Gość: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 16:59 Leciał ktoś z Was Iberią jak jeszcze latała z Krk do Madrytu . Interesuje mnie konkretnie co dawali do jedzenia i w jakich jezykach mówili z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Iberia Kraków Madryt IP: *.pool85-53-180.dynamic.orange.es 03.07.10, 15:02 Ja latałem Iberią z Madrytu do Warszawy i odwrotnie. Samoloty dobrej klasy, na pokładzie czysto...itp. Jedzenie zjadliwe dają :) To znaczy jak ja leciałem to podawali kanapki z wędliną, dźem, masło i batonik, kawałek sałaty (i chyba jeszcze jakieś inne warzywo było, ale nie pamiętam już). Oczywiście to co podają zależy od godziny w jakiej się wylatuje, gdyż w porze obiadowej podają posiłek obiadowy :) Poza tym dają napoje wszelkiej maści: soki, kawa, herbata, wino, piwo...co dusza zapragnie :) Ja akurat znam język hiszpański, więc w tym języku zamawiałem to co chciałem. Ale po angielsku z tego co słyszałem też nie problem się dogadać ze stewardesami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Iberia Kraków Madryt IP: *.pools.arcor-ip.net 21.07.10, 21:22 My lecieliśmy iberia z Berlina przez Madryt na GC i nie dostaliśmy nic do jedzenia ,za wszystko trzeba było zapłacić. W ogóle to przestrzegałabym przed lataniem Iberią poniewaz to co sie tam dzieje to jakis obłęd.Spóźnienia czesto nawet parogodzinne,gubienie bagaży ,ja leciałam nimi po raz pierwszy ale na pewno ostani bo zafundowali nam tylko pełno stresu i nic wiecej.Samoloty owszem czyste,miejsca do siedzenia tak sobie,a obsługa mówi tylko po hiszp. lub ang.Wiele osób z naszego lotu podziela moją opinię.Jeżeli kogos bedzie interesowało coś jeszcze to chetnie opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Iberia Kraków Madryt IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.10, 09:07 Rozumiem ze to stwierdzenie o obledzie w iberii :)) opierasz na doswiadczeniu latania ta linia od lat ? Lecialam Iberia wielokrotnie ,nigdy sie nie spoznili ,obsluga byla bardzo mila i nie bylo problemow z komunikacja . Porozumiewaja sie po hiszpansku i angielsku ,a czego jeszcze oczekujesz ? a akurat miejsca w Iberii to jest bardzo duzo w porownaniu do innych linii latajacych po europie . Nie mozna oceniac linii lotniczej po jednym locie i wystawiac łatki . Mysle ze sporym problemem polskich turystow jest fakt ze malo lataja i od zwyczajnego lotu oczekuja 5 gwiazdkowej obslugi . Wybierz Singapore albo jaki inny Emirates w klasie pierwszej i bedziesz zadowolona :) milych lotow gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pendejo Retoryczne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:05 Skąd się biorą durnie pytajace o jedzenie i języki w liniach lotniczych. I skąd biorą sie przygłupy odpowiadające? Vide "obłęd w Iberii" Zabierz, ze sobą własny kawałek pizzy i poproś na migi o odgrzanie na pokładzie, pendejo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Retoryczne pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.10, 17:45 interesujace ....skad biora sie tak kulturalni ludzie wtracajacy swoje 'nic' do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Iberia Kraków Madryt 22.07.10, 10:46 Gość portalu: asia napisał(a): > My lecieliśmy iberia z Berlina przez Madryt na GC i nie dostaliśmy > nic do jedzenia ,za wszystko trzeba było zapłacić. Jedzenie podają gdy lot trwa ponad 3h. Latałem wiosną z Warszawy i jedzenie zawsze było gratis. Prawie nigdy nie był opóźniony ten samolot...obsługa bez zastrzeżeń.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Iberia Kraków Madryt IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.10, 20:01 Tu nie chodzi o to ze nie było jedzenia w samolocie ale o to ze maja wielkie spóznienia a co łaczy sie z brakiem czasu przy przeładowywaniu bagaży a nastepnie gubieniu ich lub zapodzianiu.Lecielismy tam i z powrotem z przesiadka w Madrycie czyli w sumie tak jakby to były 4 osobne loty i zaden z nich nie był punktualny bo spóznienia siegały rzedu do 3 godzin wiec to nie jest jakis jednorazowe zdarzenie i to na pewno normalne nie jest.Bo mozna zrozumiec spóznienie raz ale nie bez przerwy gdzie jestesmy zmuszeni z dziecmi "koczowac" na lotnisku.I nie jest to tylko moja opinia bo osoby które z nami wracały z GC do Niemiec spedziły w Madrycie az 5 godzin bo takie było spóznienie. Prosze sobie sprawdzic na niemieckich stronach jakie opinie ma Iberia a nie wymądrzac sie i obrażac ludzi na forum bo po to ono jest zeby kazdy mógł sie podzielic swoimi przeżyciami. Niewiem po co zabieraja głos Ci którzy nie maja nic mądrego do powiedzenia oprócz obrażania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Iberia Kraków Madryt IP: *.pool85-53-169.dynamic.orange.es 23.07.10, 14:41 Tak jak wcześniej pisałem latam Iberią kiedy mogę i ani razu nie mieli spóźnienia. Czy to do Polski, Niemiec czy z poworotem do Madrytu, zawsze byli na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Iberia Kraków Madryt IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.10, 16:40 Moze nie wszyscy maja takiego pecha jak my.Całkiem możliwe że macie inne doswiadczenia z Iberią ale my akurat przeżylismy z nimi tylko stres.Owszem stewardesy bardzo miłe,samoloty tez dosc czyste,ale my jezeli nie bedziemy musieli to raczej Iberii juz nie wybierzemy. Za duzo negatywnych przeżyć jak na jeden raz.Latalismy innymi liniami i nigdy cos takiego nie miało miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś