zonajoanna 02.04.08, 14:43 To jest tani obiad? Losoś? Ciasto francuskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarek Łosoś w cieście francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 18:06 a na zdjeciu jest losos pokrojony w kostke. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Pal sześć zdjęcie... 27.08.11, 10:59 Ten przepis to gwałt na dobrym smaku. Piec łososia przez 40 minut?! To może go jeszcze wcześniej przez pół godziny smażyć, dwie godziny gotować i podsypać krochmalem żeby na pewno miał konsystencję trocin?! Mam lepszy pomysł: kupić świeżą rybę i piec ją przez 20 minut. Jest wtedy szansa na to że nawet będzie to smakowało rybą :) Propozycja numer dwa: niech sobie autorka przepisu wymieni piekarnik na taki który poprawnie podaje temperaturę - bo najprawdopodobniej w tym rzecz, że ona piecze rybę w 120 stopniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Łosoś w cieście francuskim IP: *.gdynia.mm.pl 24.09.08, 08:14 Zgoda nie jest to tanie danie,ale smakowite,wnuczki mi nie dają spokoju kiedy znowu zrobię,więc na jutro zaprosi lam je na pysznego łososia Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.berry Łosoś w cieście francuskim 16.01.09, 04:36 Z jaka salatka / salata podac to danie? moze ktos doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Łosoś w cieście francuskim IP: *.szpital-bielany.torun.pl 25.04.09, 00:02 sałata plus winegret, najbezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bisst Re: Łosoś w cieście francuskim IP: *.tpnet.pl 03.08.09, 11:50 Do łososia pasuje zdecydowanie rukola w sosie balsamiczno - miodowym z dodatkiem sosu chili. Odpowiedz Link Zgłoś
brownie2 Re: Łosoś w cieście francuskim 27.08.09, 11:03 na pewno sałata z dobrym winegretem będzie pasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last.minute Re: Łosoś w cieście francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:21 Nie uważam, że jest to drogie danie. Łososia patroszonego z głową można kupić za około 11 złotych, po odcięciu głowy płetw itp za filet wychodzi ok 15-16 zł kilo + ciasto francuskie 4zł (z biedronki, bardzo smaczne) + por = 4/5 porcji za ok 20 zł. Dużo? Ja bym polecał do tego szpinak, do łososia pasuje świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamłasic Re: Łosoś w cieście francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 01:52 Tak szpinak jest idealny!! Tylko nie papka z mrożonki a duże liście usmażone na patelni. (kilogram liści usmażone na 3 łyżkach oliwy z ząbkiem czosnku i szczyptą soli). M I O D Z I O !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Łosoś w cieście francuskim IP: *.multi-play.net.pl 14.02.10, 17:22 duuuużo,tani obiad to taki do 10zł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Łosoś w cieście francuskim IP: *.man.poznan.pl 10.03.11, 17:44 Robie jeszcze drozsza wersje. Filetów nie kroje w kostke tylko marynuje w calosci w oliwie i przyprawach, pora dusze w bialym winie pod koniec dodaje około 150g sera cambozola lub feta albo ricotta w zależności od tego jaki smak chce uzyskać i śmietane. odparowywuje nadmiar płynu. Na ciasto francuskie wykładam filety, pora i pokrojone czarne oliwki przykrywam druga ponacinana cześcia ciasta posypuje pestkami dyni i smaruje roztrzepanym jajem. zapiekam w piekarniku jakies circa about 25 minut az ciasto sie zrumieni. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Łosoś w cieście francuskim 27.08.11, 17:26 Tygrysku ! Dziękuję za podpowiedź ;) Niedrogo... . Ja wydaję znacznie więcej na flaszkę wina do obiadu, niż owe - nieszczęsne - dwie dychy !!! Pozdrawiam ^^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugatti Re: Łosoś w cieście francuskim IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.03.12, 22:00 No dobra, ale po kiego się przechwalasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oneyjka Łosoś w cieście francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 18:50 Czy łosoś wychodzi smaczny i jak dużo wychodzi tego dania? :) Odpowiedz Link Zgłoś