Gość: gosc Re: reklamacja butów venezia IP: *.static.sitel.net.pl 22.03.11, 17:01 Ja nie przepadam za wyrobami Venezi , bardzo ładnie wyglądają ale są kiepsko wykonane po niedługim czasie wyglądają buty i torebki jak noszone przez dłuższy czas ,bo są postarzane pozatym u mnie w rejonie jest taki sklep w Venezia w Silesi gdzie sprzedawczynie są niemiłe , gapią się bezczelnie i dlatego polecam Gino rossi ,Geox i Solo femme mam dużo butów tych firm, tej drugiej już trudniej dostac , nie zdarzyły mi się też reklamacje z tych firm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: reklamacja butów venezia IP: *.slupsk.hypnet.pl 01.04.11, 17:47 Ja właśnie walczę z Venezią o zwrot kasy. kupiłam buty pod koniec września i na początku grudnia odkleiła się okleina od obcasa, popękały nitki, zeszła farba a oni ciągłe reklamacje odrzucają. Kupiłam kozaki za 400 zł tylko po to, żeby w nich nie chodzić. Teraz zakładam venezii sprawę cywilną i nie odpuszczę tym oszustom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrwany Re: reklamacja butów venezia IP: *.182.16.89.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.05.11, 15:12 bardzo dobrze wiem bo pracuję sprzedaja chińskie buty , made in china albo indonezia ( napisy likwidowane są zmywaczem do paznokci przez sprzedawców), ewentualnie polskie , sprzedaz butów z odzysku to tez norma - z reklamacji ( może znajdzie sie frajer co nie zauwazy:)), kupują za grosze a sprzedaja.... niby włoskie ,,,, ta z tych Włoch pod warszawą,,,,, żal odradzam kupno butów tej firmy rozpadaja sie w rękach, klejone czyszczone z pleśni na zapleczach .... nie polecam szkoda pieniędzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: reklamacja butów venezia IP: 195.117.61.* 08.08.11, 15:59 Do Julka... (kwietniowy wpis) Miałam dosłownie identyczną sytuację. Jeżeli jeszcze zaglądasz na to forum, to proszę poradź mi albo krótko opisz jak skończyła się Twoja sprawa. Ja też zareklamowałam kozaki za kwotę 400zł.bo popękały szwy (zostały przez nich na nowo zszyte) ale najgorszy jest obcas, z którego odkleiła się okleina i odpadła. W efekcie mam "dziurę" w obcasie a moje odwołania już dwukrotnie zostały odrzucone... Zdecydowanie NIE POLECAM tej marki obuwia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: reklamacja butów venezia IP: *.myslenice.net.pl 06.09.21, 20:15 W moich butach z Venezii na drugi dzień podeszwa się tak zdarła prawie do zera po jednym razie, to był pół godzinny spacer. Zareklamowałam je 2 dzień po zakupie i mi oddalili reklamacje dziady, szkoda bo zawsze kupywałam tam buty i nigdy nie miałam problemu, teraz ten sklep będę omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamcau Re: reklamacja butów venezia IP: *.centertel.pl 20.04.17, 01:50 No to się pochwaliłaś ile to ty nie masz hajsu na buty. Gapią się bo może nie potrafisz spojrzeć na siebie w lustrze "krytycznie". Apropo te drugie to które Geox????? to gdzie ty mieszkasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: reklamacja butów venezia IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 18.06.11, 16:23 po miesiącu użytkowania odkleiła się wkładka w bucie i reklamacja nie została uwzględniona ponieważ według rzeczoznawcy źle były użytkowane. skandal nie dość że zapłaciłam 270zł to jeszcze obrażają klientów wmawiając że nie umieją chodzić w butach. odradzam tą firmę, tutaj cena absolutnie nie przekłada się na jakość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micia9 Re: reklamacja butów venezia IP: 195.205.60.* 22.07.11, 13:16 Witam, ja mialam to samo, kupilam klapki na drewnianym klocku, pochodziłam aż 1 dzień, odkleiła się wkładka, dałam do reklamacji, po 2 tyg przysłali z wkładką przyklejoną, zdążyłam założyc, przeszlam sie po domu, i to samo, masakra jakas , ja dałam 369pln!, nie wiem co mam robić z tymi popyliniarzami, bede musiala dac 3 raz do reklamacji, zaarz wakacje się konczą, a ja od czerwca buty mam non stop w reklamacji, tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
cafelate2011 Re: reklamacja butów venezia 15.11.11, 10:53 Ja też po ok miesiącu oddałam do reklamacji rozklejone buty,ale kupione w sklepie TAKIE BUTY raczej powinni się nazywać BUBEL BUTY i też mi nie uznali twierdząc ze to nie na skutek uzytkowania powstała wada.To co ,te barany myślą,że ja sobie siedze i odklejam buty bo nie mam co robić?Barany jakich mało,żęńądą!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartekboss90 Re: reklamacja butów venezia 23.11.11, 08:45 To ja nie wiem jak Wy dziewczyny użytkujecie te buty.Ani mi ani mojej dziewczynie jakoś się nie rozklejają, ani nie niszczą w tak zaskakującym tempie.Poza tym ja jak kupuję to dobrze oglądam buty czy wszystko jest ok, a jak mi coś się nie podoba to proszę o inna parę.Jeśli chodzi o reklamacje to jak nie uwzględnili to widocznie mieli ku temu podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamacja Venecj Re: reklamacja butów venezia IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.11, 23:18 Moi drodzy, Venecja odrzuca praktycznie wszystkie reklamacje, które mówią o wymianie towaru na nowy. Ustawa wyraźnie mówi, że klient ma prawo żądać wymiany na towar wolny od wad lub naprawy. Sprzedawca nie może sam decydować o sposobie rozpatrzenia reklamacji. Jeżeli klient żada wymiany na wolny od wad to sprzedawca ma obowiązek go wymienić i nie może naprawiać, jeżeli nie ma takiego towaru to ma obowiązek do zwrotu zapłaconej ceny + poniesione koszty wysyłki towaru do sklepu i korespondencji (znaczki pocztowe), ja miałem kilka przypadków z tego sklepu ze zawsze oddalano moja reklamacje, nie pomagały opinie rzeczoznawców, mediacja rzecznika do spraw konsumenta, ale za to pomagał zawsze są,. Pozew o zapłatę koszt ca 30 zł przy butach w cenie 300-400 złotych. Po otrzymaniu nakazu zapłaty zawsze zwracają pieniądze. Widać wychodzą z założenia komu się będzie chciało pisać pozew o 300 złotych. Klient sobie odpuści a my jako sklep będziemy o 300 do przodu. Radzę nie odpuszczać i walczyć o swoje , to dzięki nam klientom mogą sprzedawać te swoje buty produkowane pod szyldem włoskich a wykonywane w Koszalinie. Pozew może wam pomóc napisać rzecznik do spraw ochrony konsumentów. Jeżeli macie pytania co do reklamacji to jest infolinia , poszukajcie numeru w internecie lub u Miejskiego Rzecznika Praw Konsumenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peters Re: reklamacja butów venezia IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 13:31 a zapomniałem jeszcze o jednym, buty z reklamacji uwzględnionych, są tzw odpicowane i naprawiane a potem sprzedawane na nowo np w outletach. polecam bardzo fajny i ekologiczny to sklep. może zaczną robić buty z tektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: reklamacja butów venezia IP: *.play-internet.pl 27.11.11, 08:55 chyba coś Ci się pomyliło w Polsce robi buty Gino Rossi,a nie Venezia.A ustawa przewiduje,że w jeśli wada obuwia jest nieistotna czyli nadaje się do naprawy to w pierwszej kolejności sklep może naprawić wadę!!!!a dopiero później wymienić lub zwrócić gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowwww Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 12:08 Ciekawe czy te byś reklamowała :):) www.ekstraszpilki.pl/250/Najdrozsze_szpilki_swiata Odpowiedz Link Zgłoś
qwinta Moja przygoda z Venezia 21.09.11, 15:57 Czytając powyższe wpisy muszę dodać coś od siebie. Całkiem niedawno byliśmy w sklepie Venezia z reklamacją (w Krakowie). Koleżanka (stała klientka) oddawała niedawno zakupione buty z powodu jakiejś wady, nie pamiętam dokładnie o co chodziło, jakaś błahostka, ale wiadomo: lepiej skorzystać z możliwości reklamacji - po to w końcu jest. Reklamacja rozpatrzona bez problemów, miło i profesjonalnie. Jeśli chcecie, mogę bliżej dowiedzieć się o co chodziło. Warto dodać, że wyżej opisany przykład to jedyny z jakim miałam do czynienia osobiście. U mnie w szafie (czekając na swoją drugą zimę) kozaki, a na co dzień torebka spisują się doskonale. No i genialnie wyglądają ;) Do V mam słabość.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: Moja przygoda z Venezia IP: *.rev.rootvps.pl 05.10.11, 12:35 Ja także nie miałam problemu z reklamacją swoich butów w Venezi. Z resztą, mam wiele butów tej marki i tylko z jedną parą miałam problemy. Ale przecież wiadomo że zdarzają się egzemplarze z wadą fabryczną i po to jest reklamacja, żeby jakoś rekompensować takie przypadki. Słyszałam też, że niektóre kobiety zasuwają w jednej parze po 12 godzin dziennie przez 3 miesiące, a później przynoszą znoszone buty do reklamacji, że im kamyk odpadł albo z innego równie błahego powodu. Buty nie są tanie ale jak kogoś nie stać i kombinuje, to niech lepiej kupi sobie trampki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskabaska.1985 Re: Moja przygoda z Venezia 21.10.11, 12:41 Kupiłam ostatnio buty w sklepie Venezia i jak na razie sprawują się super. Mam też jedne botki z zeszłego roku i w nich była naprawiana wkładka wewnątrz buta. Od naprawy jest wszystko z nimi w porządku. Reklamacja tych botków przebiegła bez jakichkolwiek problemów, więc dziwią mnie wcześniejsze posty. Jak dla mnie Venezia, choć ma drogie buty, jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.malec Re: Moja przygoda z Venezia 25.10.11, 15:04 Ja również kocham ich buty. Są cudowne, piękne i wygodne. Polecam tą markę w 100%, bo ani razu się jeszcze na niej nie zawiodłam, a buty kupuję u nich już kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Moja przygoda z Venezia IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 26.07.12, 17:22 VENEZIA jak dla mnie super firma,buty tej firmy kupuję już od 6lat,nigdy nie miałam z nimi problemu.Przynajmniej dwa razy czasem trzy razy do roku kupuję tej firmy,kozaki,półbuty czy klapki i nic się z nimi nie dzieje,kozaki są tak świetnie wykonane,że nawet bez skarpety noga się nie poci,są bardzo wygodne i oczywiście fason i kolorystyka...to jest to co mi w nich bardzo odpowiada,cena jest dość wysoka ale jest dużo plusów,które mi to rekompensują ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Moja przygoda z Venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 17:46 Moze i buty z Venezia nie należą do najtańszych ale do najdroższych też nie. Wydaje mi się że jak na swoją klase to ceny są przyzwoite. Sam chodze w butach tej marki.Są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Moja przygoda z Venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 21:56 Bez przesady do najdroższych też nie należą! Bardzo lubię kupować buty tej marki a najczęściej robię to poprzez e-venezia.pl W zeszłym tygodniu kupilam sobie takie odjechane bardzo kolorowe szpilki www.venezia.pl/czolenka-na-platformie-p-2532-50-15.30.23.50.html fajne? Mi się bardzo podobają, a jakie wygodne? Superowe są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Moja przygoda z Venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 17:01 Bardzo lubię buty z Venezia. Mam kilka par w swoim domu:) Do najbardziej ulubionych należą szpilki i kozaki. Ale ostatnio zawrócily mi w głowie ...drewniaki... te zamówilam dzis rano- są czadowe! www.venezia.pl/sandaly-na-koturnie-p-3230-118-15.30.23.118.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodri Re: Moja przygoda z Venezia IP: 185.58.50.* 16.05.18, 14:41 Widzę, że zebrało się towarzystwo pracownic firmy Venezia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 20:04 kupilem oficerki w M1 w czeladzi w sklepie Venezia za 420zł po pierwszym wyjściu okazało się że na butach wyszły mi pęcherze w tym samym dniu złożyłem reklamacje i co, okazało się że buty są bardzo delikatne i to ja powinienem je inaczej użytkować.!!!!!!!!!!! reklamacje mi odrzucono, może ktoś mi powie jak używać buty bo firma twierdzi że ja nie potrafię!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkarolina Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 12:55 A zabezpieczyłeś te buty w jakikolwiek sposób? Ja zawsze buty skórzane zabezpieczam. Robię to tak, że nakładam przez 3 dni po jednej warstwie rozgrzanego wosku na rozgrzany suszarką do włosów but. Ostatniego dnia buty poleruję. Oczywiście robię to zanim zacznę je nosić. W ten sposób moje buty bardzo długo są w idealnym stanie. Więc nie dziw się, że odrzucili Tobie Oreklamację. Ja miałam dwa razy reklamację w Venezii i zawsze z pozytywnym zakończeniem. Jestem ich stałą klientką i muszę przyznać, że z ich butów jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Gajek Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:28 Rety, ludzie, ale macie problemy. Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że są to buty włoskie i dlatego też są delikatniejsze. A swoją drogą nie przyszło mi do głowy, że lepiej wosk nakładać na ciepło. Zawsze to robiłam dzień przed ubraniem butów i nigdy na ciepło. Chyba wypróbuję ten sposób. Ja też od dłuższego czasu noszę buty firmy Venezia i jak na razie wszystko z nimi jest ok, więc nie narzekam. Może tylko mogłyby być ciut tańsze, ale poza tym jestem ich fanką za piękne fasony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Maciek Z. Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 14:32 Ludzie często sami nie wiedza czego chcą! Najpierw kupują i dobrze nie sprawdzają czy wszystko jest ok, czy nie ma żadnych wad, czy rozmiarowo dobre i czy nigdzie nie uwierają, a później ....pretensje...pretensje..i jeszcze raz pretensje.... Czy wszystkie kobiety takie są? Czy mężczyźni też tak wymyślają? Ja tam mam pantofle z firmy Venezia i jakoś nic się z nimi nie dzieje, a zakładam je dosyć często! Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: reklamacja butów venezia IP: 217.96.70.* 09.11.11, 12:37 Sama zbytnio nie rozumie o co tyle krzyku. Mam buty w których chodzę już 3 sezon i noszą się całkiem ok. Oczywiście bez względu na firmę: czy będzie to CCC ,buty kupione na bazarze, przez net-a, Venezia, czy obojętnie jaki inny sklep to jak się buty szanuję, odpowiednio pielęgnuję i dba o nie to można chodzić , chodzić i chodzić..... A jak się przejdzie jeden sezon a później chce wymienić na nowszy model...a to już inna bajka... Czasem aż szkoda słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: reklamacja butów venezia IP: *.town.of.brookline.b.subnet.rcn.com 02.12.11, 09:39 A ja kiedyś składałam reklamację w sklepie Venezia i nie miałam żadnych problemów. Bardzo miła dziewczyna przyjęła druk reklamacyjny i moje buty, a po 2 tygodniach otrzymałam nowa parę butów, bo widocznie te nie nadawały się do naprawy.Ogólnie jestem bardzo zadowolona z butów i obsługi w sklepie.Złego słowa nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
szewc24.pl Re: reklamacja butów venezia 29.03.12, 11:07 Gość portalu: luis napisał(a): > kupilem oficerki w M1 w czeladzi w sklepie Venezia za 420zł po pierwszym wyjś > ciu okazało się że na butach wyszły mi pęcherze w tym samym dniu złożyłem rekla > macje i co, okazało się że buty są bardzo delikatne i to ja powinienem je inacz > ej użytkować.!!!!!!!!!!! reklamacje mi odrzucono, może ktoś mi powie jak używać > buty bo firma twierdzi że ja nie potrafię!!!!!!!!!!!!! Venezia, to buty które należy ustawić na półce (najlepiej vzymś podpierając bo się przewrócą) i nie używać !! Przykłady poniżej : szewc24.pl/strona/reklamacja-obuwia-venezia/nowe-buty-zakupy/713/2012/03/22/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casper Re: reklamacja butów venezia IP: 178.212.43.* 28.05.12, 13:24 Witaj w klubie! nie Jesteś pierwszy, który nie wie jak uzytkować buty firmy VENEZIA. Kozaki po miesiącu uztkowania się odkleiły. Wina oczywiście moja, nie producenta. Z daleka omijam ten sklep i innym odradzam kupowania w tym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: reklamacja butów venezia 14.01.12, 16:25 Myślę, że takie wpadki się zdarzają. I nie jest to najczęściej wina włoskiego producenta, ale dystrybutora, który chce jak najwięcej zarobić. Ja nigdy nie miałam z tym problemów. A buty Venezia są super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 12:28 Jak każdy klient mamy prawo do reklamacji, jednak to nie odnas zależy jak ona będzie rozpatrzona. Jeśli otrzymałaś info że buty zostana naprawione to chyba ok. Sama kiedyś kupiłam buty w Venezia i po jakimś czasie poszty na szwie, dałam do reklamacji zaszyli i chodze już kolejny sezon więc dla mnie jest ok. Poczekaj zobaczysz jak wygladaja po reklamacji bo skoro je kupiłaś to pewno Ci się podobały i chciałabyś je uzytkować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:06 Też kiedyś miałem reklamację w sklepie Venezia ale nie było żadnego problemu.Cos tam było nie tak z czubkiem pantofla ale szybko naprawili i w butach pochodziłem dosyć długi czas jeszcze. Dla mnie ta firma jest ok, a przynajmniej ja nie mam powodów do narzekania. Pozdrawiam John Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 10:50 Kupuje dużo butów i czasem coś jest z nimi nie tak. Faktycznie jeśli chodzi o Venezje to składalam 2 reklamacje ale zostały rozpatrzone pozytywnie i raz oddali ni kasę a przy drugiej naprawili mi buta-zepsuła się zapinka przy sanałku.No i raz mi się zdarzyło ze kupiłam ale jak przyszłam do domu to stwierdziłam że jednak to nie sa buty dla mnie i oddałam następnego dnia-przyjęli i zwrócili gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 11:29 Jestem pod wrażeniem jakości i obsługi tej marki. Zazwyczaj kupuję buty powyżej 400zł w tym również w Venezia. To całkiem dobra marka, buty sa wytrzymałe i wygodne a ja zadowoloną klientką. Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 09:09 Ja również zakupiłam buty w tym sklepie.Buty farbowały od początku(przy zakładaniu miałam granatowe ręce)reklamacja nie została uznana!ładne rzeczy ale cóż kiedy o uznanie reklamacji (jakiejkolwiek)ciężko.Zmieniłam sklep gdzie szanują pieniądze klienta i żadna reklamacja nie jest problemem.Venezia dla mnie nie istnieje!!!(znajome też się nacięły!) Jeddym słowem szacunek dla klienta i jego pieniędzy byłby wskazany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanetta Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 09:11 Jestem zdziwiona takim tonem wypowiedzi na temat sklepów Venezia. Kilka razy zakupiłam tam buty min. skórzane zimowe kozaki i nie miałam ani żadnych odbarwień, ani nic się z nimi nie działo. Mam jeszcze szpilki, botki i klapki na lato i wszystko jest jak należy. A jeśli chodzi o szacunek i podejscie do klienta to też nic złego nie mogę powiedzieć. Ja zostałam obsłużona poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 08:55 Też jestem klientem sklepów Venezia i buty które tam zakupiłam nosza się dobrze.Mam kilka par w tym 2x kozaki zimowe i nic się z nimi nie dzieje. Ani nie farbują nóg, ani technicznie nie psują się. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjd Re: reklamacja butów venezia IP: *.home.aster.pl 08.03.12, 19:49 moje buty rozwalily sie po 23 dniach normalnego uzytkowania. otrzymalem odpowiedz odmowna. reklamacja nie zostala uznana gdyz jak stwierdzil ekspert zostaly uszkodzone mechanicznie. bzdura. nigdy wiecej butow w tej firmie. bede sie odwolywal do pih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 06:51 Niemożliwe że buty rozwaliły się po 23 dniach normalnego użytkowania! Mam nie jedną parę z tej firmy i nic sie z nimi nie dzieje a przecież nie zakładam ich raz w tygodniu! Nie piszesz co się z nimi stalo? ale kiedyś koleżanka weszła na kawałek szkła i przecięła niechcący buty, oddała na reklamację i zdziwiona ze odpowiedź odmowna! Trzeba patrzeć jak i gdzie się chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andr Re: reklamacja butów venezia IP: *.zepter.com 14.03.12, 11:56 Jak to niemożliwe? W tej firmie to "niemożliwe" jest jak buty nie rozpadną się po tym czasie. Chciałem zrobić żonie prezent, no cóż nacieszyła się kozaczkami 2 tygodnie, buty się porozklejały a otok popękał, myślę sobie no cóż zdarza się, reklamacja przyjęta, po jakimś czasie info buty naprawione do odbioru, i tu zaczyna się bajka, pęknięcie otoku to nie pęknięcie tylko miejsce jego łączenia ( w nowych butach nie było takiego miejsca) ale to nic, naprawdę buchnąłem śmiechem jak zobaczyłem że jeden z butów jest sklejony a wytłumaczeniem było stwierdzenie że to szczelina montażowa. Czy firma „ I.O. VENEZIA” Iwona Oganowska, Wojciech Nachiło spółka jawna uważa że wszyscy klienci to idioci? Zresztą może mają rację bo kto kupowałby drogie doniczego nienadające się buty? PS. Sprawa oczywiście trafi do sądu, tak dla zasady, zachęcam również innych do składania spraw w sądzie, nie dużo formalności i koszty też niewielkie (30-50)zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 07:55 Nie rozumie skąd tyle agresji w ludziach?! Kupuje dużo zreczy w różnych sklepach w tym także w Venezia. Bez względu na to czy to buty, ciuchy, meble czy cokolwiek innego zawsze może przytrafić się tak że coś nam nie pasuje i skłądamy reklamację.Odpowiedzi nie zawsze są takie jakbyśmy chcieli czyli pozytywne, ale żeby od razu do sądu składac pozew? Może warto na spokojnie spróbować rozwiązać problem w ten sposób zaoszczędzając przede wszystkim czas,pieniądze i niepotrzebne nerwy. Ze swojej strony dodam że jestem zadowoloną klientką sklepów Venezia- nigdy nie miałam problemów ani z obslugą, ani z butami jakie u nich kupiłam. Władysława Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagarowiczka Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 14:25 Należę do grupy tych osób które uwielbiają się bawić kolorami i modą. PPatrząc na najnowszą kolekcję marki Venezia jest w czym przebierać.Uwielbiam soczyste i zdecydowane kolory dlatego też cenię tę markę na styl i fajne propozycje. W każdej kolekcji potrafią mnie czymś zaskoczyć! A reklamacje? Jeszcze mi się nie zdażyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 13:26 Co do sklepów tej marki przekonałam sie już dawno. Jestem ich stałą i zadowoloną klientką. Stałą bo zawsze mają fajne kolekcje a zadowoloną bo buty dobrze się noszą a jak cos się dzieje (choć rzadko to się zdarza), to reklamacje są sprawnie i szybko rozpatrywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AN Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 20:03 Co prawda mam tylko jedną parę butów marki Venezia ale noszą sie bardzo dobrze więc nie mam podstaw do reklamacji. Widziałam najnowszą kolekcję i chyba zakupie druga parę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba_1984 Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 18:10 My mówimy o tej samej beznadziejnej firmie, która kończy każdą reklamację nie uznając jej. SZUKAM OSÓB ZAINTERESOWANYCH ORGANIZACJĄ POZWU ZBIOROWEGO PRZECIWKO FIRMIE VENEZIA. (Moje buty wróciły z reklamacji w gorszym stanie niż były) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: reklamacja butów venezia IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 16:16 Witam.Jestem zainteresowana takim pozwem:) Podaje maila do dalszej korespondencji dominika575@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andr Re: reklamacja butów venezia IP: *.zepter.com 29.03.12, 10:03 Pomysł pozwu zbiorowego jak najbardziej popieram, a widząc w jednym sklepie zeszyt w którym wpisane są reklamacje ( po tygodniu Pani w sklepie już nie potrafiła odnaleźć mojej reklamacji tyle ich przybyło) to nie będzie najmniejszego kłopotu. Nie wiem tylko czy w takiej okoliczności (każda reklamacja dotyczy czegoś innego, są inne przedmioty reklamacji)jednak nie powinno się założyć sprawy indywidualnie ale to kwestia do wyjaśnienia. Ważne żeby zajęła się tym powiedzmy jedna kancelaria i wszyscy chętni tam zgłaszali by swoje wnioski. PS. Szkoda że nie jestem prawnikiem bo w wypadku tej firmy to klientów napewno by nie zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
szewc24.pl Re: reklamacja butów venezia 29.03.12, 11:20 Pozew zbiorowy nie ma szans, ale gdyby wszyscy indywidualnie dochodzili swoich praw to w końcu Venezia musiałaby poprawić jakość i nie sprzedawać ładnie wyglądających bubli. A jakość tych butów w moim serwisie można zobaczyć chociażby tutaj : szewc24.pl/strona/reklamacja-obuwia-venezia/nowe-buty-zakupy/713/2012/03/22/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 07:19 Nie mogę zgodzic się z opinią ze buty marki venezia to buble. Mam 3 pary bytów i 2 torebki tej marki i nie miałam nigdy problemu z nimi. Buty się nie odkleiły ani nie odbarwiły a torebki po ok 2 latach użytkowania wygladaja jak nowe.Faktem jest to że nie chodze w nich codziennie ale zakładam je często a w szpilkach przez ostatnią zime codziennie w pracy po 8h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grejs77 Re: reklamacja butów venezia IP: *.serv-net.pl 05.04.12, 10:04 Ja reklamowałam buty mego męża ( noszone były 8 tygodni). Całe się porozklejały, skóra odeszła od podeszwy. Po 2 tygodniach dostałam zwrot mej reklamacjo którą nie uznano argumentując , że są źle konserwowane, źle noszone itp. Bzdura totalna.Tak się wkurzyłam tym bardziej , że buty kosztowały prawie 300 zł ( po przecenie).Odwołałam się od ich decyzji ale Pani która sprzedaje stwierdziła, że to nic nie da.( czyli z góry już wiedzą jaka będzie odpowiedź). Jestem też zainteresowana pozwem zbiorowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marisilia Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 19:52 Nigdy nie miałam reklamacji na buty z venezia. Należe do zadowolonych klientek:) A ostatnio widziałam takie żółte w kiwatuszki na e venezia i je sobie nawet zamówiłam. Właśnie dziś otrzymałam jutro na 100% założę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natali Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 18:41 Ja już takie mam, są szałowe. A reklamacji jeszcze nie miałam w tym sklepie to chyba swiadczy o tym że maja dobre gatunkowo produkty? Natali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hola Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 07:37 Uwielbiam buty marki Venezia. Są bardzo wygodnie i szuję się w nich modnie i elegancko. Dla mie to jedna z najlepszych marek jeśli chodzi o buty damskie.Jestem i pozostanę ich wierną klientką. Pozdrawiam Hola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 19:45 Też kocham te markę.Buty mają rewelacyjnę a dzięki temu że mają sklep internetowy to zaoszczędziłam masę czasu i mogę zamawiać sobie buciki przez neta. Ostatnio te zamówiłam: www.e-venezia.pl/polbuty-sznurowane-p-3049-33-14.17.18.33.html to dosłownie odlot. Polecam każdemu ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 19:13 Też mi się podobają. Kupiłam w zeszłym sezonie klapki i całe lato w nich chodziłam już najwyższy czas wyciągnąć je z szafy.Becia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOANN Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 20:56 Szkoda że nie mogę zamieścić zdjecia mojej najnowszej torebki właśnie tej marki-jest rewelacyjna-właśnie dostałam ja od siostry na urodziny! Mówię wam ...jest...w cudownie intensywnym kolorze pomaranczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 16:38 fajny jest ten sklep venezia czytałam wiele rożnych opini ale dokonałam zakupu i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 21:19 będzie wspaniała to czasu potem się rozleci jak to chiński bubel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 21:29 czytam ostatnie 10 komentarzy i krew mnie zalewa! ewidentnie piszą to osoby z biura venezii reklamując przy tym e-sklep! żałosne. a prawda o reklamacjach w tej firmie jest taka, że 99% ma być odrzucone w salonie- przykaz z góry. Odrzuca się na wszystko co się da, nawet gdy buty są założone dosłownie raz i się rozlatują... Firma szuka oszczędności i robi to kosztem klientów. Szczerze odradzam zakupy w tym sklepie- ceny kosmiczne, jakość fatalna i nie ma co liczyć nawet na naprawę obuwia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 19:57 Nie zgadzam się z opinią wcześniejszą z 2 powodów.Po pierwsze jestem klientka która zawsze szczerze pisze o produktach które nabywa, a po drugie kupowałam w Venezia moze 3 razy buty i nigdy z nimi nic się nie działo. Ostatnio na DZIEŃ MATKI kupiłam swojej mamie fajne sandałki, korzystając prz tym z "Akcji rabatowej" w Tesco Gocław Warszawa - 10% na cały asortyment 24-25.05 Mama jest zaowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 21:22 super gratulacje! jak je sobie jutro założysz to uważaj bo mogą się rozlecieć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sudziu Re: reklamacja butów venezia IP: *.centertel.pl 02.06.12, 22:51 Uważam, że zakup obuwia w sklepach firmowanych marką polskich szewców (wg mnie niskich lotów) Venezia jest wielką loterią. Można mieć szczęście i trafić na dobry towar, ale też wydać 400zł i kupić buty, które po 3 miesiącach użytkowania rozkleiły się i podeszwa się zdarła. Polecam sklepy Venezia, jeśli wydane za bubel jakościowy kilkaset złotych nie będzie będzie dla Was elementem stresującym. Pozostałym odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 19:34 A ja kupiłam ostatnio już 4 parę butów w Venezia i póki co wszystkie sa ok. A jeśli chodzi o reklamacje to zdarzają sie raczej w każdym sklepie więc przy dokonywaniu wyboru raczej kieruje się intuicją niż opiniami innych. Na jednym z for tak chwalili sklepy Ryłko i co? kupiłam buty a już w 2 tygodniu musiałam oddać na reklamacje bo szew w kozaku na palcach mnie uciskał.Z Venezią nie mam takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 05:33 Zawsze kieruję się swoim gustem i intuicją, bez względu na opinie. Już kilka razy tak miałam że na forum opinie były słabe na temat określonego produktu albo firmy a mi coś się bardzo podobało i postanowiłam to mieć. Raczej zawsze jest to dobra decyzja. Jest wiele ludzi na forach którzy celowo wypisują głupoty na markę lub daną rzecz. Na buty z Venezia nie narzekam,mam chodzę i jestem zadololona. Anja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk. Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 09:19 Też jestem zadowolonym klientem. Kupiłem buty w venezia i nigdy nie miałem potrzeby oddawać ich na reklamację. Patryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirra Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 20:45 Ja tam od lat kupuje tylko w Venezia i nie zmienię tego sklepu na inny! Nawet jak coś się wydarzy z butami to reklamacja jest rozpatrywana szybko i wg. mnie uczciwie. Polecam ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: reklamacja butów venezia IP: *.toya.net.pl 10.01.15, 18:41 Witam, serdecznie NIE POLECAM obuwia marki Venezia!!! Obuwie jest bardzo niskiej i wątpliwej jakości, jeżeli w ogóle można tu mówić o jakości... Obuwie zimowe po 3 dniach użytkowania w pogodną, słoneczną pogodę ? uległo zniszczeniu : pękanie i odpryskiwanie skóry na cholewkach, obcasy zniszczone ? okleina skórzana na całej wysokości obcasa odkleja się? Kolejne reklamacje nie są uznawane.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 11.01.2015 Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.15, 16:39 Trzeba niestety najpierw nauczyć się reklamować i dochodzić swoich praw a potem składać reklamację, bo inaczej niestety małe prawdopodobieństwo uznania reklamacji. Trzeba poznać swoje prawa i mieć asa w rękawie dla sprzedawcy. Wiem, że tak nie powinno być ale jest. Dzięki grupie reklamacja towaru na facebooku i wskazówkom ludziom wygrałam swoją długą batalię z drogim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: reklamacja butów venezia IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.15, 16:43 Jestem przerażona tym co czytam na forum. A piszę bo sama pewnie będę zmuszona prosić o pomoc. Dotychczas nie miałam takich doświadczeń. Właśnie wczoraj dowiedziałam się o odmowie reklamacji butów Wenecja. Jeszcze nie mam opisu, myślę,że na początku tygodnia odbiorę. Byty kupiłam w połowie września ( sandałki na drewnianych spodach, na około 6 -7 cm słupku). Pod koniec sierpnia, gdy zerknęłam na fleki dostrzegłam, iż podeszwy nie są na całości spodu tylko około 4 mm węższe niż spód (łącznie z czubkami) przez co są po zewnętrznej stronie znacznie zniszczone. Buty miałam dosłownie kilka razy na nogach, max. do 10. Jeśli mogłabym prosić o wskazówki co zrobić z tym fantem będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: reklamacja butów venezia IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.15, 17:02 Oczywiści drobna pomyłka. Sandałki kupiłam w połowie lipca a nie września. To zupełnie zmienia postać rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek d. Re: reklamacja butów venezia IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.12, 16:56 my mamy problem po 4 dniach a zaznaczam 1 dzień były używane rozleciały się oby dwa buty letnie (paski się odkleiły,koraliki odpadły,o obcasie nie wspomnę) różne widziałem rekklamacje ale takiego szajsu nigdy.Reklamacja :do naprawy tak twierdzi sprzedawca jednak prawo stanowi inaczej.nie będę się rozpisywał ale Rzecznik Praw Konsumenta polecam.A jeśli ktoś ma chęć tak jak my sąd.Dla zasady nie znoszę oszustwa.Dla ciekawskich powiem buty VENEZIA to CHINY jeśli ktoś chce podam linka i maila do dostawcy z CHIN.Podszyte pod włoską markę i tyle.Mało tego w związku że jestem w Chinach często powiem wam po ile są te buciki rzekomo włoskie 3$-25$ ale nie waże ceny ważne jak się traktuje klienta.Zdecydowanie ODRADZAM WAM ZAKUP "MARKOWEGO" OBUWIA VENEZIA.Jeśli firma chce mnie pozwać to zapraszam myślę że czas rozwiać wątpliwości w tych REKLAMACYJNYCH SPRAWACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martita Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 14:00 Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że VENEZIA to CHINY. Kupuje i noszę te buty od lat i różnica miedzy nimi a butami kupionymi na bazarze za 40zł(te są z Chin) jest ogromna. Jakość wykonania, materiał i konfort noszenia bez porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: reklamacja butów venezia IP: *.80.datacomsa.pl 08.10.12, 15:32 W ubiegłym roku kupiłam kozaki za prawie 500 zł ( stwierdziłam , że w końcu odżałuję sobie i kupie drogie, skórzane ) na pewno będą mi służyć , no i zdziwiłam się bardzo bo pomijając fakt , że po tygodniu podczas chodzenie odpadły mi ozdoby , które nadawały butą super wyglądu to oderwał mi się skórzany pasek no i najważniejsza rzecz - skóra z jakiej buty są wykonane zaczęła mi się odbarwiać a co najlepsze używałam preparatu do skórzanych butów zakupionego w venezi , zareklamowałam buty, po dwóch tygodniach reklamacja została odrzucona, napisali , że źle użytkuje buty, a zaznaczę , że poruszam się samochodem więc buty nie miały kontaktu zbytnio ze śniegiem ani wodą , pracuje w biurze gdzie zmieniam obuwie na balerinki bo inaczej ugotowałaby się w tych kozakach więc odrzucając reklamację z powodu złego użytkowania jest dla mnie co najmniej jakimś absurdem :PPP uważam , że buty są gó...ane jak na tak duże pieniądze , bo szanująca się firma , która chce cieszyć się uznaniem wśród swoich klientów nie powinna stwarzać takich problemów. dodam , że NIE wystąpiłam o zwrot gotówki tylko o wymianę obuwia na nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: reklamacja butów venezia IP: *.axelspringer.pl 18.10.12, 13:10 Hej. Jeżeli to aktualne jestem jak najbardziej zainteresowana jeżeli nie sama będę z nimi walczyć w sądzie. Proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHFM Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 06:18 Reklamacje? Jakie reklamacje? Buty które kupiłam w sklepie venezia to najlepsze buty jakie mam w swojej szafie. CHFM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andr Re: reklamacja butów venezia IP: *.zepter.com 29.03.12, 10:38 Nie obraź się, w szafie to naprawdę ładnie wyglądają, ale spróbuj w nich pochodzić trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: reklamacja butów venezia IP: 88.220.106.* 31.05.12, 10:18 akurat jestem w temacie, niestety. Jestem stala klientka venezii. Wazne to o tyle, ze w momencie problemowym okazalo sie jak traktuja klientow. Po 2 tyg uzytkowania butow, na jednym z nich, na srodstopiu wystapily plamy i skora zrobila sie widoczne ciemniejsza. reklamacja nieuzanana-zle uzytkowanie. Odwolalam sie i decyzje podtrzymano. Buty byly drogie, mija 3 mies, z tego ponad 1 mies w reklamacji, zrazilam sie potwornie. Nie sa do uzytku, golym okiem widac wade.uf, nie wiem co poczac. sad? czas, pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2104197 Re: reklamacja butów venezia 05.11.12, 13:26 Witam Ciekawa jestem jak skończyła się Pani historia. Na moich botkach a właściwie na jednym pojawiły się zacieki już po paru dniach użytkowania . Nie uznano mi reklamacji -"złe użytkowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Uwaga na buty Venezia sprzedawane poza salonem! IP: 212.75.102.* 25.06.12, 14:49 Uwaga na małych sprzedawców butów marki Venezia. Buty tej firmy kupione poza salonem firmowym i sklepem internetowym, nie podlegają gwarancji u producenta obuwia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adala Re: Uwaga na buty Venezia sprzedawane poza salone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 15:20 Zawsze kupuje buty w salonie Venezia, nigdy z"niewiadomego pochodzenia". Kupując w salonie mam pewność ze w razie czego mogę oddać na reklamację bo mam paragon.Kupując w innych miejscach w razie najmniejszego uszkodzenia zostajesz z... niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dura Re: Uwaga na buty Venezia sprzedawane poza salone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 04:57 Jasne. Najbezpieczniej jest kupować buty w firmowym salonie.Choć jesli chodzi o marke Venezia to nie spotkałam ich w jakiś innech(niż markowych sklepach). Ogólnie buty od nich noszą się dobrze. Kupiłam takie baleriny na wiosnę i są w pozrądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga na buty Venezia sprzedawane poza salone IP: 212.75.102.* 09.07.12, 14:25 Sklep przy Chmielnej w Warszawie prowadzi taką sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
sly.pl Re: Uwaga na buty Venezia sprzedawane poza salone 16.01.15, 00:02 Buty Venezia to buble. Przestrzegam przed ich kupowaniem. Są drogie a jakość mają bardzo niską. Po ponad 6-miesięcznym użytkowaniu butów (chodzenie czyli normalne użytkowanie) pękły i wytarły się podeszwy. Buty oczywiście zareklamowałem. I co firma Venezia na to. Cytuję: "...uszkodzenie jest naturalną zmianą użytkową proporcjonalną do czasu użytkowania" i oczywiście reklamacja została odrzucona (nie wiedziałem, że pęknięcie podeszw butów po półrocznym użytkowaniu jest naturalną zmianą użytkową proporcjonalną do czasu użytkowania ale człowiek uczy się przez całe życie). Nie pomogła mediacja Inspekcji Handlowej. Bo powtórna reklamacja butów została także odrzucona i firma Venezia zakończyła sprawę (znowu cytuję): "chcemy również nadmienić, że nie zgadzamy się na rozwiązanie sprawy poprzez rozpatrzenie jej przez Stały Polubowny Sąd Konsumencki". Czyżby czegoś się bali...Ale niestety ta zagrywka pozbawiła mnie defacto możliwości naprawy obuwia. Bo pozostał jedynie sąd ale oczywiście wiąże się to z wydatkami i poświęcaniem czasem. Czyli w skrócie: 1) reklamacja->odrzucenie reklamacji przez Venezię; 2) mediacja skutkująca ponowną reklamacją->odrzucenie reklamacji przez Venezię i brak zgody na Sąd Konsumencki 3) wyczerpanie ścieżki reklamacyjnej->pozostaje tylko sąd powszechny Czyli pieniądze zostały wydane na bubel a Venezia ma to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
martusiaaa2011 Odpowiedź dla sly.pl 17.01.15, 17:30 Poproś o pomoc rzeczoznawcę ds obuwia, z pozytywną opinią skieruj pismo z żądaniem wymiany obuwia na wolne od wad reklamacjatowaru.pl/poradnik/po-co-mi-opinia-rzeczoznawcy/ dobry rzeczoznawca sporządzi Ci pismo. W grupie jest rzeczoznawca p. Kasia - możesz zapytać czy na podstawie zdjęć jest w stanie wstępnie coś ocenić - ma swoją grupę też na FB reklamacja odzieży i obuwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka miki Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:18 Nie wprowadzaj w błąd Martusiu. Opinia rzeczoznawcy jest wyłącznie opinią prywatną, niczego nie dowodzi, nie jest dowodem w sprawie i nie ma żadnej mocy prawnej, czyli jest wyłącznie niepotrzebnym wydatkiem. www.lex.pl/czytaj/-/artykul/nie-kazda-opinia-bieglego-jest-nia-w-rozumieniu-k-p-c prawo.wyborcza.biz/content/znaczenie-prywatnej-opinii-%E2%80%9Ebieg%C5%82ego%E2%80%9D-w-procesie-cywilnym Jeżeli zdecydujesz się na Sąd powszechny, po 6 miesiącach od zakupu to Ty Panie sly.pl będziesz musiał udowodnić wadliwość towaru w momencie jego zakupu, możesz to zrobić na przykład wnioskując przed Sądem o przeprowadzenie dowodu w postaci opinii biegłego. Lub jeżeli chcesz się zaopatrzyć w opinię to jedyny sens ma zasięgnięcie opinii Laboratorium Izby Przemysłu Skórzanego w Krakowie lub Instytutu Przemysłu Skórzanego w Łodzi, dane adresowe znajdziesz w przeglądarce lub pod tym linkiem skutecznareklamacjaobuwia.blox.pl/html Są to instytucie całkowicie niezależne a ich opinie najsilniejszym materiałem dowodowym jaki można zdobyć. Po ewentualną pomoc prawną nie na facebooka tylko do Recznika Konsumenta - potwierdzi całe powyższe łącznie z tym że rzeczoznawca to niepotrzebny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
martusiaaa2011 Re: Odpowiedź dla sly.pl 18.01.15, 11:15 A niby rzeczoznawca będący biegłmy sądowy lub rzeczoznawca z listy przy Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej uważasz że jest od kogos zalezny. Tylko że w większości przypadków opisywanych w grupie na facebooku ludzie ktorzy skierowali pismo do sprzedawcy z opinią rzeczoznawcy uzyskali to co chcieli i uzyskali zwrot kosztow poniesionych na uzyskanie opinii rzeczoznawcy. O tym mowią przepisy. A za opinę rzeczoznawcy z Instytutu Przemysłu Skórzanego nie trzeba płacić? Sąd ją od tak uzna? Nie chce mi się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.15, 11:25 Gdybym ja liczyła na pomoc Rzecznika Konsumentów to bym nie odzyskała ani pienięczy ani nowej pary butow by mi nie zaproponowali. Po odmowie sprzedawcy Rzecznik powiedział, że nie wiele pomoze ale proszę składać wniosek. Postanowiłam uzyskac opinię rzeczoznawcy z listy WIIH. Z opinią skierowałam pismo do sprzedawcy i uzyskałam zwrot za obuwie oraz opinię rzeczoznawcy. Po coś Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej prowadzi listę rzeczoznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.15, 22:51 "Postanowiłam uzyskac opinię rzeczoznawcy z listy WIIH. Z opinią skierowałam pismo do sprzedawcy i uzyskałam zwrot za obuwie oraz opinię rzeczoznawcy" OPINIA RZECZOZNAWCY NIE JEST DOWODEM TYLKO OPINIĄ PRYWATNĄ POTWIERDZA TO ORZECZNICTWO SĄDU NAJWYŻSZEGO. A uznali dlatego że ci się należało czy dlatego że już nie chcieli cię oglądać. I tak klienci za to zapłacą Pani wszystko reklamująca. Uznawanie reklamacji jest jednym z kosztów prowadzenia działalności gospodarczej. Efekt końcowy jest i tak taki że na końcu i tak za wszystko płaci klient. Wszystko jest wliczone w cenę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.15, 22:56 "Po odmowie sprzedawcy Rzecznik powiedział, że nie wiele pomoze ale proszę składać wniosek" CZYLI RZECZNIK NA POZIOMIE I Z HONOREM. Składać zawsze można, sklepy często uznają za upierdliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka miki Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.15, 13:56 Proponuję lekturę w postaci załączonych linków. Opinia rzeczoznawcy nie jest materiałem dowodowym, nie ma żadnej mocy prawnej a jest wyłącznie opinią prywatną. To nie są żadne moje dywagacje tylko tak stwierdził SĄD NAJWYŻSZY. Przedstaw jakie przepisy zobowiązują sprzedawcę do uznania reklamacji po przedstawieniu opinii rzeczoznawcy - trochę podpowiem, nie ma takich przepisów. Opinia rzeczoznawcy czy zlecona przez sklep czy przez kupującego jest nic nie warta, poniewaz jest to opinia prywatna. Jeżeli sklepy uznają reklamację po przedstawieniu opinii rzeczoznawcy wcale nie oznacza że muszą to zrobić. www.lex.pl/czytaj/-/artykul/nie-kazda-opinia-bieglego-jest-nia-w-rozumieniu-k-p-c prawo.wyborcza.biz/content/znaczenie-prywatnej-opinii-%E2%80%9Ebieg%C5%82ego%E2%80%9D-w-procesie-cywilnym Zapytaj w u rzecznika, w Inspekcji Handlowej, czy Federacji Konsumenta czy u jakiegokolwiek prawnika ile jest warta w Sądzie zlecona przez Ciebie czy przez sklep opinia rzeczoznawcy. A ile jest warta opinia instytutu. Zresztą załączone linki mówią wszystko. Tu Sąd wydał wyrok na podtsawie opinii Instytutu i mądrze to uzasadnił orzeczenia.ms.gov.pl/content/$N/155005200000503_I_C_000388_2012_Uz_2012-11-07_001 Tu kolejny www.skargi-konsumenckie.gov.pl/LogosSKON/logosdocs.nsf/F4B1AA4175823980C12571E90048F76D/$FILE/wyrok_nr_07_obuwie.pdf/ przydatny link skutecznareklamacjaobuwia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.15, 22:41 ZLECANIE OPINII RZECZOZNAWCY JEST BEZCELOWE. OPINIA RZECZOZNAWCY NIE JEST DOWODEM, POTWIERDZA TO ORZECZNICTWO SĄDU NAJWYŻSZEGO, www.lex.pl/czytaj/-/artykul/nie-kazda-opinia-bieglego-jest-nia-w-rozumieniu-k-p-c prawo.wyborcza.biz/content/znaczenie-prywatnej-opinii-%E2%80%9Ebieg%C5%82ego%E2%80%9D-w-procesie-cywilnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka miki Re: Odpowiedź dla sly.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:31 "Poproś o pomoc rzeczoznawcę ds obuwia, z pozytywną opinią skieruj pismo z żądaniem wymiany obuwia na wolne od wad" Wymiana spodów jest możliwa, czyli żądanie wymiany jest bezzasadne z uwagi na nadmierność kosztów. - bardzo proste do obalenia Proponuję jednak żądać naprawy. W przypadku braku naprawy w odpowiednim terminie można będzie żądać zwrotu gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
helenkakawoszka Re: reklamacja butów venezia 16.08.12, 15:44 ja mam z nimi wiecznie problemy! buty max pół roku wytrzymują, mój rekord - 1 dzień! bo niestety zawsze mi coś od dnich odpada, a "elementów ozdobnych reklamacja nie uwzględnia", więc buty, najczęściej do wyrzucenia. ile sie na nich naklęłam, nachodziłam i naprosilam, aby spróbowali jakoś dokleić kamyczek czy inny kwiatek - nigdy. w tym roku powiedziałam sobei "basta! nie ze mną takie nuemry!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrojanka Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 09:10 O kurcze! To może jakiś niefart, bo ja mam z zeszłego roku letnie buty z venezia i tego roku też kupiłam klapeczki i są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:59 Aj...tam tagie gadanie.Mam pantofle zakupione w sklepie venezia w których chodzę już chyba (jak się ne mylę) drugi albo i trzeci rok.To jedne z lepszych i wytrzymalych butów jakie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 12:07 Też mam kilka par z tej marki. Venezia jest całkiem dobrym sklepem. Buty się nie niszczą tak szybko a na wyprzedażach naprawde można trafić na fajne okazje. Tego roku kupiłam buty które wcześniej miały cenę 599zł a ja mam je za 249 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Sz. Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 13:36 Buty tej marki moim zdaniem są całkiem dobrej jakości. Maja fajne fasony i są wygodne w noszeniu. Zdarza się że buty ze skóry obierają nogi lub farbują ale nie buty z venezia, te należą do grupy butów spełniających oczekiwania klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
sineguanon Re: reklamacja butów venezia 28.05.14, 09:40 Ja kupuję tylko w Venezii. Buty wytrzymują do 6 miesięcy po tym czasie najczęściej ujawniają się jakieś wady. Jednak domniemanie prawne , iż wada tkwiła już w wyrobie jest po stronie konsumenta. Pierwszej reklamacji mi nie uznali , przegrali sprawę i teraz już uznają mi wszystkie. Ponieważ najczęściej nie mają już taki modeli oddają mi pieniądze (zawsze żądam wymiany , nigdy naprawy) dzięki temu co pół roku mamy z żoną nowe model butów na sezon. W tym roku wymieniłem już trzy pary. Wygranie sprawy jest bardzo proste jeśli wada ujawniła się prze d upływem 6 miesięcy od daty zakupu. Pomogłem skutecznie już kilku osobom. Mogę udostępnić wzory pism i wskazówki. Adres mail: gertom1@o2.pl euty owe st po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: reklamacja butów venezia IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.12, 13:29 Kupiłam buty w Venezii letnie na koturnie która obłożona była plecionką lub sznureczkami słomianymi (jak zwał tak zwał). Miałam je na nodze 2 razy. Proszę sobie wyobrazić, że sznureczki z koturny poodklejały się i podeszwa też nieco się odkleiła. Zareklamowałam więc je. Oczywiście reklamacja została odrzucona. Zacytuję teraz uzasadnienie rzeczoznawcy: "Nie stwierdzam w przedmiotowej parze wad wynikających z winy producenta lub sprzedawcy. Zgłaszane przez klientkę uszkodzenie jest następstwem dłuższego okresu użytkowania wyrobu po powstaniu uszkodzenia. Gdyby Klientka zaprzestała użytkowania obuwia w początkowej fazie uszkodzenia, nie byłoby one tak rozległe. Natomiast używając obuwie w takim stanie, i nie informując sprzedawcy o powstałej niezgodności w odpowiednim czasie, konsument doprowadził do pogłębienia, uszkodzenia oraz zniszczenia wyrobu" Zatem woskuję, że reklamację powinnam złożyć w dniu zakupu bo miałam wątpliwości co do tego czy te sznureczki nie poodpadają. Kiedy spytałam sprzedawcę co będzie jak one odlecą to powiedziała że reklamacja zostanie uwzględniona. Szkoda gadać. Nie polecam. Wszytko jest fajnie i ładnie dopóki nic się z obuwiem nie stanie a jak składa się reklamacje to zawsze jest wina klienta, bo przecież uszkodzenie jest mechaniczne. A jakie ma być do cholery? Ja butów nie stawiam w ramce na półce tylko w nich chodzę!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: reklamacja butów venezia IP: *.icpnet.pl 02.11.12, 12:15 ja kupilam oficerki w zeszlym roku raz juz reklamowane i w tym roku drugi raz bo sie porozklejały i odrzucili mi reklamcje bo stwierdzili ze obuwie zle uzytkowane no przepraszam bardzo ale na głowie ich nie nosze pojebana firma na maksa najgorsza jaka znam az mnie dziwi ze jeszzce istnieja i ludzie do nich wracaja ide do sadu bo nie mam zamiaru dac za wygrana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 08:46 Ja natomiast mam buty tej marki już kolejny rok. Czytam na forach że klienci czasem są niezadowoleni i trochę się dziwię ponieważ moje buty noszą się świetnie i nie mam podstaw do jakiś reklamacji czy zwrotów. Należę więc raczej do grona tych zadowolonych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marietta Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 11:10 Zauważyliście, że na tym forum wypowiadają się osoby podstawione, które celowo chwalą sklep i dziwią się, że ktoś śmie napisać coś negatywnego na temat VENEZII. A wpis tej samej treści. Jak dla mnie to dziadoski sklep, zaczęli sprzedawać jednorazowe buty, które po kilku dniach się rozsypują i odmawiają reklamacji zrzucając wine na złe użytkowanie (sic!) i brak reklamacji na ozdoby. Personel również z przypadku, niekompetentny i po niżej krytyki. Nigdy więcej nie kupie od nich żadnych butów, również nikt z mojej rodziny też nie. Zmieniam sklep na taki, gdzie klienta traktują poważnie i nie nabijają ludzi w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 11:31 Może buty mają ładne fasony, ale jeśli chodzi o reklamację to sklep robi sobie żarty z klientów. W tym roku zareklamowałam dwie pary butów i oby dwie rostały odrzucone. W jednych klapkach odpadł kwiatek w pudełku nie były noszone, uznali, że to element ozdoby, który nie podlega reklamacji, w drugich butach za 600pln, zaczęły odpadać ćwieki, miałam je dwa razy na sobie, reklamacja również została odrzucona. Lepiej trzymać się od tego sklepu z daleka, bo naprawę szkoda nerwów i czasu. NIE POLECAM. Nawet ze słyszenia coraz więcej klientów narzeka na ten sklep i z własnego doświadczenia wcale się nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka79 Re: reklamacja butów venezia IP: *.31.51.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.12, 18:44 Buty (kozaki) kupiłam w zeszłym roku w październiku. Nosiłam je 4 miesiące. Schowałam do pudełka. Wyciągnęłam w tym roku, wyczyściłam porządnie, wypastowałam i okazało się, że skóra na cholewkach jest paskudnie odbarwiona (nie od soli, czy wody, wg mnie po prostu wada materiału i farbowania). Oczywiście reklamacja odrzucona, bo upłynęło 6 miesięcy od wydania, więc złe użytkowanie. A co to ma do rzeczy w przypadku wadliwego materiału? Jak z tym walczyć? Udać się do jakiegoś rzeczoznawcy, rzecznika praw konsumenta? Nie podaruję im tego. Ten koszmarny szmelc kosztował ponad 500zł. O 300 za dużo! Tak na marginesie to Venezia ma jakość gorszą niż buty na włoskim bazarze... Koszmarna jakość. Nigdy więcej tam nie kupię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martek Re: reklamacja butów venezia IP: *.31.51.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.12, 18:50 Czytam te posty i zastanawiam się ile sprzedawcy dostają prowizji od pisania postów o wspaniałej jakości butów Venezia hahaha A jeśli ktoś naprawdę uważa, że to dobra jakość, to nigdy na nogach nie miał PRAWDZIWYCH butów... Polska jest naprawdę pomrocznym krajem i zacofanym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniszka Re: reklamacja butów venezia IP: *.play-internet.pl 05.12.12, 19:42 Kupiłam oficerki 4 miesiące temu. Od wewnętrznej strony odkleiła i rozwarstwiła mi się podeszwa w całej parze, pękła skóra również w całej parze (w prawym bucie w okolicy piety i na podbiciu, zaś w lewym w górnej części cholewki po zewnętrznej stronie). Buty w chwili zakupu nie miały żadnych wad. Oczywiście moja reklamacja została rozpatrzona dwojako. Ponieważ pęknięcia skóry uznano za mechaniczne i zaproponowano mi podklejenie. Oczywiście składam odwołanie. Dodam, że należę do osób, które nie niszczą butów. Mam buty z Ryłko, które mają już 5 lat i są w lepszym stanie niż te z Venezii. Buty warte 500 zł powinny być lepszej jakości. Zdecydowanie nie polecam tego sklepu. Zapewne mi je odrzucą. W takim wypadku od razu idę do Rzecznika Praw Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: reklamacja butów venezia IP: *.cdma.centertel.pl 06.12.12, 09:10 przyznaje racje też popełniłam bład i zakupiłam kozaki w tym sklepie klienta tam sie nie szanuje reklamacje tam można tylko składac bo zawsze sa rozpatrywane negatywnie a wada skóry jest albo uszkodzeniem mechanicznym a za trzecim razem zabrudzeniem poprostu zupełna ignorancja i brak szacunku dla klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: reklamacja butów venezia IP: *.lodz.mm.pl 03.12.13, 17:39 Kupiłam w tej sieciówce kozaki za 599 zł, po 6 tygodniach odkleiła się podeszwa no ale reklamacja została przyjęta, niestety długo się nie nacieszyłam użytkowaniem bo po niedługim czasie suwak się zepsuł (odpadły 2 ząbki) i reklamacje odrzucono z uzasadnieniem, że każde obuwie się zużywa i to nie zależy od producenta. HA HA HA, ja się pytam wobec tego po co producent udziela gwarancji na 2 lata? Chyba to jest jasne, że poświadcza o jakości obuwia, a jeśli jest ona wątpliwa to już konsekwencje są w jego intencji. NIE POLECAM OBUWIA TEJ FIRMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: reklamacja butów venezia IP: *.30.178.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.03.14, 14:48 Mam podobne odczucia z tą firmą. Odrzucone reklamacje i wina oczywiście po mojej stronie, bo wychodzi na to że bezczelnie postanowiłam użytkować buty u nich kupione. Kompletna głupota. Tak naprawdę zależy na jakie buty się u nich trafi. Ja mam jedną parę od 2 czy 3 sezonów i wszystko z nią ok, ale też niestety jestem posiadaczem dwóch par których jakość pozostawia wiele do rzyczenia. Nadmienię tylko ze jedna z tych par po dwóch miesiącach użytkowania nadaje się do wyrzucenia i najgorsze jest to że to Mi wmawiają niewłaściwa pielęgnację obuwia i wady oczywiście powstałe na skutek użytkowania kiedy o zgrozo buty były konsekrowane tylko ich środkami. Wiec coś tu jest nie tak. Czuje duży niesmak po tych nieudanych u nich zakupach więc sklepy tej marki omijać będę szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf32 Re: reklamacja butów venezia IP: 77.236.31.* 13.03.14, 19:34 przekaż wszystkim znajomym o problemie, ja to zrobiłem, może padną jak muchy !!!! nie kupować ,omijać sklepy !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: reklamacja butów venezia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.12.12, 18:30 WitAJ! I Tak miałaś sporo szczęścia ,że zaproponowano Ci naprawę obuwia.... VENEZIA TO FIRMA KTÓRA NIEMALŻE 99% REKLAMACJI ROZPATRUJE NEGATYWNIE!!!! Wina zawsze leży po stronie użytkownika....DROGIE PANIE JESTEŚMY WZROKOWCAMI, ALE NIE DAJMY SIĘ NABIERAĆ NA ŁADNY WYGLĄD BUTÓW VENEZIA....tandetne wykonanie i nieuwzglęnianie reklamacji przesądziło o tym ,że sklepy tej firmy omijam głębokim łukiem.... KONKLUDUJĄC VENEZIA= MEGA TANDETA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracusia Re: reklamacja butów venezia IP: *.107.117.69.mediahost.pl 14.12.12, 09:02 Ja pracowałam w hurtowni obuwia i sprzedawaliśmy właśnie m.in. buty Venezii. Tyle defektów i wad w obuwiu to jeszcze nie widziałam... 80% obuwia oddawaliśmy do importera bo nie nadawało się do użytku. A reklamacje klientowskie rozpatrywane są przeważnie negatywnie. Venezia to tandetne buty, nie nadające się do chodzenia za duże pieniądze. Chińskie buty lepiej kupić, cena niższa i jakość taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
szafiarkazklasa Re: reklamacja butów venezia 14.12.12, 14:22 Zastanawia Mnie jeden aspekt, bo w mojej rodzinie wszyscy kupują w venezii od dobrych paru lat i dziwi mnie tak toksyczne podejście do jednej z najlepszych naszych rodzimych marek, którą raczej powinniśmy promować na tle zagranicznych wyzyskiwaczy. Co ciekawsze, duża część wpisów pochodzi z jednego IP, więc albo konkurencja jest zazdrosna, albo mamy jakąś "wielodzietną rodzinę", która mozolnie wpis po wpisie pisze wszystko w podobnym charakterze robiąc po prostu czarny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasq Re: reklamacja butów venezia IP: *.146.73.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.12, 20:54 venecja jest jedną z wielu firm kupujących buty po 50 -150 (lato/zima)PLN które po postawieniu na półce cudownie zyskują na wartości. dodatkowym zyskiem jest własna sieć sklepów z których marża też trafia do kieszeni właścicieli firmy. więc nie dziw się że klienci czekają na wyprzedaże i notorycznie reklamują obuwie na plus należy zaliczyć to że przy takiej jakości odsetek niezadowolonych klientów nie przekroczył tego punktu od którego zaczyna się zjazd kończący działalność firmy, co np przytrafiło się gino rossi - znana marka - (likwidacja sporej ilości sklepów) czy kilku importerom (obszar zakupów bardzo zbliżony geograficznie) ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kiliusz Re: reklamacja butów venezia 19.12.12, 19:07 Jeśli buty mają jakąś wadę ukrytą, którą dostrzeżemy po krótkim czasie, np w domu, to warto raklamować produkt jako niezgodny z umową. W tym przypadku na rozpatrzenie takiej reklamacji sprzedawca ma 14 dni wg ustawy, więc żadne wewnętrzne regulaminy nie mają tu mocy. Nie warto olewać swoich praw i zostawać z zepsutym towarem. Ważne jest to, że taka reklamacja nie patrzy na to, czy towar był z promocji, czy z przeceny. I teksty w stylu "towar z promocji nie podlega reklamacji" może sprzedawca zachować dla siebie. Jeśli towar jest zepsuty i ma wady, a mieć nie powinien, to mamy tu do czynienia z niezgodnością towaru z umową Fajny poradnik na temat reklamacji możemy znaleźć tutaj toniepotrzebne.pl/domowe/niesprawnysprzet/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnisz Re: reklamacja butów venezia IP: *.play-internet.pl 08.01.13, 23:50 Ja w czwartek idę do rzecznika, ponieważ odrzucono moje odwołanie, które było napisane razem z osobą ze stowarzyszenia praw konsumenta. Ponadto z ich decyzji mogę wywnioskować, ze nawet go nie przeczytali. Do tego o decyzji od odwołania zostałam powiadomiona smsem. Odpowiedz Link Zgłoś
reklamacyjny.pl Re: reklamacja butów venezia 29.01.13, 20:56 Witam Zajmujemy się dość niekonwencjonalnie reklamacjami. Proszę sprawdzić www.moj.reklamacyjny.pl/articles/65/buty-venezia A tu specjalny firm który powstał na temat butów Venezia www.youtube.com/watch?v=vkqftkjxi0U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 18:55 Ja byłam zadowolona ... do dzisiaj. Po roku czasu rozkleiły mi się buty. Pomyślałam sobie, że buty za cenę 450 zł nie powinny się rozklejać po 1 sezonie... że po coś chyba dają gwarancję na 2 lata. Zgłosiłam reklamację - która niestety nie została uznana. Powód: rozklejenie zbyt rozległe co uniemożliwia naprawę i wskazuje na użytkowanie mimo zauważenia rozklejenia! Normalnie jakiś bezsens- za bardzo mi się buty rozkleiły- no pech! Powiedziałam Pani, że będę się odwoływać a Pani bezczelnie że owszem mam takie prawa, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło się, aby odwołanie było inaczej rozpatrzone! Tak więc odradzam! Tandeta, serwis - żenada- gwarancja- nie wiem po co. Jakie szczęście- miałam upatrzone miesiąc temu czerwone botki- dzięki Bogu że nie było mojego rozmiaru! Odpowiedz Link Zgłoś
reklamacyjny.pl Re: reklamacja butów venezia 29.01.13, 21:03 www.youtube.com/watch?v=vkqftkjxi0U Odpowiedz Link Zgłoś
z_lodzi Re: reklamacja butów venezia 15.02.13, 22:03 Pani ze sklepu ma rację - venezia nigdy nie zmienia zdania i idzie "w zaparte" aż do końca. Taka polityka firmy - uważają swoich klientów za idiotów nieświadomych swoich praw. Co gorsza często mają rację :( Ja już zakończyłem próby polubownego rozwiązania sporu z venezią - sąd rozstrzygnie kto ma rację. Was też zachęcam - walczcie o swoje, bo warto. I pamiętajmy: świata od razu nie zmienimy, ale (jeszcze) możemy decydować gdzie wydajemy własne pieniądze. Ja swoich w venezii już nie zostawiam, a Wy? ;) P.S. Nazwa firmy pisana małą literą to nie efekt mojej nieznajomości zasad pisowni - to wyrażenie mojego "szacunku" dla postępowania venezii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: reklamacja butów venezia IP: *.blast.pl 22.02.13, 10:19 Ja kupilam buty w venezii przed swietami po 5 razach buty sie rozkleily byly super sklejone bo zwracam na to uwage orzucono moja reklamacje z uzasadnieniem ze sa to szczeliny montazowe..pochodzilam jeszcze ze trzy razy buty rozkleily sie jeszcze bardziej ale ze nie ma widocznego kleju dalej w ich mniemaniu sa to szczeliny montazowe a podeszwa odchodzi i but przemaka...to sa zwykli zlodzieje ja tez udaje sie do sadu..Okradaja ludzi w bialy dzien:/ Odpowiedz Link Zgłoś
reklamacyjny.pl Re: reklamacja butów venezia 27.02.13, 09:52 z_lodzi napisał: > Pani ze sklepu ma rację - venezia nigdy nie zmienia zdania i idzie "w zaparte" > aż do końca. Tu muszę zaznaczyć, że nam się udało zmienić politykę firmy Reklamacje: www.moj.reklamacyjny.pl/articles/65/buty-venezia www.moj.reklamacyjny.pl/articles/80/buty-venezia-druga-para dzięki naszej interwencji zostały rozpatrzone pozytywnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: reklamacja butów venezia IP: *.161.2.83.bdmedia.pl 11.03.13, 13:16 polecam interwencje portalu moj.reklamacyjny.pl kolejna pozytywnie załatwiona reklamacja: www.moj.reklamacyjny.pl/articles/84/buty-marki-venezia-sliczne-koz Odpowiedz Link Zgłoś
malykoteczek Re: reklamacja butów venezia 24.06.14, 19:01 Mam podobne doświadczenia jak większość osób się tu wypowiadających. Odradzam zakup butów w venezii. Chłopak kupił tam buty zimowe w listopadzie, w styczniu zgłosiliśmy reklamację dotyczącą dwóch wad: rozklejenia buta i rozchodzącego się samoistnie zamka w jednym z butów. Żądaliśmy naprawy wad, wiedząc że reklamując po raz pierwszy nie mamy raczej szans na zwrot pieniędzy. Powołując się oczywiście na niezgodność towaru z umową. Po dwóch tygodniach buty wróciły "naprawione" tzn sklejone były, jednak szewc zapomniał chyba, że zamek też należałoby wymienić i odesłał nienaprawiony but. No więc znając polskie prawo i cytując ustawę dopisaliśmy na arkuszu reklamacyjnym, (prosząc oczywiście o ksero i podpis z pieczątką na kopii składanej reklamacji), paragraf na który powołujemy się przy kolejnej reklamacji twierdząc że wada wystąpiła ponownie. Ci co się znają wiedzą, że wtedy ma się podstawę do żądania zwrotu pieniędzy co też uczyniliśmy na piśmie. Chyba dział reklamacyjny padł z wrażania bo po tygodniu zadzwonił do chłopaka konsultant do spraw reklamacji próbując wmówić mu że nie ma prawa do zwrotu pieniędzy, próbował go zmanipulować!!! Bezczelnie kłamał w słuchawkę twierdząc, że prawo czegoś takiego nie przewiduje!!! Na szczęście chłopak dobrze był do rozmowy przygotowany (najlepiej mieć ze sobą wydrukowany paragraf ustawy na jaki się chcemy powołać) i w rezultacie odzyskaliśmy pieniądze! Postawiliśmy ich w takiej sytuacji, że nie mieli wyjścia, nie mogli tej reklamacji podważyć! Niestety idąc do tego sklepu z reklamacją trzeba mieć przepisy w małym palcu inaczej wmówią Wam wszystko co chcą:(( Odpowiedz Link Zgłoś
harczyn Re: reklamacja butów venezia 28.02.13, 12:05 Ciągle słyszę, że buty z tej niby drogiej marki się psują nie warto wiec przepłacać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 20:18 Witam moja reklamacja ciąinie sie juz od 22 grunia 2012 .Trzy razy odrzucona reklamacja .Opinia rzeczoznawcy PIH na moja korzysc i nagle chca oddac 3 stowki za buty .Teraz rzecznik praw kosumenta powiedzial mi ze zgodnie z prawem musza zwrocic mi wszystkie koszty dojazdu i opinie tj ok 400 zl.:Pewnie sprawa i tak zakonczy sie w sadzie .venezia szuka frajerow ktorzy nie walcza o swoje prawa.Chcesz sie utruc kup sobie buty z tef firmy .Brak slow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: reklamacja butów venezia IP: *.icpnet.pl 10.05.13, 10:30 Nie kupujcie butów venezia, to nie buty ,a buble! Kupiłam kozaki za 449zł i po trzech miesiącach użytkowania obcasy odchyliły się do tyłu. Reklamowałam 3-krotnie , bez efektu.Poinformowano mnie ,że to moja wina bo wymieniłam fleczki(uległy zdarciu)Według ich wymiana fleczków przez szewca jest przyczyną odchylenia obcasów.Żarty sobie robią z klienta.Wina klienta jest ,że użytkuje obuwie a powinien ustawić w gablocie jako okaz.Zachęcam klientów żeby zakładali sprawę sądową przeciwko Venezi. -ja tak zrobię! Odpowiedz Link Zgłoś
szewc24.pl Re: reklamacja butów venezia 10.05.13, 10:36 Czy może Pani przesłać zdjęcia tych kozaczków na adres : kontakt@szewc24.pl Może będziemy mogli coś pomóc, lub podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: reklamacja butów venezia IP: *.icpnet.pl 14.05.13, 11:17 Buty Venezia - nie,nie, nie i jeszcze raz nie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drhasut Re: reklamacja butów venezia 19.05.13, 16:08 Niezadowolonych klientów sklepu Venezia zapraszamy: www.reklamacyjny.pl link: www.moj.reklamacyjny.pl/reklamacje/65/buty-venezia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożka Re: reklamacja butów venezia IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 14:12 Tandeta. Kupiłam czółenka na platformie. Chodziłam w nich tylko w pracy nie wychodząc nigdzie na zewnątrz. Skóra na platformach wygląda jakby się łuszczyła. jeszcze nie reklamowałam. Nie wiem co robić. W moim mieście nie ma salonu Venezii. Kupiłam je będąc na wyjeździe. Jak myślicie, czy reklamować je wysyłkowo????? Proszę o poradę, bo nie chcę pakować się w dodatkowe koszty typu przesyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP VENEZII Re: reklamacja butów venezia IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 20:10 Cześć Zapraszam na moją stronę. www.facebook.com/pages/STOP-Venezii/274009196077822?ref=tn_tnmn Znajdziecie tam informacje o reklamacjach w sklepach VENEZIA. Wszystkie znajdujące się na tej stronie i w moich postach znaki towarowe i nazwy firm, zostały użyte jedynie w celu informacyjnym i są wyłączną własnością tychże firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurei.pl Re: reklamacja butów venezia - odzyskaj pieniądze! IP: *.181.5.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 20:52 Szanowni Państwo, jeśli Venezia odrzuciła Państwa reklamacje to chętnie przeanalizujemy te sprawy i zajmiemy się nimi. Jestesmy w stanie zaproponować szybkie i skuteczne załatwienie Państwa spraw - pewne odzyskanie pieniędzy. Prosimy o kontakt pod numerem 507 87 30 84 lub mailowo aurei.pl@wp.pl Pozdrawiamy, zespół aurei.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: reklamacja butów venezia IP: 83.2.131.* 05.06.13, 16:35 ja również kupiłam buty była identyczna sytuacja po 7 dniach się rozwaliła kokardka i spód zaczął odchodzić co trzeba napisać o reklamacje zwrotu kasy bo już czekam 2 miesiac na buty bo SA w naprawiane wnet lato sie skończy a ja dalej nie będę mieć butów albo ubiorę raz okaze się ze sie rozlecialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: reklamacja butów venezia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.13, 15:31 Nie! Nie! Nie! Buty kupiłam półtora miesiąca temu ( skórzane baleriny). Nosiłam je głównie do pracy. Parę dni temu obcas w jednym z niach dosłownie się rozpadł, a ze środka wypadło coś jakby tektura (!). Reklamacja oczywiście nie została uznana, gdyż " but był nieprawidłowo uzytkowany". Wysłałam odwołanie z prośbą o instrukcję, jak mam użytkować buty, bo wychodzi na to, że po zakupie trzeba je postawić na regale i podziwiać. Z tego, co widzę, to będzie ciężko z nimi, ale ja nie mam zamiaru się poddać. Każdemu odradzam zakup butów Venezia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Iwona Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 16:21 Mam identyczną sytuację, składałam odwołania, prosiłam o podanie nazwiska i uprawniń osób, które wydają opinie, ale , to wszystko bezskutecznie. Też dowiedziałam się, że nieprawidłowo użytkuę buty, a specjaliści od spraw reklamacji pozostają anonimowi, alw znają się świetnie. Przestrzegan wszystkich przed kupowaniem tego badziewia, gdybym miała czas, to przed sklepem w moim mieście stałabym z transparenem przestrzegającym przed zakupami. Zastanawiam się nad podaniem do sądu, bo but ewidentnie rozkleił się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Iwona Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 18:24 Reklamacje obuwia w Venezia CH Forum w Gliwicach robią sprzedawczynie, które podpisują się pod pieczątką specjalista ds reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dama Re: reklamacja butów venezia IP: *.icpnet.pl 03.07.13, 12:39 Rzeczy tej firmy po jednym dniu używania wygladają jak g...o.. moze dlatego ze nim sa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: reklamacja butów venezia IP: 193.188.198.* 31.07.13, 20:16 ZGADZAM SIĘ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: reklamacja butów venezia IP: 193.188.198.* 31.07.13, 20:15 Ja już też nigdy nie kupie butów bo okazuje się że niby okres reklamacji,który trwa 2 lata,bo takie informacje się otrzymuje przy zakupie obuwie, tak naprawdę trwa do 6m-cy i w sumie to przy reklamacji jest uzasadnienie piękne z pragrafawami itp., z którego wynika że reklamacji w ogóle nie ma. Odwołania??? śmiech ja nawet nie otrzymałam odpowiedzi na moje odwołanie. Mi akurat po niespełna 6mcach użytkowania butów przetarła się podeszwa na dużym palcu!!!! a w drugim bucie zaczęla się przecierać-tak wiec najlepiej buty firmy VENEZIA kupować ale NIE NOSIĆ tylko może patrzeć na nie??? Droga sądowa niestety pewnie większość z eklamacji nieuwzględnionych firmy Venezja byłaby uznana przez sąd ale kto ma na to czas i w taki niestety sposób firma VENEZJA istnieje i sprzedaje "świetne buty ze skóry"....ogólnie ODRADZAM FIME VENEZJA , no chyba że ktoś ma pewność że obuwie będzie właściwej jakości..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: reklamacja butów venezia IP: *.toya.net.pl 19.08.13, 19:51 Hej, ja także mam niemiłe wspomnienie z butami z tego sklepu VENEZIA Łódź, kupiłam sobie piękne oficerki, musiałam zareklamować wadę skóry, która niestety po kilku tygodniach użytkowania nieco się ukruszyła na zgięciach ... fachowo nazwano wadę: uszkodzonym licem .... Reklamacja została odrzucona, gdyż... za późno ją zgłosiłam, jako lamer nie wiedziałam, że szkodę można zgłosić maks. 2 miesiące od jej stwierdzenia .... Pani w sklepie naturalnie nie ma obowiązku poinformować mnie, że data podana w reklamacji ma wpływ na jej rozpatrzenie, natomiast bardzo nalegała na jej wpisanie, a rzecznik praw konsumenta z uśmiechem dodał: "Nieznajomość prawa szkodzi..." więc moje kochane Panie czytajmy kodeksy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: reklamacja butów venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.14, 23:52 Ja z kolei niegdy nie mialam problemów z bytami zVenezii, wrtecz przeciwnie, nosza sie dobrze i długo. Mam 5 par, wiec tez spore doświdaczenie ;) Osbiście uwielbiam ich buty, są piekne i stylowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkae25 Re: reklamacja butów venezia 23.08.13, 12:48 najlepiej napisać konkretne odwołanie, powinno poskutkować. U mnie tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raphael Re: reklamacja butów venezia IP: 87.204.163.* 05.09.13, 23:42 Odwołanie odwołaniem, a buty jak były tandetne tak są. Będąc w Zielonej Górze kupiłem buty tej firmy. Po przyjeździe do domu okazało się, że nie da się w nich chodzić. To najbardziej niewygodne buty jakie miałem w przedziale cenowym 400 złotych. Do tego obcas cieniutki i stracił na swojej grubości 1/3 zelówki po przejściu 2 x do pracy - 4 kilometry. Buty oczywiście podzelowałem z przodu (skórzana podeszwa) za 47 złotych w Carefour. To niesamowite bo mam buty kilku firm i noszę je np. 2 czy 3 sezony i nie trzeba reperować obcasów. Tak więc szczerze odradzam tam zakupy. Buty może warte są max 200 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYSTYNA Re: reklamacja butów venezia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.13, 10:57 ZAKUPIŁAM BUTY FIRMY VENECIA W KOSZALJNIE. PO DWÓCH MIESIĄCACH SKÓRA NA OBCASACH ZACHEŁA ODPADAĆ... REKLAMACJI NIE UZNANO. Jestem ROZCZAROWANA. Wiecej nie kupie butów tej marki. Nie uzawanie reklamacji świadczy o kondycji firmy i braku szacunku do klienta. Polecam ZALANDO. Cudne buty dobrych światowych marek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: reklamacja butów venezia IP: *.cable.tvk.wielun.pl 16.10.13, 01:10 Żałuję, że wcześniej tu nie weszłam. Kupiłam przedwczoraj buty venezia, cena 499. Wystarczy przejechać palcem po wierzchu i palec czarny, o środku nie wspomnę. Dzisiaj patrzę jedna cholewka wyższa od drugiej, nosz kur..., wykonanie fatalne. Mam kilka róznych par butów ze skóry, dużo tańszych, jakichś polskich producentów z włoskim akcentem w nawie:), najwięcej fabio fabrizi (chyba) jakoś tak, bez porównania, fleki wymieniam teraz po 2 latach, jeszcze nie mam do końca startych, nie farbują, nic się z nimi nie dzieje, a chodzę w nich bardzo dużo. Venezia do nich to tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: reklamacja butów venezia IP: *.ngm.com.pl 31.10.13, 23:47 Byłem z dziewczyną w dwóch salonach. Owszem buty idealnie leżą i mają świetny design, ale to pułapka. To co ja mogę powiedzieć patrząc męskim okiem inżyniera. Już na pierwszy rzut oka widać, że ta firma sprowadza buty masowo w kontenerze (asortyment w tej samej sieci salonów jest różny). Prawdopodobnie sprowadzane są z Chin lub z chińskiego zagłębia odzieżowo/obuwniczego we Włoszech (tak drogie Panie jest takowe, gdzie nawet wielkie domy mody produkują masówę rączkami azjatyckich imigrantów co wychodzi w zasadzie na to samo co produkcja w Chinach). Ew. sama podeszwa jest Made in Italy ;) Jakość wykończenia obuwia Venezia jest tragiczna a rozrzut jakościowy wskazuje, że każdy model jest z innej linii produkcyjnej: niechlujne pozostałości kleju, źle docięta skóra, snujące się nici, skazy na skórze, źle docięte obcasy (szpary), tandetnej jakości wyściółka z materiału syntetycznego itd. To nie był przypadek jednostkowy. Zwróćcie też na całkowicie niedopasowanie podeszwy do naszej strefy klimatycznej (brak traktora, czy nawet bieżnika w większości obuwia). Jeżeli nawet jest to przeważnie śladowy. Porównajcie z obuwiem Ecco lub choćby Lasockiego w CCC. Te ostatnie pomimo niskiej ceny zresztą mogą uchodzić za wzór pod względem kontroli jakości (lata świetlne od tego co prezentuje obuwie Venezii). Także nie dajcie się drogie Panie nabrać na piękny wygląd. To zwykły tombak a nie złoto. Na dodatek sprzedawany za niebotyczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: reklamacja butów venezia 02.12.13, 12:17 Ja rowniez wyleczylam sie z butow Venezii, chociaz bylo to bolesne bo uwielbiam ich wzornictwo. Ostatnia para na jaka sie skusilam to kozaki, ktore mialy urwany jeden suwak. Buty strasznie podobaly mi sie wiec zaczelam negocjacje z ekspedientka, laskawie otrzymalam 20 zl rabatu, ale w zamian calkowity zakaz reklamacji, rowniez na inne defekty. No coz, zgodzilam sie bo buty wygladaly na solidne, dzieki Bogu nic sie z nimi do tej pory nie stalo, suwak naprawilam sama, ale teraz zastanawiam czy jedna widoczna wada i rabat automatycznie zamykaja droge reklamowania np. peknietej podeszwy i innych wad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: reklamacja butów venezia IP: *.opera-mini.net 16.12.13, 00:49 W salonie zwróciłem ekspedientce uwagę na skazę na skórze to nie było prawie żadnej reakcji. Usłyszałem: "to się może doczyści". Pomyślałem, że ktoś sobie z nas robi jaja. Kozaki za kilka stów! Czym prędzej wyszliśmy ze sklepu, szczególnie, że dotarłem do relacji na temat reklamacji tego obuwia w internecie. Paniom przyznaję - krój mają smukły (nie pogrubiają stopy i łydki a wręcz wysmuklają) i są seksi, a więc łatwo się zatracić. Dobrze leżą, choć to kwestia indywidualna (każda stopa jest inna). Na tle wielu innych kolekcji wypadają świetnie, ale jakość do ceny to dramat. Zapomnijcie teź o rabatach - pytałem o takowy przy kupnie dwoch par. Elastyczności zero. Inne firmy: Słowackie kozaki Gabora (produkują też w Portugalii) są owszem dużo droższe, ale wykonane na pięć. Do tego jeszcze wygodniejsze a skóra prima sort. Jedyny problem to niezbyt szczęśliwe wstawki z tworzywa na obcasie (nie ma jak klasyczna elegancja). Podeszwy też proszą się o lepszy bieżnik. Najsolidniej wyglądają Ecco, ale kolekcja raczej słaba wizualnie. No i niestety dalekowschodnia produkcja za miskę ryżu. Mam nadzieję, że Ryłko nadal robi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katija34 Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 13:02 Ja z kolei mam zupełnie inne doswiadczenie z Venezią. Buty na najwyższym poziomie, zaróno pod względem designu jak i jakości. Kupuję u nich od kilku lat i noigdy nie mailam wieskzych problemów, zwłaszcza z jakoscią, ale prawdą też jest, że dbam o swoje buty, odpowiednio impregnuję i przechowuję do następnego sezonu. Skaza na skórze? Hmm, ja na swoich botkach z kolorowej skóry też mam taką "skazę", ale tutaj bardziej chodzi o to, ze niektóre modele maja po prostu tak wyglądać: lekko znoszone, że niby już trochę służą ;) ale to kwestia takiego stylu. Nie wiem czy w Twoim przypadku akurat o to chodziło, pisze jak było u mnie, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaa123 Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 16:20 Marka Venezia nie jest mi obca, wrecz przeciwnie, nosze ich butuy od ładnychg kilku lat (równeiż te bardziej eleganckie, sylwester też zamierzam przetańczyć w ich butach :) ) jeszzce nigdy sie nie zawiodłam, ale tak jak pisze katija trzeba je umiejętnbie pielęgnować i odpowiednio użytkować, to nie są buty górskie :P z reklamacją nie mialam do czynienia, bo buty były naprawde solidne; pozdrawiam wsztstkich i udsanego Sylwestra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: reklamacja butów venezia IP: *.szybszyinternet.pl 05.01.14, 21:59 Nie miałam problemu z butami Venezia, mam kilka par i noszą sie naprawde super! Poza tym jest to jedna z niewielu firm, która produkuje buty na naprawde wysokim poziomie jesli chodzi o wzornictwo, zdobienia, modele itp. Sa totalnie na czasie i zgodne z najnowszymi trendami. Jaskos jak wspomnialam tez jest ok. Jedna z moich ulubionych marek obuwniczych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 15:19 Ja nie miałam nigdy potrzeby reklamacji, mam 3 pary butów firmy Venezia i noszą się znakomicie; uszkodzenia obuwia, to moim zdaniem, w większości przypadków kwestia nieprawidłowego użytkowania; odpowiednio zdabane buty potrafią dzielnie służyć przez wiele lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szusci Re: reklamacja butów venezia IP: 77.236.31.* 04.02.14, 16:34 firma Venezia celowo łamie prawa konsumenckie w sprawie reklamacji , 99% odrzuca reklamacji , pisanie uszkodzenia kwestia nieprawidłowego użytkowania to bzdura , znowu odezwał się pracownik venezii.STOP VENEZIA !!!!! NAMAWIA NIE KUPOWAĆ W TYM SKLEPIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sineguanon Re: reklamacja butów venezia 28.05.14, 09:42 Ja kupuję tylko w Venezii. Buty wytrzymują do 6 miesięcy po tym czasie najczęściej ujawniają się jakieś wady. Jednak domniemanie prawne , iż wada tkwiła już w wyrobie jest po stronie konsumenta. Pierwszej reklamacji mi nie uznali , przegrali sprawę i teraz już uznają mi wszystkie. Ponieważ najczęściej nie mają już taki modeli oddają mi pieniądze (zawsze żądam wymiany , nigdy naprawy) dzięki temu co pół roku mamy z żoną nowe model butów na sezon. W tym roku wymieniłem już trzy pary. Wygranie sprawy jest bardzo proste jeśli wada ujawniła się prze d upływem 6 miesięcy od daty zakupu. Pomogłem skutecznie już kilku osobom. Mogę udostępnić wzory pism i wskazówki. Adres mail: gertom1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: reklamacja butów venezia IP: *.dynamic.mm.pl 25.03.14, 23:25 Buty w sklepach Venezia kuszą nietypowym dizajnem, są efektowne, bo kolorowe, o ciekawych fasonach. I na tym sie kończy ich wyjątkowość. Jak tylko coś się zaczyna dziać z butami, to Venezia zrobi wszystko, by zwalić winę na kupującego i udowodnić mu, że to on ponosi odpowiedzialność za uszkodzenie butów. Moja reklamacja dotyczyła białych kozaczków. Przy pierwszym uzytkowaniu okazało się, że prawy but jest niewygodny, spada z nogi ( czego nie było można zauważyć w sklepie, podczas przymierzania ). Odmówiono mi przyjęcia reklamacji, bo uznano, że wada jest jawna i na nią się zgodziłam w momencie zakupu obuwia. Żałosny sklep, nigdy więcej tam nie kupię butów i ODRADZAM WSZYTSKIM, BO TAM PRACUJĄ OSZUŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_spiny Znajmy prawa konsumenta i nie dawajmy się Venezi 03.01.14, 13:06 Gdy jesteś konsumentem masz prawo reklamować w trybie ustawowej niezgodności towaru z umową żądając od sprzedawcy wymiany. W linku podaję instrukcję jak to robić oraz formularz reklamacji. Rozwiązania jak sobie radzić z odrzuceniem reklamacji, wzory pism, omówione warianty działania masz w linku w kroku 5 i 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Znajmy prawa konsumenta i nie dawajmy się Ven IP: *.ptvk.pl 30.03.14, 08:46 ale tu są schody twoja wina i nie ma zmiłuj się napisali mi że zbyt późno zgłosiłam reklamację a buty dziecku rozwaliły się po 5 miesiącach gry na hali wierzchnia warstwa odeszła od podeszwy na zgięciach odwołanie zrobiłam raz jeszcze to mi napisali że mogę iść nawet do sądu konsumenckiego kupiłam tam dużo par butów ale już nigdy nic nie kupie a że moi znajomi robią tam też zakupy to zapewniam że też zmienią sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Znajmy prawa konsumenta i nie dawajmy się Ven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 14:42 wcześniej Pani twierdziła że po 3 miesiącach teraz już po 5. to zalatuje trochę naciągactwem Ale idź kobietko do Sądu skoro twierdzisz że masz rację i wygraj ! Czyżby strach przed porażką jednak ogarnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf32 Re: reklamacja butów venezia IP: 77.236.31.* 04.03.14, 10:26 proponuje szerokim łukiem omijać sklepy venezia, oszuści z reklamacjami, odrzucają 99%,zależy co pani napisali w reklamacji, Odpowiedz Link Zgłoś
tarraban Re: reklamacja butów venezia 14.03.14, 08:50 moim zdaniem, trzeba reklamować, żądać pisemnej odpowiedzi, składać skargi, ewentualnie jeśli nic to nie da, napisać pozew, w internecie jest dużo wzorów. Nie dajmy się oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
sineguanon Re: reklamacja butów venezia 21.07.14, 11:54 Ja kupuję tylko w Venezii. Z 10 par kupionych 7 ujawnia wady przez upływem 6 miesięcy. Oddaję je i kupuję nowe buty i tak co sezon mam nowe. Tak jest polityka firmy i ja na tym korzystam. Mojej pierwszej reklamacji też nie uwzględnili, ale to była pierwsze i ostatnia której nie uwzględnili. Teraz czasem jeszcze muszę im wysłać wezwanie przedsądowe, ale oddają już wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś