Dodaj do ulubionych

Komornik-licytacja !!!

14.02.07, 09:04
Witam ,
moja sprawa jest strasznie zagmatwana ja nic nie rozumiem na dziś na 12;15
masm wyznczoną licytację auta , które nie jest na mnie . Jak to mozliwe , że
komornik licytuje coś co nie nalezy na mnie tylko na Bank (* samochód na
kredyt ) ? Najśmieszniejsze jest to , że dług spłaciłem chodzi o dług w
spółdzielni mieszkaniowej zostały tylko koszty , których nie uregulowałęm
jakieś 1200 zł. fakt , że pieniądze wpłaciłęm na konto spółdzielni a nie
konto komornika. Tak chcieli bo stwierdzili , że ten komornik to palant :)
Rozumiecie coś z tego ?
Bop ja nie po co jakaś licytacja i to juz druga o to samo . Ja wiem jedno ,że
o 12:00 robię zrywkę z domu :) czy mogę mieć jakieś konsekwencje jak mnie nie
będzie w domu jak to dalej wygląda .
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Komornik-licytacja !!! 14.02.07, 19:16
      > Bop ja nie po co jakaś licytacja i to juz druga o to samo . Ja wiem jedno ,że
      > o 12:00 robię zrywkę z domu :) czy mogę mieć jakieś konsekwencje jak mnie nie
      > będzie w domu jak to dalej wygląda .

wniosek do Sadu o ukaranie za utrudnianie egzekucji komorniczej. A pieniadze
      trzeba bylo zdobyc i wplacic przez licytacja i w ten sposob sie od niej uwolnic
      okazujac kwitki wplaty.
      • Gość: Wanda Re: do mucha IP: *.net81.citysat.com.pl 14.02.07, 20:40
        Widzisz - jakie to proste. Tylko czy aby chociaż przez chwilke o tym
        pomyślałaś? . Wanda
    • aniol_stroz1 Re: Komornik-licytacja !!! 14.02.07, 23:12
      A na jakiej podstawie mówisz, ze ten samochód jest własnością banku ???? Bo
      jeżeli tak jest, to zajęcie komornicze odbędzie się niezgodnie z prawem. Trzeba
      napisać skargę na czynności komornika, jeżeli rzeczywiście to jest własnością
      banku. Komornik wszystkiego nie może zająć co mu się podoba.

Pierwszy link jest dla rozszerzenia Twojej wiedzy:
      www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-zlozyc-skarge-na-komornika-sadowego-1419080.html

Drugi link jest ze wzorem, jak napisać skargę na czynności komornika:
      www.komornik.republika.pl/Serwis/download.htm
      • aniol_stroz1 Re: Komornik-licytacja !!! 14.02.07, 23:18
        Acha, a tutaj masz info na temat,czego nie może zająć komornik, jeżeli
        zauważysz coś z tego opisu, to śmiało wal skargę na jego czynności :))).

www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1306259
        Pozdrawiam
        • Gość: bankowiec Re: do aniol_stroz1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 07:19
          Komornik zajął wynagrodzenie dłużnika który ma kilku wierzycieli,czy można
          sprawdzić jak dysponowane są te środki przez komornika.Czy zapytanie składamy
          do niego na piśmie a jak tak to w jakiej formie?
          Jeżeli komornik świadomie zajmuje rzecz nie należącą do dłużnika osoby która
          mieszka z dłużnikiem pod tym samym adresem(udokumentowane to jest np.fakturą
          zakupu),czy mamy prawo rządać od niego żeby nam to pisemnie potwierdził?
          • aniol_stroz1 Re: do aniol_stroz1 15.02.07, 08:52
            Jeżeli chodzi o rozdysponowanie, to niestety moja wiedza jest mała na ten
            temat :). Jeżeli zaś chodzi o zajęcie przedmiotu nienależącego do dłużnika, to
            dłużnik ma 7 dni na napisanie skargi na jego czynności (wzór czyt.wyż). A
            miałeś sytuację, że komornik tak postąpił?

Pozdrawiam
            • Gość: ... Re: do aniol_stroz1 IP: *.pf.com.pl 15.02.07, 08:58
              Czyli jesli autojest np namnie i ojca ojciec ma dlugi top komornik nie moze
              zlicytowac auta?ja jestem czysta a polowa auta jest moja(i banku bo mam jeszcze
              2 lata kredytu na auto)
              • Gość: ... Re: do aniol_stroz1 IP: *.pf.com.pl 15.02.07, 09:04
                Jestem umowiona z komorkiniem bo komornik z US chce zajac to auto (jeszcze dwa
                lata kredytu ja i ojciec wspolwlascicelel auta tata ma dlugi ja jestem czysta)
                a komornik ow chce auto zlicytowac moze?co mam pisac kogo prosic z gory
                dziekuje za pomoc
                • aniol_stroz1 Re: do aniol_stroz1 15.02.07, 09:38
                  Teoretycznie auto należy do banku dopóki nie został spłacony kredyt, aczkolwiek
                  nie wiem jak była sformuowana umowa między Wami a bankiem. Więc nie wiem na
                  jakiej podstawie komornik chce zająć ten samochód.

Pozdrawiam
                  • Gość: ... Re: do aniol_stroz1 IP: *.pf.com.pl 15.02.07, 09:55
                    jhest cesja na rzecz banku do konca trwania kredytu ale czy komornik moze
                    zajac auto ktore ma wspolwlascicela bez dlugow?
                    • Gość: Mycha1812 Re: do aniol_stroz1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:27
                      auto jest własnością banku , do momentu spłacenia go . W dowodzie
                      rejestracyjnym też jest ta informacja właściciel Bank , także auto nie jest
                      jeszcze moje a ten palant spisał auto i wystawił na licytację , pisma nie mam
                      co pisac bo zrobił to już w zesłym roku czyli 7 dni dawno minęło . Wandziu jak
                      bym mogła to bym mu wpłacała kwoty ale nie daje rady . Proste i nie muszę
                      tłumaczyć dlaczego :)
                      • aniol_stroz1 Re: do aniol_stroz1 15.02.07, 18:52
                        Może zagadaj z bankiem. Powiedz im o co chodzi i już. Bo to bez sensu, ze mimo
                        tego, że jest własnością banku, gościu zajmuje jakby było Twoje.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka