne ukucie i rozpieranie przy znieczuleniu znacznie mniej czuć niż przy znieczuleniu zęba po chwili takie dziwne uczucie jakby rozpieranie wątroby ale nie boli w ogóle i to wszystko całość trwa ze 2 minuty potem kładą na boku na wałku z koca i tak trzeba leżeć ponad godzinę i to wszystko . a cha masz welfrom wkuty i rano przynajmniej ja dostałem dożylnie 2 strzykawki czegoś i po biopsji chyba ketonal (przeciwbólowy ) dożylnie . ale sąsiad miał wieczorem przed biopsją mała kroplówkę i rano tak samo także te dodatkowe atrakcje to są chyba zależne od lekarza . nic się nie bój bo nie ma czego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajfun10 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 17:21 Dzięki za info, a powiedz mi jak długo czekałeś na przyjęcie na oddział na te badana bo ja od czasu wywiadu na hcv zrobieniu badań będzie rok. Nie wiem czy to długo czy krótko czy mam zwrócić uwagę lekarzowi , że się ociąga....? Rozumiem , że szpital był w remoncie nie było kasy pod koniec roku na badania itp. a teraz już pierwszą turę przyjęli . Pozdr Mała Odpowiedz Link Zgłoś
ath48 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 18:35 teoretycznie to od sierpnia ale na wizycie w przychodni na początku października moja doktór powiedziała mi że najwcześniej da się zrobić w styczniu i dotrzymała słowa !!! ale jak rozmawiałem z pielęgniarkami to pomijając remont to w zeszłym roku przynajmniej w drugiej połowie prawie nie robili biopsji bo i tak nie rozpoczynało się leczenia bo pewnie nie było kasy Odpowiedz Link Zgłoś
ath48 Re: wynik HCV RNA 19.01.14, 18:39 PS. remont już się tego oddziału skończył prawie został tylko do zrobienia stary pokój lekarski chyba że zaczną od nowa bo zalewają oddział piętro niżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: wynik HCV RNA IP: *.jaroslaw.net.pl 20.01.14, 08:02 Ja nie chodziłam do poradni. Do hepatologa chodziłam prywatnie (mam abonament z pracy) - robił mi próby raz na pół roku i usg. On mi polecił wziąć od internisty skierowanie do szpitala. Zadzwoniłam i umówiłam się na za parę dni na badania (może miałam łatwiej, bo byłam wtedy w ciąży), potem po porodzie zrobiłam podobny myk z biopsją. Potem to samo z badaniami kwalifikującymi do leczenia. Ja niestety należę do osób, które nie wspominają miło biopsji. Lekarz trafił mi w naczynko i miałam dużego krwiaka. Na tyle dużego, że chcieli mi go usuwać chirurgicznie... Na szczęście obeszło się, ale wchłoną mi się dopiero po około roku. Inny lekarz powiedział, że to nie był krwiak tylko normalny krwotok... i całe szczęście, że ten krwiak nie pękł... Jak ostatnio rozmawiałam z tym hepatologiem, to powiedział, że on już się nie podejmie robienia mi biopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donvitko Re: wynik HCV RNA IP: *.ip.netia.com.pl 21.01.14, 15:33 Wszystko się zgadza, z wyjątkiem tego, że nie boli. Mnie aż zatkało, jak mi wbili igłę. A potem przez wiele miesięcy miałem ból w plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
ath48 Re: wynik HCV RNA 21.01.14, 20:08 widocznie każdy odczuwa to inaczej albo jest to na zasadzie że raz lepiej się uda a raz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
clean1 Re: wynik HCV RNA 09.01.14, 13:09 Jestem z Tobą! ...i ŻYCZĘ CI Z CAŁEGO SERCA BYŚ POCZUŁA TO SAMO CO JA 6 MIESIĘCY TEMU!!! Najnormalniej w świecie powiedziałem wtedy lekarzom, że ich zwyczajnie KOCHAM! :-) P.S. Mnie za 2,5 tygodnia czeka badanko po 12 miesiącach od zakończenia leczenia... Niby to już formalność ale... cykoria rośnie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
em_mirek Re: wynik HCV RNA 14.01.14, 19:18 > Mnie za 2,5 tygodnia czeka badanko po 12 miesiącach od zakończenia leczenia... > Niby to już formalność ale... cykoria rośnie... :-) Nie wymiękaj. Ja za 6 tygodni mam badanie po 24 tygodniach i narazie trzymam się całkiem dobrze. Ale po pobraniu krwi poproszę o wprowadzenie mnie w stan śpiączki farmakologicznej i wybudzenie jak już będą wyniki.;-) A Wiki życzę taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakiego minusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: wynik HCV RNA IP: *.jaroslaw.net.pl 15.01.14, 08:33 Już prawie tydzien minął od pobrania kwri... Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawzlublina Re: wynik HCV RNA 14.01.14, 15:34 Kciuki trzymam! Ja jestem w trakcie terapii trójlekowej – pod koniec zeszłego roku, po 12 tygodniach leczenia, udało się uzyskać pięknego MINUSA (opisałem to na swoim blogu: mirek.natemat.pl/86121,znam-juz-wynik)! :) Tobie też życzę ich jak najwięcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: wynik HCV RNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 12:56 Też się dołączam.Minusa , i radości. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na wiadomość. Wiki trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: wynik HCV RNA IP: *.mt.pl 30.01.14, 13:37 Huraaaaaa!!!! Gratulacje i niech to już będzie minus na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrozka Re: wynik HCV RNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 15:58 Fantastycznie! Gratuluje:-) dodalas mi pozytywnej turbo-energii:-) Odpowiedz Link Zgłoś