Dodaj do ulubionych

dostałam nakaz eksmisji

16.02.15, 15:27
Witam !
Znalazłam się w bardzo ciezkiej sytuacji ponieważ dostałam nakaz eksmisji w ciagu 14 dni, Mieszkam w mieszkaniu którego głównym najemcą jest moja mama, która obecnie mieszka z tatą za granicą ,odbyły sie 2 sprawy w sadzie gdzie pierwsza skończyła sie wyrokiem takim, że zaległe pieniadze czyli suma 5 tysięcy powinna być wpłacona do dnia 9 grudnia, nie wiele wiedzac myslałam,ze rodzice przelewają te pieniazki lecz wpacona została nie cała kwota. Aż w końcu któregoś dnia dostałam list do domu z urzędu miasta z nakazem eksmisji, przy czym nie przyznano nam żadnego lokalu socjalnego , jak mogę z tym walczyć i czy w ogóle mogę cos jeszcze z tym zrobić? Z góry dziekuję .
Obserwuj wątek
    • tadusz03 Re: dostałam nakaz eksmisji 16.02.15, 17:44
      proszę panią proszę napisać z prywatnego maila na mail stouz01@gmail.com , podam pani mail do osoby, która jest ekspertką w tym temacie. ale z pani maila nie wynika, że dostała pani nakaz eksmisji, tylko wezwanie z Urzędu Miasta. Nakaz Eksmisji może wydać jedynie Sąd, ale ze względu na ochronę lokatorów i tak bez wskazania nowego lokum, eksmisji by nie było. proszę nie podejmować polemiki z pracownikami UM gdyż nie ma takiej opcji, aby pani wyprowadziła się na podstawie ich pisma. typowy trik z administracji, więdzą że pani nie wie jakie są pani prawa i nie poinformowali o nich panią. PROSZĘ NIE PODEJMOWAĆ CZEGOŚ TAKIEGO JAK POSZUKIWANIE NOWEGO LOKUM.
    • mecenas_warszawa Re: dostałam nakaz eksmisji 17.02.15, 21:36
      Proszę się natychmiast udać do radcy prawnego lub adwokata w swojej miejscowości. Proszę unikać dobrych rad osób nie będących prawnikami- profesjonalistami. Jeśli jest Pani osobą niezamożną, przysługuje Pani pomoc prawna z urzędu - przed sądem. Skoro jest dług za czynsz, za który Pani też odpowiada, to mecenasi z radością przyjmą taką sprawę z urzędu, bo na końcu dostaną wynagrodzenie (zapewne z kasy Skarbu Państwa). Pani, zwolniona od kosztów, nic za to nie zapłaci. Proszę poszukać tych 50-100 zł na profesjonalną poradę prawną mecenasa w Pani miejscowości, jeśli sprawa nie jest jeszcze w sądzie, albo iść do jakiegokolwiek sądu do Biura Obsługi Interesantów i wypełnić: 1. wniosek o zwolnienie od kosztów, przyznanie pełnomocnika z urzędu , 2. kwestionariusz dotyczący dochodów.
      Z Pani opisu wynika, że prawdopodobnie również Pani rodzice (którzy pracują za granicą i zarabiają!) będą pozwani za dług czynszowy, bo są za niego odpowiedzialni (na pewno w przekonaniu urzędu miasta). Zatem - proszę porozmawiać z rodzicami i po prostu zlecić sprawę odpłatnie kancelarii radców prawnych lub adwokatów (nie - kancelarii prowadzonej przez Janka, ogrodnika z zawodu, który zatrudnia mecenasów jako podwykonawców, więc usługi są droższe). Realny koszty prawnika to: 150-350 za I pismo procesowe, 150 za kolejne (których może nie być w takiej sprawie), 250 zł za reprezentację w sądzie na posiedzeniu (może ich być 1-4 w całej sprawie, która może trwać nawet rok, w zależności od tego, ile i jakie dowody będą zgłoszone0 + ewentualna "premia" za pozytywny dla Państwa wynik sprawy. Proszę natychmiast działać, ale proszę unikać dobrych rad nie wiadomo kogo, bo na postępowaniu przed sądem, zaplanowaniu przebiegu postępowania, doborze dowodów, ocenie dowodów trzeba się znać.
      • mordimer.madderdin Re: dostałam nakaz eksmisji 17.02.15, 21:51
        Rękami i nogami podpisuję się pod wpisem mecenas_warszawa. W poważnych sprawach - zawsze i zawsze najlepszy będzie "stacjonarny" prawnik, prawnik z prawdziwego zdarzenia, czyli adwokat lub radca.
        • Gość: Kasia Re: dostałam nakaz eksmisji IP: *.play-internet.pl 08.04.15, 06:44
          Witam

Mam rowniez problem poniewaz dostałam nakaz eksmisji z mieszkania po zmarłych rodzicach.
          Czy moze mi ktoś polecić adwokat ktory poradziłby sobie w sprawie z urzędem miasta?

Chce walczyć ale potrzebuje kogos kto mi w tym pomoże.
          Kasia

• aplikant26 Re: dostałam nakaz eksmisji 08.04.15, 08:44
            Proszę mi podać możliwość kontaktu z Panią. Przedstawi mi pani wstępny stan faktyczny a ja bezpośrednio zainteresuję swojego mecenasa Pani sprawą.
            • aplikant26 Re: dostałam nakaz eksmisji 08.04.15, 08:59
              Lub też skontaktować lub podać informację na adres mailowy Bartekket@gmail.com
          • Gość: Joanna jab Re: dostałam nakaz eksmisji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.15, 15:14
            Czy nakaz eksmisji otrzymała pani z sądu? Wyrok już się uprawomocnił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka