Dodaj do ulubionych

8 groszy - nie płacz, proszę

15.06.14, 16:27
e tam
wszakże szło tylko o monety: 1, 2 i 5 gr.
razem 8 groszy.
nie ma z czego robić wielkiego halo
czyli
żenua pana Belki ciąg dalszy.

#TaśmySraśmy

www.nbp.pl/home.aspx?f=/aktualnosci/wiadomosci_2014/komunikat_2014-06-15.html
Obserwuj wątek
    • zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 15.06.14, 16:53
      hehe, właśnie to samo czytałem, dodałem i jak zobaczyłem tytuł pomyślałem, że to będzie
      • olga_w_ogrodzie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 15.06.14, 17:49
        mowa wulgarna - nieomal każdy czasem lub często stosuje.
        jako osoborzecz przetargową ustawiają pana Rostowskiego... - no cóż.
        omawiali sprawę dziury budżetowej, a nie zacharapcenia kasy do własnej kieszeni - to normalne, lecz w świecie, gdzie korupcja korupcją pogania - na plus.
        ale gadka ta jest też podważaniem zasady niezależności NBP.
        i w tym clou.

mnie denerwuje i to o wyjmowaniu.
        M. Belka o tym, że mu z kontekstu wyjęli.
        istotnie - często bzdury wychodzą przez to wyjmowanie.
        niektórzy, manipulując, wyjmą tak, że sens o 180 st. zmieniony.
        ale wkurzam się, że z jakiej kto partii, to zwykle większość, jak co, usprawiedliwia się tym, że mu wyjęli.

i jeszcze ta pani Pitera.
        Boższ.
        co to za kobita.
        niechby poszła co ugotować, okrzątnąć w chacie albo i zacząć uprawiać parkurowanie,
        byle by już może out zrobiła, gdy o politykę idzie.

natemat.pl/106381,kompromitacja-julii-pitery-gdyby-sprawa-dotyczyla-pis-u-minister-oczywiscie-powinien-podac-sie-do-dymisji
        • zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 15.06.14, 18:00
          Nie omawiali sprawy dziury budżetowej jako politycy zatroskani nad losem kraju, tylko padła propozycja wymiany : łatanie dziury w celu zwycięstwa wyborczego za utrącenie ministra.

• zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 15.06.14, 18:01
            Jak to pisałem już, jeśli Rywin siedział, za rozmowę najebanego producenta filmowego z najebanym dziennikarzem, to panowie z realną władzą powinni chyba dostać konkretne wyroki.
          • olga_w_ogrodzie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 15.06.14, 20:17
            Bezprawie, bagno czy patriotyczna gra M. Belki o polską suwerenność monetarną?

www.urbas.mpolska24.pl/6469/patriotyczna-gra-belki
            hm.
            patriotą być, to albo smoleńskować na grobach, kochać prezesa pana i kk albo u Sowy & przyjaciół wywalać Rostowskiego, pier...ć Radę Polityki Pieniężnej, dogadywać się na ile miesięcy przed wyborami łatać dziurę budżetową, by było z korzyścią dla PO?

no, no.
        • olga_w_ogrodzie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 16.06.14, 23:02
          jednak fakt, że z kontekstu wyjęto dużo i że zmienia postać rzeczy poznanie większych fragmentów rozmowy.

rosyjskich służb nie było.
          były borowiec wspomagany przez menadżera knajpy, wywalony za to, że kłapał - się tak wkurzył, że nagrał i nakłapał na całość.

300polityka.pl/news/2014/06/16/gw-abw-zatrzymala-menadzera-restauracji-sowa-przyjaciele-dgp-omilanowska-ministrem-kultury/
          • zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 16.06.14, 23:23
            Peowiaki wpadli w ostre stany paranoidalne pod wpływem stresu, to nie dziwota, że raptem zaczęli opowiadać teksty jak Macierenko :)))
            • olga_w_ogrodzie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 16.06.14, 23:32
              a ja nie wpadłam w ostry stan paranoidalny, a Rosjan nie wykluczałam.

wśród tzw. opozycji modna jest mowa o przykrywaniu.
              czy taśmami przykryto sprawę państwa Kwaśniewskich?
              utrzymania immunitetu pana Kamińskiego Mariusza?

/just joke/
              • zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 16.06.14, 23:45
                ależ to oczywiste, że nie Rosjanie.

Żaden wywiad się nie demaskuje. Jak ma szansę podsłuchu to korzysta huha i dmucha, żeby nie wyszło na jaw. Po co tracić okazję? Czemu nie szantażować panów polityków? Co z ujawnienia tych wiadomości ma wyniknąć? Same straty.
                • olga_w_ogrodzie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 17.06.14, 13:38
                  mógł to być malutki wywiadzik do robienia zamętu.
                  a nie jakiś głęboki do sprawdzania wojska.

a czy to, nie jest ciekawe?
                  restauracja + wątek rosyjski: www.wykop.pl/ramka/2040646/restauracja-w-ktorej-nagrano-politykow-i-watek-rosyjski/
                  • zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 17.06.14, 14:58
                    a może to Tusk tworzy teraz zasłonkę dymną? skojarzenie sprawy ze złym Putinem by mu pomogło. wywiad miałby swoją podsłuchownię rejestrować na takie miejsce? Jakby nie mógł po prostu tam gdzie jest? przecież to komiczne.
                    • zbite_wisnie Re: 8 groszy - nie płacz, proszę 18.06.14, 13:44
                      www.krs-online.com.pl/sowa-przyjaciele-sp-z-o-o-spolka-krs-367660.html
                      czyzby rząd fabrykował dowody tak jak czyscil nowaka w urzedzie podatkowym? tu już inny adresik grzybowska.

• zbite_wisnie 50 tysięcy 15.06.14, 18:38
      Wedle Nowaka to nie są wielkie pieniądze.

Jaką on ma pensję? chyba góra 10 tysięcy. Żona jedzie na stracie jak mówi. To skąd oni biorą te pieniądze? Bo jeszcze zegarki dostaje od rodziny.
      • olga_w_ogrodzie Re: 50 tysięcy 15.06.14, 20:13
        toż samo pomyślałam.

50 tys. to szczegół....

i załatwia on, by żona nie płaciła podatku, by czasem nie wszczęto wobec niej postępowania karno-skarbowego.

mnie nie miał kto załatwiać a na moje legalne załatwianie - podania, prośby, pisma, liczne dowody tego, żem się nie dorobiła, US nie reagował - płacić podatek za sprzedaż mieszkania i koniec kropka.
        nikogo nie obeszło w US, że nie mam z czego, że na leki zabraknie etc.

no ale ja nie jestem żoną pana Nowaka.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka