Dodaj do ulubionych

Profesjonalizm PIS-u

16.05.05, 00:03
Żeby było jasne, to politykom nie ufam. Ale tego jeszcze w naszym kraju nie
było. To była profesjonalnie zrobiona impreza. Mam wrażenie, że spory sztab
fachowców pracował nad jej organizacją. Sam Pan prezes wyuczony został
przepięknie. Intonacje tam, gdzie trzeba, przerywniki. Miodzio. Pozostali
powinni się uczyć. Na koniec te owacje na stojąco. Aż ciary poszły. Polityka
to k....wa jednak. Pogratulować pomysłowości i profesjonalizmu.

Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:26
      Nie byłem chociaż zapewne moi adwesarze mi nie uwierzą.
      Przyznaję jednak , że słyszałem wiele podobnych, pochlebnych opinii o
      profesjonaliżmie tej imprezy PiSu od tych , którzy na niej byli.
      Wypada się tylko cieszyć , że PiS ma pieniądze na kampanię.
      Oj, strach zapanował w czerwonych okopach. Notariusze nają pełne ręce roboty:
      przepisywanie udziałów, domów. Run , koniunktura w notariatach :-)
      • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 13:30
        zabawne,zabawne nie powiem...;]
        a faktycznie całkiem profesjonalnie to wszystko wyglądało i przebiegło.
        • ja_aska Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 13:32
          jak to pięknie, że "sympatycy" pissuarów chwalą "kampanię" łamiącą prawo. wręcz
          cudownie to wygląda.
          • Gość: Antyknajak Re: ja_aska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:35
            No tak asiu. Gdyby nie te beprawne działania Kaczorków to Polska już dawno
            byłaby silna gospodarczo.
            Przez tych pokurczów sypneła się gospodarka i cała wspaniała polityka
            zagraniczna Prezia i rządu EZELDE.
            • ja_aska Re: ja_aska 16.05.05, 13:54
              nie a jak knajak
              ta "kampania" jest łamaniem prawa obowiązującego w RP. no ale przecież to nie
              wsze prawo więc nie ma problemu
          • mlody.patriota a czym tu sie chwalic? 16.05.05, 13:36
            Wydaja pieniedze podatnikow, grube miliony nowych zlotych, na objazdowe tourne
            roznych gwiazdek. Smiech na sali. Precz z Kaczorami, okraglostolowcami jednymi.
            • Gość: Antyknajak Za mało radykalny jesteś młody.patrioto :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:42
              Sądzę iż ta trudna do zniesienia przez wielu sytuacja (nikt nie chce iść do
              więzienia, normalne) wymaga bardziej radykalnych haseł.
              Proponuję:
              ************** PRECZ Z PRECZEM ***********************************
              (copyright by Henryk Sawka)
              • xyz-xyz Re: Za mało radykalny jesteś młody.patrioto :-) 16.05.05, 14:02
                Copyright (Papcio Chmiel). A tak poważniej, tobie się wydaje, że ja się boję że
                mnie Kurduple wsadzą??? Mam ich w d..e:) Ja się boję, że o ni te swoje chore
                wizje zaczną wprowadzać w życie. Raz już razem z UW i AWS Kaczory schłodziły
                gospodarkę o milion bezrobotnych. Teraz na oczach milionów łamiąc prawo wydają
                szmal wypompowany z Expresu Wieczornego przejętego od Skarbu Państwa dzięki
                panu Ujzadowskiemu likwidatorowi RSW, a antyknajaki klaszczą z zadowoleniem.
                Powodzenia.
                • mlody.patriota Re: Za mało radykalny jesteś młody.patrioto :-) 16.05.05, 14:05
                  Ujazdowski to byl kiedys dzialacz UD-ecji.
            • Gość: sid Re: a czym tu sie chwalic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:43
              Ciekawe co teraz wymyślą czerwoni złodzieje żeby ośmieszyć Kaczyńskich przed
              wyborami?Robi się gorąco.
              • xyz-xyz Re: a czym tu sie chwalic? 16.05.05, 14:04
                Niczego nie musimy wymyślać. Wystarczy pokazywać tych Kurdupli w telewizji.
                sami się ośmieszają.:)))
              • ja_aska Re: a czym tu sie chwalic? 16.05.05, 14:44
                a po co? sami to robią.
            • Gość: arek Re: a czym tu sie chwalic? IP: 217.153.6.* 16.05.05, 13:43
              masz rację młody patrioto, wy wybrańcy zawsze macie i mieliście rację! Roman
              zawsze ma rację i jego brygada Wszechpolaków też... I jeszcze jedno stwierdzenia
              że PiS powinien przepraszać za "okrągły stół" jest tak samo absurdalne jak to...
              że np. Adamiak powinien przepraszać za dziury w jezdniach
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Lolek Re: a czym tu sie chwalic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:16
              Młody patriota strasznie się miota. Czerwona niecnota.
          • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 13:41
            jakas malo kulturalna osoba z ciebie...
            ludzie w tym temacie dziela sie z wami odczuciami i nie mowia, ze pis to jest
            to, tylko odnosza sie do konkretnego zdarzenia, bo faktycznie calkiem z glowa
            to przygotowane zostalo a tutaj wkraczaja jedyni prawde widzacy i zygac
            zaczynaja na wszystko. fajnie macie,ze wszystko wiecie najlepiej, szczerze
            zazdroszcze...
            • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 13:47
              A co? Niesiedzialy kaczory przy okraglym stole? A nie wyslugiwali sie Walesie? A
              czy jeden z kaczorow nie byl szefem NIKu? Konkurs jakis na stanowiska wygrali
              czy wkrecili sie z ukladziku? Zwykli polityczni koniunkturalisci, co stroja sie
              w szaty niewiniatek. Na panstwowym od zawsze, zwykle pasozyty.
              • Gość: XXL Re: Profesjonalizm PIS-u w dorywaniu się d żłobu! IP: *.szczecin.pl 16.05.05, 13:51
                Masz rację Młody w dorywaniu się do żłobu i szczekaniu są profesionalistami!!
              • Gość: Antyknajak Re: wujek Dobra Rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:51
                Idż na spacer , sądząc z temperatury Twoich emocji to 2 godzinny Ci wystarczy
                lub otwórz szeroko okno i przewietrz pomieszczenie, w którym przebywasz.
              • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 13:53
                Nie odpowiada mi Twoja retoryka, dlatego z pewnością bardzo trudno będzie nam
                sie komunikować. Manipulowanie faktami to dość prosta sprawa i często bardzo
                sugestywna, jednak zawsze to jedynie manipulacja.
                • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 13:55
                  jak sie nie ma argumentow to wtedy mozna sarkac na ... retoryke;-))) retoryka
                  kaczorow jest za to wzorowa, ostatnio Kaczor zwyzywal posla na sejm RP z innego
                  klubu, o slynnym spieprzaj dziadu nie wspominajac.
                  • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 14:01
                    widzisz ja rozmawiam z Tobą a nie z Giertychem. jak chcesz to rozmawiaj ze mna
                    a nie ze stereotypem, czy z Kaczyńskim. jestes jeszcze wnioskując z logiki
                    twojej wypowiedzi bardzo młody i dlatego porywczy, ale to naturalne, bo dopiero
                    z wiekiem nabywa sie pewne doświadczenie i dystans. także jeśli chcesz
                    porozmawiac o tym, czemu niektórzy twierdzą, że było to profesjonalne i
                    sugestywne z pkt widzenia socjotechniki to zapraszam do dyskusji. chociaż
                    widzę, że świetnie czujesz sie w swojej roli, więc nie wiem, czy stać Cię
                    będzie na to..
                    • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 14:03
                      bla bla bla bla tatusku, nie zmieniaj tematu
                      • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 14:17
                        po pierwsze to ty zmieniłes temat w stosunku to tego, co chciał przekazać
                        założyciel tematu. Znaczy, że widzisz to co chcesz zobaczyć.
                        po drugie. Czy ktoś juz tobie powiedział, że patriotyzm w twoim wydaniu stanowi
                        wypaczenie tej szlachetnej idei? dlatego, gdyż ja zwracam sie do ciebie
                        kulturalnie, ty natomiast okazujesz mi lekceważenie i dużą dozę ignorancji.
                        skoro zatem nie szanujesz mnie, czyli swojego rodaka, to znaczy mniej więcej
                        tyle, że nie szanujesz wspólnoty jaką jest naród, gdyż ja tez jestem częścia
                        tej zbiorowości. Niestety wygląda na to, że z racji tego, że dość szybko
                        klepiesz w klawiatrurę i zamieszczasz kupę postów, to odnosisz wrażenie, że
                        jestes merytoryczny. niestety nie w moim odczuciu dla mnie jestes raczej
                        agresywny a nawet chamski. myslę, że natomiast w konfrontacji twarzą w twarz
                        twój wigor ulatuje niczym mgła o poranku..
                        • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 14:37
                          ty sie o moj patriotyzm nie martw. a zalozyciel watku to przewciez dzialacz PiS
                          ktory sie malo nie zesikal w gacie po wizytacji swojego idola - Kaczora i tego
                          europosla Kaminskiego, co kiedys z eseldowska poslanka krecil
                          • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 14:43
                            tam było sporo ludzi postronnych. a twoja wszechwiedza mnie jednak dość martwi.
                            zgadnij dlaczego?
                          • Gość: Longin Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:25
                            Widzę, że nasz Młody patriota to chyba fan Giertychowa czyli jak kto woli Ligi
                            Przyjaciół Rosji. Ciekaw gdzież to walczyli narodowcy w czasie stanu wojennego,
                            ile wydawali gazetek, ile manifestacji zorganizowali, może jakąś audycję
                            radiową nadali? Ach, zapomniałem oni walczyli w Radzie Konsultacyjnej u boku
                            czerwonego Wojtka. Smiechu warte całe to towarzystwo z jego przywiązaniem do
                            Moskwy, co było widać w czasie ostatnich wydarzeń na Ukrainie a i niedawnego
                            turne grupy Woytek+Olek.Dmowski przewraca się w grobie, jak widzi kto sobie Nim
                            gębę wyciera.
                            • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 23:34
                              rada konsultacyjna byla proba unikniecia okraglego stolu i nic wiecej
                              • Gość: Longin Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 06:33
                                Jasne, tak jak stan wojenny był ratowaniem Polski. Sierpień 80 to oczywiście
                                też Giertych zrobił a grudniu 70 to Giertych napełniał butelki z benzyną...
                                Zbudź się człowieku. Należałem do radykalnej opozycji niepodległościowej, za
                                krytykowanie okrągłego stołu i wzywanie do bojkotu wyborów w czerwcu 1989
                                nazywali nas "oszołomami", ale zaręczami Ci, nie widziałem w tym czasie ani
                                jednej małej ulotki jakiejkolwiek formacji narodowej która by nas wsparła.
                                Istnieją zbiory bibuły w internecie, poszukaj sobie co znajdziesz wydawanego
                                przez supernarodowców, a jak znajdziesz to zobacz co tam jest napisane. Lekcje
                                żywej historii czasem się przydają.
                  • Gość: Antyknajak Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:03
                    W dzisiejszym numerze "NIE" wydawanym przez kolegę Adama Michnika i Aleksandra
                    Kwasniewskiego "spieprzaj dziadu" byłoby delikatną, literacką wypowiedzią
                    chociazby w publikacji nt Giertycha i LPR.
                    Takie sławne , kulturalne odzywki jak : "jest Pan zerem", lub " Walcie
                    się !" . "prężą się jak lufy czolgów na widoko ..." itp wypowiedziane świadomie
                    publicznie są nie do prześcignięcia.
                    • mlody.patriota Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ 16.05.05, 14:05
                      Nie mowimy o czerwonych teraz tylko o kaczorach.
                    • Gość: XXL Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ IP: *.szczecin.pl 16.05.05, 14:08
                      Gość portalu: Antyknajak napisał(a):
                      Takie sławne , kulturalne odzywki jak : "jest Pan zerem", lub " Walcie
                      > się !" . "prężą się jak lufy czolgów na widoko ..." itp wypowiedziane
                      świadomie
                      >

przeciesz takie odzywki są na porządku dziennym (już w przedszkolu dzieci ich
                      uzywają) zapomniałeś dodać jeszcze wszechobecne słówko-"za.....cie" w róznych
                      odmianach:))))
                    • xyz-xyz Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ 16.05.05, 14:10
                      Zapomniałeś antyk o takich kwiatkach kaczych pomagierów jak:

"Mołczat sobaki" albo "UP to fantazyjnie zakręcony ogonek na szerokim zadzie
                      roztytego sldowskiego knura" i tym podobne. Więc z tym "nie do prześcignięcia"
                      to folguj:))) Kaczorów w chamstwie i pluci jadem nie przebije nikt.
                      • Gość: Antyknajak Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:13
                        xyz.To przecież nie są teksty kaczorów.
                        • xyz-xyz Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ 16.05.05, 14:30
                          Dorna i innego kaczego przydupasa, którego nie pamiętam. Antyk takie sa Kaczory
                          i ich ferajna. Coś dla ciebie:

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=4039&zaznacz=Ziobro
                          • Gość: ? Re: chamstwo Kaczorka a chamstwo ............ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.05, 16:25
                            Tekścik o sobakach to krasomówstwo posła Zawiszy z PiS-uaru
                          • Gość: Antyknajak Teksty aktywisty SLD, Prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:20
                            Naprawdę xyz sldowcy przodują jak poniżej przeczytasz.
                            Spieprzaj dziadu to przy tych wulgaryzmach pryszczyk, mały trądzik.
                            Prezydenckie K... i Ch... do posła - dzisiaj o 17:20
                            --------------------------------------------------------------------------------
                            dodał: Eska; kategoria: Z MIASTA

W rozmowie ze mną prezydent użył słów na K... i na Ch... - poinformował
                            dziennikarzy poseł Jacek Bachalski z Platformy Obywatelskiej . ''To prawda, ale
                            poseł bardzo zdenerwował prezydenta Jędrzejczaka - przyznaje Jolanta Cieśla
                            rzecznik prasowy gorzowskiego Urzędu Miasta.

Sytuacja miała miejsce kilka dni przed pogrzebem Ojca Świętego. Poseł Bachalski
                            chciał, aby gorzowianie mogli obejrzeć pogrzeb na telebimie i dlatego pojechał
                            do Berlina, by znależć odpowiedni sprzęt. Urząd Miasta miałby zapłacić za jego
                            wypożyczenie i z taką propozycją zadzwonił do prezydenta, gdy usłyszał
                            niecenzuralne wyrazy. ''Może poseł o tym nie wiedział, ale próbował namówić
                            prezydenta do wykroczenia wobec ustawy o finansach publicznych - mówi rzecznik
                            Cieśla. Wypożyczenie telebimu miało kosztować 40 tys. zł i w takim wypadku
                            podlega to trybowi stosowanemu przy zamówieniach publicznych. "Gdy poseł w
                            kolejnej rozmowie powiedział, że zwołała w tej sprawie konferencję prasową
                            prezydent zdenerwował się" - opowiada rzecznik. "Myślę, że każdemu mężczyźnie w
                            takiej sytuacji w prywatnej przecież rozmowie mogą przydarzyć się
                            nieparlamentarne zwroty" dodaje Cieśla.

Radio Eska 93.8
                            • xyz-xyz Re: Teksty aktywisty SLD, Prezydenta miasta 17.05.05, 08:54
                              Antyk nie ściemniaj mi tu. Łacinę podwórkową stosują wszyscy bez wyjątku. Ty
                              przytaczasz jakieś bilateralne rozmowy telefoniczne. Ja mówię o publicznych
                              wystąpieniach.
                  • Gość: ktostam Re: Profesjonalizm PIS-u IP: 80.72.196.* 16.05.05, 14:12
                    mlody.patriota napisał:

> jak sie nie ma argumentow to wtedy mozna sarkac na ... retoryke;-))) retoryka
                    > kaczorow jest za to wzorowa, ostatnio Kaczor zwyzywal posla na sejm RP z
                    innego
                    > klubu, o slynnym spieprzaj dziadu nie wspominajac.

Powyższe świadczy o tym, że Kaczory mają jaja!!!
            • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 13:52
              Kiedy was czytam milosnikow pisiorow to przypomnial mi sie taki oto wierszyk;-)))

Jan Brzechwa - z wiersza „Marsz”

Bije godzina niezapomniana
              Zakręt historii – druga zmiana
              Trzeba zwycięstwu drogę torować,
              Marsz rozpoczęty, Partio prowadź!
              […]
              Chowa spekulant worki w sklepie,
              Kołtun z trwogi pacierze klepie
              Warchoł w Londynie wlepia ślepie
              – Przyjdzie Anders, będzie lepiej!
              W maglu szepcą ciemne kumoszki
              – Cukru nie będzie, chleb jest za gorzki
              Wiedźmy po domach straszą dzieci,
              – Masła nie ma, wzięli „Sowieci”.
              Tłuste dewotki straszą głodem,
              –Zatruł antychryst chleb i wodę
              Pasibrzuch wiejski chłopów judzi
              – Na Sybir będą wywozić ludzi
              […]
              Który tam? Z drogi. Partia kroczy,
              Twoja partia ludu roboczy
              Wspólnie pracować, wspólnie budować
              Maszerować! Partio, prowadź!
              • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 13:54
                ...tym bardziej,że ubliżasz, więc sam rozumiesz....
      • xyz-xyz Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 13:57
        Ciekawe, że nie zapytasz skąd Konusy mają tyle kasy. Nie ma się też czym
        zachwycać, Kurduple zmałpowały konwencję Kwśniewskiego z 2000 r. A co do twoich
        informacji o runie u notariuszy, to powiem tyle: sciemniacie towarzyszu,
        ściemniacie:))) U rejentów wieje nudą:)
        • Gość: XXL Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.szczecin.pl 16.05.05, 13:59
          xyz-xyz napisał:
          skąd Konusy mają tyle kasy

a afera FOZ-u to pikuś?
          • mlody.patriota Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 14:01
            byla jeszcze sprawa telegrafu
            • Gość: XXL Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.szczecin.pl 16.05.05, 14:04
              a ile wycyckali 20 lat temu jak zachód słał kasę NSZZ"S" kto to wtedy
              kontrolował ,nie jedna fortuna wyrosła w naszym pięknym miescie też.
            • Gość: sid KASA Z KSIĘŻYCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:06
              No i tan księżyc też musiał nielicho kosztować.Co czerwone łepki?Kombinujcie
              dalej.Znamy te metody.
        • Gość: Antyknajak Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:08
          >sciemniacie towarzyszu,
          Proszę xyz. Nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę. Jest to niemozliwe !
          • Gość: XXL Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.szczecin.pl 16.05.05, 14:11
            ale to tak się mówi "towarzyszu forumowy" to teraz trendy:)))))
          • xyz-xyz Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 14:18
            > Proszę xyz. Nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę. Jest to niemozliwe !

Hmmmm a mnie się zdaje, że może nie towarzyszu, ale
            kumotrze:))))))))))))))))))))
            A wracając do runu u notariuszy, to wydaje mi się, że najlepszymi klientami
            rejentów są dwa Kaczory, które od 15 lat siedzą na najwyższych stołkach i nie
            posiadają nic. A antyknajk klaszcze:))))))))))
            • Gość: kapitan AS Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 14:23
              a tak btw to gdzie moge sobie poczytać o tym sprawozdaniu majątkowym?
              i wiem,że co poniektóryz z Was są strasznie nabuzowani bo to się czuje, ale
              pytam z ciekawości i nie złośliwie, niejako jakbym miał robić jakis przytyk, bo
              bardzo chętnie zapoznam się z tą sprawą, więc oczekuje konkretnej odpowiedzi a
              nie sloganów.
              dzieki
              • xyz-xyz Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 14:32
                orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/0/190EBD521C3A3AB0C1256ADA00391901/$file/149-III.pdf
                • Gość: kapitan As Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.iscnet.pl 16.05.05, 14:42
                  dzięki. do przemyślenia.
                  • xyz-xyz Re: Profesjonalizm PIS-u 16.05.05, 14:52
                    www.bip.warszawa.pl/moduly/oswiadczeniaMajatkowe/oswiadczenia.aspx?id=991
                    Chętnie też kupię od Prawego i Sprawiedliwego Lecha Kaczora (od pozostałych
                    współwłaściciel również) dom w Warszawie za 275 tys. zł. Pamiętam, że
                    antyknajak proponował któremuś radnemu ze Szczecina. Czekam na propozycję dla
                    umiłowanego Kaczuszka-kłamczuszka:)))))
                    • xyz-xyz Antyk gdzieżeś?:))))))))))))))) n/t 16.05.05, 15:20
                  • xyz-xyz Jak przemyslenia??n/t 16.05.05, 15:21
                    • Gość: Antyknajak Re: Jak przemyslenia??n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:06
                      Jestem, jestem ale drogi xyz , za cholerke nie wiem co tak Cię podnieciło. W
                      czym mam Ci się okreslić? Może jestem dziś słabo dysponowany.
                      • xyz-xyz Re: Jak przemyslenia??n/t 16.05.05, 16:27
                        Pamiętam jak niedawno złożyłeś propozycję któremuś radnemu, że odkupisz jego
                        nieruchomość za cenę podaną w oświadczeniu majątkowym. Mnie na to nie stać, ale
                        dom o powierzchni 130 m2 za 275 tys. chętnie bym kupił. Może wspomożesz
                        biednego komucha i odkupisz od Kaczora dom za cenę zadeklarowaną w oświadczeniu
                        majątkowym? Będę spłacał w ratach:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        • Gość: Antyknajak Re: xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:52
                          xyz-xyz napisał:

> Pamiętam jak niedawno złożyłeś propozycję któremuś radnemu, że odkupisz jego
                          > nieruchomość za cenę podaną w oświadczeniu majątkowym

Przypomnij mi xyz bo może Ci się fora i nicki mylą
                          • xyz-xyz Re: xyz 17.05.05, 08:59
                            Zwracam honor to Marian Paździoch:)))) Hmmmm to przez absztyfikanta;)))))))))
                            Tyle razy gadał, że ty to nie ty, że się mi pomyliło:))))))
                • Gość: XXL Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.ksiazat.v.pl 16.05.05, 22:54
                  kurde nachlany kaczor był jak to zeznanie pisał?
      • Gość: ? Re: Profesjonalizm PIS-u IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.05, 16:17
        Czego gratulować ,że ma kasę na wybory - a może tego, że za tę kasę zaciąga
        zobowiązania ? Partia lobbystów (SKOK-i, biegli rewidenci i doradcy podatkowi-
        to pewnie ich darcvzyńcy) z gębą pełną populizmów. Prawo i sprawiedliwość
        nawołująca do łamania prawa !
    • Gość: wiesiek Re: Profesjonalizm PIS-u IP: 83.168.104.* 16.05.05, 18:17
      a ja tam głos na kaczora oddam i przynajmniej nie mam kaca, jak wielu, bo nigdy
      na eseldowskie gnidy nie głosowałem.
      • Gość: Antyknajak Re: Podaje dłoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:39
        Podaję dłoń Wiesiek bo podobnie jak Ty :
        >nigdy na eseldowskie gnidy nie głosowałem.

Natomiast czy na Kaczora czy na Tuska jeszcze obserwuję, myślę.
        • Gość: XXL Re: Podaje dłoń IP: *.ksiazat.v.pl 16.05.05, 22:58
          Ja wogóle na nikogo nie pójdę głosować ,chociaż w ten sposób mogę zaprotestowac
          i tyle.
    • mlody.patriota Pijackie ekscesy PiSowcow 16.05.05, 23:30
      Wtorek, 9 listopada 2004

Pijackie ekscesy radnego z PiS
      PAP 13:40

Gdański radny, szef klubu Prawo i Samorządność w Radzie Miasta Gdańska Grzegorz
      Strzelczyk, b. lider pomorskiego Prawa i Sprawiedliwości, złożył swój mandat w
      związku z pijackimi ekscesami jakich dopuścił się podczas służbowej wizyty
      delegacji Rady w Sankt Petersburgu w dniach 3-7 listopada. Zrezygnował też z
      członkostwa w PiS.

Oświadczenie Strzelczyka o rezygnacji z mandatu radnego odczytał podczas
      wtorkowej sesji Rady Miasta Gdańska sekretarz klubu Prawa i Samorządności w RMG
      Ryszard Nikiel. "Powodem podjęcia tej decyzji jest fakt, że zawiodłem zaufanie
      wyborców, którzy oddali na mnie głos i naraziłem na szwank dobre imię Rady
      Miasta Gdańska" - napisał Strzelczyk.

Według relacji przewodniczącego RMG Bogdana Oleszka, Strzelczyk oraz inny radny
      niezależny - Eugeniusz Głogowski (b. SLD) już w samolocie lecącym do St.
      Petersburga byli w "stanie upojenia alkoholowego" i w podobnym stanie znajdowali
      się przez prawie cały czas pobytu gdańskiej delegacji w rosyjskim mieście.

"Szczególnie bolesne i wstydliwe było to dla nas w trakcie oficjalnych spotkań.
      Wielokrotnie ponawiane apele i prośby o przyzwoite zachowanie nie przynosiły
      skutku" - napisał w specjalnym oświadczeniu Oleszek.

Jak podkreślił szef RMG, gdy próbował interweniować słyszał tylko "wyzwiska i
      niecenzuralne określenia".

"Apogeum skandalicznego zachowania był moment odlotu z lotniska w St.
      Petersburgu. Pan Strzelczyk był w takim stanie, że po upadku na płytę lotniska
      nie mógł o własnych siłach z niej wstać i wejść do samolotu. Obsługa samolotu
      odmówiła przyjęcia go na pokład" - podkreślił w specjalnym oświadczeniu Oleszek.

Według przewodniczącego RMG, w tym samym czasie Głogowski "obrażał swoim
      zachowaniem załogę, domagając się wpuszczenia swojego kolegi do samolotu".

Dopiero po interwencji wiceprzewodniczącego Zgromadzenia Ustawodawczego St.
      Petersburga, przybyłego na lotnisko na telefoniczną prośbę Oleszka, kapitan
      samolotu pozwolił Strzelczykowi wejść na jego pokład, a maszyna odleciała z
      ponad półgodzinnym opóźnieniem.

W opinii Oleszka, w historii kontaktów zagranicznych gdańskiego samorządu od
      1990 roku nie miały miejsca tak "gorszące incydenty". Szef RMG podkreślił w
      oświadczeniu, że jedynym honorowym wyjściem z tej sytuacji byłaby rezygnacja
      przez obu radnych z mandatów. Głogowski, podobnie jak Strzelczyk, nie pojawił
      się we wtorek na sesji RMG.

W związku z całą sytuacją szef RMG wyśle we wtorek przeprosiny do
      przewodniczącego Zgromadzenia Ustawodawczego St. Petersburga i konsula
      generalnego RP w St. Petersburgu. (mj)
    • mlody.patriota inny radny PiS - syn bozy 16.05.05, 23:33
      Stargardzki oddział "Głosu” odwiedził tamtejszy radny Jarosław Koziołek.
      Zostawił oświadczenie, w którym stwierdza, że "będąc w pełni władz umysłowych
      jest synem Boga Wszechmogącego, Jedynego i prawdziwego Boga Izraelitów, Polaków
      oraz wszystkich ludzi dobrej woli”.

Kościół zdecyduje?

Jarosław Koziołek poprosił stargardzkiego księdza prałata Henryka Ozgę, aby
      wspólnie z biskupem diecezji szczecińsko-kamieńskiej potwierdzili jego słowa.
      Albo im zaprzeczyli.

- Za pośrednictwem proboszcza proszę biskupa o opinię w tej sprawie - mówi
      Jarosław Koziołek. - Wiem, że właśnie ja zostałem wybrany Synem Bożym. Niech
      Kościół zdecyduje, jaki duch jest w Jarku Koziołku. Dobry czy zły.

O szczegółach swej przyszłej działalności radny nie chce na razie rozmawiać.
      Jak mówi, musi poczekać na odpowiedź biskupa i upewnić się, że ma dobrą duszę.

- Tego typu oświadczenie chyba nie wymaga komentarza - uważa ksiądz Jarosław
      Staszewski, proboszcz parafii p.w. św. Józefa w Stargardzie. - Osobiście nie
      znam radnego Koziołka. Mogę tylko powiedzieć, że szkoda mi tego człowieka.

Politycy ze Stargardu są zszokowani wydanym oświadczeniem. Jarosław Koziołek,
      który jest wiceprzewodniczącym rady miejskiej w Stargardzie, już wcześniej
      prowokował swoim zachowaniem.

Kilka lat temu rozpowiadał, że widział na stargardzkich ulicach gangstera
      "Słowika”, który w tym samym czasie był zatrzymany przez policję w
      Hiszpanii. Oskarżał wtedy stargardzkich policjantów, że nie reagują na jego
      sygnały. Radny Koziołek znany jest w Stargardzie głównie z tego, że pisze
      wiersze. Radnym jest już drugą kadencję.

- Nie jestem lekarzem, ale mamy do czynienia z jakąś chorobą - uważa
      Aleksander Buwelski, szef klubu radnych miejskich Platformy Obywatelskiej.

- W kwestii Jezusa Chrystusa też były wyrażane różne opinie, nie wszyscy
      wierzyli w to, że jest synem Bożym - odpowiada radny Koziołek.

Zamieszał w radzie

Jarosław Koziołek w listopadzie spowodował przewrót w radzie miejskiej
      Stargardu. Od lat związany z prawicą, w 2002 roku ubiegał się o fotel prezydenta
      miasta z ramienia Prawa i Sprawiedliwości. Ugrupowanie to sam zakładał w
      Stargardzie. Dwa miesiące temu nieoczekiwanie przeszedł na stronę Sojuszu Lewicy
      Demokratycznej, dzięki czemu lewica zyskała większość w radzie. Po tej decyzji
      regionalny zarząd PiS-u natychmiast wyrzucił Koziołka z partii. Teraz jest
      radnym niezależnym, bez którego SLD straciłby władzę w radzie miejskiej.

- Jarosław Koziołek jest naszym partnerem z własnej woli - mówi Mirosław
      Dawidowicz, przewodniczący powiatowych struktur SLD w Stargardzie. - Nie
      zauważyliśmy niepokojących sygnałów w jego zachowaniu. Przyznaję jednak, że
      treść wydanego przez niego oświadczenia jest bardzo dziwna. Sojusz nigdy jednak
      nie pytał swoich członków o to, jaką wiarę wyznają i nie mieszamy się w tę kwestię.

Zbadać radnego!

Radni prawicy są jednomyślni. Jarosław Koziołek powinien przejść
      specjalistyczne badania, które dadzą odpowiedź na pytanie, czy jest on w pełni
      władz umysłowych.

- Jak dowiedziałem się o tym oświadczeniu, to nie uwierzyłem w to wszystko -
      mówi Aleksander Buwelski z PO. - Okazało się jednak, że radny Koziołek poważnie
      podchodzi do tego tematu. Być może ostatnie wydarzenia w radzie miejskiej
      zachwiały jego równowagą psychiczną. Zgodnie z prawem jest osobą poczytalną, ale
      jego zachowanie jest irracjonalne. Jest duży problem.

Nie wiem, czy radni mogą zadecydować o skierowaniu Jarosława Koziołka na
      specjalistyczne badania lekarskie. Należy to wszystko na spokojnie
      przeanalizować, być może radny Koziołek urządził sobie jakiś happening.

Dlaczego stargardzki radny w całym mieście rozpowiada, że jest synem Bożym?

- W Ewangelii jest napisane: Mówcie na dachach - przekonuje Jarosław
      Koziołek. - Dachy to prasa, telewizja. Ewangelia ogarnie cały świat. Dlatego
      głośno wyrażam swoje przekonanie.
      Jarosław Koziołek zapewnia, że nie jest chory psychicznie. Na potwierdzenie
      pokazuje orzeczenie lekarskie wystawione w Szczecinie 16 października 2002 roku.

Napisano tam, że "Jarosław Koziołek posiada zdolność fizyczną i psychiczną do
      wykonywania zadań pracownika ochrony fizycznej”. Termin następnego badania
      wyznaczono na 15 października 2005 roku.

- Starałem się o pracę w ochronie i przeszedłem wymagane badania - mówi radny
      Koziołek.

Orzeczenie lekarskie nic jednak nie mówi o wykonywaniu mandatu radnego
      miejskiego. Jarosław Koziołek złożył interpelację u prezydenta Stargardu
      Sławomira Pajora. Pyta w niej, czy w związku z jego oświadczeniem Stargard jest
      "przygotowany na to wydarzenie”.

Nie można odwołać

Prawo nie przewiduje sytuacji, gdy radny zaczyna wygłaszać dziwne poglądy
      budzące wątpliwości co do stanu jego umysłu. Wygaśnięcie mandatu jest możliwe na
      skutek odmowy złożenia ślubowania, pisemnego zrzeczenia się mandatu, utraty
      prawa wybieralności, prawomocnego wyroku sądowego orzeczonego za przestępstwo
      popełnione umyślnie.

Radny mógłby stracić mandat, gdyby został ubezwłasnowolniony (traci prawo
      wybieralności), ale jeśli nie zagraża ani sobie ani innym ludziom, jest to
      niemożliwe. Radny może więc głosić, że jest synem Boga czy też kosmitą, rybą lub
      robaczkiem świętojańskim.

Oświadczenie radnego

Świadom odpowiedzialności osoby publicznej i ważący słowa oraz znający ich
      skutki oznajmiam wszem i wobec, że Ja, niżej podpisany, będący w pełni władz
      umysłowych Jestem synem Boga Wszechmogącego, Jedynego i prawdziwego Boga
      Izraelitów, Polaków oraz wszystkich ludzi dobrej woli.

Jezus Chrystus Jedyny Bóg odchodząc pozostał w Duchu Świętym wśród swoich
      dzieci mordowanych nieustannie przez świat. Ojciec Święty Jan Paweł II, wzywając
      na Placu Zwycięstwa (Warszawa, 1979 rok) Ducha Świętego, by odnowił oblicze
      ziemi, tej ziemi, spowodował, że Jedyny Bóg Jezus Chrystus obdarzył mnie w pełni
      Swoim Duchem Świętym, bym mógł przygotować świat na Jego przyjście.

Jest przy mnie Niepokalana Dziewica. Zwycięstwo nad szatanem i grzechem
      będzie Jej zwycięstwem. Ona pełna jest Ducha Świętego, jest Miłością Boga w
      Trójcy Jedynego, Ojca Syna i Ducha Świętego. Jezus i Maryja - Pełnia Boskości.

• Gość: stary patriota Re: inny radny PiS - syn bozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:00
        Zapomniałeś dodać, że tego samego dnia został z PiS wywalony i to (biorąc także
        przypadek z Gdańska) odróżnia tę partię od innych. Potrafi robić porządek z
        draniami którzy się znajdą w jej szeregach. A mogliby powiedzieć, że to nagonka
        polityczna (jak w przypadku pijanej delegacji LPR z tow. Machajem na czele)
        • xyz-xyz Re: inny radny PiS - syn bozy 17.05.05, 09:11
          A co z posłem Styczniem? A co z posłem Diakonowem? A co ze schizofrenikiem
          Markiem Jurkiem, czy Jurkiem Markiem, który najpierw wychwala Wildsteina za
          ujawnienie tysięcy nazwisk, a potem ma pretensje do Kieresa o ujawnienie
          jednego klechy. O biciu dzieci nie wspomnę... Ryngrafy dla Pinocheta też się
          woziło, bo co prawda mordował, ale przecież komunistów:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka