Gość: beatka IP: *.65.94.161.myacc.net 10.07.07, 03:06 proponuje dodac 1 łyzke mięty, a jako dodatek proponuje sos: naturalny jogurt z cukrem ok 2 łyzeczki na szklanke jogurtu.... mmmmm paluszki lizac.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Placuszki z cukinii IP: *.nsn-inter.net 27.03.08, 10:44 Placuszki ciut delkiatniejsze niż ziemniaczane, ale nic specjalnego. Wazne, by odsączyć sok z ciasta (powinno być lepkie i dość zwarte), w przeciwnym razie placek przyklei sie do patelni. Smażą sie dobrze w dość dużym oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Placuszki z cukinii IP: *.fastres.net 08.04.08, 21:14 Mnie smakowaly- zrobilam pol na pol cukiniowo-ziemniaczane. Sa delikatniejsze niz ziemniaczane, mniej ciężkie. A zamiast miety- o- herezjo;)dodalam bazylie, bo tylko to mialam swieze. Plus czosnek przez praske,ciupka kminku. Trza duzo posolic- no chyba ze sie jest takim swirusem jak moj mąż i się szama z...cukrem- jak to niektorzy zboczency maja zwyczaj traktowac ziemniaczane;) Thnx for the recepy. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Placuszki z cukinii 09.04.08, 09:40 a pokrojone grubiej 0,5cm i w tym ciascie wypieczone sa tez wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Placuszki z cukinii IP: *.ip.skylogicnet.com 14.07.08, 16:38 po co się tak tuczyć? 1. cukinia ze skórką na tarce o grubych oczkach. 2. jajko (ew. 2) + mąka + odrobina wody 3. do tego gęstego ciasta wrzucamy cukinie i co się tylko da zielonego (natka, koperek, szczypiorek itd)wiadomo sól ew. pieprz 4. smażymy na teflonowej palelni naprawdę na minimalnej ilości tłuszczu. najlepsze z jogurtem samym lub z utartym ogórkirm albo czosnkiem pyszne i nie tuczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukinia Re: Placuszki z cukinii IP: *.szczecin.mm.pl 26.07.08, 08:55 właśnie, spróbuję usmażyć bez tłuszczu. zapewne smakują troszkę inaczej, może nawet ciut gorzej, ale gdzie tylko mogę eliminuję pogarszacze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
maminaj Placuszki z cukinii 29.07.08, 12:45 Moje placuszki z cukinii wymagają mniej pracy i są równiez pyszne. Cukinię pokroić w plastry, wybrać środki z nasionami, resztę posolić i zostawić na godzinę, aby wyciekł z nich sok. Maczać w cieście trochę gęstszym jak na naleśniki i smażyć na oleju, okrągłe placuszki. Dobre do obiadu, do mięsa (zastąpią ziemniaki i nie są tuczące) a nawet bez niczego. Są trochę słonawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Placuszki z cukinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 20:23 sos jogurt+ogórek+czosnek pychota! mój brat je placuszki z ketchupem (jak wszystko inne), a ja pomijam paprykę i do ciasta dodaję odrobinę jogurtu naturalnego efekt:jeszsce delikatniejsze i rozpływające się w ustach placuszki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucertola Placuszki z cukinii- mnie smakowalo IP: 79.0.52.* 04.09.08, 13:39 Zrobilam wczoraj. Ale w proporcjach bardziej na oko. Zarowno z samej cukini jak i mieszanej z ziemniakami. Pyszne. Delikatne. A przede wsyztkim nie robilam na patelnie na tluszczu tylko w piekarniku 30 min, na koniec polalam gesta smietana z boczkiem. POlecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Placuszki z cukinii IP: *.cable.ubr15.haye.blueyonder.co.uk 15.07.09, 19:17 ja zamiast ziemniakow dodaje troche bialego sera dzieki czemu nie rozpadaja sie po usmazeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Placuszki z cukinii IP: *.vf.shawcable.net 23.09.10, 06:37 Tak naczytalam sie o tych placuszkach ,ze jutro zrobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Placuszki z cukinii IP: *.e-wro.net.pl 02.08.11, 22:41 Genialny pomysł, smak świeżej mięty przefantastyczne... Dziękuję za pomysł ja dosałam kurkumę jest zdrowa i wyszły bardzo smaczne, a do sosu dodałam troszkę czosnku :) Przepyszne Mój chłopak się zachwyca :) Odpowiedz Link Zgłoś