Dodaj do ulubionych

czy ktoś ma 3a....

17.07.08, 22:46
Witam właśnie odebraliśmy wyniki...okazało się że mamy intruza,genotyp 3a...i
5,69*10 do jakiejś potęgi!!Co to znaczy??wizytę mamy za pół roku,Pani piguła
powiedziała...spokojnie..Popłakaliśmy się znaczy Ja ale mój facet
stwierdził,że pokona intruza.grunt to zdrowe podejście.Ja mam pytanko,czy
jeżeli ja się zarażę to takim samym genotypem?czy może być inny...z góry
dzięki za odp...
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: czy ktoś ma 3a.... 17.07.08, 23:37
      Jeżeli od męża to tym samym. Ale dlaczego miałabyś się zarazić? Korzystacie ze
      wspólnej strzykawki?
      • slumpa Re: czy ktoś ma 3a.... 18.07.08, 08:36
        Drogi Janie niestety nie korzystamy ze wspólnej strzykawki..przecież istnieje
        ryzyko zarażenia...wiem, że można żyć wspólnie przez kilkadziesiąt lat i nie
        zarazić się, moje pytanie było czysto teoretyczne...a twoje chyba zgryźliwe??!
        • jan-w Re: czy ktoś ma 3a.... 18.07.08, 11:36
          Moje pytanie, było udzieleniem informacji. Zadając pytanie o zarażenie się od
          męża zasugerowałaś że nie masz podstawowej wiedzy na ten temat.
          BTW: Dlaczego "niestety" nie używacie wspólnych strzykawek? Moim zdaniem to lepiej.
    • sagittarius1970 Re: czy ktoś ma 3a.... 18.07.08, 14:35
      Co do zarażenia, to dzielimy z żoną życie już 11 lat od nabycia przeze mnie
      wiedzy o posiadaniu wirusa i jak dotąd jest wszystko ok - małżonka jest
      minusowa. Jeżeli chodzi o genotyp 3a, to nie należy go lekceważyć. Z jednej
      strony jest statystycznie łatwiejszy do pokonania (u mnie statystyka nie
      zadziałała i jestem w trakcie reterapii), a zdrugiej strony jest bardziej
      złośliwy jeżeli chodzi o doprowadzanie wątroby do stłuszczenia - ja w 11 roku od
      stwierdzenia wirusa mam w 80% stłuszczoną wątrobę (wykonywałem biopsję). Także
      leczyć jak najszybciej i nie oglądać się za siebie :)
    • igor-ski Re: czy ktoś ma 3a.... 21.07.08, 14:20
      ja mam trójeczkę i jestem w trakcie terapii, oprócz totalnego barku siły i
      wiecznego zmęczenia nie jest żle... staraj się o terapię i startuj do walki z gadem.
      • slumpa Re: czy ktoś ma 3a.... 22.07.08, 16:14
        igor-ski...w końcu normalny człowiek odpowiedział...a w jaki sposób
        zakwalifikowałeś się do leczenia,czy długo czekałeś na leczenie od momentu
        wykrycia gadzika?...nam Piguła powiedziała,że ze spokojem i kolejny termin
        wizyty ustaliła na grudzień,wspomniała nawet,że na razie obejdzie się bez
        leczenia?...zastanawiamy się czy to nie za późno??teraz sam biorę leki
        osłonowe-hepatil,essentiale forte,i livenorm czasami herbata z dziurawca. Ale
        czasami pobolewa wątróbka...nie piję alkoholu.z górki dzięki za odp.
        • igor-ski Re: czy ktoś ma 3a.... 23.07.08, 10:16
          Warunkiem do rozpoczęcia leczenia są wyniki dwóch badań biopsji i genotypu, o
          ile mas inny niż 3a to jeszcze wykonuje się poziom wiremii. Ja po tych wynikach
          od razu zostałam skierowana na leczenie. Na własną prośbę, prosiłam o odroczenie
          go o 2 miesiące, ze względu na tematy w pracy , które chciałam pozakańczać. Nie
          wiem gdzie się leczys i skąd jesteś ale jeżeli chcesz uzykać leczenie to nie
          rozmawiaj z pielęgniarką, która nie oszukujmy się nie ma żadnej władzy ale z
          ordynatorem oddziału w ostateczności z lekarzem, który wykonywał Ci badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka