Dodaj do ulubionych

wykładzina podlogowa

IP: 194.42.110.* 07.01.11, 17:23
kupilam wykladzine dywanowa, sliczna, milunia... do dziecinnego, po miesiacu uzytkowania wlos zaczal sie sklejac a wykladzina tracila swoj estetyczny wyglad, do tego coraz trudniej ja odkurzyc - smieci trzymaja sie szorstkiego wlosa (zreszta wczesniej tez sie trzymaly). zlozylam reklamacje - producent odrzucil twierdzac ze to normalna cecha tej jakosci wykladziny. No i mam pytanie co teraz zrobic? od zakupu minely 4 miesiace. Dodam ze na odp na reklamacje czekalam sporo ponad 14 dni, jednak wolalabym postawic na swoim z tytulu zakupu badziewia. Aha, wykladzina nie byla szczegolnie tania, byla w cenie normalnych wykladzin dywanowych - nie kupilam najtanszego szajsu.

Obserwuj wątek
    • Gość: Aaaa Re: wykładzina podlogowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 07:48
      Jeżeli reklamacja była składana do sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową, to sprzedawca musi odpowiedzieć w terminie do 14 dni na twqoje roszczenie wymiany na nową.

Jeżeli z tytułu gwarancji - to patrz warunki gwarancji - tam są i terminy i twoje prawa określone.

Może kupiłaś towar drugiej kategorii? Może na oznaczeniach było coś napisane?

Jeżeli nie, to zgłoś się do swojego rzecznika konsumentów po pomoc.
      • tymulek Re: wykładzina podlogowa 21.01.11, 01:18
        hmm wykladzina normalna w sensie kategorii, producent odpisal zeby cos odpisac, uznal ze zbedzie mnie tym - tak mysle, bo od lat produkuje to cos i jakby przyjmowal reklamacje to by juz nie produkowal w ogole :)
        maz skladal reklamacje wiec nie mam pojecia czy niezgodnosc czy reklamacja - ale przeciez ani karty gwarancyjnej nie mam ... ani zadnych info np z czego wykonana
        odpisalam ze producent nie podal charakterystyki produktu wiec skad mam wiedziec co to za produkt i jak sie zachowa w czasie uzytkowania
        czekam poki co na kolejna odpowiedz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka