ostrec 21.03.16, 20:49 Po jakim czasie od zakonczenia leczenia Harvoni nalezy zrobic hcr rna, aby byc pewnym, ze wirus został trwale wyeliminowany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jajec Re: SVR Harvoni IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.16, 20:41 Przyjmuje się że po pół roku to jest 98% pewności po dwóch latach blisko sto. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrec Re: SVR Harvoni 26.03.16, 22:30 Dziękuję, ale czy czas 6 m-cy i 24 m-ce odnosi się do terapii bez interferonowych? W klinice, w ktorej się leczę poinformowano mnie w tym tygodniu, że minus po 3 m-cach zamyka definitywnie temat hcv... Odpowiedz Link Zgłoś
kiepski476 Re: SVR Harvoni 26.03.16, 22:44 Obecnie za sukces w terapii przeciw HCV uznaje się niewykrywalną wiremię 12 tygodni po zakończeniu leczenia i oznacza skrótem SVR12. PS Medycyna nie zna pojęcia ?pewność?. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrec Re: SVR Harvoni 26.03.16, 22:52 Dziękuję. Zgadza się, że nie zna pojęcia pewnosc :) Mi przy minusowych testach hcv rna pol roku od zakażenia słynny profesor kazał na 100% zapomniec o hcv (pomimo złych alatow itd). A jednak plus się pojawił i skończyłam na harvoni :) Odpowiedz Link Zgłoś