Dodaj do ulubionych

Wynik elastografii

02.12.17, 13:17

Przede wszystkim chciałam podziękować komuś, kto "kryje się" za nikiem KIEPSKI co to kiepski nie jest. I Synio. Dziękuję za odpowiedzi.

Zrobiłam elastografię u dr. Ubysza, jest tak włóknienie na poziomie F2/F3, hyperechogeniczna zmiana podejrzenia naczyniaka 11 mm, wrotka 11-12 mm, śledziona ok sztywność 8,1; poza wszystkim ten sympatyczny lekarz zrobił mi usg jamy brzusznej, jest człowiekiem, ktory wie co robi. Przypomina Andzeja Chyrę ;)

No i co teraz ja mam zrobić w tej Warszawie, gdzie iść, cholera. dzisiaj szczelę sobie drinka!
Obserwuj wątek
    • synio123 Re: Wynik elastografii 02.12.17, 16:53
      Jedz do Mysłowic i olej Warszawę, oczywiście wcześniej się zapisz na wizytę, a za kilka tygodni zaczniesz leczenie, przecież nie jest to tak daleko od Warszawy, najwyżej kilka godzin podróży, a lekarze Pisula i Janczewska to bardzo dobrzy specjaliści. Kiepski też Ci radził omijać Warszawę, tam się czeka najdłużej, ja na Wolskiej miałem ustaloną pierwszą wizytę prawie za rok, do tego jeszcze badania i czas się wydłuża. Więc wszystkie badania tj. fibroskan, genotyp, itd. zrobiłem prywatnie i do Mysłowic, już na pierwszej wizycie lekarz powiedział, że leki dostanę za ok 4 -5 miesięcy a wtedy były jeszcze kolejki, teraz już nie ma. Ja postanowiłem nie czekać i zamówiłem generyki, ale Ty dostaniesz leczenie szybko więc nie jest to konieczne. Przemyśl sobie jakie rozwiązanie będzie dla Ciebie najlepsze, ale przy F2/F3 to już najwyższy czas na pozbycie się wirusa, a drinka to bym sobie odpuścił do zakończenia leczenia. Pozdrawiam.
    • kiepski476 Re: Wynik elastografii 04.12.17, 00:39
      W Warszawie stosunkowo szybko dostaniesz leczenie na Wołoskiej (nie mylić z Wolską) i na Szaserów. Ale mogą chcieć położyć cię na 3 dni do szpitala. Natomiast w Mysłowicach dostaniesz od ręki i nigdy nie kładą. Musisz wybrać, co ci bardziej odpowiada.
      • gertuszka Re: Wynik elastografii 06.12.17, 23:10
        Dziekuję, jestem umówiona w Mysłowicach 5 stycznia 2018 r. Nie chcę być w szpitalu. Fajnie, że jesteśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka