Dodaj do ulubionych

ultimo i dług w tpsa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:32
Witam,
dostałam od Krajowego Centrum wirzytelności Ultimo ostateczne
przedegzekucyjne wezwanie do zapłaty za rachunek w TP SA. Prosze o
informacje, czy ktoś miał z nimi kontakt, jak szybko ściagają zadłużenie, czy
wogóle je ściągają, czy sprawa trafi do sądu. Niestety, nie mam środków żeby
teraz zapłacić. Jak długo mogę przeciągać taką sprawę?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • zosia.samoosia Re: ultimo i dług w tpsa 06.02.06, 22:55
      zapewne jest w tym wezwaniu informacja o dzialaniu na podstawie "zlecenia",
      mozesz to potwierdzic??

jesli tak jest to dzialaja na podstawie zwyklego pelnomocnictwa i nic z tego
      nie powinno wynikac
      • booooo Re: ultimo i dług w tpsa 07.02.06, 08:45
        Dodam od siebie ze KCW Ultimo należy do wielkich firm windykacyjnych jak np.
        Kruk i ich strategia dzialania niczym sie nie różni od zwykle stosowanej w
        takich przypadkach. A co do twojego dł. to napewno jest to zlecenie choc Ultimo
        posiada też wykupione dl. TP sa.
        • zosia.samoosia Re: ultimo i dług w tpsa 07.02.06, 16:42
          dawne dlugi TP czasem trafialy na droge sadowa i byly sprzedawane wraz z
          nakazem ...
      • Gość: magda Re: ultimo i dług w tpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:11
        Witam,
        w wezwaniu jest napisane :na podstawie umowy z TPSA o obsługę wierzytelności.
        Rozumiem więc, ze ulitmo dziala w tym przypadku jako posrednik. Czy wiec Ultimo
        kieruje sprawe do sadu? Ile moze to trwać? Napisalas, ze jesli jest to tylko
        umowa zlecenie, mam troche czasu. Ten dlug chcialabym splacic za 5-6 miesiecy,
        wcześniej nie dam rady finansowo. Czy jest szansa, że doczekam "spokojnie" tego
        momentu?
      • Gość: magda Re: ultimo i dług w tpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:20
        zastanawiam sie nad jeszcze jedną rzeczą, dlaczego wezwania do zapłaty
        przysyłane są listem zwykłym? Czy firmie nie zależy na pewności , że osoba
        odebrała przesyłkę? Zawsze takie wezwanie do zapłaty mogę przecież wyrzucić i
        powiedzieć że o sprawie nic nie wiedziałam. Tak samo mogę powiedzieć, że zgubił
        listonosz....
        • zosia.samoosia Re: ultimo i dług w tpsa 07.02.06, 21:41
          dzialaja na podstawie pelnomocnictwa wiec niewiele moga, a na pewno juz nie
          skieruja sprawy do sadu,

wysylaja listem zwyklym bo to ogranicza koszty obslugi, a tak naprawde dla
          Twojej sprawy nie ma znaczenia
          • Gość: magda Re: ultimo i dług w tpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:34
            Dziekuje, bardzo :)
          • sly_balb Re: ultimo i dług w tpsa 14.02.06, 15:56
            'umowa o obsluge wierzytelnosci' to bardzo szerokie pojecie (ale dluznika raczej
            nie dotyczy);
            Tu jendak znaczenie ma tresc pelnomocnictwa,na podstawie krotego dziala Kruk, ktore:
            moze obejmowac wylacznie dzialania windykacyjne, ale rownie dobrze moze
            obejmowac takze uslugi 'powindykacyjne' (czy jak to nazwac), np. reprezentowanie
            wierzyciela przed organami panstwowymi (np. sad, prokurator, komornik)
    • Gość: Piotr Re: ultimo i dług w tpsa IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 22:41
      Witaj....
      Mozna to wszystko polubownie zalatwic...Jesli chcesz to pomoge....moj adres
      to :zarzad@biuroinkasso.com
      Pozdrawiam
      Piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka