Dodaj do ulubionych

Chusty i chustomamy

19.03.10, 18:26
Czesc

CZekam na mojego dzieciaczka, ktory sie zapowiedzial na koniec
lipca. W miedzyczasie nakrecam sie na chusty i mysle, ze to bedzie
dla nas fajne rozwiazanie. Tylko... Chcialabym zapytac czy w
Irlandii sa jakies spotkanka chustomam? Generalnie chodzi mi o kogos
kto sie zna i ma doswiadczenie w zamotywaniu, bo chcialabym dosyc
wczesnie zaczac, a boje sie, ze maluszka swojego uszkodze czy cos.
Zreszta fachowa rada zawsze bardzo cenna. Mieszkam w Celbridge, za
to do Dublina mam niedaleko. Jesli wiecie cos o jakichs spotkaniach,
warsztatach itp. to prosze o cynka.
Ania
Obserwuj wątek
    • imszulc Re: Chusty i chustomamy 19.03.10, 19:19
      był już tu wątek na ten temat, pogrzeb trochę na tym forum i na pewno coś znajdziesz
    • app7 Re: Chusty i chustomamy 20.03.10, 22:51
      Hej!
      Spotkania chustomam są i owszem, np.na Galway Toddlers :). Niestety to w druga stronę od Dublina :(. Na spotkaniach pokazujemy jak prawidłowo nosić i wiązać, rozdajemy ulotki informacyjne, jak trzeba to pożyczam swoje chusty do testowania :)
      W Dublinie (i myślę, że w okolicach też)napewno znajdziesz jakieś doświadczone chustomamy. Jeśli nie, służę pomocą :)

Na www.chusty.info ,w dziale "Warsztaty/Spotkania" znajdziesz podforum "Chustomamy zagraniczne"- napewno sa tam dziewczyny z Dublina.
      Mniej lub bardziej chustowe wątki z tego forum:
      forum.gazeta.pl/forum/w,37505,67013320,,Czy_sa_tu_jakies_mamy_chustowe_.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,37505,92552265,,Chustowanie_w_Irlandii.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,37505,79339078,,podwojny_wozek_.html?v=2
      Ze swojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że chusta to był najlepszy element niemowlęcej wyprawki. Nosiłam od ok.3 tyg.życia, bo dopiero wtedy odważyłam się zawiązć, chociaż ambitnie chustę zbrałam ze sobą już na porodówkę :)) Potestuj sobie najpierw wiązanie na lalce/dużym misiu, to potem bedzie Ci łatwiej. Terning czyni mistrza, na początek wystarczy jak opanujesz 1-2 wiązania(np.kieszonkę i kołyskę). Noszenie w chuście było dla mnie jednym z najpiękniejszych elemnntów macierzyństwa.
    • pinkdot Re: Chusty i chustomamy 29.03.10, 18:39
      Swoją drogą chusty jakoś tak mało popularne w Irlandii...w Navan tylko raz
      widziałam mamę z maluchem w Ellaroo:).
      Aniu, jeżeli nie znajdziesz nikogo w okolicy to całkiem dobrze można nauczyć się
      wiązać z youtuba. No i nie bój się, ja młodziana nosiłam w kieszonce odkąd
      skończył tydzień, a był bardzo malutki, nawet 3 kilo nie ważył:).
      • undomestic_goddess.pl Re: Chusty i chustomamy 01.09.10, 19:48
        Pinkdot, widze, ze ty tez masz malego okularnika :D Moja corka tez ma okulary od 4 m-ca:D
        • pinkdot Re: Chusty i chustomamy 07.09.10, 17:56
          Ano:). Jacek-mój mały zezolek, założył swoje jak skończył 10 miesięcy:). Teraz próbuję mu zasłaniać oczka, zgodnie z zaleceniem okulistki, ale to jeszcze nierozgarnięty chłopak i ciężko z nim pertraktować:/.
    • k_ansia Re: Chusty i chustomamy 30.03.10, 19:13
      Aniu, jeśli chcesz mogę Ci pożyczyć instrukcję jaką dostałam z chustą hoppediz.
      Tam jest wszystko krok, po kroku wyjaśnione. Ja też bałam się sama zacząć, ale
      nie było nikogo w pobliżu, kto by mi pokazał co i jak ...i zaczęłam sama. Na
      początku zamotałam raz misia;) a potem już Malucha... i jakoś poszło...potem
      nawet mąż nauczył się wiązać.
    • av.a Re: Chusty i chustomamy 14.05.10, 18:30
      To chyba ja będę miała najbliżej do ciebie (Dublin - Tallaght) i
      chętnie służę pomocą - zapraszam!
      Noszę już drugie dziecko, pierwsze z przyjemności, drugie z
      przyjemności i konieczności, bo już cwaniak inaczej niż na matce w
      dzień nie uśnie :) Pierwszy raz zawiązałam małego jeszcze w
      szpitalu, dzień po cc.
      Rzeczywiście chusty tutaj jakoś mało popularne, chociaż raz
      widziałam matkę z dzieckiem w Amazonasie, raz w Nati (pewnie
      Polka :)) a raz w APLX. No i ja zawyżam średnią :) bo chustuję dzień
      w dzień i w róznych okolicach można mnie spotkać.
      • karola.wu Re: Chusty i chustomamy 23.08.10, 13:18
        witam, ja jestem w dublinie 15 i nosze czasem core w didymosie/fale i w pouczu
        (handmade na zamowienie). nie jestem super doswiadczona, ale swoja mala od
        poczatku motalam w kieszonke, kolyska mi jakos nie szla, maz tez probowal, ale
        zabraklo mu motywacji :) teraz mala podrosla wiec ja pakuje w podwojnego iksa
        lub nadal kieszonke i na tym sie koncza moje zdolnosci chustowe:) fajnie byloby
        sie spotkac, tallaght ani cellbridge nie sa mi straszne, chetne jestescie?
        • sli-maczek Re: Chusty i chustomamy 24.09.10, 22:30
          Dziewczyny a gdzie mozna kupic chuste w Irlandii? Jakies wskazowki? Za 2/3tygodnie bede rodzic i musze jeszcze pocwiczyc:) Dajcie namiar na jakis sklepw okolicach Dublina.Dzieki
          • pinkdot Re: Chusty i chustomamy 25.09.10, 13:28
            Ja swojego Leosia kupowałam w angielskim sklepie internetowym Little Possums - przesyłka doszła po 2 dniach, a wybór był po stokroć większy niż w jakimkolwiek sklepie irlandzkim (przynajmniej wtedy). Teraz może coś się zmieniło, jednak przynajmniej w stacjonarnych sklepach irlandzkich dalej królują nosidełka-wisiadełka...
          • app7 Re: Chusty i chustomamy 25.10.10, 10:11
            Jedyny sklep on-line w Irlandii z chustami wiązanymi na jaki natrafiłam to:
            www.littleacorns.ie/
            • hinduska Re: Chusty i chustomamy 10.11.10, 22:49
              ja mam chuste do sprzedania, jak ktoś chetny proszę o email

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka