Dodaj do ulubionych

hcv a ciaza

15.12.05, 19:30
lepiej planowac ciaze przed leczeniem interferonem czy po?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mammutka Re: hcv a ciaza 16.12.05, 15:07
      mi lekarz powiedział, że 2 lata po interferonie nie powinno się zachodzić w ciąże,
      Tak wiec ja postanowiłąm najpierw dziecko potem leczenie ( pierwsze dziecko
      urodziłam nie wiedząc o HCV i dzidzia jest zdrowiutka.
      • basiaes Re: hcv a ciaza 16.12.05, 15:36
        dziekuje za odp., troche mnie przygnebila, bo chce sie leczyc jak najszybciej a
        dziecko tez planuje. A czas leci....
        • kurczakowa Re: hcv a ciaza 17.12.05, 11:48
          Witaj, ja jestem w podobnej sytuacji i zdecydowałam się na dzidziusia. Na
          początku miałam dylematy co wybrać, bo też chcę się pozbyć bakcyla jak
          najszybciej, ale przemyślałam to sobie i postanowiłam mieć szybko dzidziusia.
          Jak tylko wykarmię maleństwo będę podchodzić do leczenia. Dzidziuś myślę pomoże
          mi przetrzymać trudne chwile podczas leczenia, mam nadzieję, zakończonego
          sukcesem czego Tobie i wszystkim innym mamom w tej sytuacji życzę :O)

• prezes.prometeuszy Re: hcv a ciaza 19.12.05, 12:06
      Ciąże można planować pół roku po zakończeniu terapii interferonem i rybawiryną,
      a nie jak ktoś napisał po 2 latach... Ryzyko zakażenia dziecka istnieje, ale
      jest niskie (ok. 5-6%) z czym trzeba się niestety liczyć. Decyzja co pierwsze :
      dziecko, czy terapia jest zawsze trudna. Należy wszystko dokładnie rozważyć,
      przemyśleć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka