Dodaj do ulubionych

biopsja wątroby przy B

11.05.06, 12:13
Posiadam wirus wątroby typu B, wyniki aspat i alat i inne mam dobre, ale po
badaniu genetycznym jakościowym wyszło że mam dodatni. Stwierdzono, że
powinnam mieć zrobioną biopsję wątroby. I teraz mam problem, a mianowicie
poszukuję dobrego specjalisty bo nie chcę trafić w niepowołane ręce. W grę
wchodzi Wrocław i Poznań bo mieszkam pomiędzy. Proszę o radę i z góry
dziękuję.
Kasia z B.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: biopsja wątroby przy B 11.05.06, 13:54
      ja też mam wzw B, wszystkie badania w normie, usg itd. też miałam mieć biopsję
      robiłam już badania na krzepliwość i okazało się że jest niepotrzebna.
      • frytki3 Re: biopsja wątroby przy B 11.05.06, 14:52
        no widzisz może ja też nie muszę mieć biopsji, ja żadnej krzepliwości nie
        miałam robionej, widocznie jestem u złego specjalisty, tym bardziej proszę o
        namiary na kogoś kompetentnego, usg też mam ok. pozdrawiam.
        kasia.
    • prezes.prometeuszy Re: biopsja wątroby przy B 15.05.06, 02:36
      Obydwa miasta wskazane przez Ciebie posiadają Kliniki Chorób Zakaźnych AM. W
      obydwu miastach leczą i diagnozują hepatitis B (wykonują profesjonalnie biopsję
      wątroby, posiadają kompetentny personel medyczny). W obydwu miastach są kolejki
      w oczekiwaniu na poradę u specjalisty w Poradni WZW (przyklinicznej). Zapewne
      mniejsze nieco w Poznaniu. Adresy i telefony do obydwu placówek znajdziesz na
      stronie : www.prometeusze.pl/adresy.php Nalezy telefonicznie
      zarejestrować się, po czym "zdobyć" skierowanie do specjalisty chorób zakaźnych
      od lekarza pierwszego kontaktu. Być może warto byłoby poszukać porady
      prywatnie, a jeśli się na taką zdecydujesz to polecam Prof. Juszczyka w
      Poznaniu lub Prof. Simona we Wrocławiu. Namiary na praktykę prywatną w Poznaniu
      znajdziesz także na podanej przeze mnie stronie, a o tym gdzie i kiedy
      prywatnie przyjmuje Prof. Simon spróbuj dowiedzieć się w Klinice we Wrocławiu
      (np. telefonicznie).

• frytki3 Re: biopsja wątroby przy B 24.05.06, 10:16
        dziękuję bardzo za poradę, właśnie trafiłam na prywatną poradę do dr
        Migdalskiego do Poznania on chyba też jest pod prof. Juszczykiem ?? Czy się
        mylę ? Słyszeliście o nim ?? dobry jest ??
        • kassiag Re: biopsja wątroby przy B 07.06.06, 16:26
          Hej, jesteś już po wizycie u doktora Migdalskiego? Mam zamiar się wybrać a nic
          nie słyszałam na jego temat, proszę o odpowiedź
          • prezes.prometeuszy Re: biopsja wątroby przy B 20.06.06, 13:04
            To dobry specjalista. Polecam.
            • frytki3 Re: biopsja wątroby przy B 20.06.06, 14:44
              dziękuję za opinię dr Migdalskiego niestety miałam isć już do szpitala na
              biopsję do tegoż lekarza ale córeczka mi zachorowała na zapalenie oskrzeli i
              miała zastrzyki i inhalacje wieć nie mogłam jej tak zostawić na 3 dni, ale
              wybieram się 26.06.2006r. więc jak wrócę to dam znać. do usłyszenia.
              • frytki3 Re: biopsja wątroby przy B 03.07.06, 10:21
                no już byłam na tej biopsji, chwila strachu, nic nie boli, bardziej
                znieczulenie czuć, dr Migdalski faktycznie ekstra facet i dobry specjalista
                godny polecenia. Gorzej że trzeba leżeć 24 godz. ale można jeść i pić pół
                biedy, tylko chodzić nie można da się przeżyć nawet na drugi dzień nic nie boli.
                Polecam.
                • beami11 Re: biopsja wątroby przy B 03.07.06, 18:48
                  To strasznie długo kazali Ci leżeć. Mi po biopsji pozwolili wstać po ok. 2
                  godzinach. Rano biopsja a po obiedzie do domu. Może to jakaś inna metoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka