Dodaj do ulubionych

Windykacja BKKW Wroclaw

IP: *.tktelekom.pl 19.03.10, 17:50
Mam problem a zarazem pytanie od pewnego czasu firma BKKW wydzwania domnie
abym wplacil odpowiednia sume na zalegly kredyt jest to kwota ktorej ja
nieposiadam poniewaz mam zadluzenia w innych bankach i splacam ile moge
prosząc zarazem ze moge wplacic mniej jednak są nieugieci.dzis zadzwonila pani
z propozycja abym wziol kredyt wbanku na swoja mame ktora ma 75l i splacil
polowe z11 tysiecy zlotyto reszte rozlozą na dogodne raty w przeciwnym razie
sprawa pojdzie dalej pytanie moje brzmi czy pracownik tej firmy niełamie prawa
naklaniajac mnie do tego abym zadluzal moich bliskich majac swiadomosc ze to
jest nierealne poniewaz moja mama i tak niemiala by z czego splacac rat
pozdrawiam i prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • szpiegu86 Re: Windykacja BKKW Wroclaw 21.03.10, 14:10
      Gość portalu: gosc00 napisał(a):
      > czy pracownik tej firmy niełamie prawa
      > naklaniajac mnie do tego abym zadluzal moich bliskich

Co tutaj jest nielegalne w takich zachowaniu? Spłacasz tylko część swoich
      zadłużeń, mimo iż jesteś zobowiązany zaspokajać wszystkich wierzycieli po równo.
      Windykator, który dzwonił do Ciebie zasugerował tylko jedno z możliwych
      rozwiązań na pozbycie się długów. Decyzja pozostaje Twoja, a raczej członka
      rodziny, który ewentualnie podjąłby się zobowiązania finansowego.

Od długów się nie ucieknie...
      • follow_white_rabbit Re: Windykacja BKKW Wroclaw 22.03.10, 10:20
        szpiegu86 napisał:

Decyzja pozostaje Twoja, a raczej członka
        rodziny, który ewentualnie podjąłby się zobowiązania finansowego.

I tym samym sponsorowałby nieudolnych windykatorów i niewypłacalnego
        dłużnika...super rada !!! :)))

> Od długów się nie ucieknie...

Prawie bym się zgodził,gdybym nie mieszkał w tym kraju.Więc się nie
        zgodzę..:))
      • Gość: gosc00 Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.tktelekom.pl 22.03.10, 22:29
        To ze musze splacac to oczywiste,ale niewiem czy mozna nazwac to sugerowaniem lub propozycja jesli podaje ci nazwe banku zgory wiedzac ile moge uzyskac kredytu ale jak sie okazalo niedostane ja ani moja mama wiec pozostaje mi splacac po rowno dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
    • follow_white_rabbit Re: Windykacja BKKW Wroclaw 22.03.10, 10:32
      ten windykator dobrze kombinuje : kredyt na kogoś innego(czyli w najgorszym wariancie ten inny będzie spłacał,a raczej na pewno)
      a prowizję od odzysku on dostanie
      tobie większe koszty operacji oddłużenia bo kredyt swoje kosztuje..

jeżeli masz kilku wierzycieli to płacisz wszystkim równe raty,wysyłając najlepiej pisemka informujące dlaczego tak jest-i to jest jak najbardziej zgodne z prawem
      ewentualny kredyt na kogoś innego ma sens jak pozostała do spłaty kwota wszystkich dług może zostać tym kredytem spłacona
    • Gość: xxx Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 18:57
      Przy następnej rozmowie zaproponuj, aby przedstawiciel firmy
      windykacyjnej wziął kredyt i spłacił część Twoich zobowiązań.
      Nie daj się zrobić w balona. Widocznie niewiele mogą zrobić skoro takie
      pomysły podrzucają. Ignoruj firmy windykacyjne. Wpłacaj wierzycielom
      tyle ile jesteś w stanie. Zresztą i tak nie masz wyjścia. Dlatego zmień
      numer telefonu, bo sytuacji nie przeskoczysz a tylko tyle że bardziej
      Cię stresują....
      • Gość: oko Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: 213.155.176.* 08.04.10, 14:19
        witam,

na marginesie. dzisiaj miałem przyjemnośc poznać kancelarię BKKW z
        Wrocławia. czy oni z wami tez tak rozmawiali jak z
        zaprzeproszeniem "gównem" na ulicy. Gosć najpierw mnie wypytał
        dlaczego takm sie stalo, ze mam klopty z kredytem a później zaczął
        podgrzewac atmosferę i na koniec rzucił słuchawkom. Świetne to było.
        Generalnie burak.

pzdr
        • Gość: Zenon Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: 94.124.19.* 23.07.10, 18:58
          Witam, dziś też miałem przyjemność rozmawiać z kancelarią BKKW i
          podobna sytuacja do Twojej. Traktują dłużnków jak śmieci, wyskoczył
          z tekstem do mnie ze powinienem pole orać skoro nie mogę spłacać
          kredytu. Miałem już różne rozmowy z moimi wierzycielami w życiu i
          nigdy nikt tak nie prowadził rozmów jak ta kancelaria.
          • Gość: DL Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: 109.243.50.* 01.09.10, 16:18
            To jest banda dupków
          • Gość: nin Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 12:01
            polecam uprzedzać pana pania że rozmowa bedzie nagrywana jezeli jest taka opcja w tel kom,lub innym sprzecie, bo jakby na to nie patrzec pracownik takiej firmy nie ma prawa straszyc obrazac itp... jego zadaniem jest TYLKO zawarcie ugody i odzyskanie długu, to co robia ci panstwo przechodzi wszelkie granice!!!! mialam przyjemnosc rozmowy z 2 paniami i 2 panami... co jeden to lepszy! mowiono rozne rzeczy...że do moich sasiadów przyjdzie negocjator terenowy,że cala rodzina bedzie w to wmieszana...LUDZIE!!!! znajmy swoje prawa!!! tak nie wolno i oni dobrze o tym wiedza myśle tylko ludzie nie.
            • Gość: nin Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 12:04
              po za tym zawsze macie prawo a nawet obowiązek zwrócic sie do UOKiK że jestescie ponizani i zastraszani ...
          • Gość: nacki Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.11, 21:33
            Potwierdzam Twoje spostrzeżenia i dziwie się szefowi tej Kancelarii, że toleruje takich pracowników.
            Z nimi się nie da rozmawiać, gdy im tłumaczę, że regularnie w ratach miesięcznych spłacam kredyt to nie potrafią tego pojąć.
            Santantander wpuszcza ich w "maliny"wynajoł już szóstą firmę - pięć poprzednich już uświadomiłem, że jeśli chcą pertraktować dobrowolną wyższą spłatrę między bankiem a kredytobiorcą to mogę rozmawiać.
            Z przedstawicielami tej Kancelarii szkoda czasu na rozmowę - usłyszy się tylko straszenie i szantaż - jutro trzeba wszystko spłacić to jedyna ich odpowiedź.
            Nacki
        • Gość: ktoś Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.centertel.pl 31.07.10, 13:25
          tak ja też z nimi rozmawiałam tam pracuj a idioci i brak na nich
          słow!!!!!
        • Gość: j.m Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.sta.asta-net.com.pl 03.09.10, 09:33
          TO PRAWDA!!! JA DZWONIŁAM Z PROŚBA O ROZŁOŻENIE NA RATY DŁUGU (460ZŁ) PANI
          PRAWIE NA MNIE KRZYCZAŁA ALE TO JA ODŁOŻYŁAM SŁUCHAWKĘ.MAJĄ CZŁOWIEKA ZA NIC A
          MOŻE KTOŚ MA NAPRAWDE KŁOPOTY!!!!!!!
        • Gość: drt Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.Metalowcow.korbank.pl 19.12.11, 19:48
          o kurcze, wlasnie zaczynam z nimi wspolprace (bede tym gownem o ktorym mowa powyzej) i Twojej tej wypowiedzi wcale nie zrobilo mi sie lepiej ;/
    • Gość: ttyy Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 21:41
      pamietajciue, że możecie dochodzić swoich praw jak Was tak traktują
      muszą za to odpowiadać. Sugeruje nagrywac rozmowy z tymi burakami.

Pomocna strona:
      www.wykluczeni.com4.pl/windykacja.html
      Umnie juz za chwile rozpocznie sie spraca cywilna na buraka
      "windykatora" Licze że wyrwe od niego troche siana za zachowanie i
      upublicznienie danych osobowych.

• Gość: ttyy:) Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.acn.waw.pl 04.09.10, 11:26
        Tak, to bardzo dobry pomysł i kolejny pomysł na biznes.

Najpierw będe windykowal a później pomogał tym windykowanym. Zarobię 2 razy :)

• Gość: tyna Re: Windykacja BKKW Wroclaw IP: *.slubice.vectranet.pl 11.07.11, 18:20
          Witam! Jeśli chodzi o tą nieszczęsną firmę BKKW to jest ona godna pożałowania, straszą patrolem. Ciekawi mnie to czy przyjadą. Są beznadziejni, a może mają jeszcze bardziej brutalne metody, może do lasu wywożą?
    • wygraj_z_windykacja Re: Windykacja BKKW Wroclaw 13.07.11, 21:54
      Moim zdaniem takie działanie ociera się o podżeganie do czegoś z wahlarza przestępstw gospodarczych.
      A to co piszecie to kolejny dowód, ze z windykacją tylko dyskusje pisemne po konsulttacji z prawnikiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka