Dodaj do ulubionych

problem z intersportem

19.09.13, 17:57
witam.
rok temu kupiliśmy synowi buty sportowe w tym sklepie za 200 zł.
po niecałym roku buty rozeszły się-nie na szwie tylko skóra ,z której buty są zrobione po prostu rozlazła się-i to tak,że nie da się tego w żaden sposób naprawić.
buty oddaliśmy do reklamacji i właśnie otrzymałam odmowę czyli reklamacji nie uznano. buty do odbioru będą za 5 dni.
z kilku źródeł wiem,że intersport i reklamacje towaru = problemy.
jaka jest dalsza droga reklamacyjna? co możemy jeszcze zrobić?
buty uszkodziły się zwyczajnie podczas chodzenia,nie dają się naprawić.
z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nybali Re: problem z intersportem IP: *.146.52.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.10.13, 11:16
      Dziwne, ja kilka razy reklamowałem rzeczy w Intersporcie i nigdy nie było żadnego problemu. Spróbuj jeszcze zadzwonić do nich na infolinię, tam już na pewno pomogą.
    • Gość: Reanoe Re: problem z intersportem IP: *.trans.net.pl 15.11.13, 11:44
      Potwierdzam problemy z reklamacjami w Intersporcie.
      Żona kupiła kurtkę narciarską za niebagatelne 1000zł. Zakup w styczniu, byliśmy kilkanaście razy na nartach biegowych po czym kurtka poszła do szafy. Przy porządkach jesiennych żona zauważyła na kurtce (9 miesięcy od zakupy) że rękawy mechacą się i strzępią.
      Reklamowaliśmy ale niestety "specjalista" Intersportu stwierdził że towar był dobry w momencie zakupy a od daty zakupy upłynęło więcej niż 6 miesięcy więc oni nie odpowiadają za to co się stało. Jest to jawne naginanie ustawy. Ja będę z nimi dalej walczył choćbym miał wziąć prawnika do tego. Po prostu oszustom nie daruję nawet jeśli mnie to będzie więcej kosztować niż kurtka.
      Ale wszystkim odradzam kupowanie w tym sklepie. Tym bardziej że kiedy przyszliśmy po odbiór opinii "specjalisty" do kasy stały 4 osoby, wszystkie 4 z reklamacjami. Przed nami był Pan który reklamował buty zakupione miesiąc temu, zerknąłem na nie na czubku buta sterczą takie jakby "wióry". Przysłuchałem się rozmowie i okazało się że klient został odprawiony z kwitkiem gdyż "ten defekt nie przeszkadza w użytkowaniu obuwia" :)

• Gość: AT Intersport IP: *.toya.net.pl 26.03.15, 16:07
      Też odradzam zakupy w Intersporcie - drogo, pseudopromocje, słaba obsługa klienta.
    • hc24 Re: problem z intersportem 05.05.15, 12:17
      napisz do mnie, pomogę !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka