Dodaj do ulubionych

Wygrałam!!!!

IP: 212.160.172.* 18.11.15, 10:16
po 4 latach procesu począwszy od e-sądu wreszcie mam prawomocny wyrok z rejonowego, hip hip hurraaaaa, warto walczyć!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wygrałam!!!! 18.11.15, 11:10
      Gratulacje, to musi być wielka ulga.
      • Gość: Wygrana Re: Wygrałam!!!! IP: 212.160.172.* 18.11.15, 11:58
        ulga ogromna bo sprawiedliwości stało się zadość, już nie będzie do mnie ta firemka wydzwaniała o każdej porze dnia i nocy, nie będzie straszyła, mój telefon wreszcie zamilkł, uf. Kupili trefny dług i myśleli ze na barana trafili, na żadną rozprawę się nie pofatygowali, zarzucali mnie tylko kolejnymi pismami i dokumentacją dowodową totalnie niekompletną i wziętą z sufitu.
        • Gość: marian paździoch Re: Wygrałam!!!! IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 18.11.15, 15:09
          jaka firemka?
        • Gość: szpak Re: Wygrałam!!!! IP: *.centertel.pl 18.11.15, 21:42
          Typowe działanie każdej firmy windykacyjnej. Gdyby chcieli chodzić na rozprawy musieliby zatrudnić armię prawników. Jak jest coś nie tak z długiem to tylko pisemka, na zasadzie - może coś jednak ugramy.

Jak dokumentacja z sufitu to przydałoby się ścignąć ich z KK.
        • tbernard Re: Wygrałam!!!! 01.02.16, 12:05
          Według mnie aby mówić o wygranej, to należało by od razu wynająć prawnika, żeby nie było potrzeby samemu się fatygować w przepychankach. Na końcu wyłudzacze powinni zapłacić odszkodowanie pokrywające wynagrodzenie prawnika oraz dyskomfort psychiczny.
    • zoil44elwer Re: Wygrałam!!!! 15.12.15, 11:18
      Po moim sprzeciwie od nakazu zapłaty(powołałem się na przedawnienie roszczeń wymagalnych 2010-9-15) sąd wyznaczył termin rozprawy na 27 I 2016.To już coś czyli 33% szans na wygranie? Nie wiem tylko czy nie przedstawić w sądzie dodatkowych dowodów na bezpodstawne roszczenia powoda np karę 500 zł za zagubienie dekodera(mam protokół zdawczy dekodera TV "N") oraz kilka potwierdzeń zapłaty(nie wszystkie) Iść na "przedawnienie czy też choćby "częściowo" obnażyć wyłudzanie roszczeń powoda Navi Lex,wtórnego po ITI NEOVISION.
      • mordimer.madderdin Re: Wygrałam!!!! 15.12.15, 20:30
        Sądy doskonale wiedzą, ile warte są takie pozwy.

Najprawdopodobniej wycofają pozew przed datą rozprawy.
        Spowoduje to skutek taki, jakby sprawa nigdy do sądu nie trafiła.
        Będą mogli dopisać Cię do rejestrów długów, wystawiać dług na sprzedaż itp.

Choćby dlatego warto powalczyć o swoje, tj, nie wyrażać zgody na wycofanie pozwu bez zrzeczenia się roszczenia i dowodzić - przynajmniej częściowego - nieistnienia zobowiązania.
      • r.emik Re: Wygrałam!!!! 22.12.15, 20:32
        Oczywiście, że tak. Powołujesz się na przedawnienie, a poza tym przedstawiasz dowody na nieistnienie roszczenia. To tak na wszelki wypadek, gdyby próbowali dowodzić innego terminu przedawnienia z jakichś tam względów.
      • Gość: marian paździoch Re: Wygrałam!!!! IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 24.12.15, 17:09
        navi lex w sprawie iti? fundusz eques debitum? przecież te patałachy nawet pozwu nie potrafią napisac :) założę się, że tradycyjnie brakuje tam umowy cesji, a jako "dowód" wpisują... zawiadomienie o cesji hehehe :)

powództwo do bezwzględnego oddalenia
    • r.emik Re: Wygrałam!!!! 22.12.15, 20:33
      Gratulacje, choć to trochę żenujące, żeby w sumie dwa sądy: elektroniczny i rejonowy rozpatrywały sprawę przez 4 lata... miesiące to jeszcze rozumiem.
      • zoil44elwer Re: Wygrałam!!!! 27.12.15, 13:55
        Póki co to dostałem z Navi lex monit że wyrok(nakaz zapłaty) się uprawomocnił i żądają spłaty "długów" z odsetkami i kosztami sądowymi-na dzień dzisiejszy to kwota ok 5tys PLN.A mam z sądu pismo o wyznaczeniu rozprawy na 27 stycznia.Te kauzyperdy na co liczą?
        • Gość: marian paździoch Re: Wygrałam!!!! IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 27.12.15, 16:34
          liczą na łapanie jeleni :)
          • zoil44elwer Re: Wygrałam!!!! 28.01.16, 18:27
            Przeliczyli się!Miałem szczęście że to sąd rejonowy wydał nakaz zapłaty i w terminie zgłosiłem sprzeciw powołując się na art 117 i 118 KC.2016.1.27 odbyła się rozprawa bez udziału adwokata wierzyciela.Miałem "kwity" w 70% na bezzasadność roszczeń i sąd to zaprotokółował.Ale jak stwierdził podstawą oddalenia pozwu było podniesienie zarzutu przedawnienia.Jeszcze "prawomocnie" nie wygrałem ale pełnomocnik wierzyciela nie stawił się na "sprawie" co dobrze....rokuje./Serdecznie pozdrawiam wszystkich "użytkowników" Forum Dłużnicy i windykacja,tj dłużników i wierzycieli.Osobno szczególne POZDRO i SZACUN dla Pana MARIANA P(aździocha)
            • Gość: marian paździoch Re: Wygrałam!!!! IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 29.01.16, 13:17
              za 21 dni będzie prawomocne. nie widzę opcji by apelowali.
              i rada na koniec: po 43 dniach od daty ogloszenia wyroku sprawdź KRD, BIG Infomonitor i ERIF. Jeśli jest tam jakiś wpis odnośnie tego "długu" to przed tobą perspektywa wyciągnięcia paru tysi :)
              także serdecznie pozdrawiam i gratuluję pogonienia hien

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka