Dodaj do ulubionych

badania Hcv Hbv

03.07.05, 18:46
witam
po 3 miesiacach od momentu kiedy mogło u mnie dojsc do WZW robiłem badania
antygen Hbs i anty Hcv wszystko ujemne. Zrobiłem jeszcze dodatkowo Hbv i Hcv
metodą Pcr tez wyszły minusy. Czy moge uważac te wyniki za wiarygodne mimo ze
zrobione zostały po 3 miesiącach??
Obserwuj wątek
    • gamotek Re: badania Hcv Hbv 03.07.05, 20:47
      chciałbym dodat ze testy na przeciwciała robiłem Elisa III a Pcr firmy Rex
      • prezes.prometeuszy Re: badania Hcv Hbv 05.07.05, 16:22
        HCV RNA oraz HBV DNA pojawiają się we krwi dużo wcześniej niż właściwe dla tych
        wirusów przeciwciała i markery serologiczne. Wykonanie tych wszystkich badań po
        okresie 3 miesięcy po ewentualnej ekspozycji na zakazenie wirusami zapalenia
        wątroby typy B i C oraz WYNIKI UJEMNE - dają Panu praktycznie pewność, że do
        zakażenia nie doszło.
        • maciej29sc Re: badania Hcv Hbv 28.12.14, 13:30
          Witam tez robiłem pcr rna hcv po 3 miesiacach oraz po 4 miesiącach PCR DNA HBV oraz po 6 miesiacach od ekspozycji hbsag oraz anty hcv wszystkie wyniki (- ). Bada się dlatego ze mam objawy takie jak ciągle zmęczenie bóle mięśni i stawów, swedzaca wysypka na rękach i nogach, kucie pod lewym i prawym zerem. Miałem ostatnio robioną gastroskopie i wykazała refluks przełyku zapalenie żołądka oraz infekcje helicobacter pyroli ale to chyba nie daje takich objawów. Czy moje badania na hcv i hbv oraz czas od ekspozycji na wirusa do czasu badania pozwalają mi na wykluczenie zakażenia ???
          • samjuz75 Re: badania Hcv Hbv 28.12.14, 14:41
            Warto w związku z bólem mięśni i stawów zrobić badania na Boreliozę. Te kucie to może wynikać z problemów gastrologicznych tak jak Pan pisał. Można też zrobić hormony tarczycy. Jeśli tu nic nie wyjdzie niepokojącego szukał bym przyczyny w potencjalnej nerwicy.
            • maciej29sc Re: badania Hcv Hbv 01.01.15, 17:02
              Robiłem borelioze (-) , lamblia (-), pasożyty (-), już nie wiem co mam robić u psychologa tez byłem i niby mam zespół natręctw ale coś nie chce mi się w to wierzyć. Jeszcze raz zadam pytanie: czy pcr rna hcv wykonane po 3 miesiacach i pcr dna hbv wykonane po 4 miesiącach i ujemnych wynikach oraz hbsag, anty hcv, hbeAg, anty hbc total po 6 miesiacach wszystko (-) wykluczają zakażenie hcv i hbv ? czy wykonywać jeszcze jakieś badania
              • kiepski476 Re: badania Hcv Hbv 01.01.15, 17:23
                Wykluczają zakażenie HCV i HBV.

• maciej29sc Re: badania Hcv Hbv 01.01.15, 18:07
                  Dzięki za odpowiedź. a ktoś miał może podobne objawy do moich i może mi pomóc? Nie wiem czy to nerwica przed choroba (Hcv i hbv) czy coś innego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka