Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:35 czy ktos korzystał z linii ze stronki vueling.com w Hiszpanii? np. na trasie BCN Malaga, BCN - Paryż? jak z punktualnoscią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwirekiwigura Re: vueling.com 19.02.07, 15:45 Korzystal. Nie na tej trasie, ale korzystal. Bez najmniejszych zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: vueling.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:20 bez opóźnień? bo znalazłam sobie połaczenie z Malagi do BCN - dotrę na 12 25, a dalej mam easyJet do Paryża , ale juz o 14 10 - to samo lotnisko, chyba zdążę odebrac bagaz w jednym miejscu i odprawic sie w kolejnym? Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: vueling.com 20.02.07, 00:28 Moj lot byl akurat na czas, ale pamietaj, ze spoznienia zdarzaja sie WSZYSTKIM liniom. Odpowiedz Link Zgłoś
asja197813 Re: vueling.com 14.10.14, 00:34 Najgorsze dno ! W kwietniu b.r. rezerwowaliśmy bilety, po pół roku (w tym czasie mieli nasze pieniądze na koncie...i to ponad 4.000 PLN) poinformowali mailem, że lot odwołany- nie podali przyczyny, bez konsultacji i opcji wyboru wystawili nam nowy bilet, ucinając nam tym samym tydzień, z zaplanowanych 2,5tygodniowych wakacji. Po wielu próbach kontaktu (telefon, jak pisał ktoś wyżej, nieaktywny lub włącza się automat. sekretarka mówiąca w kosmicznym tempie po ang. i połączenie zerwane, koszt naliczony- ponad 3 PLN za min.)i napisaniu na ich facebooku, że nie zgadzamy się na takie rozwiązanie dali nam opcję do wyboru- zwrot gotówki (po pół roku!) lub bezpłatną zmianę na plus/minus 7 dni przed planowanym wylotem. Zdecydowaliśmy się na opcję kilku dni wcześniej, również ich liniami (z koniecznością noclegu w BCN, za który po wielu mailach odmownych ze strony Vueling, zdecydowaliśmy się sami zapłacić). Po kilku godzinach (po wyrażeniu przez nas zgody na zapłatę za hotel we własnym zakresie) otrzymaliśmy jednak odpowiedź odmowną- czyli tym samym byliśmy ZMUSZANI do wylotu późniejszego (w takim razie po co opcja możliwego wcześniejszego wylotu i "targowanie się" kto opłaci nocleg w hotelu w BCN ???). Ponownie się nie zgodziliśmy na takie rozwiązanie. Następnego dnia, również bez konsultacji z nami, otrzymaliśmy kolejny nowy bilet- tym razem na wakacjach mieliśmy spędzić...uwaga,uwaga....równych 7- SIEDEM TYGODNI !!! Napisałam, że nie mamy nawet tyle urlopu i że również taka opcja jest przez nas nie do przyjęcia. Po tygodniowej już, codziennej walce, kilkudziesięciu mailach, zdecydowaliśmy, że chcemy zwrotu pieniędzy za całą rezerwację z pytaniem, kiedy otrzymamy zwrot gotówki- bez odpowiedzi do tej pory...Pisałam już w tej sprawie do ULC. To, co Vueling wyprawia z klientami jest absolutnym koszmarem!!! Jak mają już kasę w kieszeni robią z Tobą co chcą, podejmując nieudolne próby pseudo pomocy w formie zmiany rezerwacji na daty/terminy, które są nie do zaakceptowania, bez żadnej konsultacji z klientem!!! Dno dna pokryte mułem !!! Wszystkim znajomym i Wam STANOWCZO ODRADZAM VUELINGa!!! Odpowiedz Link Zgłoś