Dodaj do ulubionych

człowiek prl-u

25.10.14, 01:24
weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,16848577,Kuba_Wojewodzki__Lubie_miec_wrogow__Tylko_miernoty.html#TRwknd
Mogłby pan Wojewódzki powiedzieć : jestem lepszy od was bo zarabiam więcej niż setka waz wzięta razem.

Nie pan Wojewódzki potrzebuje być kimś z wyższej intelektualnej półki. Z odrazą pisze o schamieniu , o pudelku. O tym wszystkim czego jest kwintesencją i awangardą w mediach publicznych. Cała jego praca to przekraczanie kolejnych granic chamstwa.

"Nigdy tego nie ukrywałem - lubię mieć wrogów. Tylko totalne, półprzezroczyste miernoty nie mają wrogów. Może to chore, może niezrozumiałe, może dziwaczne, ale jest moje. "

Ale pan ich nie ma ze względu na wyjątkową oryginalność bądź talenty, tylko ze względu na chamstwo. Do robienia sobie wrogów nie trzeba wiele. Wystarczy brak kultury na początek.

Wobec świata, jaki mnie otacza, przyjmuję taką ocenę, że komplementem jest posiadanie wrogów. To znaczy, że nie zlepiasz się z tendencją zacierania granic świata, który jest akceptowalny, i świata, który jest do dupy. Show-biznes, Kościół, media czy polityka to świat wielkich namiętności, profitów, ale i licznych kłamstw, bełkotu i dróg na skróty. Nie dogaduję się z takimi wyborami. Ot, i cała recepta na fajnego wroga. Milczenie, gdy powinno się reagować, nazywamy tchórzostwem. Ja reaguję ironią, bo to jest mój język opisywania świata. Jak radna PiS chce aresztować osiołki w poznańskim zoo, bo zbyt radośnie kopulują, to ja się czuję, jakby mi ktoś chciał aresztować mózg. Jeśli jednak ktoś mój humor traktuje jak kij bejsbolowy na swoją głowę, to ja mu serdecznie współczuję.

Myślę, że więcej odwagi wymagały teksty radnej o osiołkach niż heroiczna z nią walka ironią. Ona powiedziała coś co ją skazywało na posiadanie "wrogów" ze względu na przekonanie. A pan wojewódzki płynie głównym nurtem opowiadając nam jak walczy z systemem. Odkąd reagowanie celebryty jest odwagą? Jest jego pracą. Zaraz się okaże, że stał pan obok chińczyka stojącego przed czołgiem.
Obserwuj wątek
    • jalusa Re: człowiek prl-u 25.10.14, 01:30
      NIgdy żeś pan " pały nie przegiał" inaczej niż przez chamstwo. NIgdy nie powiedziałeś nic co nie znalazłoby konkretnej dużej publiki. Umocowany też pan jesteś nie tylko medialnie ale i politycznie. DOstajesz zlecenia na organizowanie imprezy jaką jest polska prezydentura europejska. No rzeczywiście największy buntownik współczesności.
      • jalusa Re: człowiek prl-u 25.10.14, 01:34
        "nny problem, dosyć modny ostatnio, to masochistyczne użalanie się nad tym, jak bardzo jako społeczeństwo jesteśmy do dupy. Mnie się już nie chce tak myśleć"

Człowiek, który głównie tym się zajmuje :))))))))))))
        • jalusa Re: człowiek prl-u 25.10.14, 10:42
          no panu się nie chce tak bo pan Wojewódzki woli sadystycznie heitować społeczeństwo jak bardzo ono jest do dupy .
    • jalusa Re: człowiek prl-u 25.10.14, 01:51
      Mamy dwie grupy. Lemingi i patrioci. Jednych reprezentuje Wojewódzki drugich Ziemkiewicz. WYstępują w telewizji, zarabiają duże pieniądze są umocowani w swoich środowiskach licznych i obydwoje chcą nas przekonać, że walczą z systemem. Jeden jest buntownikiem, a drugi jest niepokorny.

Buntownikiem jest ktoś kto zostanie zaszczuty przez media. A nie ten który szczuje.
      • jalusa Re: człowiek prl-u 25.10.14, 01:59
        A co do demonicznej inteligencji to ciągle sprowadza się ona do dwóch rzeczy : mechanizmy narcystyczne + styl wypowiedzi który bym określił "punkową żeromszczyzną".
    • jalusa dziennikarstwo nowoczesne 25.10.14, 16:47
      czyli po prostu działalność reklamowa.

Wchodzę jeszcze raz na wywiad pana Wojewódzkiego i wszyscy kochają pana Kubę. Człowiek, który jest heitowany gdzie pojawi się o nim najmniejsza wzmianka.

Radziu który jest obśmiewany wszędzie, więc gw robi sondaż internetowy i z sondażu wynika, że kochamy Radzia.

"Ten facet jest jak Siergiej Bubka, któremu przez 15 lat nikt nie podskoczył do zawieszonej przez niego poprzeczki. Ćwiartką jego błyskotliwego umysłu możnaby nakarmić ze dwa kluby parlamentarne dowolnej kadencji Sejmu. "

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))) To o 50 letnim idiocie, którego błyskotliwy umysł sprowadza się do obrażania ludzi jako juror wcześniej przygotowanymi tekstami w stylu : zarzygała mnie pani swoją interpretacją. gazeta.pl portal rzekomo tej inteligentniejszej politycznie połowy społeczeństwa.
      • jalusa Re: dziennikarstwo nowoczesne 25.10.14, 17:20
        W tym samym wieku jest chyba pani od celebrytów i sama celebrytka Korwin Piotrowska. Ona też wielbi kulturę wysoką produkując kulturę najniższą. Też byłaby dumna z fotki z Gajosem. Jej też nie jest wszystko jedno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka