maiden86 26.03.07, 11:31 Czy podwyzszony wynik Alat 130 i Aspat 60 , moze byc wynikiem salmoenlli, poniewaz stwierdzono u mnie salmonelle i zalecone zrobic badania krwi. Na dodatek moj wskaznik BMI wynosi 36. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prezes.prometeuszy Re: Alat 130, Aspat 60 04.04.07, 04:00 Odpisałem w innym miejscu. Uważam za bardzo mało prawdopodobne, aby salmonella była tu przyczyną podwyższonych transaminaz. Nie wykluczam takiej możliwości, ale byłby to pierwszy taki przypadek, o jakim słyszałem. Jeżeli Salmonellę stwierdzono na podstawie rozwolnienia (objawów), a nie badań, to należy pamiętać, że przy schorzeniach wątropby takze częste sa rozwolnienia i o tym porozmawiać z lekarzem, który powinien skierowac na badanie HBs Ag (WZW B), a antyHCV (WZW C) trzeba zrobić sobie prywatnie za około 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka34 Re: Alat 130, Aspat 60 20.02.08, 16:46 ja tez mam podwyzszony alat aspat i cholesterolHDL ALE NIEWIEM CO TO OZNACZA BO JESZCZE NIE BYLAM U LEKARZA Z WYNIKAMI BYLABYM WDZIECZNA GDYBY KTOS MI COS O TYM POWIEDZIAL Odpowiedz Link Zgłoś